Hankoniemi - puolustusasema, tukikohta, asumisen kehittämien

Rauhantekijä

Greatest Leader
Olen miettinyt Hangon alueen merkitystä Suomelle.
Tarkastelu voi olla arkielämän ja kaupallisuuden näkökulmalta, mutta samanaikaisesti tuo merellinen etelä-uloke varmasti on myös maanpuolustuksellisesti merkittävä. Täällä keskusteluissa on useinkin mainittu jotain Hankoniemeen liittyvää, mutta siitä huolimatta alueelle ei ole ollut avattuna omaa otsikkoaan. Nyt on.

Keskustelua siitä miten boostata Hangon alueen kehittämistä. Pitääkö alue asettaa jotenkin valtiovallan erityisen huomion ja virkistämisen kohteeksi? Kehitetäänkö rakentamalla talouden toiminnan ja asumisen kannalta vai perustetaanko uusi rannikon tukikohta joka tuo toimintaa alueelle? Mitä tehdä alueelle joka kerran kelpasi naapurivaltiollekin Suomenlahden valvontaan? Onko se näivettyvä, maanpuolustuksellisesti pehmeä kohta Suomessa? Väki vanhenee, SSAB lopettaa, jne..... Mitä uutta ja pitkäjänteistä tilalle?

Onko Hankoniemi puolustamisen arvoinen?

Hieman talousnäkymää, mutta aika epävarmalla pohjalla asukkaiden itsensä hoidettavaksi. Tarttisko virkistää ja puolustaa valtiovallan taholta?


1574889317274.png
 
Hankoniemi...? Kuten kirjassa: Helena Immosen Operaatio Punainen kettu, suosittelen muuten lukemaan, yllättävän ajankohtainen ja hyvä.
Niin, mitä Hankoniemestä? Jotain oleellista tämän hetken tapahtumiin liittyen ehkä ?
.
 
Jotenkin aiheeseen liittyen Yle Areenassa on dokumentti Hangon rintaman puolustuslinjasta, Harparskoglinjasta, vuodelta 2021.

Harparskoglinja - Länsirintama Neuvostoliittoon

1h7min pe 4.6.2021 4v4kk 119989 katselua

80 vuotta sitten Hankoniemelle rakennettiin laaja puolustuslinja. Kun Neuvostoliitto hyökkäsi lännestä, Suomella oli edessään kahden rintaman sota. Harparskoglinjasta tuli pian ratkaiseva pelinappula Suomen itsenäisyyden säilymiselle. Dokumentti kertoo Hangon rintaman sotavalmisteluista jatkosodan aikana sekä tapahtumista Hangon vuokra-alueella vuosina 1940 - 1941. Paikalliset asiantuntijat ja veteraanit kertovat ajasta, jolloin Hangosta tuli länsirintama Neuvostoliittoon. Projektiryhmä Harparskoglinjen - Västfronten mot Sovjet, 2021.

 
Suomen eteläisin kärki pitäisi valmistella kaikkien reserviläisten lomaparatiisiksi. Onhan tuolla nyt huikeat puitteet vapaa-ajalle, res.treenille ja vieläpä siviilin etätöille.
Ihmettelen vaan satsausten puuttumisia. Jos etelään on halu, niin miksi mennä merta edemmäksi. Hanko on parasta etelää (y)
.
 
Back
Top