Epidemiat maailmalla

Ei parane paljon Surffailla Costa Ricassa.
Ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, mutta näyttäisi Poliisilla olevan astetta järeämmät valtuudet kun ampuu kohti.
Aika läheltä jopa yrittää osua.

Toisaalta luokiteltaisiinko myös tämä COV19 uhriksi

Voipi olla että miehellä meni shortsit vaihtoon paskahädän yllättäessä, toisaalta eipä tarvi loppuelämään lotota, koska se onni mitä tuolle ukolle joskus jaettiin on nyt käytetty.

Kohta rupee löytymään pateja kahvipaketeista, jos noin hurjaksi menee ;)
 
Ruotsissa huolehditaan maahanmuuttajien oikeuksista koronakriisin keskelläkin

Ruotsi-korona-640x320.jpg

Ruotsi on ryhtynyt toimiin koronatestauksen lisäämiseksi maahanmuuttajalähiöissä. Jopa hotellimajoituksen tarjoamista lähiöiden riskiryhmille pohditaan. Vaihtoehtomedian edustajat kysyivät terveydenhoitoviranomaisilta, menevätkö laittomasti maassa olevat nuoret miehet ruotsalaisvanhusten ohi, kun tehohoitoon pääsystä päätetään. Viranomaisten vastaus ei ollut yllättävä.

Suomen Uutiset kertoi äskettäin, että epidemian alkuvaiheessa Tukholman alueella koronaan kuolleista suurin osa oli somaleja. Asiasta tiedottanut ruotsinsomalien lääkäriyhdistys vaatii koronatiedottamisen lisäämistä somaliaksi.

Syyksi somalien yliedustukseen koronaan menehtyneiden joukossa arveltiin sitä, että maahanmuuttajalähiöissä eri sukupolvet asuvat yhdessä. Lisäksi somalikulttuuriin kuuluu tiivis sosiaalinen kanssakäyminen ja sairastuneen luona vieraileminen.

Testausta lisätään maahanmuuttajalähiöissä
Ruotsissa ei yleisesti ottaen ole ryhdytty kummoisiinkaan toimiin koronaepidemian vastustamiseksi, mutta uutinen somalitaustaisten maahanmuuttajien koronakuolemista aiheutti kiivaan rasismikeskustelun lisäksi muitakin reaktioita. Tukholman sairaanhoitopiiri ilmoitti, että koronatestausta tullaan lisäämään Järvan alueen suurissa maahanmuuttajalähiöissä.

Sosiaalidemokraatteja edustava kunnallispoliitikko Karin Wanngård ehdotti, että kaupungin pitää tarjota maahanmuuttajalähiöiden riskiryhmille mahdollisuus asua kaupungin kustannuksella hotellissa, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.
– Nyt epidemian kiihtyessä ehdotuksemme on, että kaupunki vuokraisi hotellihuoneita, kurssikeskuksia ja hostelleja, jotta varmistettaisiin, että ihmisillä on mahdollisuus asua eristyksissä, ehdotti Karin Wanngård.

Hän lisäsi, että suuri osa Tukholman hotellihuoneista on tyhjillään, joten tilaa riittää.

Tukholman kaupungin hallinto kartoittaa vaihtoehtoja ehdotuksen toteuttamiseksi.

Paperittomalla oikeus parempaan hoitoon?
Vaihtoehtomedia Nyheter idag oli tiedustellut terveydenhoitoviranomaisilta, miten nämä tulevat suhtautumaan tehohoitoa tarvitseviin, koronatartunnan saaneisiin ”paperittomiin” maahanmuuttajiin.

Lehti oli huolissaan siitä, menevätkö laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ruotsalaisvanhusten edelle hoitojonoissa, kun mietitään, kuka pääsee tehohoitoon tai hengityskoneeseen ja kuka ei.

Terveydenhoitoviranomaiset vastasivat odotetusti, että potilaita ei tulla erottelemaan kansalaisuuden tai maassa olon laillisuuden mukaan, vaan annettava hoito päätetään puhtaasti lääketieteellisin perustein.
– Meidän priorisointiperiaatteemme lähtevät siitä, että hoidon tarve priorisoidaan lääketieteellisillä perusteilla ja että kaikki ihmiset ovat saman arvoisia, vastasi sosiaalihallituksen osastopäällikkö Thomas Lindén.

Sata miljoonaa kruunua YK:lle
Ruotsin kehitysyhteistyöministeri Peter Eriksson (kok) ilmoitti viikonloppuna, että Ruotsi antaa 100 miljoonaa kruunua YK:n kautta tehtävään koronanvastaiseen työhön muissa maissa.
– Tämä on globaali kriisi, jota ei voida ratkaista sillä, että kaikki hoitavat vain oman tonttinsa, perusteli kehitysyhteistyöministeri Eriksson rahoituspäätöstä Ruotsin tietotoimisto TT:lle.

Ruotsia ei todellakaan voida syyttää siitä, että se olisi keskittynyt vain pitämään ”oman tonttinsa” puhtaana.

Ruotsalaisviranomaisten vähäisiä toimia virusepidemian torjumiseksi on luonnehdittu ”venäläisen ruletin” pelaamiseksi. Maa on virallisesti kiistänyt pyrkivänsä laumaimmuniteetin luomiseen, mutta toimet viittaavat vastaavan kaltaiseen taktiikkaan, kertoo Iltalehti. Ruotsissa kouluja tai ravintoloita ei ole suljettu, ja alle 50 hengen julkiset kokoontumiset ovat yhä sallittuja.


Laumaimmunitteetti vaatii yhden lähteen mukaan noin 80% infektoitumista väestössä. Ongelmaksi tulee, että Pohjoismaissa pienen kuolleisuuden ikäluokkien osuus on 60% - 80% väestöstä (laskutavasta riippuen).

Eli riskiryhmät pitäisi saada suojattua yli 100% Coronalta. Pidätän hengitystäni sillä välin, kun Ruåtsalaiset tempasee pupun hatusta...

Tuolla tulee vielä raatoja ihan huolella.
 
Google Maps yrittää neuvoa, miten Uudenmaan tarkistuspisteet voi kiertää
Tänään klo 21:30
Uudenmaan eristystoimet näkyvät myös Google Mapsissa. Fiksu sovellus yrittää kiertää tarkistuspisteet parhaansa mukaan.

 
Tuli Peak Prosperity kanavalla vastaan tieto, että Saksa tilastoi koronakuolemat eri tavalla, kuin muut maat.

Onko kukaan törmännyt artikkeleihin, joissa asiaa olisi purettu auki? Ja mielellään skaalattu lukemat samaan standardiin, jota muut maat käyttävät.

Katsoin nyt tuon saman Peak Prosperity videon. Pelkästään ao. kanavaa seuraamalla olisi tosiaan ollut noin kuukauden edellä esim. THL:ää, koskapa siellä on käyty läpi uusia tutkimuksia säännöllisesti. Sen päälle sitten ruhtinaallisesti muuta infoa tällä keskustelupalstalla.

Löysin saksankielisestä netistä tämmöisen maininnan, että nimenomaan Italia tilastoi "yksipuolisesti", eli kuolema luetaan aina Corona-kuolemaksi, vaikka perussairauksia olisi ollut useampia (Coronan ohella siis). Sen sijaan "muissa maissa" näin ei säännönmukaisesti tehdä. Ja että Saksa ei näin tee (24. maaliskuuta tilanne).


"Andererseits werden in Italien alle Todesfälle der Lungenkrankheit Covid-19 zugerechnet, wenn das Coronavirus neben (multiplen) Vorerkrankungen festgestellt wurde. In anderen Ländern werden solche Todesfälle nicht regelmäßig Covid-19 zugeschrieben. "

"Anders als in Deutschland (Stand: 24. März) testet Italien inzwischen generell Todesfälle auf das Coronavirus. "
 
Vähän parempaa mallia karanteeniin:sneaky:

 
Katsoin nyt tuon saman Peak Prosperity videon. Pelkästään ao. kanavaa seuraamalla olisi tosiaan ollut noin kuukauden edellä esim. THL:ää, koskapa siellä on käyty läpi uusia tutkimuksia säännöllisesti. Sen päälle sitten ruhtinaallisesti muuta infoa tällä keskustelupalstalla.

Löysin saksankielisestä netistä tämmöisen maininnan, että nimenomaan Italia tilastoi "yksipuolisesti", eli kuolema luetaan aina Corona-kuolemaksi, vaikka perussairauksia olisi ollut useampia (Coronan ohella siis). Sen sijaan "muissa maissa" näin ei säännönmukaisesti tehdä. Ja että Saksa ei näin tee (24. maaliskuuta tilanne).


"Andererseits werden in Italien alle Todesfälle der Lungenkrankheit Covid-19 zugerechnet, wenn das Coronavirus neben (multiplen) Vorerkrankungen festgestellt wurde. In anderen Ländern werden solche Todesfälle nicht regelmäßig Covid-19 zugeschrieben. "

"Anders als in Deutschland (Stand: 24. März) testet Italien inzwischen generell Todesfälle auf das Coronavirus. "

Mielenkiintoista.

Ja vasta tuli artikkeli, jossa Italialaiset itse arvioivat Coronaan kuolleiden määrän olleen jopa 4-kertainen ilmoitettuihin lukuihin verrattuna.

S. N. A. F. U.
 
Jatketaan Ruotsin ja Suomen vertailua, iltapäivälehdistä otettuna.
Luvut riippuvat siitä mihin aikaan ja mistä lehdestä ottaa joten ovat vaan suuntaa-antavia.

Ruotsi 24.3. kuolleita 36, tehohoidossa 136
Suomi 24.3. kuolleita 1, tehohoidossa 17
Ruotsi 25.3. kuolleita 63 , tehohoidossa 168
Suomi 25.3. kuolleita 3, tehohoidossa 22
Ruotsi 26.3. kuolleita 66, tehohoidossa 142
Suomi 26.3. kuolleita 5, tehohoidossa 24
Ruotsi 27.3. kuolleita 92, tehohoidossa 160
Suomi 27.3. kuolleita 7, tehohoidossa 32
Ruotsi 28.3. kuolleita 102, tehohoidossa 182, sairaalassa 803
Suomi 28.3. kuolleita 9, tehohoidossa 31, sairaalassa 112
Ruotsi 29.3. kuolleita 110, tehohoidossa 269 (ehkä luokittelu muuttunut?), sairaalassa (ei löytynyt)
Suomi 29.3. kuolleita 12, tehohoidossa 41, sairaalassa 134
Ruotsi 30.3. kuolleita 146, tehohoidossa 311, sairaalassa ???
Suomi 30.3. kuolleita 13, tehohoidossa 49, sairaalassa 149

Tehohoidettavien määrä on sekä Suomessa että Ruotsissa suunnilleen tuplaantunut 3-4 päivässä.
 
Tein harjottelu mielessä tuommoisen laskurin/graafin johon
-voi itse valita maat
-säätää keskimääräistä aikaa havainnosta kuolemaan.
-Asettaa "tuntemattomien sairastuneiden" määrän populaatiossa
Ja näin arvioida myös tulevia kuolleita jo sairastuneista.

Graafia voi zoomailla. Ei kovin käytettävä kännykän ruudulla.... kannattaa hakeutua PC:n ääreen.

www.martan.fi/covid

Suomen ja Ruotsin erot näkyvät aika selkeästi
1585598311098.png
 
Uutta tautia odotellessa. Eläinmarkkinat on taas käynnissä Kiinassa.

 
Minulla olisi ollut halu tehdä Finnjetistä sairaalalaiva. Olisi ollut Suomessa avustamassa tarvittaessa ja muuten olisi ollut lähetettävissä eri puolille maailmaa eri katastrofeihin sekä myös kehitysapuun.

Autokansi täyteen kaikkea edellisen sukupolven laitetta ja leikkaussalia.
 
Virossa poliisi valvoo ettei ihmiset kokoontuisi. Yksi nuorukainen Tartossa alkoi soittaa suutaan poliisille kun kehoittivat poikaporukan hajaantumaan, sai tästä hyvästä parinsadan euron sakko. Saarenmaalla Kuressaaressa samoin humalainen nuorukainen alkoi mussuttaa vastaan samoin poliisin kehoituksia ja pääsi sen takia istumaan 10 päivän arestia.
 
Vaikka kenttäsairaalan tarkoituksena oli lisätä Madridin sairaalakapasiteettia, messukeskuksen olosuhteet ovat kaukana normaalista sairaalaoloista. El Pais -lehti uutisoi, että työntekijät kuvaavat Messukeskuksen Paviljonki 5:n puitteita ”karmeiksi”.

Potilaiden välillä ei ole edes kahta metriä tilaa, ja hoitohenkilökunnan suojavarustus on pahasti puutteellinen. Lääkäreille ei ole edes asennettu tietokoneohjelmaa, jota he tarvitsisivat työssään.



Hoitohenkilökunnan tiloissa ja pukuhuoneissa on mahdotonta pitää metrin turvaväliä tartunnan estämiseksi.

Tiputukseen ei ole riittävästi telineitä, vaan niitä on jouduttu korvaamaan jopa luudanvarsilla. Osaston potilaille käytössä on vain yksi kylpyhuone, ja ennen viime perjantaina asetettua suihkua jotkut potilaat joutuivat olemaan jopa 13 päivää ilman suihkua.

– Tämä muistuttaa sotatilannetta. Täällä todennäköisyys sairastua virukseen on suurempi kuin parantua siitä, hoitajat kuvailevat lehdelle.

Reilu viikko sitten perustettuun kenttäsairaalaan on tarkoitus varata 5 500 potilaspaikkaa, näistä 500 tehohoitoa varten.
 
67-vuotias kuningas matkusti seurueineen Alpeille Garmisch-Partenkircheniin viime viikolla koronaviruksesta piittaamatta.

Mukanaan kuninkaalla oli saksalaismedioiden mukaan yli satapäinen henkilökunta ja 20 rakastajatarta. Saksalaismedioiden mukaan 119 henkilöä kuninkaan seurueesta on kuitenkin jo palannut takaisin Thaimaahan, sillä heidän epäillään altistuneen koronavirukselle.

Nyt kuninkaan luksusloma on muuttunut koronakaranteeniksi, kertovat muun muassa Daily Mail ja Aftonbladet. Tosin kuningas viettää myös karanteeniaan varsin hulppeissa olosuhteissa, sillä Daily Mailin mukaan hän sai saksalaisviranomaisilta erityisluvan vuokrata koko neljän tähden saksalaishotellin omaan käyttöönsä.



Sen sijaan lehdet eivät osaa kertoa, majoittuuko kuninkaan vaimo myös samassa hotellissa. Thaimaan kuningas on tällä hetkellä naimisissa neljännen vaimonsa kanssa.

Saksalaismedian tietojen mukaan kuningas seurueineen viettää karanteeniaan Grand Hotel Sonnenbichlissä, joka on entinen natsien sotasairaala.
 
Back
Top