Tässä liikehdinnässä on kyse 80-luvulta alkaneen taloudellisen ja ideologisen suuntauksen vaikutuksista jotka alkavat pikku hiljaa näkyä. BLM on vain pieni osanen sopassa.
Lyhyesti sanottuna kyse on Amerikkalaisen Unelman kuolemasta. Illuusio siitä, että kovalla työllä voit nousta menestykseen alkaa pikku hiljaa rapistumaan. Barbara Ehrenreich kuvasi ilmiötä hyvin kirjoissaan ja hän kokeili sitä todellisuutta myös käytännössä. Suosittelen lukemaan teoksen "Nälkäpalkalla". Ja sitten teoksen "Keskiluokan Kuolema". Aiheesta on toki muitakin kirjoja mutta Ehrenreich kuvaa ongelmaa käytännön tasolla paremmin kuin kukaan muu nykykirjailija jota itse olen lukenut.
Puheet venäjästä ja kiinasta ovat pelkkää sumua. Jokainen, joka käyttää edes tunnin aikaa katsoakseen läntisen median omistusrakenteita ymmärtää, että minkäänlainen laaja mediavaikuttaminen lännessä ulkopuolelta on absoluuttinen mahdottomuus. Se mikä on mahdollista pienessä määrin ulkopuolelta on kehityksen avittaminen. Mutta ei sen käynnistäminen.
Marxilainen ajattelu tulee lisääntymään. Ei siksi, että venäjä sitä ajaisi. Vaan siksi, että Marxilainen ideologia on toinen olemassa olevista nykyistä "rikkaiden feodalismia" kiistävistä ideologioista. Toinen on Islamismi. Kaikki kolme ideologiaa ovat perseestä äärimmilleen vietynä. Mutta ne kaksi muuta alkavat nousemaan ääriajattelijoiden keskuudessa vastustamaan hallitsevaa "kaikki rikkaille ja vähän päälle"-ideologiaa. BLM ja jokainen sivuasia kaapataan tähän taisteluun osaksi molemmille puolille.
Ihan vain esimerkkinä: BLM on alun perin ajatuksena BLMT. Eli Black Life Matters Too. Se vain ei ole niin catchy-lyhenne. Ja kun tuon eron ymmärtää, ymmärtää myös sen, miksi termi "All Life Matters" on äärimmäisen loukkaava ja ideologisesti mustia ideologisesti suututtava lause. Mitä varten sitä tietenkin jotkut ajavatkin. Osa asian ymmärtäen, osa vain toistellen kuulemaansa lausetta. Samoin kuin BLM:n tapauksessa.