Jos riistakameralla tarkoitat normi CMOS (digikamera) kennolla varustettua kameraa niin ei sovellu. Se vaatii aina erillisen infrapunavalon (NIR=lähiinfrapuna (valonvahvistimet)) ja kantama niilläkin jää lyhyeksi. Eli vain päiväkäyttöön ja vain ennen kriisin eskaloitumista. Erillistä kännykkäverkkoa ei taistelualueelle rakenneta ja taktisia verkkoja tuollaiset eivät voi hyödyntää.
Ongelmana siis heikko sensori ja taistelukentälle soveltumaton tiedonsiirto. Ilman tiedonsiirtoa laite on hyödytön ja panosten laukaisu vaatii kyvyn tunnistaa kohde. Noissa voi teoriassa olla hyvinkin monenlaisia tiedonsiirtomahdollisuuksia. Kännykkäverkko yleisin, mutta jos kantamatarve pienempi niin WLAN kelpaa myös.
Tästä voisi sitten lähteä viemään ideaa eteenpäin ja tehdä sotilaskäyttöön soveltuvan laitteiston, kuten tuo Micro Observerin lämpökamera tai vaikka Suomessakin käytössä olevan KALA (kaukolaukaisin) lämpökamera.
Lämpökameran ei tarvitse olla tarkin mahdollinen. Tietenkin tarpeeseen nähden riittävä, mutta jos kohteen tunnistustarve ulottuu 200-300 m päähän riittää 320x240 tai ehkä jopa 240x180 sensorikin. Tällaisten hinnat ovat varmaan 1000-2000 € paikkeilla, joten hinta ei ole samaa tasoa kuin oikeilla tiedustelu/tähystyslämpökameroilla. Sensorikenttää ei käytettäisi missään kilometrien päässä vaan melko lähellä joukkoja (suojattavaa kohdetta) ja silloin voitaisiin valita langallinen tai langaton tiedonsiirto tilanteen mukaan. Toki erillissuunnankin valvonta onnistuisi. Samaten kaikissa sensoreissa ei välttämättä tarvitse olla langatonta tiedonsiirtoa itse laitteessa vaan sensori (sensorit) kytketään koko sensorikentän tiedonsiirto laitteeseen. Tästä sitten luodaan joko langallinen tai langaton yhteys komentopaikalle (joukkue/komppania).
Se sensorikenttä voisi olla vaikka 500x500 alue jossa viestiterminaali, johon kytkettynä 8 seismistä sensoria ja 2-3 lämpökameraa. Seismiset langattomasti ja lämpökamerat langallisesti. Viestiterminaali kytkeytyy komentopaikan operaattorinpäätteeseen langallisesti (esim etäisyys <500 m) tai langattomasti (esim etäisyys 500+ tai pikatilanteissa). Seisminen aktivoi järjestelmän ja lämpökameralla tunnistetaan. Seismisen sensorin tiedonsiirtotarve on pieni joten langattomuus ei ongelma. Lämpökameralla tilanne toinen vaikka lähetettäisiin still-kuvia. Hintaa tuollaisella järjestelmällä voisi olla 25-40 k€ hujakoilla ja sillä saataisiin taistelunkestävä kokonaisuus.
Erillinen räjäytinlaite liitettynä viestiterminaaliin ja siitä tulee etäkäytettävä räjähdekenttä.
FLIR Scout II 320 (320x240)