Erikoisjoukkojen vastainen toiminta & ammattisotilas vs reserviläinen

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hillhead
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

hillhead

Majuri
Minkälaisilla joukkojen määrällä / minkä kokoista aluetta kohti toimitaan ?

Kuinka monta esim paikallisjoukkojen jantteria vastaa erikoisjoukkojen ammattisotilasta?
 
*tirsk* Äitinne vastaa noin 5000 paikallisjoukkojen jantteria: Hän on niin suuri.

Kysymyksen asettelu on vähän kummallinen. Tarkempaa tietoa tästä ei varmasti irtoa ja mitään yleismaailmallista sääntöä ei ole. Jokaisella alueella on suojattavien kohteiden ja muiden syiden suhteen tarpeelliseksi katsottu määrä joukkoja.
 
Minkälaisilla joukkojen määrällä / minkä kokoista aluetta kohti toimitaan ?

Kuinka monta esim paikallisjoukkojen jantteria vastaa erikoisjoukkojen ammattisotilasta?


Riippuu siitä, millainen erikoisjoukkojen sotilas on. Jos kyseessä on Commando, niin meitä on raakasti liian vähän. Ainakin vähemmän kuin Commandolla on ammuksia.

Tai jos sieltä tulee Chuck Norris niin paskotaan housuihimme jo ennen kuin ehditään nähdä ja kuulla mitään. Ja sitten tulee monosta kuonoon.

Muut ovat ihmisiä.

That is all I've got to say about this.
 
image.webp
En ole ikinä nähnyt että Chuck tai COMMANDO heittelisi takaperin voltilla kirveitä
Edit lisätty linkki


on ne vaan kovia..
 
Viimeksi muokattu:
Korjaus:
Unohdin Rambon. Anteeksi, hän oli stealthimoodissa. Sama kohtalo kuin Chuckin ja Commandon käsissä.
Mitä tulee kirveiden heittelyyn akrobatiatemppujen ohella, nämä kolme kaveria eivät ole karanneet sirkuksesta. Lopputuloksesta voin laittaa pullakahvista veikat.

Muiden osalta:
Erikoisjoukkojen sotilaita ei aliarvioida joten mitoitus on sen mukainen, mutta hekin ovat (vain) ihmisiä.
 
Älä turhaan lausu Chuck Norrisin taikka Rambon nimeä!
Jep hankala puida aihetta suomi vs muu maa näkökulmasta ettei paljasteta top secret x files tietoja. Yrittänyt etsiä tietoja operaatioista ja taisteluista missä oli tämän tyyliisiä vastakkain asetteluja.
Sanomattakin on selvää että noutaja tulee kun astuu miinaan taikka tulee luoti otsaan vaikka olis mikä samurai kyseessä.
Varustelu ero tekee paljon , toisella on optiikkaa aseessa , suojaliiviä, ja yötähtäimiä. esim ressu ampuu päivällä 150m päästä vartalo osumia liiveihin , kun taas " ammattilainen" yöllä 300m pään kokoiselle alueelle.
Lähtökohtaisesti kyseinen erikoisjoukko on koulutettu pidemmän aikaa kyseiseen tehtävään. Ressuilla yleistaktiikoita muutama jotka on helppo ennakoida ja tehdä vasta liikkeitä.

Suurin ongelma taitaa olla nykypäivän ajan meiningillä harmaissa vaihessa jossa esim epäsuoran tulen ja miinoitusten/ räjähteiden käyttö on lähes täysin poissa.
 
Ja erikoiskoulutetulla erikoissotilaalla ei niin helposti tule paskat housuun kun luotia lentää kohti vaan osaa toimia järkevästi kun taas jos se on reserviläisen ensimmäinen tulitaistelu niin kakkoseksi taitaa tulla se reservin ukko.
 
SAS -Tiedustelupalvelu wikipedian mukaan .

SAS:n tehtävänä on muun muassa tiedustelu, iskuosastotoiminta, epätavanomainen sodankäynti ja terrorisminvastaiset operaatiot. SAS koostuu yhdestä vakinaisesta (22. SAS-rykmentti) ja kahdesta reserviläisjoukkojen rykmentistä (21. SAS ja 23. SAS). Sen riveissä on yhteensä 700 sotilasta, jotka on jaettu neljään taistelukomppaniaan (Boat troop, Air troop, Mobility troop ja Mountain troop). Jokaisessa komppaniassa on neljä 16-miehistä joukkuetta, jotka yleensä suorittavat tehtäviä kahdeksan miehen ryhminä tai nelimiehisinä partioina taktisten vaatimusten mukaan. Taistelukomppanioita tukevat esikuntakomppania, operaatiotutkimusosasto, suunnittelu- ja tiedusteluyksikkö sekä koulutusosasto.

Persianlahden sodassa käyttivät 8 miehen ryhmiä , etsiessä scudeja ja mahdollisesti samalla porukalla tuhosivatkin niitä.
 
Minkälaisilla joukkojen määrällä / minkä kokoista aluetta kohti toimitaan ?

Kuinka monta esim paikallisjoukkojen jantteria vastaa erikoisjoukkojen ammattisotilasta?
Riippuu vähän miinoituksista :D
 
Erikoisjoukkojen pointti on nimenomaan se että niillä on eri tehtävät ja toimintatavat kun normi jalkaväellä, ja siksi tällaiset vertailut on täysin turhia.
Erittäin tyhjentävästi sanottu.
 
Erikoisjoukkojen pointti on nimenomaan se että niillä on eri tehtävät ja toimintatavat kun normi jalkaväellä, ja siksi tällaiset vertailut on täysin turhia.
Erittäin tyhjentävästi sanottu.

Sen enempää tähän aiheeseen kantaa ottamatta voisin huomauttaa että esim persianlahdensodassa osan erikoisjoukkojen tehtävänä oli paikallistaa ja mahdollisuuksien mukaan tuhota scudeja ja niiden iraqin perus jakke jääkäreiden oli tarkoitus suojella niitä, joten jos tältä pohjalta lähtisi niin ei se vertailu varmaan ihan turhaa ole.

Itse en osaa vertailla paljokon niitä perus janttereita pitää olla missäkin kohteessa että erikoisjoukot ei voi aiheuttaa harmia mutta jonkin asteinen luotto on että joku jolla on tieto ja taito on näitä asioita miettinyt. Mutta taitaa palstalla olla useampikin viihdyttävä keskustelu nojatuoligenraalien tehtävänannosta kuinka suojaisit kohdetta
 
Suomessa pidetään Venäjän merivoimien erikoisjoukkoja balttialaisina rosvojoukkiona, vaikka heillä olisi päällään Ruotsin poliisivoimien asut tai MP5 konepistoolit. Pitää siis miettiä myös, että montako merivoimien maakuntajoukon mouhoa vastaa yhtä balttialaista taparikollista.
 
Erikoisjoukot on hyvin koulutettuja ja varustettuja. Mutta ne eivät kestä tappioita, johtuen pienestä määrästä per tehtävä ja erikoistumisesta ja tiiviistä hengestä. Eli tuntevat toisensa jo vuosia. On pakko pelastaa se oma kaveri, sitä ei vaan voida jättää taakse.
Tosin viimeiseen disclaimer koskien venäläisiä, jotka tietää että apua ei tule ja tämä voi olla ns itsemurhatehtävä.
Kuka vastaa ketä. Jos ollaan avoimessa taistelussa sanosin res vs erikoisjoukko 6vs1. Mutta tämä koskee esim 30 vs 6/8 tappeluita. Ja kuten saksalaiset huomas WWII, niin vaikka Tiger tuhoaa 10 kpl T-34 ja 11 tappaa sen Tigerin, niin sieltä vaan lappaa lisää T-34 tulemaan, mutta ei tule Tigereitä.
Siksi erikoisjoukkojen tehtävä on pysyä piilossa ja välttää kosketusta tai sit maalin pitää olla niin rikas että voidaan tehdä itsemurhatehtävä. Ei pidä aliarvioida itäisennaapurin tyhmyyttä, mutta ei ne silti tietoisesti tee 5000kg TNT ajoneuvoon ja itsemurhatehtäviä.
 
Operaatiossa red wings hankalan maaston lisäksi kymmenkertanen vastustajan ylivoima taisi häiritä keikkaa.
 
Back
Top