Eduskuntavaalit 2015

Eikö ulkoministeriö rahoita ja eikö Eurooppa-neuvosto ole vielä palkinnut Homma-foorumia faktoistaan? :)

Tämä on aika vanha postaus, ja vlad tuossa näköjään jo vastasikin, kuinka "faktat" riippuvat lähteestä ja asioista, mitä korostetaan, käyttäen esimerkkinä toimeentulotukea, joten ei siitä sen enempää.

Kyllähän medialukutaitoiselle pitäisi olla jo selvää, että mikäli joku taho, tässä tapauksessa Eurooppa-neuvosto, jakaa palkintoja vain heille myötämielisen tiedon jakajille, on kyseessä vain kiitos olemisesta samalla puolella, eikä palkinnolla ole muuta merkitystä kuin nostaa samassa "runkkupiirissä" olevien pisteitä samanmielisten silmissä.
Eurooppa-neuvoston palkinnolla olisi suurempi merkitys, jos se oikeasti jaettaisiin asiaperustein ja myös Eu-kriittisille tiedottajille, kuten vaikkapa Homma-foorumille :solthum:.
Sellaista päivää me tuskin näemme.

Sen olen huomannut, että somessa tietenkin eri intressiryhmät jakavat Faktabaarin tuotoksia sen mukaan, minkä asian haluavat eli jättävät itselleen epäedulliset "faktabaarit" kertomatta. Faktabaari meni täysin Haglundin taakse Rinnettä ja Sipilää vastaan (koska Haglund oli oikeassa) mutta toisaalta siellä on luonnollisesti myös faktoja, jotka eivät noudata oikeistolobbyn ideaa. Siellä on myös 50/50-juttuja. Sivusto pitäisi ottaa vain sellaisenaan ja itse asiassa kaikkien pitäisi pyrkiä kohti sitä, miten asiat oikeasti ovat.

Tästä on niin paljon aikaa, että piti lukea oma kirjoitus, ennenkuin muistin, mitä ajoin takaa :cool:

Totuushan on, että se jonka leipää syöt, sen lauluja laulat. Uskoisin UM olevan kuitenkin sen verran vastuullinen taho, ettei se ala jakamaan veronmaksajien rahoja erilaisten ry-porukoiden ylläpitämille sivustoille, ilman että se olettaisi saavan sieltä jotain vastiketta. On siis aihetta olettaa, että fakta-baari valitsee lähteensä, joiden mukaan se valitsee ne "faktansa" minkä he sivustollaan julistavat totuutena, sen mukaan miten heidän rahoittajansa suhtautuu asiaan.

Ja kyllä, minua häiritsee edelleenkin veronmaksajien varojen käyttö toimintaan, jonka UM pystyisi itse kertomaan omilla sivuillaan. Toivottavasti tähän käytettävä rahoitus loppuu budjettileikkausten myötä.
 
Viimeksi muokattu:
Suomesta muutti ulkomaille 15490 hlöä vuonna 2014, lähde tilastokeskus.

Eduskuntavaalit 2015 topikki ei ole offtopi tämän suhteen. Ehkä kuulin oikein, että lähtijöistä 12500 oli nuoria aikuisia. On siinä vielä sarkaa, tämä ei ole mikään hassu juttu.

Miten helvetissä meidän kannattaa "korkeakouluttaa" nuoriamme, jos heistä lähtee periaatteessa joka viides ikäluokastaan veks? Sille tulee hintaa ja entäs, jos ne ovat juuri penaalin terävimmät kynät, jotka häippäisevät?

Scip koroitti hyvän kysymyksen framille: kumpi on ongelma: maahanmuutto vai maastamuutto? Jostain syystä jälkimmäisestä ollaan oltu aika hissuksiin.

Entäs jos ilmiö kasvaa, kuten vähän oletan?

Käykö missään ilmi, ovatko lähtijät Suomen kansalaisia?

Huonon työtilanteen vuoksi moni Virolainen muuttaa takaisin kotimaahansa, samoin veronmaksajien rahoille koulutettu EU ja ETA-alueen ulkopuolinen "työvoima" palaa usein kotiseudulleen valmistuttuaan. Tähän tullee nyt onneksi muutos, kun näiden opiskelu muuttuu maksulliseksi.
Meidän korkeakouluverkko on liian massiivinen tälle väestönpohjalle ja monen "korpiyliopiston" henkilöstö on varmistanut työpaikkansa sillä, että ovat haalineet näihin halukkaita ympäri maailmaa. Valtiolle hyöty on ollut aika vähäinen.
Nyt kun opiskelijoiden määrä vähenee, niin se johtaa väkisinkin myös oppilaitosten sulkemiseen. Ehkä koulutuksen säästöt on saavutettu tätä kautta?
 
Viimeksi muokattu:
Suomesta muutti ulkomaille 15490 hlöä vuonna 2014, lähde tilastokeskus.

Eduskuntavaalit 2015 topikki ei ole offtopi tämän suhteen. Ehkä kuulin oikein, että lähtijöistä 12500 oli nuoria aikuisia. On siinä vielä sarkaa, tämä ei ole mikään hassu juttu.

Miten helvetissä meidän kannattaa "korkeakouluttaa" nuoriamme, jos heistä lähtee periaatteessa joka viides ikäluokastaan veks? Sille tulee hintaa ja entäs, jos ne ovat juuri penaalin terävimmät kynät, jotka häippäisevät?

Scip koroitti hyvän kysymyksen framille: kumpi on ongelma: maahanmuutto vai maastamuutto? Jostain syystä jälkimmäisestä ollaan oltu aika hissuksiin.

Entäs jos ilmiö kasvaa, kuten vähän oletan?

Toki pitää muistaa, että nuoriso on liikkuvaista ja moni noista lähteneistä palaa myös takaisin.

Jos ilmiö laajenee, ainakin hissukseen olo loppuu, se on varmaa.

Tämä on offtopicia ja ylipäätään koko aiheen pitäisi olla päivänpolitiikan yläpuolella, vaikka ei siitä irti olekaan.

Tietenkin on hyvä tarkkailla sitä lähtevien nuorten aikuisten joukkoa mutta samalla on kuitenkin syytä muistaa se, että kyseessä on osaltaan yleismaailmallisempi ilmiö, jossa nuoret (usein korkeastikoulutetut) aikuiset lähtevät hakemaan työkokemusta ulkomailta ja näin täydentämään osaamistaan ja luomaan kontakteja - monilla aloilla on suorastaan toivottavaa, että siellä cv:ssä on mainintoja työskentelystä monikansallisissa yrityksissä ulkomailla tai opintokokonaisuuksien suorittamista ulkomaisissa oppilaitoksissa.

Mutta nykyään tämä suuntaus on levinnyt myös alemman asteen koulutuksen saaneiden keskuuteen, amk ja jopa ammatillisten oppilaitosten koulutusohjelman läpikäyneet suuntautuvat ulkomaille hakemaan kokemusta ja toisaalta osaltaan myös paremman palkan perässä. Etenkin terveydenhoitoalalla on hyvin tavallista, että valmistumisen jälkeen tai jopa sen aikana vieraillaan ulkomailla erimittaisissa työsuhteissa hakemassa kokemusta, laajentamassa osaamista etc. Tämä on sitten luontevaa sijoittaa nuoruuteen, jolloin ei välttämättä ole vielä sitouduttu tai ei ole perhettä ja satojatuhansia lainaa - yksin tai pelkän kumppanin kanssa on olennaisesti helpompi lähteä kuin lasten kanssa.

Eli nyt kun virtaa on ulkomaille niin on syytä pohtia ja miettiä sitä, että kääntyykö virta jossain vaiheessa päinvastaiseksi tai tapahtuuko sitä, mihin scip10 viittasi eli moni lähteneistä nuorista palaa sitten aikanaan takaisin, osa jopa hyvinkin nopeasti. Uskoisin, että tulevaisuudessa tilanne paranee ja löytyy balanssi eli edelleen nuoria lähtee niiden kokemusten perästä ulkomaille ja osa heistä sitten jää sinne pysyvämmin, mutta sitten aikanaan - vuosien kuluttua - kokemusta hankkineet nuoret saattavat palata takaisin Suomeen, ja etenkin jos taloudellinen tilanne on otollinen on paluussa enemmän järkeä. Nythän Latviassa moni vuosia sitten maasta muuttanut nuori on tekemässä paluuta takaisin kun maan taloudellinen tilanne on kohentunut ja mahdollisuus tulevaisuuden luomiseen on synnyinmaassa aiempaa parempi - olettaen näin tulee sitten aikanaan Suomessakin käymään, vaikka täällä lähtemisen syyt ovat usein selkeästi moninaisemmat mitä ne olivat Latviassa 2000-luvun alkupuolella maan talouden olleen surkeassa tilassa ja tulevaisuudennäkymien ollessa hyvinkin tummat.

vlad.
 
Back
Top