Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dokkari Falklandin sodan vaativimmasta pommitusoperaatiosta, joka oli vähällä koitua katastrofiksi.
K9 Thunder/ Moukari tullaan esittelemään Suomen Raskaan väreillä 4.6.2017 PV: paraatissa. Nopeahkoa toimintaa jos saan sanoa, onkohan tämä se koekappale, josta tuli sitten osa ostettua settiä?
Kiinnostava dokkari. Tutkijat esittäessään syitä Kustaa Adolfin liittymiseen sotaan, jotenkin jättivät analyysin kapeahkoksi. Lähinnä vähättelivät katolisuuden paluun pelkoa sotaan lähdön syynä, mutta eivät kovinkaan hyvin käyneet läpi asiaa.Tässä ihan mielenkiintoinen dokumentti Lützenista 1632,suomalaiset vuoti paljon verta taistelussa.Pakkoruåtsin tai englannin kielen osaaminen on hyväksi.
Pitäisi alkaa lukemaan pitkästä aikaa Englundin Suuren sodan vuodet uudelleen,muistaakseni siinä käsiteltiin myös sotaan lähdön syitä ja ensimmäisiä taistelujakin,vaikka pääosa käsitteleekin Kustaan jälkeistä aikaa.Kiinnostava dokkari. Tutkijat esittäessään syitä Kustaa Adolfin liittymiseen sotaan, jotenkin jättivät analyysin kapeahkoksi. Lähinnä vähättelivät katolisuuden paluun pelkoa sotaan lähdön syynä, mutta eivät kovinkaan hyvin käyneet läpi asiaa.
Uskonnolla on ollut tuolloin suuri merkitys ja mainittu Kustaa oli aika kusessa Sigismundin kanssa, jolla oli kaikki syyt vaatia kruunua itselleen - ja joka oli katolinen. Lisäksi katolinen liiga oli suunnittelemassa laivastoa Itämerelle, jossa näppärästi Puola on katolisena kumppanina. Liigan laivaston tavoitteena oli palauttaa Hansaliiton aikainen hegemonia. Tanska oli onnistunut heikentämään itsensä jo yhdellä sotaretkellä, joten sivustauhka oli eliminoinut itsensä, ja Ruotsilla oli mahdollisuus riistää Tanskan salmet ja niihin liittyvä tulli itselleen.
Eli .. onhan noita syitä aika paljon. Ja monia niistä voi pitää varsin pätevinä.
Tämmöinen teos tarjoaa aika laajan kuvakulman, ja siinä ei ole kirjoittajalla ole tarvetta mitenkään kirjoittaa Ruotsin .. saati suomalaisten näkökulmasta. Näkökulmaa tulee kuitenkin. Kirja on aika paksu, joten kannattaa ottaa hyvä asento ja kookkaampi konjakkilasi.Pitäisi alkaa lukemaan pitkästä aikaa Englundin Suuren sodan vuodet uudelleen,muistaakseni siinä käsiteltiin myös sotaan lähdön syitä ja ensimmäisiä taistelujakin,vaikka pääosa käsitteleekin Kustaan jälkeistä aikaa.
Samaa mieltä, Englund ei tosiaan mitenkään ihannoi. Luin muuten Poltavan sillee, että kun sattui olemaan (on tietenkin siis edelleen..) hyllyssä sekä suomen että ruotsin-kielinen teos, luin ne yhtäaikaa. Se oli aika hauska juttu. Suomenkielisen, erityisesti loppu poikkeaa alkuperäisestä - siinä on kirjailija erikseen halunnut lausua myös Suomesta. Sehän on jonkinmoinen pahoittelu tai anteeksipyyntö.Englundin kirjoista (Poltava, Kirjeitä nollapisteestä) en ole saanut käsitystä että hän mitenkään korostaa Ruotsin suuruutta ja sankaruutta. Pikemmin kirjoittaa sodan kauhuista realistisesti.
Saattaa olla uudelleenpostaus mutta tämä on todella mielenkiintoinen dokkari Ruotsin puolustuksen nykytilasta. Kertoo siitä, mitenkä 90-luvulla ottivat kovan riskin kun päättivät ajaa puolustuksen alas. Nyt on sitten hätä kädessä Venäjän uhittelun takia.
Puolustusvoimat ajettiin alas, kustannustason säilyessä samana. Jepjep.