Airsoft-toiminta Suomessa

Tetra

Respected Leader
BAN
@J0h1F optiikoista:

WP_20130131_001.jpg


http://www.softaaja.fi/foorumi/viewtopic.php?p=72207#p72207
 

J0h1F

Kenraali

Tetra

Respected Leader
BAN
Saisikohan tuohon painoa lisää sitten järkevästi? Paras olisi vielä jos painojakauma olisi samanlainen kuin oikeassa. Mutta kaipa tuo ainakin tyhjää parempi on jonkinlaiseen harjoitteluun. Varmaan jotkut TRA-jututkin tosiaan onnistuu tuollaisella.
 

MeriTJ

Kenraali
Olen joskus talviaikaan käynyt ampumaseuran Action Air:ia ampumassa (muovikuulapracticalia på finska) kuulaGlockilla ja tässä mietteitä sen pohjalta. Laukaisu oli aivan autenttinen "sprjoing" kuten aidossakin kellopelissä, rekyyliä ei luistinheilaus ihan aitona tehnyt mutta sen verran lähellä oltiin aitoa tilannetta että juurikin synkimpään talvikauteen kun arkena ei työläinen radalle valoisaan aikaan pääse niin ihan validia treeniä. Painon ja tukevuuden osalta tuntuma oli aidon oloinen, kyseistä yksilöä oli vähän pitänyt muokata luistin etuosasta hioen että mahtui Gen3:sta 17 normisti majoittavaan Fobuksen kydex-koteloon. Sitten jos unohdetaan urheiluammunta niin kaikenlaisen "suojeluase/hathat/tacticoolin" ampuma-aseen käytön lähellä voimankäyttöön harjoitteluun erittäin hyvä ja turvallinen tapa ajaa asiat oikeaan jamaan ennen kovapanosvaihetta. Voisin kuvitella hankkivani muovikuula replikoita pistooleista, kiväärissä minirifle(eli practicali-piekkari) on sen verran edullinen ja riittävän autenttinen treenipeli että siinä en näe mitään riemua (ellei sitten halua esim tacticool-temppuja opetella moisella ennen kovapanosvaihetta).
 

Hulabi

Kersantti
Oikean aseen puuttuessa ne laadukkaammat airsoft vehkeet ovat ihan hyviä esim. harjoitellessa turvallista aseenkäsittelyä ja aseenkäsittelyä nyt muutenkin. Paljon parempi kuin ei mitään tai mitkälie harjanvarret yms. Laadukkaimmilla kaasutoimisilla airsoft aseilla päästään yllättävänkin lähelle oikeaa asetta.

Ammattilaiset käyttävät force-on-force harjoitteluun enemmänkin simunition (tai vastaavia) järjestelmiä, mutta niitä ei yleensä reserviläisharjoituksissa ole saatavilla, jolloin fof harjoittelussa airsoft aseet ovat myös hyviä, etenkin sisätiloissa jossa tuuli ei heittele muovikuulaa ihan minne sattuu. Ulkona ainakin itse suhtaudun airsoftiin harjoitusmielessä aika epäilevästi, muovikuulat tosiaan eivät kauhean pitkälle lennä ja muutenkin helposti heittelehtivät minne sattuu tuulen mukana.

KASI yms simulaattorit ovat myös kivoja, mahdollistavat pidemmät ampumaetäisyydet ja paukkupatruunat tuovat melua ja vähän erilaista (todentuntuisempaa) tunnelmaa harjoitteluun, mutta koska simulaattoreilla harjoitellessa aseesta ei lennä projektiileja, niin omaa haavoittumista ei huomaa tai ymmärrä ihan yhtä nopeasti ja helposti kuin vaikka esim. simunition tai airsoft vehkeillä harjoitellessa.

Muistaakseni Travis Haleylla oli joku aika kattavakin video tästä samaisesta aiheesta.

Edit: löytyihän se:

 
Viimeksi muokattu:

Deeiii

Eversti
Täällähän oli joku joka oli kokeillut sekä simunitionia että kuulapyssyjä, ja piti kuulapyssyjä parempina harjoitteluun. Tarkka kantama pidempi, vähemmän vahinkoja.

Ei sovi tosiaan ulkotreeneihin kovinkaan hyvin, mutta ahtaiden paikkojen treeniin parhaimmillaan siinä missä simunitionkin.
 

Samses

Ylipäällikkö
Viime viikolla tuli kokeiltua ensimmäisen kerran FX-aseita harjoituksessa.

Tutunnäköinen vehje, eikös tämä ole se saippualuotiase? Kuulemma sattuu ihan kunnolla jos osuu - minuun ei osunut, sillä ainoalla kerralla kun oon päässyt kokeilemaan, mutta tuli kummasti suojan käyttöön ja liikkumiseen säpinää kun sen mustelman saamisen oikeasti halusi välttää.
 

samip

Kapteeni
Tutunnäköinen vehje, eikös tämä ole se saippualuotiase? Kuulemma sattuu ihan kunnolla jos osuu - minuun ei osunut, sillä ainoalla kerralla kun oon päässyt kokeilemaan, mutta tuli kummasti suojan käyttöön ja liikkumiseen säpinää kun sen mustelman saamisen oikeasti halusi välttää.
Sepähän se on. Sattumisesta en tiedä, sain ylävartaloon MP5:sta 3-4 osumaa kun olin maalihenkilönä. Päällä oli nahkatakki ja tst-paita, enkä tuntenut osumia kunnolla vaan lähinnä kuulin ne äänestä. Rintalihaksen päällä oli mustelma, joka oli ilmestynyt harjoituksen aikana mutta tehtiin siellä muutakin mistä se on voinut tulla. Mutta kyllä siellä kiroamista ja vinkumista kuului kun osuma tuli esim. sisäreiteen.
 

hillhead

Kapteeni
http://reservilainen.fi/uutiset/parolassa_600_softaajan_sotapeli

"Räkäpäillä ampumiseen verrattuna hyviä puolia ovat, että tämä on ympäristöystävällisempää, eikä tarvita Puolustusvoimien valvontaa, Ehasan puheenjohtaja Elias Tahvanainen sanoo.

Toisaalta rekyyliä ei ole, eikä liipaisin tunnu aivan samalta kuin aidossa aseessa. Kuulan osuma kirpaisee, mutta ei pahasti, harrastajat kertovat. Ellei sitten ammu metrin päästä paljaalle iholle. "

Mites ne aseen liian lyhkäset toiminta etäisyydet ja laukaus äänien puuttuminen ?

Etäisyydet ehkä sais vielä ns realistisemmeksi jos rajais alueen tiiviiksi ...
 
Top