"Govorit Moskva" ja Tapaus Alafuzoff

Tuo ajatustapa elää Venäjällä vahvasti. Jopa niin, että jos alue on joskus kuulunut Venäjälle, niin se jonkin kosmisen lain perusteella kuuluu sille ikuisesti. Kun Neuvostoliitto anasti Bessarabian (Moldova) Romanialta, Molotov perusteli tätä juuri sillä, että Venäjä oli miehittänyt aluetta 1800-luvulla. Toinen Romanialta anastettu alue oli Bukovina, mutta koska sillä ei ollut mitään historiallista tekemistä Venäjän kanssa, oli perustelu vain että "koska me voidaan."
Mutta sittenhän...:camo:
1610263500671.png
 

STT:n tiedot: HS:n epäillään saaneen sotilastiedustelun tietoja ex-tiedustelupäällikkö Alafuzoffilta muistitikulla jo 2014​

STT:n tietojen mukaan Helsingin Sanomien epäillään saaneen sotilastiedustelun salassa pidettävää aineistoa muistitikulla jo vuonna 2014.

Aiheesta julkaistiin juttu kolme vuotta myöhemmin. Paljon huomiota herättänyt juttu johti keskusrikospoliisin (KRP) tietovuototutkintaan, joka on yhä kesken.

KRP epäilee vuodosta Puolustusvoimien ex-tiedustelupäällikköä Georgij Alafuzoffia. Alafuzoff siirtyi Suomen sotilastiedustelusta EU:n tiedustelupäälliköksi.

Helsingin Sanomien toimittaja haastatteli häntä Brysselissä joulukuussa 2014. STT:n tietojen mukaan aineiston epäillään päätyneen toimittajalle muistitikulla haastattelun yhteydessä.

Tiedossa ei ole, epäilläänkö Alafuzoffin luovuttaneen salassa pidettävää aineistoa tarkoituksella vai vahingossa.

Alafuzoff on aiemmin vahvistanut, että häntä on kuultu tietovuotojutun esitutkinnassa, mutta kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.
STT

 
STT:n tietojen mukaan Helsingin Sanomien epäillään saaneen sotilastiedustelun salassa pidettävää aineistoa muistitikulla jo vuonna 2014.
Tässä tapauksessa oudointa on se että vaikka HS ilmoitti sillä olevan oikeudettomasti hallussaan puolustusvoimille kuuluvaa salaista materiaalia niin
lehden toimitukseen ei tehty ratsiaa tämän salaisen ja oikeudettomasti hallussa pidetyn materiaalin takavarikoimiseksi.

Vertailukohtana voi muistella kuinka poliisi teki kotietsinnän ja takavarikoi 10 vuotiaan tytön tietokoneen koska rekisteröity YHDISTYS EPÄILI
koneella olevan oikeudettomasti netistä ladattua MUSIIKKIA.

Yhdistyksen kaupalliset intressit olivat siis poliisille tärkeämpiä kuin puolustusvoimien maan turvallisuuden kannalta tärkeä salaiset asiakirjat.
Myöskään näiden asiakirjojen oikeudeton julkaiseminen ei ollut näemmä niin vakavaa että siitä olisi seurannut julkaisumedialle yhtään mitään.

Tämä siis maassa jossa pelkkä nettikirjoittelu ja MIELIPITEIDEN esittäminen vie oikeuteen hyvin äkkiä. . . .
 
Back
Top