Carl Haglund ja Ilkka Kanerva epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu

adam7

Respected Leader
Vahvensin toverivärillä. No mittee minä olen yrittänyt sinulle vääntää? Absoluuttista turvallisuutta ei luvata, koska????? Pinnistä adam, miksi sitä ei luvata? Onko asia siis niinkuin olen tolkuttanut?

Freudenthal oli läppä......:rolleyes: Eikös Freudenthal ollutkaan sitten ruotsalainen tiedemies?
Olet esittänyt että "ei ole rakettitiedettä". Väitän nyt kuitenkin että turvapuhelimet, jollei hanki venäläistä tai amerikkalaista, ovat suhteellisen vaikeita tapauksia joiden salauksen purkuun ulkopuolinen tarvitsee inside job tyylistä apua.

Tässä me emme saa varmuutta, koska FSB (Fapsi on purettu) ja NSA eivät ilmoittadu keskusteluun eikä palstaa seuraava Ivankaan vahvista suuntaan tai toiseen.

Tuosta sinun nyt "läpäksi"heittämästä aiheesta en sen kummemmin jatka.
 

adam7

Respected Leader
Varsinainen vakoojahan seuraa ihan eri tavalla. Googlasin tuon IMSI catcherin ja nyt tabletilla pukkaa seuraavaa mainosta. Pitää siirtyä Duckduckgo hakuun.
https://duckduckgo.com


_20150925_222711.JPG
 

veffeade

Eversti
Luurin ja tukiaseman väli on salattu. Siitä eteenpäin hakkeroitavissa mm. tällä tavalla...

<edit> Norskien linkki ei sitten toiminut sivu copy paste, eikä bit.ly:n kautta. Vissiin osallisia tähän huijaukseen :-/...
</edit>

Tuossa Norkien caseissa kyse oli juuri tästä. Kyseessä GSM tukiasema, joka speksattu repeateriksi. GSM luuri ei ymmärrä onko kyseessä ns. feikki ("näitä ei ole", koska ne toimivat kuin tukiasema ja verkkoperaattorikaan ei toiminnasta havaitse mitään ihmeellistä), tai sitten oikea. Tuo feikkitukiasema ei ole mitään sen ihmellisempää, ko siihen on asennettu tulevan puhelun ja seuraavalle tukiasemalle lähtevän signaalin väliin jammeri, joka nauhoittaa puhelun ja yleensä ajastetusti lähettelee sen sitten sinne, minne tuo ylimäärisen dataloggerin perässä ole lähetin on datan määritelty lähetettävän.

Näistä varoiteltiin mm. täällä...

... ja vähän tuoreempaa...

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1418440455733

Eihän se jakeluun mene, mutta tuoreempaa teoriaa ja käytäntöä täältä

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/a...-hairioita---kyse-informaatiosodasta/iiH4FUVR

Perusasia on juurikin tämä "feikki tukiasema, joka linkkaa itsensä "tietyn" operaattorin verkon tukiasemaksi". Tästä seuraa se, jotta Haglund etc. eivät tajua ottavansa yhteyttä esim. FSB:n tukiasemaan ja lopisevät luuriin sen mitä arvailevat uskaltavansa...
 

Tetra

Respected Leader
BAN
... paitsi kerta-avain (one-time pad). Kvanttikryptografiakin tekee tuloaan. Hankalaa edes yrittää salakuunnella kun jos sieppaat luvatta kvantti-informaatiota viestittelijöiden välistä niin he huomaavat sen heti.
Toronton yliopistossa on onnistuttu salakuuntelemaan ilman että sitä havaitaan: http://www.technologyreview.com/view/418968/commercial-quantum-cryptography-system-hacked/

Kerta-avain on oikein käytettynä murtamaton. Sitä saa nimensä mukaisesti käyttää vain kerran. Olikohan kuubalaisten vakoojien tapaus, jossa käyttivät numeroasemien kanssa kerta-avainta useamman kerran, jonka jälkeen yhdysvaltalaiset saivat murrettua salauksen.
 

adam7

Respected Leader
Toronton yliopistossa on onnistuttu salakuuntelemaan ilman että sitä havaitaan: http://www.technologyreview.com/view/418968/commercial-quantum-cryptography-system-hacked/

Kerta-avain on oikein käytettynä murtamaton. Sitä saa nimensä mukaisesti käyttää vain kerran. Olikohan kuubalaisten vakoojien tapaus, jossa käyttivät numeroasemien kanssa kerta-avainta useamman kerran, jonka jälkeen yhdysvaltalaiset saivat murrettua salauksen.
Muistakseni Neuvosto-Venäjä teki saman mokan viime sodassa.
 

Fremen

Respected Leader
Muistakseni Neuvosto-Venäjä teki saman mokan viime sodassa.

Niinpa teki... mutta olipa meilla eras heppu nimelta Rolf Nevanlinna. Hiukan apuna naissa avaushommissa ;)

Tohtoriopiskelijaryhmansa jasenet Stadin Lipastolta (Helsingin Yliopisto) saivat myohemmin ensimmaisen koskaan myonnetyn Fieldsin mitalin... :D

Lisaksi Nevis oli mukana hankkimassa ensimmaista tietsikkaa Suomeen.

Mielestani aika asiaa. Lievasti sanottuna.
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Mursu

Respected Leader
Hauskaa että monella tulee ekana haukut kyseisille päättäjille.

Eikös Carl ollut jonkun toisen uutisen mukaan ainot, joka jätti puhelimensa ulos pohjoismaisessa puolustusministeri kokouksessa.

Menee taas vähän ohi aiheesta, mutta mieli kun tekee niin..

Jossain NSA vakoilu-uutisessa oli maininta että Norjan kokoisessa maassa oli noin 200 tärkeää henkilöä kuuntelussa/teleliikenne seurannassa. Joku paremmin ruotsia tai norjaa osaava varmana osaa kaivaa tämän tiedon esiin.

Tästähän voimme vetää sen johtopäätöksen, että Suomessa varmaan perustiedustelun alla on varmaan suunnilleen tuo määrä ihmisiä. Nopeasti mietittynä tuo määrä voi olla jopa aika turhan suurikin. Siis jos halutaan vakoilla EU:n, Naton, Suomen sotilas ja siviilisalaisuuksia. Eri asia sitten on se jos halutaan tunkeutua tiettyihin tuotekehittelytietoihin.

Jos noin vähällä määrällä kuunneltavia ihmisiä, selvitään niin voimme päätellä varmaan seuraavia asioita. Käytännössä meitä voi melko varmasti tiedustella Saksa, Puola, Ruotsi, Norja, Tanska, Venäjä, Kiina, USA ja ehkä jopa Viro. Mikälli olen ymmärtänyt tämän palstan viestintä asiantuntijoiden kirjoitukset oikein, niin teknisesti toteutus ei olisi mitenkään mahdotonta kellekkään mainitsemistani maista.
 

Tetra

Respected Leader
BAN

Tetra

Respected Leader
BAN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092620421967_uu.shtml

Kansanedustaja epäilee salakuuntelua - "Huutelen, että pojat pois langoilta!"
Lauantai 26.9.2015 klo 18.14

Perussuomalaisten Maria Tolppanen kertoo oudon vinkunan alkaneen puheluissa hänen kritisoitua Koraanin lukemista Ylellä.

Kansanedustaja Maria Tolppanen kertoo pitäneensä itsestään selvänä että päättäjien puheluita kuunnellaan.
Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen epäilee, että myös hänen puheluitaan salakuunnellaan. Salakuuntelu sai Tolppasen mukaan alkunsa, kun hän alkuvuodesta ärähti siitä, ettei Yleisradiossa pitäisi lukea Koraania. Sen jälkeen puheluiden aikana on kuulunut outoa vinkunaa.

- Tvjyyyy, Tolppanen kuvailee ääntä.

- Sellainen vinkuna tulee ja puhelu katkeaa siihen.

Aluksi vinkunaa kuului puheluiden aikana usein, mutta nykyään enää vain noin 2-3 kertaa kuukaudessa.

- Ihmiset aina naureskelevat minulle, kun huutelen, että pojat pois langoilta, tämä on yksityispuhelu, Tolppanen kertoo.

Hänen mukaansa kehotus toimii ja sen jälkeen ääni häipyy, mutta myös puhelu katkeaa.

- Se vinkuna kuuluu myöskin toiselle osapuolelle. Mielestä se on hirveän kummallista, koska ymmärtääkseni se, jota kuunnellaan, ei välttämättä tiedä sitä, että kuunnellaan.

Tolppasen mukaan on myös mahdollista, että kyseessä on tekninen häiriö.

- Mutta kummallista on, että kun rupesin sanomaan sitä "pojat pois langoilta", niin sitten puhelu katkeaa, siihen reagoidaan.

Hänen mukaansa on selvää, että mahdollinen kuuntelija ymmärtää suomeksi sanotun kehotuksen.

- Kuka tahansa kuuntelee, sehän kuuntelee suomea.

Ei pitänyt ihmeellisenä

Maria Tolppanen on ollut perussuomalaisten kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä vuodesta 2011 lähtien. Aiemmin tv-toimittajana työskennellyt edustaja ei ole pitänyt mahdollista salakuuntelua ihmeellisenä.

- Olen ajatellut sen olevan itsestään selvää, että puheluita kuunnellaan. Ei näissä puhelimissa puhuta mitään sellaista, mikä on hirveän salaista tai arkaluontoista. Vähän samaan tapaan kuin Facebookissa ei lähetetä mitään, mistä ei halua, että ihmiset saavat tietää, Tolppanen sanoo.

Tolppanen ei osaa arvioida, mikä taho häntä voisi salakuunnella. Syy kuunteluun löytyy todennäköisesti Tolppasen työstä kansanedustajana.

- Mielestäni on hyvin todennäköistä, että päättäjien puhelimia kuunnellaan. Ministereiden puheluita kuunnellaan, ja tämän päivän tekniikalla 200 kansanedustajaa, sehän ei ole kuin yhden napin painallus ja se on siinä.

Aikaisemmin tällä viikolla salakuunteluepäilyistä ovat kertoneet puolustusministeri Jussi Niinistö (ps), entinen puolustusministeri Carl Haglund (r) ja puolustusvaliokunnan nykyinen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok).

Tolppasen salakuunteluepäilyistä kertoi ensimmäisenä Pohjalainen.
 

YliKoo

Respected Leader
Tuli ensin tuosta Jussi Niinistön ulostulosta mieleen, että mäkans, minäkin olen tärkeä mies ja myös minua salakuunnellaan. Mitään en ole huomannut mutta kyllä näin täytyy olla.

Tämä edellä mainittu kansanedustaja Tolppanen puhuu selvästi äänestäjilleen.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Tämä edellä mainittu kansanedustaja Tolppanen puhuu selvästi äänestäjilleen.
Eikun puoluetoveri puolustusministeri Niinistölle antaa vinkkiä miten päästä eroon salakuuntelijoista.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Liittyy tähän mutta toki myös muihin alueen aiheisiin.

http://yle.fi/uutiset/verkon_asevar...uomeen_kohdistuu_vasta_verkkovakoilua/8336282

Kotimaa 28.9.2015 klo 9:36 | päivitetty 28.9.2015 klo 10:36
Verkon asevarustelu vielä lapsenkengissä – Suomeen kohdistuu vasta verkkovakoilua
Ylen aamu-tv:ssä vieraillut tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että suomalaispoliitikkojen mahdolliset puhelimien salakuuntelut voidaan helposti estää nykytekniikalla.

Yhdysvaltain ja Kiinan presidentit kertoivat perjantaina päässeensä yhteisymmärrykseen siitä, että kumpikaan valtio ei vakoile toisten maiden yritysten tietoja. Valtiot pyrkivät yhdessä luomaan sääntöjä kybervakoiluun.

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan sopimus on merkittävä.

– Kyllä me silti olemme hyvin kaukana kyberaseriisunnasta. Ihan ensimmäisiä askeleita tässä otetaan.

Yhdysvallat on syyttänyt Kiinaa 22 miljoonan amerikkalaisen turvallisuustietojen varastamisesta. Mukana on ollut yli viiden miljoonan valtion virkamiehen sormenjäljet.

Hyppösen mielestä on vaikeaa sanoa, mitä Kiina näillä tiedoilla tekee.

– Ehkä sieltä voisi etsiä ihmisiä, joita voisi käännyttää omiksi myyrikseen ja saada jotain tietoja.

Kiina ei ole ainoa verkkovakoilija
Tietoturvayhtiö F-Securen ensimmäinen tutkinnassa ollut valtiollinen verkkovakoiluhyökkäys tapahtui vuonna 2003. Yhtiön mukaan tuolloin Kiina hyökkäsi eurooppalaisia puolustusvälineitä valmistavia yrityksiä vastaan.

Kiina on ollut verkkovakoilussa näkyvin tekijä.

– Ehkä he jäävät useammin kiinni kuin muut maat, tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen arvelee.

F-Securessa huomattiin myöhemmin, että verkossa aktiivisia tekijöitä olivat myös Yhdysvallat ja Venäjä. Nykyisin verkkovakoilua tekevät muutkin maat kuten Intia, Pakistan, Iran ja Pohjois-Korea.


Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen arvioi kybervakoilua maailmassa. Kuva: Yle
Varsinaisesta kybersodasta on ollut merkkejä vielä varsin vähän.

– Kaikista tunnetuin on tapaus Stuxnet, joka jäi kiinni vuonna 2010. Se oli Yhdysvaltojen ja Israelin operaatio Iranin ydinrikastamisohjelmaa vastaan. Siinä tuhottiin laitteita haittaohjelmalla, Hyppönen kertoo.

Ukrainan kriisin yhteydessä on käynyt ilmi verkkovakoilua. F-Securessa arvellaan, että Venäjä keräsi tietoja haittaohjelmien avulla. Varsinaisesta verkkosodasta ei ole kuitenkaan kyse.

– Kyllä tämä on vasta ihan alkusoittoa. Kyberasevarustelu on vielä ihan lapsenkengissä. Tällä hetkellä kaikki kynnelle kykenevät puolustusvoimat kehittävät puolustautumista verkkouhkia vastaan. Ne myös kehittävät itse verkkouhkia tulevia kriisejä varten.

Suomesta löytyy vakoiltavaa
Viime viikolla suomalaispoliitikot kertoivat julkisuuteen epäilyistään, että heidän matkapuhelimiaan on salakuunneltu. Näin arvelivat puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva sekä entinen puolustusministeri Carl Haglund ja nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen ei pidä lainkaan mahdottomana, että suomalaispoliitikkoja on salakuunneltu.

– Suomeen kohdistuu verkkovakoilua, sillä täällä on vakoiltavaa. Kohteet ovat niitä, jotka aikaisemmin olivat perinteisen vakoilun kohteena. Tällaisia ovat valtionjohto, puolustusvoimat, puolustusvälineteollisuus ja tuotekehitystä tekevät yritykset.

Suomalaispoliitikkojen puheluiden salaaminen ei Hyppösen mukaan lainkaan mahdotonta.

– On fiksua olettaa, että tällaisessa asemassa olevia poliitikoita yritetään kuunnella. Tämän takia olisi oleellista, että tällaisten henkilöiden puhelut salataan. Siihen löytyy nykytekniikkaa eli jos siellä on vaikka kuinka monta kuuntelijaa, niin puheluita ei saa silti purettua.
 

krd

Ylipäällikkö
SUPO totesi, vikaa verkossa:
"Supo: Poliitikkojen väitetty salakuuntelu olikin tekninen vika
Suojelupoliisi kumoaa viime viikolla Hufvudstadsbladetissa esiin nostetut epäilyt joidenkin poliitikkojen puhelujen salakuuntelusta. Supon selvityksen mukaan puheluissa koetuille häiriöille löytyi luonnollinen selitys.
Supo ilmoittaa twitter-viestissään, että asiantuntijoiden mukaan HBL:n torstaina julkaisemassa puhelutallenteessa on ilmeisesti kyse teknisestä viasta eikä salakuuntelusta. Epäilyjä puhelintensa salakuuntelusta esittivät puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja entinen puolustusministeri Carl Haglund (r.).
Supo kuitenkin muistuttaa, että suomalaisiin päättäjiin kohdistuu koko ajan ulkovaltojen tiedustelua eri muodoissa."
http://yle.fi/uutiset/supo_poliitikkojen_vaitetty_salakuuntelu_olikin_tekninen_vika/8337335
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
SUPO totesi, vikaa verkossa:
"Supo: Poliitikkojen väitetty salakuuntelu olikin tekninen vika
Suojelupoliisi kumoaa viime viikolla Hufvudstadsbladetissa esiin nostetut epäilyt joidenkin poliitikkojen puhelujen salakuuntelusta. Supon selvityksen mukaan puheluissa koetuille häiriöille löytyi luonnollinen selitys.
Supo ilmoittaa twitter-viestissään, että asiantuntijoiden mukaan HBL:n torstaina julkaisemassa puhelutallenteessa on ilmeisesti kyse teknisestä viasta eikä salakuuntelusta. Epäilyjä puhelintensa salakuuntelusta esittivät puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja entinen puolustusministeri Carl Haglund (r.).
Supo kuitenkin muistuttaa, että suomalaisiin päättäjiin kohdistuu koko ajan ulkovaltojen tiedustelua eri muodoissa."
http://yle.fi/uutiset/supo_poliitikkojen_vaitetty_salakuuntelu_olikin_tekninen_vika/8337335

Haiskahtaakohan tuossa YYA-aika....?
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Tai sitten kuuntelija on taho, jota on kiusallista paljastaa. Koska ystävät. Tällaista tämä nyt on.

Tai vielä on sekin mahdollisuus, että tiedetään että vieras taho ("ystävä" tai "vihollinen") oli kuulokkeet korvilla mukana, mutta taktisista syistä ei haluta paljastaa, että se tiedetään. Toki, tässä tapauksessa se olisi aika läpinäkyvää toimintaa.

Joka tapauksessa, tämä on näitä caseja, joissa julkisuuteen kerrottu ei välttämättä pidä paikkaansa, monestakin eri syystä.
 

krd

Ylipäällikkö
Tai vielä on sekin mahdollisuus, että tiedetään että vieras taho ("ystävä" tai "vihollinen") oli kuulokkeet korvilla mukana, mutta taktisista syistä ei haluta paljastaa, että se tiedetään. Toki, tässä tapauksessa se olisi aika läpinäkyvää toimintaa.

Joka tapauksessa, tämä on näitä caseja, joissa julkisuuteen kerrottu ei välttämättä pidä paikkaansa, monestakin eri syystä.
Epäilisin, että tuo oli ihan verkkovika. Epäilen myös että muutamia satoja kuunnellaan sitä heidän huomaamatta.
 
Top