Brittiläinen "sotataito"

Brittien lasnaoloa laajennetun Gulf-alueen puitteissa kirjattu:

Bahrain

UKMCC 1* HQ, 4 x MCMV and 1 x LSD(A), raivaajia ja niita kauempanakin satamasta tukemaan pystyva "emo"alus

Kuwait

British Military Advisory Training Team (1* lead, approx. 40 staff)

Kingdom of Saudi Arabia

Training Teams (tri-service), exchange officers (at up to 1* level) in Saudi National Guard, support to delivery of Air Force projects (at up to 3* level)

Oman

Duqm – small logistics presence, plans to establish Regional Land Training Hub (Army training centre), large group of loan service personnel (approx 100 at up to 2* level),

Qatar

UKACC 1* HQ, use of Al Udeid airbase for aircraft operations (83 EAG), exchange officers

United Arab Emirates

Substantial RAF Presence at Al Minhad to support wider UK middle east operations, exchange personnel and loan service officers.

Taisteluvoimaahan tuossa ei ole kuin 83 Expeditionary Air Group, joka on hoidellut Irakin suunnan (Syyria Kyprokselta pain) ja Bahrainiin tukeutetut raivaajat, jotka pitavat tankkerit liikenteessa ja tarvittaessa varmistavat jenkkilaivaston esteettoman liikkumisen myos Persian Lahden "sisavesilla".
- nakymattomissa on viela Omanin Duqm-sataman kehittaminen tukialusten toiseksi kotitukikohdaksi; eli voi viipya pitkaankin, ilman etta tarvii kayda kaukana kotona valilla kaantymassa
- niin, ja merirosvojahdin varjolla alueella on aina havittaja. fregatti... tai molemmat
 
http://ukarmedforcescommentary.blogspot.fi/2017/11/the-enduring-role-of-amphibious-force.html?m=1

niin, ei tosiaan Euroopassa ole kovin montaa Merijalkaväkeä joilta löytyy kyky ottaa haltuun sillanpääasema ja ylläpitää se. Briteillä ja ranskiksilla löytyy onneks monenlaista, mutta jos mietitään brittejä itsekseen niin hieman alkaa kapeaksi sielläkin keihäänkärki muodostua. RN on säästöpaineiden alla ja 3Cdo yksi pataljoona on muutettu joksikin ihme special lääbä liiba pataljoonaksi. Enää siis kaksi maihinnousuun tarkoitettavaa pataljoonaa. Jenkeistä poiketen brittien merijalkaväeltä puuttuu raskas kalusto ja panssariteka on raskain mitä löytyy. Tulituki ei myöskään ole jenkkien tasoa, ei sekä maalta eikä ilmasta tuleva mereltä puhumattakaan. Toisaalta kaikkea ei voi saada. Ottaen huomioon mitä kirjoituksessa sanotaan niin todellakin olisi ideaa boostata brittien maihinnousukykyä. Brittien voisi olla edullista tehdä päätös suuntautua poliittisesti enemmän Norjan ja Baltian puolustukseen juurikin rannikkoalueiden operatiiviset vaatimukset mielessä.
 
Tuo artikkeli oli hyva loyto. taytyy lukea toinen puolisko siita paremmalla ajalla.

Lopputulema on kuitenkin varmasti tama:
todellakin olisi ideaa boostata brittien maihinnousukykyä. Brittien voisi olla edullista tehdä päätös suuntautua poliittisesti enemmän Norjan ja Baltian puolustukseen juurikin rannikkoalueiden operatiiviset vaatimukset mielessä.
Nimittain, mita ideaa on koko Pohjoisessa Ryhmassa, jos ei ole mahdollista nopeasti paasta mukaan pelipaikoille. Ei yksi laskuvarjopataljoona "kesaa tee".

Norja ja Baltia samassa lauseessa on myos kupletin juoni, koska jos jommassa kummassa alkaa tapahtua, niin paikalla oloa molemmissa tarvitaan kipin kapin. Onhan molemmilla suunnilla kaytettavissa venalainen merijvk-prikaati, jotka doktriininsa mukaan ovat maavoimien koukkaavia jatkeita (flanking force).

säästöpaineiden alla [ja 3Cdo] yksi pataljoona on muutettu joksikin ihme special lääbä liiba pataljoonaksi. Enää siis kaksi maihinnousuun tarkoitettavaa pataljoonaa.
Vaikka tuo on erittain huono juttu, koska 2 pataljoonaa harvoin ovat yhta aikaa korkeimmassa mahdollisessa valmiudessa (siis valmiit seilaamaan, laiva on [melkein] lastattu...), niin kunhan artikkelin mainitsema Force Protection Boat -hanke saadaan kuntoon (nykyisten vaatimattomampien ORC-veneiden rinnalle) on ko. pataljoona taas tarkea osa nimenomaan suojaamaan maihinnousualuetta, kun muut osat etenevat sisamaahan. Se neljas pataljoonahan suojaa brittien ydinasetta, ydinvoimaan liittyvia polttoainekuljetuksia ja off-shore energiaan liittyvia laitoksia, olivatpa ne merella (porauslautat, putket) tai maalla.

Pienia virheitakin oli paassyt livahtamaan mukaan; etteiko tasta sittemmin olisi kuultu, tai asialle mitaan tehty:
"The UK will be leading two projects under the Smart defence umbrella. These are [the Immersive Training Environments project, which seeks to enhance NATO's training and education capability through the development of synthetic systems, and] the Theatre Opening Capability project which seeks to develop a multinational capability for expeditionary operations to establish a port of debarkation and conduct cargo handling and movement operations.
- se samainen Royal Logistics Corps rykmentti, joka hoitelee armeijan yksikoiden laivaamista (mariinit pystyvat tuohon itsenaisesti) on laajennettu kykenevaksi valiaikaisen sataman luomiseen (ja siihen on rekrytoitu reservisteiksi paljon alan spesialisteja).
- tuossa lainauksessa (parlamentin viitatuista asiakirjoista) on mukana avainsana "multinational"
- brittien ja Hollannin merijvk on jo vuosikymmenia harjoitellut toimimaan yhdessa
- Hollannin Karel Doorman on paljon isompi maihinnousun tukipaatti kuin mikaan brittien omista (okei,just nyt on HMS Ocean viela rivissa... muttei kauaa). Kylla silla pataljoona kulkee, ja nykyaan Saksa ja Belgia myos osallistuvat (kommandoilla ja rahalla) ko. homman valmiudessa pitamiseen. Eli kahdella suunnalla samanaikaisesti toimiminen on mahdollista - unohtamatta USMC:ta, joka kuitenkin tulee maihin raskaammin varustettuna, ja jonka "eteen"varastoidut vehkeet ovat keskisessa Norjassa.

Erittain hyvin artikkelissa on esiintuotu armeijan yksikoiden tiukempaa integromista maihin menemisen operaatioihin, heti maihinnousun peraan. Se mika unohtuu usein on, etta RM-jvk pataljoonien erikoistuneempi tuki (tykisto, pioneerit...) ovat kaikki jo vuosikymmenia olleet armeijan sille alistamia yksikoita.
 
Viimeksi muokattu:
Taisi olla uutisia Saksasta -langassa se artikkeli, etta sakut ei saa sukellusveneita merelle, eika engelsmannit pinnalla kulkevia laivojaan. Sen verran se on herattanyt narastysta, etta joku blogisti lahtenyt avaamaan "tyoehtosopimusten" vaikutusta tahan (laivastohan ei ole saanut vakanssejaan kaikkia taytettya pitkaan aikaan, eli siita lahtien kun 2010 saasto-ohjelman puitteissa jaeltiin potkuja):

historically the RN has tried to run its years on a ‘term’ concept, whereby there are three major periods of ‘block leave’ (usually Easter, Summer and Christmas) where operational tempo is significantly reduced, ships will usually be alongside and their crews on leave.

For ships deployed abroad, it is unusual to see them at sea over the Christmas period unless there is a very high priority operation going on. The move to 9 month deployments has seen a mandatory 4 week stand down period built into each programme, where the deployed ship will be alongside in a friendly port, with all the crew enjoying a two week period of leave. What this stand down (known as the MDSP) means is that even if a ship is deployed, there will be 4 weeks when she cannot go to sea.
- luen tuota sillain, etta 2 vkon kotilomat (ulkomailta) ottaa puolet miehistosta vuorollaan
- 9 kk:ta edeltava kaytanto oli 6 kk, mutta kun Intian valtamerella on niin paljon merkitysta nykyaan, niin se tarkoitti lisaantynytta tyhjakayntia pitkien siirtomatkojen muodossa
 
Tuon sivuston tieto on vanhetunutta. Kyllä siellä on patteristo per prikaati nykyään.
Hyvä, että siellä on saatu järki tähän hommaan. Patteri kevyttä tykkiä kuulostaa sellaiselta, että sen voisi parittaa johonkin jalkaväkitaisteluosastoon, eikä mihinkään panssaroituun prikaatiin, jossa tulisi olla mieluusti se patteristo. Tai tykistörykmentti, jos ilmatukea ei ole saatavilla.
 
Vaikka prikaatit ovatkin aika tykisto-koyhia, niin idis on laittaa erikoistuneista tykistorykmenteista mukaan se, mita tarvitaan:
(10) Brigade Artillery Group. Size and composition dependent upon the mission but could be 105mm Light Gun or 155mm AS90 or 227mm GMLRS or a mix. Supported by UAVs and various artillery intelligence and artillery support elements.
- esim. UAV:t ovat koulutustoiminan takia omissa rykmenteissaan (raskaimmat perati JHC, Joint Helicopter Force, hoteissa, jottei luoda paallekkaisia yllapito-organisaatioita) ja GMLRS:aa loytyy reservin yksikoista kai enemman kuin vakinaisista - koska kayton tod.nak. lyhyella varoitusajalla on pieni
 
Ilmeisesti Briteillä taas sotavoimien leikkauskestit lähdössä käyntiin näillä mahdollisilla malleilla:
DTVIDeXWsAAAJW3.jpg

Eli 14000 sotilaan verran vähennystä.

Lähde: https://www.thetimes.co.uk/article/...f?shareToken=07c9809804f6318a4533cc1fc4c476ab

Kyllä tätä menoa britit ihan itse päästävät Ranskan helposti ohittamaan heidät kun kyse on sotilaallisesta voimasta. Nyt jo briteillä maavoimat on leikattu 80000 sotilaaseen entisestä 110000 sotilaasta. Vielä kun tosta lähtee 10000, niin siinähän jo melkein lähestytään puoleen leikattuja maavoimia.

Ja kun ottaa huomioon, että noissa mainitaan myös maihinnousualusten romuttamista, niin vaikuttaa kyllä pahasti brittien kykyyn projisoida sotilaallista voimaa rajojensa ulkopuolelle.
 
Ilmeisesti Briteillä taas sotavoimien leikkauskestit lähdössä käyntiin näillä mahdollisilla malleilla:
DTVIDeXWsAAAJW3.jpg

Eli 14000 sotilaan verran vähennystä.

Lähde: https://www.thetimes.co.uk/article/...f?shareToken=07c9809804f6318a4533cc1fc4c476ab

Kyllä tätä menoa britit ihan itse päästävät Ranskan helposti ohittamaan heidät kun kyse on sotilaallisesta voimasta. Nyt jo briteillä maavoimat on leikattu 80000 sotilaaseen entisestä 110000 sotilaasta. Vielä kun tosta lähtee 10000, niin siinähän jo melkein lähestytään puoleen leikattuja maavoimia.

Ja kun ottaa huomioon, että noissa mainitaan myös maihinnousualusten romuttamista, niin vaikuttaa kyllä pahasti brittien kykyyn projisoida sotilaallista voimaa rajojensa ulkopuolelle.

82000 on tällä hetkellä se koko mikä saa olla, todellinen luku on n. 76000.
 
Tyhjästä on paha nyhjästä. Britit kärsii pahasta miehistöpulasta, 10% värvätyistä tulee jo nyt entisistä alusmaista tai nepalista ja siitä huolimatta 4-5% miehistövajauksesta.
 
Australialaiset laitto tässä taannoin taas sähköpostia, että kiinnostaisko ADF:n hommat...ja oon 50v....

Totesin et jos jätettäs tämä väliin, ei tässä iässä oikeen kessun hommat nappais, vaikka palkka oliskin ihan saatanallinen. Pitäis olla vähintään skapparikapteeni, että sais upseerin vakanssin.

On nimittäin palkat jotakin....70k+ AUD vuodessa....:

http://www.defence.gov.au/PayAndConditions/ADF/Resources/WRA_2017.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Australialaiset laitto tässä taannoin taas sähköpostia, että kiinnostaisko ADF:n hommat...ja oon 50v....
Siis mitenkä ne kysyy suomalaiselta säähköpostitse, että lähteekö heidän riveihin töihin? Oletko tehnyt elämässäsi jotakin, joka saisi sua nostatettua ADF:n tutkassa?
 
Siis mitenkä ne kysyy suomalaiselta säähköpostitse, että lähteekö heidän riveihin töihin? Oletko tehnyt elämässäsi jotakin, joka saisi sua nostatettua ADF:n tutkassa?

Hain sinne duuniin vuosia sitten. Se oli vaan rutiinikyssäri. Jokin korpraali sen oli laittanu niitten rekryosastolta.
 
Tuossahan se @Herman30 linkissä on tuo muutaman vuoden takainen postaus. Ohjelma on edelleen voimassa.

Muistaakseni joillakin edellytyksillä sinne voi päästä sisälle jopa 50-55v. iässä tiettyihin hommiin.
 
Back
Top