Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Energia-aseet: laser ym.

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja Umkhonto, 20.07.2010.

 1. Pistemaali

  Pistemaali Kersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  05.09.2016
  Viestejä:
  290
  Tykkäykset:
  261
  Pisteet:
  16
   
  Gyllis1 tykkäsi tästä.
 2. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  351
  Tykkäykset:
  332
  Pisteet:
  36
  IL:
  Näin poliisi pysäyttää pakenijan - tulossa uusi yllättävä konsti

  Tiistai 16.8.2016 klo 13.37


  [​IMG]
  Kenties jossakin lähitulevaisuudessa, kun taustapeilissä välkkyvät siniset valot, pakoon on turha enää yrittää nopeallakaan autolla. (ILKKA LAITINEN)
  Tämän tästä saamme lukea uutisia hurjista, takaa-ajoista, joissa rattijuoppo pakenee poliisia hirvittävällä nopeudella ja vaarantaa kaikkien kulkijoiden hengen.

  Poliisin konstit ovat rajalliset. Ampuminen on aina riski, aina ei voi käyttää piikkimattoa, aina ei voi rakentaa tiesulkua.

  Kuvittele, että poliisilla olisi käytössä laite, joka nappia painamalla pimentäisi edellä ajavan auton sähkölaitteet ja pysäyttäisi pakenijan. Olisi se ainakin parempi vaihtoehto kuin mielipuolinen katuralli.

  [​IMG]
  Kuvassa poliisi pysäytti takaa-ajetun ajamalla siviiliautolla pakenijan kylkeen Helsingissä joitakin vuosia sitten. Pulssiase olisi pysäyttänyt karkurin nopeammin. (ULLA-STIINA SIMOLA)
  Laite ei ole enää mikään kaukainen poliisin unelma, vaan tekniikkaa kehitellään Euroopassa jo täyttä päätä ja ensimmäisiä "pulssitykin" prototyyppejä on jo testailtu.

  Vaatimus tällaisen laitteen kehittämisestä on tullut muun muassa Ranskan, Espanjan ja Saksan poliiseilta, joilla on saattanut tulla turhautumisia, kun on yritetty pysäyttää vaikka yli 300 km/h nopeudella kiitävää Lamborghinia moottoritiellä.

  Nyt Euroopan komission asettama yhteistyöelin selvittelee parhaillaan laitteen mahdollisuuksia. Tässä konsortiossa on mukana eri maiden turvallisuusviranomaisia ja elektroniikan yrityksiä - esimerkiksi ruotsalainen Bofors on mukana kehittelemässä sähkömagneettista etälamautinta.  EURO-projekti kantaa nimeä SAVELEC (Safe Control of Noncooperative Vehicles Through Electromagnetic Means). SAVELECin tehtävänä on yksiselitteisesti kehittää sähkömagneettista pulssia ja suuritehoisia mikroaaltoja käyttävä pulssiase, joka lamauttaa tilapäisesti takaa-ajettavan ajoneuvon elektronisen järjestelmän. SAVELEC-hankkeesta uutisoi aiemmin Tekniikka&Talous -lehti.

  [​IMG]
  Nyt tuulilasin takana vilkkuu tutkan silmä. Tulevaisuudessa sieltä leimahtaa ehkä näkymätön sähköpulssi. (ILKKA LAITINEN)
  - Tämä laite ei toimi armeijan käyttämän sähkömagneettisen pulssiaseen tavoin niin, että se tuhoaisi auton järjestelmän. Me haluamme vain lamauttaa auton järjestelmän, jotta voimme pysäyttää auton, mutta emme halua, että moottoritielle jää romuja, sanoo ranskalaisessa MBDA-yrityksessä työskentelevä järjestelmäinsinööri Cécile Mace New Scientic -lehdessä. Leipätyökseen ohjuksia valmistava MBDA on mukana SAVELEC-hankkeessa.

  Laite ei vahingoita matkustajia, jalankulkijoita eikä lähistöllä olevia poliiseja, vakuuttaa Mace. Ihminen ei tunne sähköpulssiin iskua autoon. Ihmisen tosin saattaa kuulla ikään kuin pienen poksahduksen, mutta se ei vahingoita korviakaan.

  Sähkömagneettiset pulssiaseet eivät pääse poliisin käyttöön ihan heti, vaikka tekniikka toimii. Tarvitaan vielä paljon testausta ja pysäytin pitää saada muokattua isosta kömpelöstä prototyyppiversiosta pienemmäksi ja helppokäyttöisemmäksi. Tie on kuitenkin auki tulevaisuuteen ja kun laite tulee käyttöön EU:ssa, sen tie avautuu myös Suomeen, jos Suomi laitteen haluaa.

  PENTTI J. RÖNKKÖ
  http://www.iltalehti.fi/autot/2016081622139263_au.shtml
   
  Pistemaali ja ctg tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Luulisin että EMP aseet tulee ensin PVn testaukseen ennenkuin ne löytää tiensä poliisi viranomaisille. Mutta vaikka viranomainen väittää että sähkömagneettinen pulssi ei tuota harmia ihmisille, niin ihan varmasti sydäntahdistajat ottaa kylkeensä kun tuolla läväyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016
  Pistemaali ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 5. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  796
  Tykkäykset:
  293
  Pisteet:
  76
  Asiastamitääntiedä .. mutta onkohan EMP helppo suunnata? Että se täräyttää vain kohdeauton eikä esim 100m säteellä kaikki elektroniikat. Vaatiikohan se sellaista että auton elektroniikka on "heikennetty" oikeasta kohtaa? Siis "sulake" joka ottaa kaasun pois. Mitä sanoo juristit kun tero EMPpaa Dianaa kuljettavaa limusiinia? Pitääkö aseessa olla kohdeajoneuvokohtainen spektri, siis kirjasto?
  En nyt halua pilata ideaa mutta ajoneuvojen kanssa asiaan kuin asiaan kuluu vuosia vuosia.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 6. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Luulisin että elektromagneettinen pulssi voidaan samalla tapaa suunnata kuin mikroaaltosäteilijä. Antenni siinä kuitenkin tulee olemaan, jos mitään suuntausta aikoo suorittaa.
   
  OldSkool tykkäsi tästä.
 7. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Mikäänhän ei olisi niin herkullista kuin poliisi joka lamauttaa oman ajoneuvonsa takaa-ajon aikana.

  EMP teknologia voi sikäli olla vaarallista että väärissä käsissä sillä tehtäisiin paljon vahinkoa silmänräpäyksessä (tarpeeksi isolla laitteella). Mielestäni yhtä vaarallista kuin ydinaseteknologia, koska materiaalit ovat oletettavasti turvallisempia käsitellä ja helposti saatavilla. Korkein kynnys on vain teknologian ymmärtäminen.

  Seuraavaksi voidaankin jo puhua EMP-suojauksesta sekä laittomasta EMP-suojauksesta.
   
 8. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Mitä tarkoitat?
   
 9. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Laiton EMP suojaus? Siis jos poliisi saa pienen EMP-tykin käyttöönsä, niin luonnollisesti kotitekoisista ajoneuvon EMP-suojauksista liene tulee laittomia, sikäli jos niitä edes voisi toteuttaa.

  Edit: Lisäksi EMP:n vaikutukset voisi ohittaa "yksinkertaisesti" käyttämällä niin vanhaa tekniikkaa omaavaa ajoneuvoa ettei siitä löydy ollenkaan EMP-herkkää elektroniikkaa. Kysymykseksi kai nousisi että olisiko kansalaisen autossa pakko olla EMP-herkkä mekanismi, tai muu mekanismi, johon vaikuttamalla viranomainen (poliisi) voisi lamauttaa auton, tai tarkemmin ilmaistuna sen etenemiskyvyn.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
  OldSkool tykkäsi tästä.
 10. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  http://www.spacedaily.com/reports/With_great_power_comes_great_laser_science_999.html

  Ehkä Lucas oli oikeassa kun laittoi kristalleja valomiekkoihin vahvistamaan ulos annettua voimaa.
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 11. P.a.s.i

  P.a.s.i Alokas

  Liittynyt:
  15.09.2016
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Pitäsköhän pistää tuo mun nykyinen käyttö auto naftaliiniin sen arvo voipi tuosta nykyisestä vain nousta jos tuo toteutuu kun ei tossa 80luvun corsassa ole minkään valtakunnan elektroniikkaa :D
   
  TBman, OldSkool ja Beerfect tykkäsivät tästä.
 12. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
  Entäs kuljettajan mahdollinen eletroniikka?? Vaikkapa tahdistin?? Tai kun pulssia suunnataan ja sattuu taustalle ratkiriemukkaat mummelit jotka ovat menossa päivätansseihin??? Kappasta, sanoi polliiisi, kun mummo maahan kaatuu hengetönnä????


  Ei relevanttia tekniikkaa!

  :)
   
 13. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Tai puhumattakaan elektroniikkaa sisältävistä implanteista. Tosin tämä on ajankohtaista ehkä vasta 20-100v päästä mutta ei näitäkään asioita voi liian aikaisin ajatella... Lapsuudenmuistot aivosirulla -> EMP -> kiitos vitusti.
  Edit: Mutta niistäkin kai voisi olla varmuuskopiot? o_O
   
  TBman ja Fremen tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,578
  Tykkäykset:
  15,496
  Pisteet:
  1,286
  Hieman noloa, jos poliisin pysäytyksen jälkeen ei muista kuka on, kun tuli ostettua muistisiru ilman EMP-suojausta "kun sai halvalla". :D
   
  TBman, Jukkis ja Beerfect tykkäsivät tästä.
 16. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Tavallaan tarvittaisiin poliisille kyky selvittää onko ajoneuvon ihmisillä mitään kehonsisäistä elektroniikkaa ennen kuin käyttäisivät pulssiasetta. Autossa voisi olla skannattava kohde, tietopankki, ja auton wannabe-kyborgien pitäisi saada tietonsa siihen pankkiin aina kun ajoneuvoon astuvat. Eli ensin skannataan tietopankki, vasta sitten käytetään EMP:tä. Ja valehtelusta seuraa kauheat sanktiot, eli jos ilmoittaa että on tahdistin tai syntymäsokean ihmisen näkösiru, tai mikä tahansa kestoerektiosiru, ja lähempi skannaus paljastaa että ei ole, niin kortti lähtee tai sakkoja tulee.

  Mut mietitäänpä jotain kovan luokan rikollista, joka pakenee poliisia ylinopeutta. Hän tuskin laittaisi pahakseen jos tietopankissa lukisi vaikka mitä. Yksikään humaanisti toimiva poliisi ei käyttäisi EMP:tä häneen, tai vähintäänkin kynnys EMP:n käyttöön olisi korkeampi, jos on pienikin epäily että käyttö aiheuttaisi esim. sydärin ja siten ajoneuvon hallinnan menetyksen kovasta vauhdista.

  EMP muuten varmaan lamauttaisi myös nanolaitteet verenkierrosta...
   
 17. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  796
  Tykkäykset:
  293
  Pisteet:
  76
  Juuri näin. Noista kaikista em kommenteista (kiitän!) johtuen _veikkaan_ että pysäytys-pyssy ei ammu yleis-EMPpiä vaan nimenomaan auton "kaasuvaijerin" katkaisevan turvakoodin. Vähän kuin kaukokäyttöisen autonavaimen kooditus mutta parempi.
  End of ot. Suunnattava EMPpi olisi kiva esim yöllä hyökkäävälle panssarikärjelle. "kilsan matkalla edessä ei muuten ole enää mitään elektroniikkaa, iske ja murra!"
   
  PSS tykkäsi tästä.
 18. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  http://www.spacewar.com/reports/UK_...apon_Capability_Demonstrator_project_999.html
   
 19. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  http://defense-update.com/20160926_a60.html

   
 20. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]

  http://www.scout.com/military/warrior/story/1677075-army-arms-stryker-with-laser-weapon

   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 21. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Northrop Grummanin edustaja juttelee heidän 30 kW HEL projektista.

   
 22. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,864
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Northrop on tehnyt sopimuksen USAFn kanssa HEL teknologia demon väsäämisestä

  http://news.northropgrumman.com/new...am-control-system-for-next-generation-fighter
   

Jaa tämä sivu