Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Carl Haglund ja Ilkka Kanerva epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja YliKoo, 24.09.2015.

 1. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,357
  Tykkäykset:
  6,614
  Pisteet:
  1,286
  Kärkipoliitikkoja vahdittu

  Hbl: Ex-puolustusministeri Carl Haglund ja Ilkka Kanerva epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu
  KOTIMAA JULKAISTU 24.09.2015 19:11

  Puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva ja ex-puolustusministeri Carl Haglund epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu, kirjoittaa Hufvudstadsbladet.

  Kanerva epäilee, että ulkomainen tiedustelupalvelu kuuntelee hänen puhelinliikennettään. Hän on huomannut, että niinä kertoina, kun hän on puhunut turvallisuuspolitiikasta, puhelinlinjassa on ollut toistuvasti outoja häiriöitä.

  HBL kirjoittaa, että lehden toimittajan puhelua Kanervan kanssa häiritsi huomattava digitaalinen häiriö. Carl Haglundilla on samanlaisia kokemuksia hänen toimiessaan puolustusministerinä.  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...-etta-heidan-puhelimiaan-on-kuunneltu/5328474
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Mikä uutinen. Eikös tässä ole menneet vuodet ihmetelty kuinka asiat vuotavat NSAlle kuin vanha ruuhi. Ikellä on muutenkin ollut vaikeuksia puhelinasioissa, muistaakseni.

  Noinko ovat saatana tolloja, että kännykässä puhuvat mistään kovin salattavasta tai muutoin merkittävästä asiasta? Ei riitä, että yllä on sininen puku, silmätkin ovat kuin vuosikkaalla hieholla: rähmäiset ja siniset.
   
  Tähystäjä, skärdis, Sardaukar ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,438
  Tykkäykset:
  1,385
  Pisteet:
  156
  Jo Mauno Koiviston kerrotaan usein muistuttaneen, ettei puhelimessa sovi puhua tietyistä asioista. Mutta Koivisto olikin taustaltaan erikoismies.
   
  Tähystäjä ja baikal tykkäsivät tästä.
 5. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,248
  Tykkäykset:
  1,571
  Pisteet:
  156
  Toivon todellakin, että pörinöiden osalta on suljettu pois mm. sijainti (katve, huono kuuluvuus), kännykkä (huono, pudonnut ja vioittunut), verkkohäiriöt sekä toisen pään vastaavat ongelmat. Jos näin on tehty, niin sitten ei paljon naurata.
   
 6. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  861
  Tykkäykset:
  1,349
  Pisteet:
  76
  Uskoisin, että salassapidettävistä asioista tuskin ovat puhelimessa puhuneet. Tuokin tapaus liittyi siihen, että reportteri haastatteli Kanervaa eli käsittelivät aiheita jotka ovat menossa julkisuuteen muutoinkin.
   
  Tähystäjä, adam7 ja Nuijamies tykkäsivät tästä.
 7. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,362
  Tykkäykset:
  2,428
  Pisteet:
  1,286
  Miksi näille ihmisille ei järjestäen opeteta näitä asioita? Luulisi KRPllä taikka sisäministeriöllä olevan vähintään jonkinlainen opas vastavakoiluun ettei supon ukkoja tartte vaivata. Puhumattakaan siitä että heidän olisi pitänyt ilmoittaa näistä asioista aikoja sitten.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 8. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,599
  Tykkäykset:
  2,403
  Pisteet:
  316
  Oletko varma ettei opeteta?
  Ile (OSCE) ja Calle (Nato-myönteinen ja terävä jätkä ym ym...) tulevat esiin tällaisella asialla ensin Hbl:n kautta. Hbl:n ei tarvitse kerätä hengissä säilyäkseen klikkejä netissä, se voi harrastaa sekä laatujournalismia että poliittista sellaista. Joku kuvio tuon ulostulon takana on. Mikä se on, sitä voi miettiä.
   
  JR49 ja Nuijamies tykkäsivät tästä.
 9. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,398
  Tykkäykset:
  2,289
  Pisteet:
  636
  Ovatkohan noudattaneet ohjeita?
  Lyhennettynä: Matkaviestinpalveluita voi käyttää turvallisesti tavalliseen viestintään. Erityisesti arkaluontoisten tietojen välittämiseen tulisi matkaviestinverkon sijasta käyttää viestintäjärjestelmää, jossa on päästä päähän ulottuva salaus.
  Huonosta linjasta ym. ei salakuuntelu liene syypää sillä alla on todettu, että käyttäjällä ei ole mahdollisuutta havaita väärinkäytöksiä omasta päätelaitteestaan.

  "Matkaviestinnän luottamuksellisuuteen kohdistuu tietoturvauhkia
  06.05.2015 klo 13:06
  Matkaviestinverkkoihin kohdistuu erilaisia viestinnän luottamuksellisuutta heikentäviä uhkia. Sen vuoksi erityisen arkaluontoisten tietojen välittämiseen tulisi käyttää viestintäjärjestelmää, jossa on päästä päähän ulottuva salaus.
  Viime aikoina on nostettu esiin useita uhkia, jotka heikentävät matkaviestinverkkojen luottamuksellista viestintää. Älypuhelimien haittaohjelmat ovat yleistyneet, puhelinliikennettä ja puhelinten tunnistetietoja on mahdollista tarkkailla esimerkiksi valetukiasemilla ja alkukeväästä paljastui epäily SIM-korttivalmistajaan kohdistuneesta tietomurrosta.
  Lisäksi joulukuussa 2014 Hampurissa pidetyssä tietoturva-alan konferenssissa kerrottiin keinoista väärinkäyttää teleyritysten välistä SS7-sanomaliikennettä vakaviin tietoturvaloukkauksiin.
  Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus haluaa muistuttaa, että myös matkaviestinverkon palveluihin kohdistuu tietoturvauhkia. Jokaisen tulisi pohtia mitä asioita ja miten matkaviestinverkon avulla on turvallista viestiä. Erityisesti arkaluontoisten tietojen välittämiseen tulisi matkaviestinverkon sijasta käyttää viestintäjärjestelmää, jossa on päästä päähän ulottuva salaus.
  SS7-sanomaliikenteen väärinkäytösmahdollisuudet ovat vakavia, mutta vaikeasti hyödynnettäviä
  SS7-sanomat ovat matkaviestinverkon toiminnan kannalta välttämättömiä. Ne mahdollistavat muun muassa puheluiden ja muiden viestien välittämisen teleyrityksen oman verkon sisällä sekä eri teleyritysten verkkojen välillä.
  Teleyritysten välisen SS7-sanomavälityksen ratkaisut on suunniteltu 1970- ja 1980-luvuilla. Verkko on alusta alkaen rakennettu suljetuksi, ja sen osapuolet ovat olleet luotettuja. Esiin nousseet verkon väärinkäytösmahdollisuudet liittyvät juuri toimijoiden väliseen luottamukseen perustuvaan toimintamalliin.
  SS7-sanomia väärinkäyttämällä on joissain tapauksissa mahdollista:
  1. käyttäjän sijainnin selvittäminen ja seuraaminen
  2. puheluiden salakuuntelu ja nauhoittaminen
  3. radioliikenteessä käytetyn salauksen purkaminen
  4. liittymän irtikytkeminen matkapuhelinverkosta eli viestinnän estäminen ja
  5. liittymän laskutuksen manipuloiminen petoksellisesti.
  Käyttäjällä ei ole mahdollisuutta havaita väärinkäytöksiä omasta päätelaitteestaan.

  Väärinkäytösten hyödyntäminen vaatii kuitenkin pääsyä teleyritysten väliseen suljettuun SS7-sanomia välittävään verkkoon sekä erityistä perehtyneisyyttä SS7-järjestelmän toimintaan ja taustatietoa kohteena olevan teleyrityksen sisäisestä verkon rakenteesta. Tavallisen verkon käyttäjän ei siis ole mahdollista hyödyntää näitä väärinkäytösmahdollisuuksia.

  Suomessa ei ole havaittu väärinkäytöksiä
  Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus suhtautuu SS7-verkon väärinkäytösmahdollisuuksiin erittäin vakavasti. Kyberturvallisuuskeskuksen tekemien selvitysten perusteella suomalaiset teleyritykset eivät ole havainneet Hampurissa kerrottuja SS7-sanomavälitykseen liittyviä väärinkäytöstapauksia omissa verkoissaan.
  Suomalaiset teleyritykset ovat suojautuneet osalta väärinkäytösmenetelmistä. Lisäsuojautumiseksi sekä havainnointikyvyn parantamiseksi on käynnistetty toimenpiteet teleyritysten ja viranomaisten yhteistyöllä.
  Matkapuhelinta voi käyttää normaaliin viestintään
  Matkaviestinpalveluita voi käyttää turvallisesti tavalliseen viestintään. Kannattaa kuitenkin miettiä, vaatiiko viestin sisältö suojausta. On syytä esimerkiksi pohtia, kuka voisi hyötyä sisällöstä tai onko oman sijainnin paljastuminen kriittistä. Matkaviestinverkko ei sovellu arkaluontoisten asioiden viestintään siihen kohdistuvien tietoturvauhkien vuoksi.  Turvallisuusluokitellun viranomaistiedon välittämiseen on Viestintäviraston NCSA-toiminnon hyväksymiä salaustuotteita. "
  http://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2015/05/ttn201505061306.html
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092420412440_uu.shtml
   
 10. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,404
  Pisteet:
  1,286
  Lue se HBL:n artikkeli äläkä tolloile turhaan toisia. Kyllä avoimia asioita voi puhelimessa puhua. Salassapidettävin on ministereillä eri vehkeet kuten alkuperäisessä artikkelissa kerrotaan.
   
 11. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,404
  Pisteet:
  1,286
  Jos luet alkuperäisen HBL:n artikkelin huomaat että ovat tietoisia salassapidettävän ja avoimen erosta sekä siitä että molemmat ovat ilmoittaneet viranomaisille.
   
 12. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Toimintamallin tuntemisesta ja saatavilla olevista suojatuista yhteyksistä huolimatta moni päättäjä / vaikuttaja puhuu vääriä asioita matkapuhelimessa. Asian todentamiseksi riittää kun kulkee sopivien tilaisuuksien aikana salien ulkopuolella ja kuuntelee ohimennessään ihan korvalla mitä supattaja sinne puhelimeen oikein puhuu. Puhelinkeskustelun yhteydessä kaapatun informaation arvo voi sitten vaihdella arvottomasta kriittiseen, enkä usko että tätä harkintaa tosiasiallisesti käytetään kun on ns. tilanne päällä.

  Uskon vilpittömästi että myönteisiä poikkeuksiakin yleiseen löyhähuulisuuteen löytyy avainpelaajissa.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 13. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092420412440_uu.shtml

  Kyberturvallisuuskeskus varoitti: Puhelinurkinta on tunnettu riski ja teknisesti yksinkertaista
  Torstai 24.9.2015 klo 22.52

  Matkapuhelinurkinta on tunnettu riski, josta päättäjiä ja vaikuttajia on varoitettu jo kauan.

  Keväällä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus julkaisi asiasta jopa tiedotteen.

  - Jokaisen tulisi pohtia, mitä asioita ja miten matkaviestinverkon avulla on turvallista viestiä. Erityisesti arkaluontoisten tietojen välittämiseen tulisi matkaviestinverkon sijasta käyttää viestintäjärjestelmää, jossa on päästä päähän ulottuva salaus, patisti Kyberturvallisuuskeskus.

  Aihetta käsiteltiin runsaasti julkisuudessa viime vuonna, kun Aftenposten-lehti uutisoi Oslosta löytyneen jälkiä puhelinkuunteluun käytettävistä valetukiasemista. Norjan turvallisuuspoliisin tutkimuksissa niistä ei löytynyt todisteita

  Asiantuntijat sekä Norjassa että Suomessa huomauttivat kuitenkin, ettei vakoilu olisi mikään yllätys. Aalto-yliopiston professori Jukka Manner kuvaili tuolloin STT:lle, että valetukiaseman pystyvät rakentamaan vaikka teekkarit eikä laite itse tehtynä maksaisi kuin muutama tuhat euroa.

  Jos siis poliitikot noudattavat heille annettuja ohjeita, luottamuksellisia puolustusasioita ei käsitellä kännykkäpuheluissa tai tekstiviestissä. Normaali rutiini on, ettei puhelinta saa edes ottaa huoneeseen, jossa luottamuksellisista asioista keskustellaan. Puhelimen sammuttaminen tai akun irrottaminen ei takaa, etteikö sen mikrofonia voisi käyttää salakuunteluun.
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Onko sinulla minkäänlaista käsitystä siitä, ettei puhelinten kuuntelu ja sanomien sieppailu ole mitään rakettitiedettä? Ihan sama mitä luuria sinä korvallasi pitelet, tarkoin kohdistettu sieppaaminen onnistuu, vaikka sinulla olisi freudenthal-valmisteinen turvaluuri hörössä kiinni.
   
  Tähystäjä ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 16. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Tuleekohan tästä syksyn muoti-ilmiö; et ole poliitikkona mitään ellei sinulla ole syytä ainakin epäillä että puhelintasi urkitaan.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092520414978_uu.shtml

  Puolustusministeri Niinistö: Matkapuhelinta ehkä urkittu
  Perjantai 25.9.2015 klo 11.55 (päivitetty klo 13.18)

  Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) pitää mahdollisena, että hänenkin matkapuhelintaan on kuunneltu. Hän ei kertonut tarkemmin havainnoistaan.


  Puhelimen salakuuntelu mahdotonta huomata.

  Hän ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, minkälaisia merkkejä hänellä on tästä. Niinistö sanoo olevan melko selvää, että johtavassa asemassa olevien poliitikkojen puhelimia yritetään kuunnella.

  Niinistö ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, minkälaisia havaintoja hänellä on asiasta.

  - En kommentoi näitä muotoja, mutta on ollut aihetta epäillä.

  Eilen sekä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva että entinen puolustusministeri Carl Haglund kertoivat, että heidän matkapuhelimiaan on mahdollisesti urkittu.

  [​IMG]
  Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ei perustellut tarkemmin epäilyään. (JENNI GÄSTGIVAR)
  SAMI KOSKI STT
   
 17. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,404
  Pisteet:
  1,286
  Niin, kaikki salaus jonka ihminen on keksinyt on tietenkin purettavissa, mutta on olemassa salauksia, joiden salauksen purku on niin vaivalloista että siihen ei vielä riitä konekapasiteetti.

  Aikanaan kun GSM-puhelimien salausalgoritmi valittiin, sitä pidettiin varmana. Tänä päivänä sekä valeturva-asemia että GSM-salauksenpurkulaitteita pystyy tavallinen sukankuluttaja hankkimaan. Käyttöä tosin joutuu hieman opiskelemaan.

  Oletko tosissasi sitä mieltä että ns. turvapuhelimien kuuntelu ei ole rakettitiedettä? Puhelimissa on siis ns. vahva salaus joka toteutetaan puhelimessa ja puretaan toisessa vastaavassa puhelimessa.

  PS. En olekoskaan kuullut tuollaisesta merkistä. Mihin viittaat?
   
 18. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,168
  Tykkäykset:
  8,059
  Pisteet:
  1,286
 19. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,404
  Pisteet:
  1,286
  miheikki tykkäsi tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Freudenthalilla viittasin ruotsalaisten salattuun systeemiin, johon ei edes paras liittolainen ole päässyt kiinni, NSA. Tämä on kuulopuhe, mutta ehkei aivan palturiakaan. Ruotsalaisilla on alan osaamista melkoisesti, eikä joka käänteessä tarvi ähkiä varojen puutettakaan.

  Joo, olen tosiaan sitä mieltä, että ns. turvapuhelimien salakuuntelu ei ole sen enempää sala- kuin rakettitiedettäkään. Niihin päästään kiinni AINA ajan oloon. Enkä jaksa perjantai-iltana sinun kanssasi alkaa supervänkäystä.
   
 21. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,404
  Pisteet:
  1,286
  Olisi kiva jos et valehtelisi. Freudenthalilla ei ole Ruotsin kanssa tekemistä, ainoa järkevä viittaus on aivan muuhun. No, sinun asiasi. Minä en tätä jatka.

  Jenkeissä ja briteissä turvapalvelut ja poliisi ovat valittaneet jopa matkapuhelimien sisäisestä salauksesta, joten vahva salaus ei ole mikään piece of cake.


  Ja nyt sitten tulee lisää (?) turvapuhelimia. Sinänsä mielenkiintoista että HBL kirjoittaa, että hankitaan turvapuhelimia, "joita ei ole yhtä helppoa kuunnella kuin nykyisiä". Absoluuttista turvallisuutta ei siis luvata.

  http://hbl.fi/nyheter/2015-09-25/771914/ministrarna-far-nya-sakrare-mobiltelefoner
   
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,293
  Pisteet:
  1,286
  Vahvensin toverivärillä. No mittee minä olen yrittänyt sinulle vääntää? Absoluuttista turvallisuutta ei luvata, koska????? Pinnistä adam, miksi sitä ei luvata? Onko asia siis niinkuin olen tolkuttanut?

  Freudenthal oli läppä......:rolleyes: Eikös Freudenthal ollutkaan sitten ruotsalainen tiedemies?
   

Jaa tämä sivu