Aseteollisuus sijoituskohteena

Löytyykö muuten jostain puolustusvälineteollisuuteen sijoittavaa indeksirahastoa?
Hyvä kysymys!
Samansuuntaisia olen myös tuuminut kun viime ajat, kuten myös tulevat, ovat olleet/ovat sellaisia että ajattelin laittaa suorat sijoitukset toistaiseksi jäähylle kun aika ja sen myötä mielenkiinto ei riitä aktiiviseen puuhailuun.
Aseteollisuuden uskoisin tässä ajassa olevan hyvä kohde, mutta rahastopuoli ei oikein tunnu tarjoavan mahdollisuuksia sille sektorille. Kaipa se koetaan niin epäeettisenä, ettei oikein kukaan halua tarjota minkäänlaista valmista tuotetta.
 
Sijoittamisessa puhutaan usein "megatrendeistä", niitä voi hahmotella laajasti digitaalisista läpimurroista aina väestön ikääntymiseen. Yksi megatrendi on jäänyt vähemmälle huomiolle ja se on sotien todennäköisyys, jos katsoo akselia Ukraina, Israel, Korea, niin kyllähän pilvet aika tummilta näyttää.

Sitten on tämä vasta-aihe, että asepuljujen osakearvostus on jo noussut useita vuosia, kuinka pitkään se voi jatkua. Ei voi tietää varmuudella ollaanko aallonharjalla vai vuorenjuurella. Mitään eettisiä ongelmia en näe länsimaisissa asevalmistajissa.
 
Back
Top