Eduskuntavaalit 2019

Kysy lapsiltasi siitä hoitamisestasi ennen kuin menet sitä köyttä ostamaan.
En laita lapsiani vaikeiden valintojen eteen.
PS! Voiko joku elää niin, ettei ole kotona materiaalia yhteen hirttoköyteen?
Kaupunkilaiset tuskin säilövät köyttä kämpissään ja hirteen meno on kuitenkin ainutkertainen tapahtuma eli köysi saa silloin olla sentään uutta.
 
Vuosituhannet on ollut normaalia, että lapset, työkuntoiset ja vanhukset asuvat saman katon alla. Nyt tämäkin asia on päässyt unohtumaan kun uusi normaali on se, että yhteiskunnasta kupataan kaikki hyöty mitä saadaan ja vastukset ja kulut lykätään toisten hoidettaviksi

Pääpiirtein mulla on ihan sama käsitys kuin sulla. Yksi ongelma on tietysti se, että ihmiset muuttavat työn ym. perässä melko monta kertaa per elämä. Jotenkin se onnistuu, kun ydinperhe on muutama hlö, kun siihen pannaan vanhapari ja ikätäti mukaan, niin eipä se enää niin helppoa olekaan.

Eli on tämä yhteiskunta ja elämänmeno muuttuneet sillä tavoin -rankasti-, että paluuta entiseen tuskin on näillä näppäimillä.

Jos kuvittelen tilannetta, jossa nyt näihin nurkkiin pitäisi ottaa pari kolme lisäihmistä, niin eipä se hevin helppoa olisi. Olivatpa sukulaisia tai ei. Toisaalta neliöt kyllä riittäisivät, jos -vaatimustaso- ei olisi se, että jokaisella pitää olla oma suihku, vessa, huone ja autotalli.

Eli onko minunkin perusteeni lähinnä asenteesta johtuvaa, kun ei ole pakko ja on totuttu siihen, että yht.kunta hoitaa murmelit. Minäkin.

Olishan se aika päheetä, kun laitoshommista siirryttäisiin malliin, jossa joku perheen nuoremmista saisi palkan siitä, että hoitelee murmelit. Tulishan se silti helvetisti halvemmaksi kuin nykymalli. Mutta sillä mallilla eivät tienaisi nämä nykyiset yhtiöt.....
 
Kaupunkilaiset tuskin säilövät köyttä kämpissään ja hirteen meno on kuitenkin ainutkertainen tapahtuma eli köysi saa silloin olla sentään uutta.

Ja jos kaiken lisäksi paljastuu, ettei luvattu vetolujuus pidä paikkaansa, uuden tuotteen osalta voi vaatia rahansa takaisin.

edit: hirtehishuumoria
 
Viimeksi muokattu:
Raiskauksilla ratsastetaan eduskuntaan...by Mikko Salmi, Demokraatti päätoimittaja..


jos haluaa paineita ylös, niin voi kokeilla kuin kantti kestää...nauttikaa..ei kun opetelkaa uimaan..
 
Piiri pieni pyörii, kokoomus sinä hyörii: Luvattomia päiväkoteja Helsingissä pyörittänyt kokoomuspoliitikko on Helsingin päiväkodeista vastaavan kokoomuspoliitikon kaveri

Tänään klo 17:01 (muokattu klo 17:01)
Tuoreet hoivakoti- ja päiväkotikohut ovat nolo isku vaaleihin valmistautuvalle kokoomukselle, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.
nakokulma_tommi_parkkonen_df.png

Samaan aikaan kun koko oppositio yhteisrintamassa valmistelee hallitukselle ilahduttavan populistista välikysymystä vanhustenhoidosta, pysyy hallituspuolue kokoomus aiheesta korviavihlovan hiljaa.

Liittyyhän välikysymykseen innostanut Esperi Caren törkeä toiminta ja rahastus vanhuksilla kokoomuksen innolla ajamiin yksityistämisiin ja rahansiirtoihin julkiselta puolelta alan yksityisille toimijoille.

Toisten mielestä vuosien sote-jahkailu on mahdollistanut yksityisten ryöstöretket kuntiin, joissa toimiva poliittinen johto on asioista enemmän pihalla kuin keskiverto supikoira vuoden 1982 Toyota Corollan imuventtiileistä.Toisten mielestä taas homma lähtee lopullisesti käsistä eduskunnan hyväksyessä hallituksen esittämän sote-uudistuksen ja siihen liittyvän valinnanvapauden (kok).

Toki Keskuskauppakamarin kokoomuksen tiedotustoimistoksi muuttanut toimitusjohtaja, Jyrki Kataisen (kok) pitkäaikainen uskollinen aisapari Juho Romakkaniemi (kok) on jaksanut urhoollisesti somessa puolustaa yksityisiä sote-toimijoita, mutta muu kokoomusjohto ja politrukit ovat keskittyneet tviittaamaan koko tiistain sinällään tärkeällä aihetunnisteella #kaupungistuminen.
****
Kokoomuksen hiljaiselon ymmärtää, kun katsoo tarkemmin vaikkapa Helsingin Sanomien paljastamaa luvatonta yksityistä päiväkotitoimintaa Helsingissä.
9f3154e381de4f3c1a6f7c80a75a9f68262fec0ef0d725026398f24a9c62a82c.jpg

9f3154e381de4f3c1a6f7c80a75a9f68262fec0ef0d725026398f24a9c62a82c.jpg

Lapsia helsinkiläisen päiväkodin pihalla vuonna 2010 - kuvan lapset eivät siis liity Ankkalammen, Esperi Caren tai kokoomuksen toimintaan. JOHN PALMÉN

Lehden mukaan Helsingin kaupunki selvittää Ankkalampi-nimisen yksityisen päiväkotiketjun toimintaa, ja kaikkiaan kahdeksan yhtiön päiväkodin epäillään toimineen ilman asianmukaisia lupia. Esimerkiksi Ankkalammen Lauttasaaressa sijaitseva, nyt suljettavaksi määrätty päiväkoti on toiminut varastossa teollisuusalueella.
Ankkalampi-päiväkotiketjun omistaa sen toimitusjohtaja, helsinkiläinen kokoomuspoliitikko Heidi Ruhala (kok).
Osa päiväkodeista on toiminut ilman asianmukaista lupaa jopa lähes vuosikymmenen ajan, mikä luonnollisesti saa ihmettelemään myös valvovan tahon eli Helsingin kaupungin valvonnan toimivuutta ja tehokkuutta.
Helsingissä päiväkotiasiat kuuluvat kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarille, kokoomuspoliitikko Pia Pakariselle (kok).
Kokoomuslähteiden mukaan Ruhala ja Pakarinen ovat hyviä kavereita.

Ruhala oli myös kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana Helsingissä vuonna 2017. Ylen Vaalikoneessa Ruhala totesi muun muassa seuraavaa: ”Päiväkodeissa pitää turvata lasten kasvurauha sekä henkilöstön työrauha --- Pitää olla rohkeutta purkaa normeja ja säädöksiä, jos nykysäädöksillä ei pystytä tekemään järkipäätöksiä!”
Ruhala toimi Helsingin Yksityiset Päiväkodit ry:n puheenjohtajana vielä 2017. Sen jälkeen yhdistys ei ole päivittänyt nettisivujensa tietoja hallituksen jäsenistä.Yhdistys on voimakkaasti ajanut palveluseteleiden käyttöä varhaiskasvatuspalveluissa.
****
Varhaiskasvatuspalveluista vastaava Helsingin apulaispormestari Pakarinen (kok)on myös toistuvasti puhunut palveluseteleiden ja yksityisten päiväkotien puolesta.
– Yksityinen pystyy nopeammin perustamaan päiväkodin, Pakarinen totesi Ylelle viime vuoden maaliskuussa.
Myös Helsingin kokoomuksen vaaliohjelmassa mainitaan jo ensimmäisessä kappaleessa palvelusetelit ja yksityiset päiväkodit.

Eikä Pakarinen ole jäänyt Ruhalan luvattomia päiväkoteja perustaneen yrityksen ainoaksi kokoomusystäväksi. Ruhalan FB-sivujen kuvissa Ankkalammen mainosmaskotin, luonnollisesti keltaisen ankan, vieressä poseeraavat myös muun muassa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Helsingin pormestari, kokoomuksen entinen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.
Ruhalan Ankkalampi-yhtiö on ollut taloudellisesti varsin kannattava:vuonna 2017 se teki noin viiden miljoonan euron liikevaihdolla 336 000 euron liiketuloksen.
****
Ja kun nyt tässä huolettomasti varhaiskasvatukseen ja soteen liittyviä kokoomusnimiä heitellään, muistettakoon vielä, että kun kokoomuspoliitikko Laura Räty(kok) jätti paikkansa Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajana, hänen tilalleen valittiin kokoomuspoliitikko Pia Panhelainen (kok).

He siis vastasivat Suomen pääkaupungin sote-asioista.Tuolloin heidän vastuualueelleen kuului myös Heidi Ruhalan bisnes, eli varhaiskasvatus.

Räty on nykyään liikevaihdoltaan Suomen suurimman yksityisen terveyspalvelualan yrityksen Terveystalon liiketoimintajohtaja, vastuualueenaan julkiset palvelut.
Panhelainen on Esperi Caren aluejohtaja ja johtokunnan jäsen.

Vanhaa lastenlaulua mukaillen voisikin joku näsäviisaampi todeta:”Piiri pieni pyörii, kokoomus siinä hyörii. Vasemmiston sormet sanoo so so so, kokoomuksen kiiltonahkakengän kannat ko ko ko”.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dee2b37d-a588-4783-96da-16a84c10e621
 
Välillä pitää muistaa...

Suomi yhä maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa
Politiikka10:56STT
180 maan vertailun peränpitäjä on Somalia. Vain hivenen parempi on tilanne Syyriassa ja Etelä-Sudanissa.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.369854
Suomi on yhä maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa, ilmenee Transparency Internationalin vuoden 2018 korruptioindeksistä. Suomi oli kolmantena myös vuotta aiemmin.

Suomi jakaa uudessa vertailussa kolmossijan Ruotsin, Sveitsin ja Singaporen kanssa. Vähiten korruptoitunut on Tanska ja kakkosena tulee Uusi-Seelanti.

180 maan vertailun peränpitäjä on Somalia. Vain hivenen parempi on tilanne Syyriassa ja Etelä-Sudanissa.

#hyväveli #piiripienipyörii
 

Korhonen ampuu nyt kyllä selkeästi ohi...
Hyvin te veditte, Esperi Caren ja Attendon päättäjät.

Rikastuitte meidän varoillamme, pilasitte vanhustenhoidon laadun ja siinä sivussa nakerratte merkittävästi kansalaisten halua puolustaa tätä yhteiskuntaa ulkoisia vaaroja ja uhkia vastaan. Saatoitte välillisesti vaikuttaa myös valtion turvallisuusratkaisuihinkin, ja vaurastua kohta niillä lisää.

Teille voisi antaa näistä saavutuksista maanpuolustusmitalin, mutta jostain muusta valtiosta kuin Suomesta.
 
Kommentti: Esperin Aarnio-Isohanni jätti erokirjeen myös EK:lle – mutta kokoomuksen sotepiiri pyörii

Julkaistu: 29.1. 17:08

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni jättää myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n. Mutta kohu on nostanut jälleen esille, miten pieni sisäpiiri sote-maailmassa pyörii, kun isoja rahoja jaetaan. Kokoomus on hyvin edustettuna, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Esperi Caren eronneella toimitusjohtaja/osaomistajalla Marja Aarnio-Isohannilla on onnekseen sen verran kertynyttä varallisuutta, ettei hän (ehkä) joudu turvautumaan edustamansa yhtiön palvelukseen vanhuusvuosinaan. Vuosina 2016–2017 hän sai yhteensä 6,33 miljoonan liksan, josta pääomatuloja 5,24 miljoonaa vuonna 2016.

Marja Aarnio-Isohanni istuu myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksen työvaliokunnassa.

Ei istu tosin kauan: Ilta-Sanomien tietojen mukaan hän jätti erokirjeen tiistaina iltapäivällä. Pakkorako.

Mutta Aarnio-Isohannin verkostoituminen vie ajatukset valtaviin sote-rahoihin, jotka houkuttelevat terveysfirmoja kuin hunaja mehiläistä, ja terveysfirmat puolestaan poliitikko-politrukkeja – samalla periaatteella.

Kokoomusjäsenkirja on kovaa valuuttaa
Kokoomuksen jäsenikirja ja yhteydet kykypuolueseen ovat kovaa valuuttaa, niitä löytyy epäilemättä myös Aarnio-Isohannilta.

Kyseisen Esperi Caren johtoryhmässä istuu esimerkiksi aluejohtajan tittelillä myös muuan Pia Panhelainen.

Kukas hän on?

No hän seurasi ex-ministeri Laura Rätyä (kok) keväällä 2016 Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi, kun Räty (kok) jätti Helsingin johtajahommat ja siirtyi Terveystalon liiketoimintajohtajaksi. Panhelainen tuurasi Rätyä jo tämän ministeriaikana nimellä Pia Sutinen, mutta nyttemmin hän on ottanut vanhan tyttönimensä käyttöön.

Juu – aivan oikein: Panhelainen on jäsenkirjakokoomuslaisia.

Panhelainen joutui jättämään apulaiskaupunginjohtajan tehtävät kuntavaalien jälkeen, kun Helsinki otti käyttöön pormestarimallin. Uusi oksa löytyi siis Esperi Caresta.

Esperissähän sattuu ja tapahtuu.

Panhelainen kommentoi esimerkiksi viime keväänä tehtyä rikosilmoitusta, kun Kuopion Alavan hoivakodissa yksi asukkaista hakkasi huoneeseensa eksynyttä 87-vuotias muistisairasta miestä ikkunalastalla päälakeen. Muutaman viikon päästä tämä oli kuollut. Rikosilmoituksen teki hoivakoti itse.

– Käytössämme on ISO-standardin mukainen laatujärjestelmä. Henkilöstö on koulutettu raportoimaan myös turvallisuuspoikkeamat. Ne käsitellään yhdessä, jotta vastaavaa ei enää sattuisi, Panhelainen valisti Savon Sanomissa (SS 11. 4. 2018).

Hyvä, että on sentään ISO-standardi!

Muillle jää vain murusia
Jonkin sortin standardi tuntuu olevan myös sote-politrukeilla – yleensä se on kokoomuksen jäsenkirja.

Nimilitania on käynyt tutuksi. Terveystalon pomon Laura Rädyn kaveri, kokoomuksen ex-kansanedustaja Lasse Männistö on ”Pörriäisen” eli Mehiläisen pomo. Männistö poimi puolestaan ”Pörriäiseen” liiketoiminnan kehityspäälliköksi kaverinsa, kokoomuspääministerien ex-avustajan Joonas Turusen (kok).

Vuosi sitten Sanna Lauslahti ilmoitti siirtyvänsä kokoomuksen kansanedustajan paikalta Lääketeollisuuden toimitusjohtajaksi – ja siirtyi myös.

Kokoomuksen verrattuna muut puolueet ovat jääneet ns. mopen osille.

Pari poikkeusta on. Hyvinvointialan liittoa on johtanut pari vuotta Ulla-Maija Rajakangas (sd), mutta tämä Paavo Lipposen (sd) entinen erityisavustaja onkin turvallisesti sentään oikeistodemari.

Kepun ex-kansanedustaja, oululainen valtuutettu Riikka Moilanen oli puolestaan Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja. Hän sai lähtöpassit viime syksynä, kun nimitti Oulun valtuuston puhtaanapitokeskustelussa syrjäytyneitä ihmisroskaksi.

Ja käykö näille herroille ja rouville ja heidän firmoilleen huonosti, jos sote kaatuu?

Ei. Päinvastoin.

Siitä ilo vasta repeääkin, kun kolmisensataa kuntaa aloittavat ulkoistamistalkoot. Siellä on rahaa jaossa! Nopeimmat ehtivät ensin!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005982131.html
 
Pääpiirtein mulla on ihan sama käsitys kuin sulla. Yksi ongelma on tietysti se, että ihmiset muuttavat työn ym. perässä melko monta kertaa per elämä. Jotenkin se onnistuu, kun ydinperhe on muutama hlö, kun siihen pannaan vanhapari ja ikätäti mukaan, niin eipä se enää niin helppoa olekaan.

Eli on tämä yhteiskunta ja elämänmeno muuttuneet sillä tavoin -rankasti-, että paluuta entiseen tuskin on näillä näppäimillä.

Jos kuvittelen tilannetta, jossa nyt näihin nurkkiin pitäisi ottaa pari kolme lisäihmistä, niin eipä se hevin helppoa olisi. Olivatpa sukulaisia tai ei. Toisaalta neliöt kyllä riittäisivät, jos -vaatimustaso- ei olisi se, että jokaisella pitää olla oma suihku, vessa, huone ja autotalli.

Eli onko minunkin perusteeni lähinnä asenteesta johtuvaa, kun ei ole pakko ja on totuttu siihen, että yht.kunta hoitaa murmelit. Minäkin.

Olishan se aika päheetä, kun laitoshommista siirryttäisiin malliin, jossa joku perheen nuoremmista saisi palkan siitä, että hoitelee murmelit. Tulishan se silti helvetisti halvemmaksi kuin nykymalli. Mutta sillä mallilla eivät tienaisi nämä nykyiset yhtiöt.....

Ongelmia on monia vanhaan ja kustannustehokkaaseen tapaan siirryttäessä. Eikä minulla ole niihin ongelmiin valmiita ratkaisuja. Minulla ei riitä kapasiteetti kuin nippa nappa tuomaan julki sen totuuden, ettei suomella riitä rahat nykyisin normina hyvälaatuisena pidettyyn vanhusten laitoshoitoon.

Ei minunkaan talossa asu suvun vanhimpia tai tuettua asumista tarvitsevia. Tilaa olisi, mutta vaimoni vastustaa ajatusta. Itse olen päättänyt ja sanonut, että lapset voivat asua perheineen meillä jos haluavat. Appivanhemmille ja omille vanhemmille en ole mainostanut meillä asumista, mutta olen päättänyt, että jos joskus sitä kysyvät niin sanon samantien "tervetuloa". Jos ei vaimolle käy, niin hän voi muuttaa mökille. Meillä on kuitenkin nyt tilaa asuintilaa yli 300 m2 ja päärakennuksen vintille saa vielä 170 m2 lisää. Tonttikaan ei lopu ihan heti kesken jos uutta tarvii tehdä. Taloa tehdessä jo aikanaan mietin, että miten tässä voisi asua useampi perhe.
 
Poisto
 
Viimeksi muokattu:
Ongelmia on monia vanhaan ja kustannustehokkaaseen tapaan siirryttäessä. Eikä minulla ole niihin ongelmiin valmiita ratkaisuja. Minulla ei riitä kapasiteetti kuin nippa nappa tuomaan julki sen totuuden, ettei suomella riitä rahat nykyisin normina hyvälaatuisena pidettyyn vanhusten laitoshoitoon.

Ei minunkaan talossa asu suvun vanhimpia tai tuettua asumista tarvitsevia. Tilaa olisi, mutta vaimoni vastustaa ajatusta. Itse olen päättänyt ja sanonut, että lapset voivat asua perheineen meillä jos haluavat. Appivanhemmille ja omille vanhemmille en ole mainostanut meillä asumista, mutta olen päättänyt, että jos joskus sitä kysyvät niin sanon samantien "tervetuloa". Jos ei vaimolle käy, niin hän voi muuttaa mökille. Meillä on kuitenkin nyt tilaa asuintilaa yli 300 m2 ja päärakennuksen vintille saa vielä 170 m2 lisää. Tonttikaan ei lopu ihan heti kesken jos uutta tarvii tehdä. Taloa tehdessä jo aikanaan mietin, että miten tässä voisi asua useampi perhe.
Mitä jos sinulla olisikin vain 60m2 kaksio? Muuttaisiko se tilannetta?8
 
E-Golfin autovero on 42000€ autosta 1210€.
Varmaan hirveä buumi sähköautokauppaan...kaikki ostaa..mistään ei käy ilmi, mikä on Orpon pienipäästöinen.

IS: Kokoomus vapauttaisi ensi vaalikaudella pienipäästöiset ja päästöttömät autot autoverosta
Koneet & autot21:45Sari Penttinen
Valtiovarainministeri (kok.) Petteri Orpon mukaan tästä ei koituisi valtavaa lovea valtion kassaan.

SUVI ELO
536056-jpg.jpg

Jos pienipäästöisten ja päästöttömien autojen hintaa saadaan alas, yhä useampi pystyy sellaisen hankkimaan, Petteri Orpo perusteli kokoomuksen vaaliohjelmaa.

Kokoomuksen kaupunkiohjelman tähtää siihen, että suomalaiset kaupungit ja kaupunkivetoiset alueet muuttuvat hiilineutraaleiksi 2020- ja 2030-luvuilla, uutisoi Ilta-Sanomat.
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) esitteli kokoomuksen kaupunkiohjelmaa hotelli Tornin näköalakabinetissa Helsingissä tiistaina.
Kokoomuksen tavoitteena on vapauttaa ensi hallituskaudella pienipäästöiset ja päästöttömät autot autoverosta. "Jos niiden hintaa saadaan alas, yhä useampi pystyy sellaisen hankkimaan", Orpo perusteli.

Ilta-Sanomat tiedusteli, minkälaisen loven toimenpide aiheuttaisi valtion kassaan.

"Jos sitä siirretään ajoneuvoveron ja päästöjen puolelle, niin sillä sitä pystytään kompensoimaan, ihan tarkkaa laskelmaa siitä ei ole, mutta se on hoidettavissa niin, että siitä ei tule valtavaa lovea, Orpo kommentoi.

Orpon esikunnasta täsmennettiin jälkikäteen, että autoveron tuotto vähenisi toimenpiteen seurauksena parilla sadalla miljoonalla eurolla. Samalla verotuksen painopistettä siirrettäisiin auton käyttöön liittyviin maksuihin ja veroihin.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/koneet-autot/artikkeli-1.370237
 
Back
Top