Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Euroopan uusjaon kohtalonhetki

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja Einomies1, 28.01.2015.

 1. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,438
  Tykkäykset:
  1,402
  Pisteet:
  636
  Niin, se näyttää nyt olevan koittanut. Venäjä on aloittanut täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan ja koventaa painetta EU:n ja USA:n suuntaan euroopan etupiirijaon toteuttamiseksi. Venäjä haluaa peittelemättä ja häikäilemättä vanhan etupiirinsä takaisin johon kuuluvat: Baltia, Puola, Tsekki, Romania, Unkari, Bulgaria, Ukraina sekä... SUOMI ja osa ruotsin ja norjan Lappia?

  Putin on nyt viimeistään osoittanut olevansa valehtelija, murhaaja, julma diktaattori ja täysin arvaamaton hallitsija johon ei voi enää koskaan luottaa pätkääkään. Euroopan on nyt viimeistään päätettävä yhdessä ja nopeasti tukeeko se Ukrainaa katkeraan loppuun saakka sodassa ja taloudessa vai luovuttaako se ja jättää Ukrainan karhun raadeltavaksi.
  Vaihtoehtoja ei ole kuin kaksi: tee tai älä tee.

  Kaikki diplomaattiset ponnistelut vimeisen vuoden aikana on epäonnistuneet täysin koska Venäjä ja separatistit eivät ole todellisuudessa rauhasta kiinnostuneet, ne haluavat vain sotia ja vallata koko Ukrainan pala palalta.

  Tulitauko, avustuskuljetukset venäjältä ja venäläisten sotilaiden läsnäolon kieltäminen ovat olleet valheita alusta alkaen. Niiden valheiden avulla venäjä ja separatistit ovat lisääneet sotilaallista voimaansa alueillaan ja valmistautuneet vain suurhyökkäykseen. Kaikki muut tulkinnat on tässä vaiheessa osoitettu virheellisiksi, Putin on johtanut länttä täysin harhaan ja uskotellut tekaistujen neuvottelujen olevan merkki venäjän halusta sovitella ja rauhoittaa konflikti.

  Samat enteet kuin 1930-luvulla nostavat päätään jälleen jolloin Hitler ja euroopan mahtimaat jakoivat eurooppaa etupiireihin. Nyt erona on että EU:n 60 vuotta menestyksellä vaalima rauhanaika euroopassa on päättymässä eikä uhka tule EU:n sisältä vaan ulkopuolelta. Olemme suursodan tai vähintään uuden kylmän sodan kynnyksellä, kuilun reunalla katsoen alaspäin. Putin roikkuu kirjaimellisesti EU:n kurkussa ja vaatii sitä kunnioittamaan venäjän mahtia ja alistumaan etupiirineuvotteluun ja euroopan jakamiseen.

  Suostuuko EU ja USA tähän ja alistuu neuvotteluun sodan leviämisen sekä kriisin pahenemisen pelossa kuten Britannia 1930-luvulla vai valitseeko se toisen tien jossa maanosa yhtyy ja sanoo totalitarismille RIITTÄÄ! Tilannetta ei korjata enää Tuomiojan, Niinistön, Merkelin tai Obaman diplomatialla, suunta on valittu ja lukittu ja sen on tehnyt venäjä meidän puolestamme.

  Angela Merkel on se jolla on suurin valta euroopassa neuvotella tai olla neuvottelematta Putinin kanssa. Merkel aikaansai saksan riippuvuuden venäjän kaasusta päätöksellään lopettaa ydinvoima ja varmisti keskinäisriippuvuuden EU:n suurimman maan ja EU:n ulkopuolisen tahon eli venäjän kanssa. Nyt se kostautuu saksalle ja koko euroopalle mikäli Merkel taipuu. Saksan on kestettävä seuraukset ja kannettava vastuunsa venäjäpolitiikassa. Sen on näytettävä nyt tietä ja osoitettava suuruutensa ja voimansa yhdessä muiden länsimaiden kanssa muuten se on paperitiikeri jota ei kunnioita kukaan, ei ainakaan venäjä

  Saksa on rikkain talousmahti mutta ei sotilaallinen suurvalta ja silti Merkelin päätös päätyy historiaan. Se historia kirjoitetaan pian kuten myös EU:n kohtalo. Jääkö Angela Merkel Itä-saksalaiseksi työläistytöksi joka pelasti/pelattiin valtaan jota hän ei osannut hoitaa vaikeana aikana ja teki totaalisen virhearvion venäjän suhteen?

  Vai jääkö Merkel historiaan johtajana joka virhearvionsa jälkeen korjasi euroopan, yhtenäisti sen poliittisesti ja ehkä sotilaallisesti, torjui Putinin aggressiota aseistamalla Ukrainaa ja nosti saksan sekä EU:n puolustuspolitiikan profiilia varustautumalla ja teki sen tällä kerralla ei hyökätäkseen, vaan puolustaakseen eurooppaa sekä sen arvoja ja oikeudenmukaisuutta?

  Se nähdään pian......
   
  Guderian, JHartikka, Tähystäjä ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Miksi nää EU päättäjä ja Obama muuten istuvat vain perseellään?...

  - Obama: EU ei kiinnosta ?
  - EU: Jos Jenkit ei auta, ei kiinnosta ?, välissähän on kuitenkin "jonkunverran kilometrejä" ...
  - Putin: Jos pistetään oikeasti Ukrainan kaasuhanat kiinni, mitäs EU tekee ?...
  - Merkel tähän: "Voi tulla kylmä, mutta kyllä me kestetään"...

  Tää homma ratkeis muuten siihen jos Puolan pojat laittaisi kaasuhanat/venttiilit kiinni rajalla ja sanos Puuttinille: "Pidä tunkkis, kyl meillä atomeja piisasa ..."

  Arvostan muuten ressamme Saulin politiikkaa: Talvisota leffassa komppapäällikkö kysy: "... voidaan me teidät vaihataa, jos että jaksa...". Tähän vänrikki ja joukkeenjohtaja: "... Eiköhän me tässä pojat ...".

  Sauli ymmärtää mikä meidän status on (ainakin toivon :) ), ja tekee reaalipolitiikan sen mukaan...

  Pointtini: Ryssän kanssa kannattaa kaikesta sen v*sta huolimatta ainakin yrittää olla kaveri.

  Niin sitten varoiksi: Äänestän Jussi Niinistöä seuraavissa vaaleissa: Väärä vaalipiiri, mutta ompahan puumerkki jätetty, ja iso V*tu jos Puuttinin trolliksi väitätte...

  Korjaan :salut:: Pitihän tämä taasen typotella ketuilleen ...:camo:
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2015
 3. Mainos 4. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Höpsis. Ukrainan kriisi on vähäinen luku Euroopan vuosisataisessa suurvaltojen väännössä. Vaikutuksiltaan samaan tasoa kylmän sodan aikaisten Unkarin ja Tsekkoslovakian kansannousujen kanssa. Suurvaltojen välit ovat pääpiirteiltään toistaiseksi hyvät. Demokratian kulissiin nojaava rosvoparonien yhteiskunta on idän ja lännen päättäjien mieleen.
   
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,807
  Tykkäykset:
  2,727
  Pisteet:
  1,286
  Eipäs panikoida. Pommikoneet eivät vielä pyöri Ukrainan päällä ja aika on Putinia vastaan.
   
 6. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,987
  Tykkäykset:
  7,894
  Pisteet:
  1,286
  Aika on tosiaankin Putinia vastaan. Odotetaan nyt hetki ja katsotaan kun 20% Venäjän pankeista kaatuu kesään mennessä. Siinä riittää hetkeksi sisäpoliittista pohdittavaa samalla kun muut pakotteet ovat nakertaneet omilla alueillaan. Nyt ei kannata hötkyillä. * Kuuma kesä tulee varmasti ja joka paikassa se ei johdu auringosta *
   
  elso tykkäsi tästä.
 7. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,564
  Tykkäykset:
  33,326
  Pisteet:
  1,286
  Olen Obaman Twitter-tilin seuraaja. Ei hän koskaan mainitse Ukrainaa. Yleensä hän kirjoittaa lukutaidosta ja ilmastonmuutoksesta ja terveydenhuoltojärjestelmästä jotain yltiöpositiivisia sloganeja. Joskus oli jotain ISIS-järjestöstä.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 8. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Ei muuten ole mitään sattumaa. Amerikkalaisten laskeva mielenkiinto Euroopan suojaamiseen on mielestäni fakta. Yhdysvalloissa on paljon sellaista henkeä "hei me ollaan suojattu teitä 70 vuotta, seisokaa omilla jaloillanne".
   
  Honcho, StepanRudanskij ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 9. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,564
  Tykkäykset:
  33,326
  Pisteet:
  1,286
  Niinhän sen tietysti pitäisi olla, että Eurooppa hoitaisi asiansa. Mutta se edellyttäisi asioita, joita ehkä kaikki eivät edes halua: liittovaltiota, yhteistä puolustusta ym.

  EU on lähinnä kansallisvaltioiden talousliitto. Puolustus on NATO. Paitsi meillä. Iloa tuo se, että ruotsalaiset kuuluvat samaan sakkiin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2015
  Guderian, JHartikka ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 10. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,421
  Tykkäykset:
  6,813
  Pisteet:
  1,286
  Koetetaan saada kansanäänestys aikaiseksi Ateenassa. CIA tai SUPO voisivat ostaa vihreille miehille laivaliput Sevastopol-Ateena. Kreikka saisi mitä on halunnut, eron EU:sta, ja imisi samalla viimeisetkin dollarit Venjän kirstun pohjilta.
   
 11. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,709
  Tykkäykset:
  5,009
  Pisteet:
  1,286
  Jenkit ovat laittaneet merkittävän summan eurooppaan ja euroopan puolustuskykyyn kiinni aikoinaan, olisikohan kysymyksessä tietynlainen "talouden saturoituminen" nyt ja siksi näennäisesti hidas reagointi Ukrainan tapahtumiin.
  Tietysti taustallahan tapahtuu sellaisia asioita, joita ei julkisesti nähdä.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 12. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316

  "Varsinainen ratkaisu niin Itä-Ukrainen kuin Kriminkin osalta tulee siinä vaiheessa kun Venäjä romahtaa talpoudellisesti ja sisäpoliittisesti. Tällainen romahdus nähtiin jo Neuvostoliiton osalta."

  "Toivottavasti Venäjä saadaan nousuun uuden demokraattisesti toimivan hallinnon myötä."


  Varmaan Kremlin näkökulmasta aika kerettiläistä pohdintaa.

  Venäjä kaavailee niin ja lännessä kaavaillaan näin. Tuleekohan tästä yhteentörmäys.

  Venäjä pitäisi saada nousuun siten, että Venäjä ensin hajoaa itsenäistyneisiin oblasteihin, joiden taloudellista nousua tuetaan länsimaiden lähettämien neuvonantajien avulla.

  Venäjän kaikkien itsenäistyneiden oblastien pitäisi liittyä Naton jäseneksi Venäjän ulkorajojen pitämiseksi nykyisellään.

  Kartalta voi vilkaista paljonko niitä oblasteja on. Luulen kuitenkin, että Venäjä ei välttämättä hajoaisi oblastien rajoja pitkin vaan etnisiä rajoja pitkin. Etelä ja itä ja länsi voisivat olla pääosin ne hajoamislinjat. Itäinen Venäjä varmaankin lähentyisi Aasiaa ja Etelä Lähi-itää ja Länsi Euroopan suuntaan.

  [​IMG]

  Löytyyköhän slaavien sisältä haluja omaan valtioon vai ovatko slaavit yhtenäinen porukka, joka haluaa elää omassa slaavivaltiossa.


  [​IMG]

  Venäjän alueilla on omat liput. Näemmekö nämä itsenäistyneiden valtioiden lippuina.


  [​IMG]

  Puolet Venäjästä on ikiroudassa.


  [​IMG]

  Sivilisaatioiden valot.


  [​IMG]

  Venäjän asutuksen sijoittumisen määrittää maataloustuotannon olosuhteet. Asutus on tiheintä siellä missä on parhaat maanviljelysolot.


  [​IMG]

  Venäjän asutus.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2015
  JHartikka tykkäsi tästä.
 13. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Viellä kerkeää paljon tapahtumaan ennen kuin tuollaista karttaa nähdään
   
 14. Mainos 15. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,578
  Pisteet:
  1,286
  Siitä olen melkoisen varma, että Kiina tulee jossakin vaiheessa kahmaisemaan osan venäjästä, ellei venäjä kykene pitämään puoliaan sitä vastaan. Ja jos Venäjä hajoaa, niin silloin Kiina tulee ihan varmana kahmaisemaan, ellei sieltä osat liity kiinaan "vapaaehtoisesti".

  Mutta mitä noihin lippuihin tulee, niin sehän se vasta olisi, jos nuo kaikki päättäisivät hakea YK:n jäsenyyttä. Äänestykset kävisivät varsin mielenkiintoisiksi.
   
  JHartikka ja Honcho tykkäsivät tästä.
 16. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,254
  Pisteet:
  1,286
  Tulkintani mukaan Kiina odottelee juurikin tuollaisia poikkeustilanteita, joissa alueita käytännössä vain "tippuisi" sen syliin. Puhdas alueryöstö olisi vaikeaa ydinasevaltaa vastaan jolla on verrattain merkittävät voimat juurikin Kiinan vastaisilla alueille (miksiköhän... :D ). Mutta jos alueet vain kaatuvat halukkaasti Kiinan syliin, niin yhtä lailla niitä on paha, tai oikeastaan mahdoton, mennä ottamaan takaisin.
   
 17. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,254
  Pisteet:
  1,286
  Ja euroviisu-äänestyksessä jokin Venäjän tai Neuvostoliiton alue olisi pysyvä voittaja. :rolleyes:
   
 18. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,578
  Pisteet:
  1,286
  No siihen en kyllä usko. Ei nuo alueet niin hyvin tule toimeen, eikä niillä aina ole mitään luonnollista syytä pitää yhtä. Saati sitten valita joukosta joku jota suosia tuolla tavalla. Jonkun alueen pitäisi lahjoa muut, mutta lahjoa voi muutkin...
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 19. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  759
  Tykkäykset:
  580
  Pisteet:
  76
  Sitähän venäjä pelkääkin ehkä eniten. Venäjän asevoimien uudistuksessa ensimmäisenä uudistettiin ja uudistetaan idässä olevat joukot. Ennen Ukrainan kansan-nousua Venäjän "turvallinen" vihollinen oli länsi ja varsinkin Usa, jolle voitiin ja jolle edelleen voidaan pullistella ja uhota samaan aikaan kun kauppa ja yhteistyö käy.
  Kiinan kanssa ollaan Venäjällä varovaisempia. Ja pelätään tosissaan Kiinan valtavan armeijan hyökkäystä Siperiaan.
  Siellä olisi jo tilaa paukutella pari ydinlatinkiakin jos sikseen tulee.
  Eurooppa ei uhkaa Venäjää ja se Venäjällä tiedetään. Kaikki uho länttä kohtaan on vain sisäpolitiikkaa.
   
  JHartikka ja Honcho tykkäsivät tästä.
 20. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,254
  Pisteet:
  1,286
  Näin on, mielestäni jotenkin "kouristuksenomaisesti" näytetään Venäjältä aina länteen päin siltä, kuin Kiina olisi muka joku Venäjän liittolainen vaikka oikeasti se vaan katsoo omia etujaan. Kiina tietysti ajattelee, ettei sille ole haitaksikaan että naapurin rapajuoppo valehtelee naapurikylällä että se on sen kaveri. Pysyypähän tyytyväisenä, romahdusta odotellessa...
   
  JHartikka, baikal ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 21. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Venäjän johdossa pelätään ulkovaltojen tukea oppositiolle ja vähemmistökansojen separatismille. Eikä pelko tietenkään ole aiheeton. Näinhän maailmanpolitiikassa toimitaan. Suurvallat lyövät kiilaa vastassa olevien suurvaltojen valtapiireihin parhaan kykynsä mukaan. Oma valtapiiri pyritään pitämään nipussa demonisoimalla kaikkia valtapiiriin kuulumattomia maita ja valtapiiristä eroon pyrkiviä poliittisia liikkeitä.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 22. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,652
  Tykkäykset:
  3,178
  Pisteet:
  636
  ^näin. Lännen "etupiiriin" kuuluu vapaaehtoisesti mielellään toisin kuin Venäjän etupiiriin. Idän ja lännen etupiirit eivät ole verrannolliset, länsi vaan on parempi kaikessa.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu