Feuer!!

Old Boy

Ylipäällikkö
Ei meillä ole 152 kalustoa ja telakanuunat olivat saamani tiedon mukaan jo siinä kunnossa että alusta haittasi liikkuvuutta enemmän kuin edisti sitä
No jos asian tiedät niin olkoon niin! 152 K89 kalustoa on näkynyt harvoin, niillä on ammuttu ainoastaan kun uusi joukko on koulutettu tai kerrannut. Ei niitä kyllä ole vielä museoihinkaan ilmestyny.
Telakanuunoiden mukana ei tullut kunnollista huoltojärjestelmää eikä samaa alustaa ollu käytössä muussa kalustossa. Varaosia kannibalisoitiin toisista vaunuista joten käytettävissä oleva vaunumäärä pieneni kaluston ikääntyessä.
 

Stokes

Kapteeni
Olen ilmeisesti erehtynyt 152 väljyisten tykkien suhteen, jotenkin käsitykseni oli se että luiskassa ovat.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Eipä ole tosiaan, mutta eihän tekstissä niin sanotakaan! Tykki on MSTA-B, eli sama 2 A65-putki vedettävällä lavetilla. Meillä vielä käytössä olevat 152 K89:t eli venäläisittäin 2 A36-tykit ovat MSTA-B:n vanhempaa ulkonaisesti hyvin samannäköisiä mallia. Hyvin dramaattinen video, onneksi käyttivät pitkää laukaisunarua. Harvoin näkee putkiräjähdystä noin läheltä.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwifv6TZ_Z_fAhWJkSwKHdtVBVUQFjABegQICRAB&url=https://en.wikipedia.org/wiki/152_mm_howitzer_2A65&usg=AOvVaw3MsUk8SitXmxJgNoLfb2W2
Mikä putkiräjähdyksen aiheuttaa? Eipä siitä tähteeksi paljon jäänyt.
 
Top