Aseistautuneet miehet tunkeutui kemikaaliyritykseen

Laitanpa itsekin foliohatun päähän. Lensin eilen Tukholmasta Helsinkiin ja portilla vastassa oli useampi poliisi koiran kanssa ja katselivat aika tarkkaan ketä tulee koneesta. Lisäksi tila oli rajattu porteilla siten, että piti mennä aivan koiran ja poliisien vierestä. Olisikohan mahdollista että osasivat odottaa porukkaa, mutta eivät välttämättä tienneet millä keinolla meinaavat tulla maihin? Lisäksi, vähän fiksumpi porukka saattaisi yrittää tulla rajojen yli hajautetusti, eikä yhtenä "nuorena urheilijaporukkana lätkäkassien kanssa".
 
Olisiko että näillä toimijoilla on käynyt kuningas ajatus, ja kukaan ei tiedustellut kohdetta?

Miksipä ei, mutta mun teoria kuitenkin on että jotain odottamatonta häiskien seuraamalle lastille tapahtui ja sitten toimittiin pakosta tai jopa paniikissa. Porukkaa kuitenkin oli monta jamppaa ja liikkeelle mentiin ilman edes kommandopipoa. Tää kielis meikästä siitä, että on toimittu hätäisesti, mutta 5 jampan porukka ja Tanskasta tuotu auto taas kielivät, että jotain oli suunniteltu. Veikkaan, että jostain syystä kakka osui tuulettimeen ja siksi piti toimia väkisin.
 
Olisiko että näillä toimijoilla on käynyt kuningas ajatus, ja kukaan ei tiedustellut kohdetta?

Olivat päässeet jonkun muun JR sakin lastin jäljille jotenkin tai olivat jonkun toimeksiannosta liikkeellä varastaa sisältö. Arvelivat hetken olleen jostain syystä ainoa tai paras mahdollisuus. Iskivät sitten ja huonosti kävi.
 
Olivat päässeet jonkun muun JR sakin lastin jäljille jotenkin tai olivat jonkun toimeksiannosta liikkeellä varastaa sisältö. Arvelivat hetken olleen jostain syystä ainoa tai paras mahdollisuus. Iskivät sitten ja huonosti kävi.

Aivan mahdollinen skenaario. Varsinkin, jos jampat eivät ole kokeneita rikollisia vaan sisäinen paine toteuttaa pomon määräämä tehtävä kävi liian kovaksi. Kokenut olisi odottanut pää kylmänä iltaa ja murtautunut konttiin kaikessa hiljaisuudessa.

Voi toki olla, että toinenkin poppoo kärkkyi samaa saalista, ja tämä tiedettiin. Silloin on saatettu toimia pakosta.
 
Aivan mahdollinen skenaario. Varsinkin, jos jampat eivät ole kokeneita rikollisia vaan sisäinen paine toteuttaa pomon määräämä tehtävä kävi liian kovaksi. Kokenut olisi odottanut pää kylmänä iltaa ja murtautunut konttiin kaikessa hiljaisuudessa.

Voi toki olla, että toinenkin poppoo kärkkyi samaa saalista, ja tämä tiedettiin. Silloin on saatettu toimia pakosta.

Selittäisi edes vähän sitä miksi suoraan satamaan yrittämään äkkipoistumista. Toinen ihmetys paikka ja aika. Olivatko tietoisia, jos olivat ulkomaalaisia lähimmän poliisilaitoksen sijainnista. Ja keskellä päivää. Ehkä yrittivät olla nopeita ja röyhkeitä.
 
Mistä tuo "naamiomies" asia tuli esille? TomTom on laittanut sen etusivun lainaukseen.
 
Kun mielikuvitus korvaa faktat.
Jos nyt vähän vedettäisiin happea ja otetaan tuumaustauko.

Katsotaan mitä Poliisi ilmoittaa.
 
Miettikääs jos itärajan takaa tulisi maahan poliisiampujia sekä JR torpedoja huume-lastien perässä kuten nyt pakkaa lännestä tulemaan. Mut sehän näyttää olevan ihan Ok, kun ei sinällään aiheuta keskustelua. Ihquu tää vapaa liikkuvuus ja länsinaapurin herrasväen kansankoto. Venäjä on iso saatana.

Pieniä kaloja nämä länsinaapurieden torpeedot jos niitä verrataan itänaapurin aiheuttamaan sotilaalliseen uhkaan.
 
Tämä on onneksi totta.

Ne harvat jotka ovat fiksuja, eivät ole tuolla lastauslaitureilla ja rekkaparkeissa riehumassa, vaan kaukana taustalla.

Onneksi? kyllä ja ei. Kyllä siksi, että jos rikolliset olisivat aina fiksuja, eläisimme kleptokratiassa. Ei? Onnettomuudeksemme iso osa rikollisista on putkiaivoisia ääliöitä, jotka käyttävät väkivaltaa. Fiksu ammattirikollinen sortuu siihen hyvin harvoin ja tarkoin rajatusti. Hän tietää, että väkivallalla saa ylleen sekä poliisin että lehdistön huomion. Lisäksi osa rikollisista jopa nauttii kansansuosiota, ja ylensä juuri siksi, että ovat sellaisia Robin Hood-henkisiä hahmoja. Murtoveikkoja, jotka varastavat vain rikkailta (no, harvoin persaukislla on mitään vietävääkään) ja tekevät sen kaikessa hiljaisuudessa. Tällaisille rikollisille harvoin kukaan meistäkään vaatii ankaraa tuomiota. Olisi oikeastaan meidän kaikkien onni, jos yhteiskunnassa välttämättä esiintyvät rikolliset olisivat fiksuja.

Sensijaan sille piripäälle, joka narkkariharhoissaan puukottaa mummon ja puhkoo lapselta silmän vain saadakseen seuraavan piikkinsä, kuka tahansa meistä toivoo teloitusta roviolla. Se on oikeutettua.
 
Sinetöity kontti Etelä-Amerikasta ... hmm ... Poliisin tutkija kantaa lastauslaiturilla käsissään muutaman kilon kokoista pussia, jossa valkoista jauhetta ... kokkelia? Kyllä ihan ensimmäisenä tuli mieleen geissi "Pasilanmiehen" tynnyrit.
 


Espoon Karamalmilla maanantaina tapahtuneesta hyökkäyksestä epäillyt aseistautuneet ja naamioituneet miehet pahoinpitelivät Sajotrans-nimisen kuljetusyrityksen kuljettajan. Asian vahvistaa HS:lle yrittäjä Juha Kokko.

Kokko kertoo hyökkäyksen tapahtuneen, kun Sajotransin auto oli purkamassa lastiaan teollisuusyritys Algolin lastauslaiturilla. Kokko epäilee, että epäillyt ryöstäjät olivat kiinnostuneita auton lastista.


Vaikuttaisi pikkuhiljaa siltä, että kemianteollisuuden firma liittyy keissiin vain sattumalta. Rikollisten kohteena oli jotain, mitä kontissa oli. Operaatio sen kaappaamiseksi taasen oikein huusi kiinnijäämistä. Veikkaan 10 senttiäni sille kortille, että heille tuli kova kiire. Ehkä kontti menikin eri paikkaan, kuin oltiin kuviteltu, ja pelättiin että se johtaa lastin paljastumiseen? Järjestäytyneessä rikollisuudessa kuitenkin tälläinen keikka varmasti suunnitellaan, ja konttiin oltaisiin murtauduttu kaikessa hiljaisuudessa. Jotain odottamatonta on täytynyt tapahtua.

Mikäli poliisi olisi tekijöitä tarkkaillut etukäteen, oltaisiin heidät pidätetty varmasti viimeistään siinä vaiheessa, kun rekkakuskiin käytiin käsiksi. Se on jo virkavelvollisuus, lisäksi näyttö olisi siinä vaiheessa riittänyt vähintään ryöstötuomioon.

Voi toki olla, että poliisilla on ollut Tanskasta saatua rikostiedustelutietoa ja epämääräisiä vihjeitä, että tämmöiset henkilöt liikkuvat Suomessa hämäräpuuhissa, mutta tuskin sen yksityiskohtaisempaa.

Erikoinen tapaus kertakaikkiaan. Tietysti kaikki voi lopulta selittyä silläkin, että rikolliset eivät yleensä ole kovin fiksua porukkaa.


Nykyään eräiden törkeiden rikosten valmisteluistakin saa jo tuomion:

2 a § (14.6.2013/435)
Törkeän ryöstön valmistelu


Joka 2 §:ssä tarkoitetun rikoksen tekemistä varten


1) pitää hallussaan ampuma- tai teräasetta tai muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä taikka välinettä, joka soveltuu erityisesti käytettäväksi apuvälineenä rikoksessa,


2) hankkii rikoksen tekemisessä tarpeellisen erityisen tiedon tai


3) sopii toisen kanssa tai laatii yksityiskohtaisen suunnitelman rikoksen tekemisestä

on tuomittava törkeän ryöstön valmistelusta vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.


Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta.



edit: toisin sanoen poliisilla ei tainnut olla ennakkotietoa koska olisi jo täyttänyt em.tunnusmerkistön ja olisi oikeuttanut kiinniottoihin jo ennen varsinaisiin toimiin ryhtymistä.
 
Back
Top