Pahinta tässä on se että Suomi saattaa olla jälleen olla sitoutunut Venäjän vasalliksi (aivan kuin NL:n ja YYA-aikoihin) maamme poliittisten johtajien henkilökohtaisella hyväksynnällä? Ilman että kansalaisille annettaisiin minkäänlaista tietoa todellisesta tilanteesta.
Tässä mielessä Suomen johto ei juurikaan eroa venäläisistä kollegoistaan. Veikkaan että myös meillä on lehdistölle yms. medialle annettu tarkat ohjeet kuinka pitää käyttäytyä valtakunnan korkeinta johtoa kohtaan. Aika nirkoseksi ovat jäänet esim. Niinistön kommentit parin viikon takaisesta Putinin tapaamisesta. Joko sovittiin että Suomi pysyy Venäjän kaverina ja NATO:n ulkopuolella? Ja. toisekseen mitä Moskovassa sovittiin ajankohtaisista energiaratkaisuista?
Hyvä esimerkki vaisusta uutisoinnista on vaikkapa NATO-jäsenyyden käsittely julkisuudessa. Presidentti ja ministerit ovat sanoneet että Suomi (ja Suomen hallitus) säilyttää mahdollisuuden hakea puolustusliiton jäsenyyttä. Mutta mitä todellista sisältöä kyseisen lausuman takana on jää kokonaisuudessaan hämäräksi. Kaksikymmentä vuotta tätä on vatvottu mutta koskahan maailman politiikassa koittaa sellainen hetki jolloin jäsenyyttä todella ryhdytään hakemaan? Venäjän rajanaapureina ei taida enää olla muuta liittoutumatonta valtiota joka ei jo olisi NATO:n jäsen..paitsi tietysti ne joihin Venäjän on sotavoimin hyökännyt ja jotka jo entuudestaan ovat Venäjää liittolaisia (ja hyväksyvät myös Venäjän armeijan läsnäolon maassaan). Siis koskahan mahtaa koittaa päätösten aika Suomen osalta?
Suomi tarvitsee välttämättä omavaraisuutta sähköenergian tuotantoon. Se on välttämätöntä kansantaloutemme kehityksen kannalta. Joka vuosi tuomme 20-25% sähköstämme ulkomailta ja sen myötä maksamme vähintäänkin miljardin suuruusluokkaa valuuttaa sähkön toimittajille. Nämä eurot (ja tietysti se sähkökin) tarvitaan oman maamme kilpailukyvyn kasvattamiseen. Tuulisähköhölmöilyllä menetämme vielä lisää 200 miljoonaa vuodessa valtion (=kansalaisten verorahaa) tukiaisin joista suuri osa menee myös ulkomaille.
http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+tuki+on+miljardien+tulonsiirto/a2299667 Eikä tuulisähköllä kuitenkaan ole käytännön merkitystä valtakunnallisessa energiantuotannossa.
Siis tarvitsemme ydinvoimaa vähintäänkin 2-4 voimalan verran. Mutta Venäläinen ydinvoimala ei ole meille sopiva ratkaisu. Siis venäläisten rakentama ja puoliksi omistama, jonka polttoainehuollosta sekä ylläpidostakin vastaisi venäläiset. Tuollaiseen ratkaisuun liittyy paljon muutakin sitoutumista josta koituu Suomelle taloudellista ja poliittista rasitetta vuosikymmeniksi tulevaisuudessa.