Epidemiavarautuminen

Käväisin aamusta Seinäjoen minimanissa ja tein koukun saippuahyllyjen ohi. Ei ainuttakaan käsidesiä tai antibakteerista saippuapulloa hyllyssä. Semmoinen puolentoistametrin ammottava aukko keskellä.:LOL:
 
Osaako joku sanoa tarkasti näiden eron.

Apteekissa kun oli pyytänyt käsidesiä,niin antavat alempaa. Prismassa taas myynnissä ylemmät.

Alempi paljon notkeampaa, mutta onko mitään hyötyä "mihinkään".

Katso liite: 37988
Katso liite: 37989

Käsihuuhde on ns. ammattipuolen tuote ja tehoaa laajempaan kirjoon pöpöjä. Toimii vaipallisiin ja vaipattomiin(esim.korona) viruksiin.

kertoi: Berner
 
Käväisin aamusta Seinäjoen minimanissa ja tein koukun saippuahyllyjen ohi. Ei ainuttakaan käsidesiä tai antibakteerista saippuapulloa hyllyssä. Semmoinen puolentoistametrin ammottava aukko keskellä.:LOL:
No ei kai kun ne on täällä meillä jo:ROFLMAO:
 
Vittu minkä Suomen tyttöhallitus teitte. Ilman Italiasta Suomeen palanneita ei meillä olisi tapauksia käytännössä laisinkaan. Kannatte täysin vastuun kaikesta!

Noinhan se on. Olisi tullut halvemmaksi vaikka maksaa Italiassa lomalleille siitä että "pysykää kotona" (tai tulee sakot jos ette pysy kotona).

Sekä selitykset että "ei tartu jos ei ole oireita". Kun viranomaisten edustajat kertovat noin niin tietysti on menty töihin. Miten oireet koetaan on sekin tapauskohtaista. Onko kuumetta, ehkä ei, no ei roisku räkä mennään vaan töihin. Kyllä se tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Uusi tutkimus: Näiltä kodin pinnoilta löytyi koronaa - virus voi selviytyä jopa 9 päivää

Tänään klo 15:23
Tutkimus osoitti, että siivous yleisellä desinfiointiaineella puree virukseen.

Terveystoimittaja Heljä Salonen käy studiokeskustelussa läpi oleellisimmat mielessä pidettävät asiat uudesta koronaviruksesta.
Tutkimuksessa otettiin näytteitä kolmen eri koronaviruspotilaan eristyshuoneista Singaporessa. Näytteitä otettiin heidän makuuhuoneista ja vessoista viitenä päivänä kahden viikon ajan.
Tutkimus julkaistiin American Medical Associationin (JAMA) -julkaisussa.
Yhden potilaan huoneesta otettiin näytteet ennen päivittäistä siivousta ja kahden muun potilaan huoneesta näytteet otettiin päivittäisen siivouksen jälkeen. Huoneiden pinnat siivottiin kahdesti päivässä käyttämällä normaalia desinfiointiainetta (sodium dichloroisocyanurate).
Löytyi useilta pinnoilta
Kerätyt näytteet osoittivat, että virusta löytyi useilta huoneen pinnoilta. Testit osoittivat positiivista esimerkiksi tuolien, ikkunalautojen, sängyn runkojen, lattioiden ja valokytkinten suhteen.
Myös kylpyhuoneiden pinnoilta löytyi tutkimuksessa positiivisia tuloksia koronaviruksesta. Esimerkiksi pesualtaista, ovenkahvoista ja wc-pöntön ympäriltä.

Löydökset ilmanvaihtokanavista viittaavat tutkijoiden arvion mukaan siihen, että virus voi kulkeutua ilmassa pisaroiden mukana ja kiinnittyä pintoihin. Näytteitä otettiin myös huoneilmasta, mutta nämä näytteet olivat negatiivisia.
Myös näytteet, jotka otettiin siivouksen jälkeen olivat negatiivisia. Tutkimuksen mukaan tämä osoittaa, että siivous yleisellä desinfiointiaineella puree virukseen.
Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että näytteiden ottaminen ei ollut johdonmukaista eivätkä ne olleet riittävän suuria. Tutkimuksen loppupäätelmissä myös todetaan, että tulokset vaativat lisätutkimuksia.
LUE MYÖS
Näin siivoat uuden koronaviruksen huomioon ottaen – vinkit myös ammattisiivoojille

Jopa yhdeksän päivää
Saksalaisen yliopiston tutkijat arvioivat helmikuussa, että kuten SARS- ja MERS- koronavirukset, myös uusi koronavirus COVID-19 voi selvitä huoneenlämpöisillä pinnoilla parista tunnista jopa yhdeksän päivään. Keskimäärin aika on ollut kuitenkin neljästä viiteen päivää.
Useat tutkimukset kuitenkin myös osoittivat, että koronaviruksiin toimii parhaiten desinfiointiaineet, jotka pohjautuvat etanoliin, vetyperoksidiin tai trikloseeninatrium dihydraattiin.

 
JAMA:ssa kerrotaan, että pöpö voi säilyä pinnoilla jopa 9 päivää.


THL ja sitä lähellä olevat tahot kertovat, että pöpö säilyy enintään muutamia tunteja.

Ero on noin satakertainen. Ketä ja mitä uskoa?

Vihje:

Saksassa kokonainen porukka sairastui vuokrattuaan hiihtomökin jossa oli aiemmin majoittunut porukka joka sairastui samassa mökissä. Hiihtomökit siivotaan asiakkaiden välissä.

Toinen vihje: Jos pöpö leviää pintojen kautta, niin pitäisi olla joku määrä tartuntoja, joiden alkuperää ei voida selittää. Onko?

Kolmas vihje: Mieti, mitä väärässä oleminen voisi aiheuttaa. Pohdi hyötyjen ja riskien keskinäistä suhdetta. Mitä menetät jos suhtaudut asiaan niin kuin pintojen kautta leviäminen olisi mahdollista siihen asti, että on oikeasti pätevästi näytetty toteen ettei sellaista voi tapahtua.

Neljäs vihje: THL ei tunnu juurikaan päivittävän osaamistaan ja tietojaan kun asiasta tulee uutta ja aiempaa luotettavampaa tietoa. Päinvastoin. Tuntuu siltä kuin siellä suhtauduttaisiin niin kuin kaikki ymmärrys olisi jo siellä ja uudempi tieto olisi lähinnä henkilökohtainen tai asemaan kohdistuva uhka.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi viranomaiset ei suosita tätä rokotetta koronan riskiryhmään kuuluville?

Kyllähän sitä suositellaan. Kansa vain on laiska ottamaan. Suoraan hevosen suusta:


Pikkulapset ovat erityisen alttiita pneumokokkitaudeille. Siksi kaikille alle 5-vuotiaille lapsille tarjotaan pneumokokkirokotetta osana kansallista rokotusohjelmaa.

Pneumokokkirokotuksia suositellaan myös henkilöille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin.
 
En ole kyllä nähnyt koronaan liittyen ensimmäistäkään suositusta.

En minäkään, mutta eipä se koronaa estäkään. Koronan jälkitauteja, joo, ehkä, mutta kuinka moni "koronaan kuolleista" on saanut koronan päälle pneumokokin ja kuollut siihen? Onko luotettavaa tutkimusnäyttöä, että pneumokokki olisi tyypillinen kuolemanaiheuttaja koronavirusinfektiossa?

Viranomaissuositukset eivät voi perustua siihen, että musta tuntuu. Joo, vitamiinit on hyvä juttu, käsienpesu on hyvä juttu, influenssarokote on hyvä juttu, hengityssuojain on hyvä juttu... mutta on hyvin haitallista, jos jokin niistä nostetaan (tai nousee) lähes koronarokotteen veroiseksi asiaksi ihmisten mielissä.
 
Vittu minkä Suomen tyttöhallitus teitte. Ilman Italiasta Suomeen palanneita ei meillä olisi tapauksia käytännössä laisinkaan. Kannatte täysin vastuun kaikesta!

Ihanko vakavissasi uskottelet, että pandemian leviäminen Suomeen olisi estetty tuollaisella? Ei taatusti onnistu.

Asia erikseen sitten, että miten tarmokkaasti näitä viruksen kantajia saadaan kiinni ja pandemian etenemistä hillittyä. Siihen kannattaa käyttää paukkuja.
 
Ihanko vakavissasi uskottelet, että pandemian leviäminen Suomeen olisi estetty tuollaisella? Ei taatusti onnistu.

Asia erikseen sitten, että miten tarmokkaasti näitä viruksen kantajia saadaan kiinni ja pandemian etenemistä hillittyä. Siihen kannattaa käyttää paukkuja.
Olen kyllä sitä mieltä, että opettajan kannattaisi olla Italian reissun jälkeen mielummin karanteenissa kuin opettamassa lapsia
 
Nyt sitten uutisoitu, että virus säilyy pinnoilla pitkään. Mitäs veikkaatte miten ruotsinlaivojen 2 min per hytin siivous riittää kaikkien pintojen desinfioimiseen? En lähtisi nyt laivareissulle.

Laivareissun skippaamisella ei tosiaankaan paljoa menetä, mutta näin kolmen lapsen perhettä vetäessä on oltava myös realisti.

Ei ole mitään satavarmaa keinoa estää virustartuntaa lasten kanssa. Ei päiväkodissa ym. eikä perheen sisällä. Siis jos ja kun tästä laaja epidemia Suomessakin tulee. Se on sitten sattumankauppaa ketkä sairastuvat ketkä eivät.

Aika harvalla aikuisellakaan taitaa olla mahdollisuutta vetäytyä pariksi vuodeksi eristyksiin kesämökille tai muuta vastaavaa. Ei ainakaan työikäisillä onnistu sellainen.
 
Näin toimii social distancing.

19-0995-F1.jpg
 
Back
Top