Gibraltarin kysymys

Kaikkein kiihkoimilla menee hatun yli jos paljastat olevasi suomalainen heidän keskuudessa. Muutama on ruvennut vauhkoamaan talvisodasta jne aivan maanisena, mutta suurin osa pohjois-irlantilaisesta on ihan rationaalista sakkia.

Irlannilla on vaikea historia. Ehkä olisi ollut parasta jos viikingit olisivat pitäneet valtaa siellä pidempään ;)
 
Viikingit ei pärjänneet niiden kanssa vaan oli lähdettävä.
Njaa, eivät olleet yhtä törkeitä kuin englantilaiset myöhemmin.

Jännää on muuten että islantilaisten genetiikka on lähinnä mieslinjalla Norjasta ja naislinjalla Irlannista. Sieltä on ryöstetty niin hyvännäköisiä naisia että islantilaiset naiset ovat vieläkin hyvännäköisiä ;)

--------------

Jos palataan Gibraltarille, niin sielläkin suurin osa asukkaista on espanjalaisperäistä, brittiläisillä mausteilla, ml. kaikki silmäätekevät.

Monella tavalla ovat nykyään brittiläisimpiä kuin britit, mutta äänestivät Brexitiä vastaan ihan hyvin ymmärrettävistä syistä. Brittilehdistön sodanlietsonta ei paranna neuvotteluasemaa jatkon kannalta.
 
Ei ollut kyse sinusta, vaan tuosta sanan "varmasti" väärinkäytöstä yleisesti. Voin kertoa että samaa tehdään ruotsiksi aivan samalla tavalla. Olen vuosikymmeniä tehnyt työtä jossa täsmällinen ilmaisu on tärkeätä, joten reagoin tuollaisiin juttuhin.

Pahoittelen että ilmaisin itseäni niin, että otit sen henkilökohtaisesti. En mitenkään halua väheksyä sinua vaan tarkoitukseni oli vain kiinnittää huomio tällaiseen yleiseen ilmaisuun, jossa sanaa "varmasti" käytetään tarkoituksessa "en tiedä enkä ole tarkistanut mutta luulen". Työelämässä olen kokenut että sanaa käytetään 99% näin ja jos tätä ei tunnista, syntyy riskejä jotka voivat olla kalliita ja aiheuttaa suurta vahinkoa.

Peace & love brother :salut:
Ymmärrän kyllä pointtisi :oops: Ja tässä kun konflikteista puhutaan, niin vähemmästäkin niitä on mahdollisesti ( :cool: ) syttynyt kuin tämänkertaisesta ilmaisuvirheestäni. Joten no hard feelings, tätä vartenhan tälläinenkin foorumi on olemassa :salut:
 
Englannille kuuluva Gibraltar tempoilee Brexitin myötä ? Nouseeko Espanjan ja Gibraltarin välille raja vai mitä tästä seuraa?
Maiden välit ainakin ovat huononemaan päin tuolla suunnalla.

Spain: Gibraltar topic raises tensions between UK and Spain
Tensions have risen recently between the United Kingdom and Spain over language concerning Gibraltar in the European Union’s draft Brexit negotiating guidelines. A clause in the guidelines stipulates that any agreement reached between the UK and the EU will not apply to Gibraltar without a bilateral agreement between the UK and Spain concerning the territory. The result has been an increase in heated rhetoric between the UK and Spain, as well as allegations of low-level provocations between the two sides. There are also worries about the economic impact that Brexit could have on Gibraltar, as well as the neighboring Andalusia region. While the dispute is not expected to rise to the level of military confrontation, the potential exists for increased border control measures and associated delays.


( EDIT: kiitos topicin siirtämisestä. Käytin ensin hakukonetta että onko otsikkoa, mutta se antoi tulokseksi nollaa. )
.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top