Eduskuntavaalit 2019

Huvikseni katsoin tilannetta Oulussa, koska se on ollut tapetilla muutamaankiin otteseen vuoden 2015 jälkeen. Keskusta on kärjessä 21,3%, muutos edellisiin eduskuntavaaleihin -10,1% ja persut toisena 19,8% (+4,6%).

Keskustalla ei mene muuallakaan kovin hyvin, taitaa olla melkoinen kalabaliikki kulisisen takana.
 
Oma veikkaus ei ihan pielessä ennusteeseen nähden:
SDP 18,0
KOK 17,5
PS 16
KESK 14
VIHR 14
 
Valitettavasti jos on pääosin tällä saitilla seurannut/kommentoinut vaalikampajoita niin nyt joutuu toteamaan, ettei kaikki olekaan perussuomalaisia eikä mestariksi tulla vain nimeämällä.
Oletko nyt varma, haluatko lukita vastauksen ;)
 
Hallitusneuvotteluista tulee kyllä mielenkiintoiset näillä näkymin.

Melkoisia kompromissejä täytyy tehdä jos haluaa tekemään päätöksiä näillä prosenteilla.
 
Rinne meinasi jo vaalikampanjansa sössiä vaikka hyötyi oppositiossa olostaan. Miltäköhän näyttää SDP:n kannatus jos Rinteen hallitus joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja haasteellisen taloustilanteen vuoksi? No, toisaalta eläkeläisiä Suomessa riittää, että potentiaalisten kannattajien määrä on messevä.
 
Ajantasainen laskenta 73% ja persuilla 1 edustaja vähemmän kuin SDP:llä.

Tämä siis laskentaa eikä mitään ennustetta.
 
Hallitusvastuu yksin ei romahduttanut keskustaa. Mutta taksiuudistus ym. ja yleensäkin se sveitsiläinen veroparatiisinainen oli puolueen kannalta huono valinta Sipilältä. Vakuutuskuoren sisällön kannalta saattoi olla hyvä valinta.

Sipilä ja Berner vetivät sellaista politiikkaa että kokoomuskin jäi välillä kakkoseksi. Kostautui nyt sitten rajulla tavalla, enkä ihmettele. Ja hallitusta vastaan osoitettu kritiikki personoitui juuri Sipilään. Orpo pääsi helpommalla.
 
Persut tasoissa laskennassa edustajamäärissä SDP:n kanssa!!!

76% siis laskettu.
 
Back
Top