Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Belgian kranaatti-isku

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja AKE-ukki, 14.12.2011.

 1. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,096
  Pisteet:
  636
  Vähän enemmän taustoja tapauksesta, kuin Suomen valtamediassa.

  http://www.liveleak.com/view?i=770_1323798560
   
 2. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  No ei tuosta kyllä mitään taustoja irronnut. Ilmeisesti tuo video on otettu välittömästi tapahtuman jälkeen. Keskimmäisessä pätkässä kuuluu hyvin vaimeasti jotain joka voisi olla laukauksia jostain kaukaa.
   
 3. Mainos 4. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,365
  Tykkäykset:
  8,421
  Pisteet:
  1,286
  BBC: n profiilia kyseisestä herrasta.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16175795
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Media ja viranomaiset esittävät, ettei kyse ole terrori-iskusta. Näinhän sanottiin jo heti tapauksen jälkeen, vaikka tapahtumat olivat vielä epäselviä ja jopa hyökkääjien määrä oli hämärän peitossa. Miten helvetillä tuollaista kehdataan väittää, kun muslimi tekee aseellisen hyökkäyksen kristillisiin perinteisiin perustuvalle joulutorille. :mad:

  Kannattaa muuten katsoa paikalta julkaistuja lehtikuvia. Tori ja joulusälä rajataan tiukasti pois. Jossain harvoissa kuvissa näkyy torin koppien selkäpuoli tai kaukaa otettuja kuvia.

  Tässä yksi harvoista vähän laajemmista kuvista:

  [​IMG]

  Ampujan raato on kuvien perusteella vasemmalla olevan rakennuksen oikean ylänurkan takana katveessa. Ilmeisesti niiltä main hän heitti kranaatit ambulanssien luona alempana olevalle bussipysäkille ja avasi tulen pysäkin ja torin suuntaan. Ampumapaikalta on hyvä ampuma-ala edessä olevalle pysäkille ja torille. Vain torin etureuna on ilmeisesti katveessa, mutta kauemmaksi pääsee ampunaan torikadun suuntaisesti.

  Hyvää joulua vaan.
   
 6. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,365
  Tykkäykset:
  8,421
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on animaatio iskusta.

  http://www.liveleak.com/view?i=6f1_1323894749
   
 7. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Yksittäistapaus. Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää! But meanwhile in Italy...
   
 8. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  Tyypin asianajajan mukaan ampuja ei ollut muslimi. Belgiassa syntynyt, sijaisperheessä kasvanut (oletan että belgialaisessa sellaisessa).
   
 9. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Belgian pääministeri vaatii aselakien kiristämistä
  Ulkomaat STT 15.12.2011 20:21

  Belgian pääministeri Elio Di Rupo haluaa kiristää aselakeja Liegen verilöylyn vuoksi.

  Pääministeri toi torstaina parlamenttiin ehdotuksen, joka rajoittaisi raskaan aseistuksen hallussapitoa ja kiristäisi aseiden salakuljetusta koskevaa lainsäädäntöä.

  – Turvallisuus on ensimmäisenä hallituksen tärkeysjärjestyksessä, hän sanoi.

  Verilöylyn uhrien määrä nousi torstaina viiteen. Vaikeasti haavoittunut 75-vuotias nainen menehtyi vammoihinsa sairaalassa.

  Hänen lisäkseen tiistaisessa iskussa Liegen torilla kuolivat 15- ja 17-vuotiaat pojat sekä vajaan kahden vuoden ikäinen lapsi. Yli 120 ihmistä sai vammoja. Lisäksi ampujan kotoa löytyi surmattuna keski-ikäinen nainen.

  Automaattiaseella ja kranaatein aseistautunut Nordine Amrani, 33, surmasi hyökkäyksen lopuksi itsensä.

  Amranin motiivia selvitellään. Amrani ei jättänyt itsemurhaviestiä. Hän oli poliisin vanha tuttu ja tuomittu useasti.  -välitön reaktio on siis hyökätä laillisten aseiden ja niiden lainkuuliaisten omistajien kimppuun, Iso-Britannian paniikkimalli vallitsee poliitikkojen keinovalikoimassa sinä ainoana toimintatapana vaikka jopa Suomessa ex-sisäministeri totesi:
  "- Tässä täytyy tietysti ottaa huomioon se, että luvallisten ja toisaalta luvattomien aseiden kohdalla pätevät täysin erilaiset lainsäädäntömuutokset ja erilaiset toimet, sanoo Holmlund. "
  -länsimainen kriminaalihuoltopolitiikka alkaa olla tiensä päässä. Tämäkin murhamies omasi pitkän rikoshistorian, mutta niin vain sai kulkea vapaana ja tässä lopputulos. Vastaavia (ei tosin tässä mittakaavassa) tapauksia löytyy Suomestakin LIIAN useita.
   
  Guderian tykkäsi tästä.
 10. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  Sain sen käsityksen yhdestä artikkelista että tuo äijä oli jäänyt kiinni n. kymmenen luvattoman aseen hallussapidosta, mutta oli vedonnut johonkin porsaanreikään tai muuten epäselvään lainpykälään ja aserikossyytteet oli hylätty. Aseita ei oltu kuitenkaan palautettu, koska ko. heppu oli saanut tuomion huumausainerikoksesta. Oli sitten vapaalle päästyään hommannut lisää aseita, ei tietoa olivatko luvallisia vai ei (käsikranaatit nyt tuskin ainakaan olivat).
   
 11. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  JOKO taas....

  tollanen knee jerk reaction on just mitä on.

  en mene sanomaan että terrori-isku vai ei, mutta on kiva nähdä selvänäkijä työssään *sarkasm*

  aivan selvästi suvisten salaliitto, jossa haluavat pettää kansaa, mutta eihän se onnistu, kun JOKO taas tietää *sarkasm*

  jos nyt kuitenkin jätettäisiin johtopäätökset motiiveista kunnes tutkinta hieman etenee.
   
 12. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  Eikai kukaan voi sanoa että tämä Belgian juttu olisi jotenkin vaiettu kuoliaaksi. Päinvastoin, joka päivähän sitä on tavalla tai toisella hehkutettu mediassa. Se Italian tapaushan se unohtui melkein heti, ilmeisesti kaksi kuolonuhria ei ole riittävän veristä että siitä jaksaisi kauaa kiinnostua.
   
 13. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Uutiskuvien valikointi ja rajaus on merkittävä osa median harjoittamaa mielipiteiden muokkausta. Tätä asiaa tuskin kiistät. Juttuun valikoitujen kuvien perusteella on verraten helppo päätellä mihin suuntaan mielipiteitä muokataan.

  Belgian ammuskelun syyksi epäilemättä paljastuu vahingonlaukaus, joten tiedostan maailmakuvani näyttäytyvän väärissä väreissä. Kestän sen. Ellen kestä, niin hankin lasit joilla pääsen eliitin hurmokseen mukaan:

  [​IMG]

  Tällä edullisella pienellä lisävarusteella Italian ammuskelun saa välittömästi näyttämään Suomeen kytköksissä olevalta äärioikeiston iskulta, kun taas Belgian ammuskelu muuttuu niin selittämättömäksi tapahtumaksi, ettei toimittajat uskalla edes arvuutella sen motiivia.

  Muistaakseni päivän hesarissa on verraten iso juttu Italian ammuskelusta, mutta Belgian tapahtumista en nähnyt mitään. Kiinnostaisi esimerkiksi tietää uhrien taustoista enemmän. Siitä voisi päätellä yhtä ja toista. Italian osalta asia on jo selvennetty, joten voinemme odottaa hesarin kertovan myös Belgian osalta keitä siellä haavoittui. Tai sitten emme.
   
 14. Mainos 15. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  No mitähän sieltä on jätetty pois? Mikähän on se motiivi joka sinun mielestäsi on ilmiselvä mutta media ei ole kehdannut kertoa? Tuollainen "kyllähän sen näkee winkwink-nudgenudge" -kiertely ja mukanokkela vihjailu on vain lapsellista ja naurettavaa.

  Mitä motiiviin tulee, niin todennäköinen motiivi on ollut esillä mediassa jo jonkun aikaa, mikäli olet sen missannut niin ilmeisesti tosiaan tarvitset uudet silmälasit.
   
 16. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Median motiiveista ei tarvitse olla samaa mieltä ja tietenkin voi myös ajatella median pyrkivän puolueettomaan tiedonvälitykseen. Aivan sama itsepetoksellinen ilmiö oli olemassa Neuvostoliiton ollessa olemassa. Eräästä maasta ja ideologiasta ei saanut puhua pahaa, eikä ikäviä uutiskuvia saanut julkaista. Jotkut kehtasivat väittää mediaa rehelliseksi ja kaikkia epäilijöitä pidettiin "lapsellisina ja naurettavina". Minä sanon eurooppalaisen median valehtelevan tänä päivänä aivan samalla tavalla, kuin Suomen läpeensä suomettunut media valehteli kylmän sodan aikana. Neuvostoliiton ja kommunismin tilalle on tullut monikulttuuri ja maahanmuutto. Näiden kahden kulisseja on toimittajien pönkitettävä, vaikka se vaatisi mustan maalaamista valkoiseksi.

  Mieti esimerkiksi millaisia uutiskuvia eurooppalainen media julkaisee Israelin armeijan iskujen jäljiltä. Verisiä lapsia, silvottuja raajoja ja itkeviä äitejä. Kokeile etsiä vastaavia uutiskuvia Liegestä eurooppalaisten medioiden sivuilta. Harvassa ovat. Ei varmaan ollut kenelläkään kameraa. Madridin 2004 ja Lontoon 2005 terrori-iskujen jäljiltä media julkaisia runsaasti kuvia kaikessa kauheudessaan. Ne ymmärrettävästi vaikuttivat ihmisiin. Eikä vaikutus ollut se mitä valtaapitävät haluavat. Siitä on opittu.

  Mitä Amranin motiiviin tulee, niin mielestäni media ei ole esittänyt ainoatakaan järjellistä selitystä. Amranin on esitetty toteuttaneen laajennetun itsemurhan välttääkseen muutaman vuoden linnatuomion. Tuntuu todella uskottavalta. Sattui vielä löytymään pelit ja vehkeet.

  Rehellinen toimittaja lähtisi ensimmäiseksi kyselemään Amranin edellisen vankilan uskonnollisesta tilanteesta. En olisi yllättynyt vankilassa heränneestä uskonnollisuudesta, mitä ei tietenkään ole kannattanut mainostaa, kun on pyrkinyt linnasta pihalle.

  Amranin en usko olevan varsinaisen terroristijärjestön jäsen. Pikemminkin Breivikin kaltainen omasta aatepohjasta ammentava yksinäinen susi. Eurooppalaisten islamistien ja monikultturistien kannalta isku on haitallinen, joten kumpikin porukka pyrkii kieltämään koko jutun. Amrani tulee jäämään viralliseen historiaan Perusbelgialaisena asehörhönä, jonka tekosia käytetään aselakien kiristämiseen Euroopassa.

  Tuskinpa näistä asioista löytyy yhteistä säveltä ja kaikkien hyväksymää totuutta tänä päivänä. Tulevaisuus näyttää.
   
  Peuhkis tykkäsi tästä.
 17. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,234
  Pisteet:
  1,286
  Neuvostoliittoa ei ole enää olemassa. Tervetuloa 90-luvulle.

  Eli se että masentunut ihminen tekisi laajennetun itsemurhan on sinusta vähemmän uskottava selitys kuin se että arabiaa puhumaton ei-muslimi olisi kääntynyt vankilassa islamiin miehen lähipiirin huomaamatta ja tehnyt terrori-iskun?
   
 18. Caveman

  Caveman Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  257
  Tykkäykset:
  86
  Pisteet:
  16
  Laajennetun itsemurhan tekeminen osoittaa että jotain on ollut pahasti pielessä kaverin päässä! Jos olisi kaunaa pelkkää valtiovaltaa vastaan, kaveri olisi todennäköisesti tenyt iskun poliisiasemalla tjsp.... Miksi pitäisi osata arabiaa tullakseen uljaaksi usko soturiksi? Kyllähän niitä arjalaisia sakujakin on menny Al Qaida leireille... En yhtään ihmettilisi jos tälläinen sekopää olisi saanut innoitusta uskonnosta... Tosin se innoittaja voi olla yhtä hyvin kristinuskokin...
   
 19. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,365
  Tykkäykset:
  8,421
  Pisteet:
  1,286
  Belgian uusimmassa tapauksessa tekijä on otettu kiinni.

  http://www.haaretz.com/news/world/1.596461
   
 20. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,186
  Tykkäykset:
  3,215
  Pisteet:
  1,286
  Israel saisi alkaa toteuttamaan hiljaisia ennaltaehkäiseviä terrorismin vastaisia operaatioita Euroopassa. Ihan siitä syystä, että rähmällään olevat valtiot eivät kykene enää turvaamaan kansalaisiaan.
   
 21. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,970
  Tykkäykset:
  3,291
  Pisteet:
  1,286
  Belgiassa muisteltiin massamurhia.

   
 22. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Viimeksi muokattu: 15.01.2015

Jaa tämä sivu