Aseistautuneet miehet tunkeutui kemikaaliyritykseen

miikkaj

Kenraali
BAN
Uskoakseni se ei mene noin. Jenkeissä nuo lait puhuvat "Felony:stä", ja näpistys ei ole sellainen. Itseasiassa taisivat kaliforniassa laillistaa sen kokonaan. Sen sijaan ehdonnalaisehtojen rikkominen on felony, eli jos on esim. huumerikollisuutta alla, niin sitten se kolmas kerta saattaa hyvinkin olla näpistys tms.

Tämä three strikes-laki ei ole (muistaakseni) federaation kattava vaan tämä on joidenkin osavaltioiden omaksuma laki joten näiden väliltä löytyy paljon eroavaisuuksia. Ainoastaan felonyt luetaan three strikes:een eikä misdemeanor ja infraction-rikokset.
 

ctg

Greatest Leader
Pääkaupunkiseudulla joulukuussa paljastuneen törkeän huumausainerikoksen yhteydessä takavarikoitiin yli 150 kiloa kokaiinia, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Suomessa aiemmin tehdyt kokaiinitakavarikot ovat olleet selvästi pienempiä: esimerkiksi koko vuoden 2018 aikana keskusrikospoliisin ja Tullin yhteenlasketut kokaiinitakavarikot olivat kymmenen kiloa, kertoo uutistoimisto STT. Vuonna 2017 takavarikoitiin reilut seitsemän kiloa, vuonna 2016 takavarikoitiin 18,5 kiloa ja vuonna 2015 noin yhdeksän kiloa.

Joulukuinen tapaus tuli ilmi, kun Espoon Karamalmilla sijaitsevaan kemikaalivarastoon yritettiin tunkeutua. Myöhemmin poliisi kertoi ottaneensa useita kiinni Helsingin Olympiaterminaalissa.

Keskusrikospoliisista kerrotaan Ylelle, että kokaiinin hinta katukaupassa on etelässä noin 50–100 euroa grammalta, Pohjois-Suomessa puolestaan 100–150 euroa grammalta.

Joulukuussa takavarikoidun lastin arvo olisi siis ollut näillä hinnoilla Etelä-Suomessa vähintään 7,5 miljoonaa euroa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että esitutkinnassa on vangittuna viisi rikoksesta epäiltyä. Heidän osallisuuttaan tekoon selvitetään edelleen.

Epäillyt ovat Ruotsissa ja Tanskassa asuvia, noin 20–30-vuotiaita miehiä.

Länsi-Uudenmaan poliisi on tutkinut tapausta yhdessä Tullin ja keskusrikospoliisin kanssa. Tutkinnassa tehdään yhteistyötä myös Hollannin viranomaisten sekä Europolin ja Eurojustin kanssa.

Julkisuudessa on epäilty aiemmin, että kyse saattaa olla Suomen suurimmasta kokaiinitakavarikosta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lauri Hakkala sanoi Ylelle joulukuussa, että hänen tietojensa mukaan suurin Suomessa takavarikoitu kokaiinilasti on ollut 20 kiloa.

Hakkala arvioi tuolloin myös, että huumeita ei välttämättä ollut tarkoitettu Suomen markkinoille, vaan Suomi saattoi olla lastille vain kauttakulkumaa. Hän arveli, että esitutkinta kestäisi kokonaisuudessaan vielä kuukausia.
 
Top