Harjoittelua

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Merisotakoulu tiedotti hallinnollisesta päätöksestään, josta ainakin Facebookin "Venäjän trolliarmeija"-ryhmä veti herneet veti nenäänsä ja kietoi folion vielä tiukemmin päänsä ympärille.

http://merivoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/paatos-kiinteistojen-tilapaisesta-kayttamisesta

Päätös koskee eräitä Kemiönsaaren, Hangon, Raaseporin, Inkoon, Siuntion, Kirkkonummen, Espoon, Helsingin, Sipoon, Porvoon ja Vironlahden alueilla sijaitsevia puolustusvoimien tilapäiseen harjoituskäyttöön välttämättä tarvittavia kiinteistöjä.
 
Tänään taas duunimatkalla niitä kaartinjääkäreitä näkyi siellä täällä. Ajoneuvot tosin olivat piilossa.
 
KEHÄ 16 harjoitus tällä viikolla. Taisi olla Rajan Super Puma mikä pörräsi keskustan yllä melko pitkään tänään. Ilmeisesti mukana harjoituksessa.
 
Jääkäriprikaatin väkeä on ollut Ruotsissa harjoittelemassa.

CvNti6oW8AAZg0o.jpg


Merivoimat harjoittelee:

 
Vaikuttamisharjoituksesta videota. On nämä armeijan videot parantuneet verrattuna entisaikoihin. Vielä on parannettavaa etenkin kun enää ei tarvitse hävetä ja piilotella kuten entisaikaan.

 
31.05.2017 http://www.reservilainen.fi/uutiset...utettava_on_ollut_rankkaa_ja_mielenkiintoista
Ensimmäisten mukana valmiusjoukkoihin koulutettava: ”On ollut rankkaa ja mielenkiintoista”
Paavo Airo
IMG_1040.JPG

Eetu Hyrkkö (kesk.) halusi ensisijaisesti aliupseeriksi mutta haki myös valmiusjoukkoihin ja valittiin koulutukseen. Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki seurasi palautteen antoa taustalla.
Paavo AiroKouvola
Maavoimien koulutustarjontaan tulivat tänä vuonna uutuutena valmiusjoukot, joiden tarkoituksena on parantaa Suomen toimintavalmiutta. Joukkoja koulutetaan kaikissa Maavoimien joukko-osastoissa paitsi Utissa. Keskiviikkona Karjalan prikaatin valmiusjoukkoihin koulutettavat olivat harjoittelemassa muiden mukana noin 2 100 varusmiehen Repo 117 -harjoituksessa. Kalustoakin harjoituksessa on paljon, sillä ajoneuvoja on mukana noin 360. Joukossa on myös Leopard 2a4 -tankkeja. Niiden miehistön koulutusta laajennettiin Karjalan prikaatiin tammikuussa.



IMG_0994.JPG

Leopard 2a4 vyöryi hyökkäykseen pitkin hiekkatietä Repo 117 -harjoituksessa. Kuva: Paavo Airo



Oppilaskorpraali Eetu Hyrkkö osallistui aamulla taisteluharjoitukseen. Taistelun tauottua hän ja muut koulutettavat saivat nopeasti palautteen kaksisuuntaisen simulaattorijärjestelmän eli KASI:n avulla. KASI on ollut tästä vuodesta alkaen kaikkien joukko-osastojen käytössä, mikä on monipuolistanut harjoittelua kaikkialla. Aiemmin ainoa KASI-järjestelmä sijaitsi Porin prikaatissa, mistä sitä saatettiin viedä muihin joukko-osastoihin. Valmiusjoukkoihin koulutettava Hyrkkö kertoi koulutuksen olleen rankkaa ja mielenkiintoista. Aamuja hänellä on jäljellä vielä 198 eli varsinainen valmiusaika on vasta alkumetreillä.

347 vuorokautta kestävässä valmiusjoukkokoulutuksessa perus-, erikois- ja joukkokoulutuskaudet kestävät 5,5 kuukautta, minkä jälkeen on loppupalveluksen kestävä valmiusaika. Hyrkkö on siis ensimmäisiä, jotka viettävät aikaa valmiudessa.

– Olen päässyt oppimaan muun muassa tulenjohtoa ja tiedustelua. Ne ovat olleet hienoja kokemuksia. Halusin erityisesti aliupseeriksi, mutta hain myös valmiusjoukkoihin ja se vähän tuli siinä sivussa, Hyrkkö kertoo.



IMG_1035.JPG

Kapteeni Ilja Varha antamassa varusmiehille palautetta KASI-simulaattorin avulla. Varhalla on käsivarressaan harjoituksen tuomarin nauha. Kuva: Paavo Airo



Prikaatin komentaja iloinen KASI-järjestelmästä

Karjalan prikaatin komentajan, prikaatikenraali Pasi Välimäen mukaan halukkaita hakijoita valmiusjoukkoihin on ollut hyvä määrä, mutta ongelmana on ollut, että halukkaat eivät ole jakautuneet tasaisesti jokaiseen yksikköön.

– Rekrytointi ei ole onnistunut parhaalla tavalla. Olemme kuitenkin saaneet riittävästi väkeä värvättyä valmiusjoukkoihin, harjoitusta seurannut Välimäki sanoi.

Valmiusjoukkoihin valitaan ensisijaisesti soveltuvuuden ja halukkuuden perusteella.

– Valmiusjoukkokoulutus on uusi ja se näkyy. Asioita vähän kokeillaan vielä. Koulutettavat ovat oppineet asioita hyvin, vaikka opeteltavaa on ollut paljon.

KASI-järjestelmään Välimäki on erittäin tyytyväinen. ”Se antaa ihan uuden ulottuvuuden”, Välimäki totesi samalla, kun henkilökunta kävi taisteluharjoitusta läpi varusmiesten kanssa järjestelmään liitetyltä pakettiauton takatilassa sijaitsevalta tv-näytöltä.



IMG_1043.JPG

Harjoituksessa on mukana myös CV9030-rynnäkköpanssarivaunuja. Kuva: Paavo Airo



Kourallinen reserviläisiä mukana

Repo 117 -harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 2 400 henkilöä. Reserviläisiä harjoituksessa on vain muutama harjoittelemassa Orbiter-lennokkien käyttöä. Koulutusta on annettu vasta muutamalle saapumiserälle, joten kertaajiakaan ei ole vielä suurta määrää.

Repo 117 päättyy 2. kesäkuuta. Karjalan prikaatin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta sekä Raja- ja merivartiokoululta. Harjoituksen teemana ovat hyökkäys- ja puolustustaistelu sekä aselajien yhteistoiminta.


Lue lisää valmiusyksiköiden koulutuksesta:

16.12.2016 Maavoimat aloittaa varusmiesten valmiusyksikköjen koulutuksen

22.02.2017 Valmiusjoukoille oma koulutushaaramerkki
 
Toukokuun ACE 2017 harjoituksen rainoja. Ensin PV:n virallinen selostuksella ja sitten americanon.



 
ARROW 2017.

Filmin ulkopuolelta mainittakoon, että Afganistanissa ja Irakissa palvellut Yhdysvaltain ylikersantti Daniel Ryan (Afganistanissa 82. Maahanlaskudivisioona, nykyinen palveluspaikka 2. Infantry regiment) kertoi vaikuttuneensa asevelvollisten osaamisesta. "He olivat taitavampia kuin uskalsin ajatella. Teille tämä voi olla itsestäänselvyys mutta he osasivat oikeasti paljon." (Lähde: Tuomas Kaarkoski)

 
Maavoimien ensimmäiset valmiusyksikkökoulutetut varusmiehet aloittavat valmiusvaiheen
12.6.2017 12.08 http://maavoimat.fi/artikkeli/-/ass...lutetut-varusmiehet-aloittavat-valmiusvaiheen
TIEDOTE
b53ee08c-6c49-44db-b899-101b678e1959

Maavoimat aloitti varusmiesten valmiusyksikkökoulutuksen saapumiserästä 1/2017 alkaen osana valmiuden kehittämistä.

Ensimmäisten valmiusyksikkökoulutukseen valittujen varusmiesten koulutus on nyt edennyt ensimmäiseen valmiusvaiheeseen. Maavoimien palkatusta henkilöstöstä ja varusmiehistä muodostetuilla valmiusyksiköillä nostetaan Maavoimien suorituskykyä erityisesti sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä. Lisäksi valmiusyksiköitä voidaan käyttää normaalioloissa tapauskohtaisesti myös muiden viranomaisten tukemiseen kotimaan häiriötilanteissa tai muissa poikkeuksellisissa tapahtumissa.

Valmiusyksiköihin koulutetaan noin 5−10 prosenttia saapumiserän varusmiehistä. Uusi koulutuskokonaisuus on kiinnostanut kaikissa joukko-osastoissa asevelvollisuuttaan suorittavia. Ensisijaisesti koulutukseen valittiin vapaaehtoisia.

Koulutus vaativiin taistelutehtäviin alkaa
Ensimmäisillä valmiusyksikkökoulutettavilla on nyt takanaan perus-, erikois- ja joukkokoulutuskaudet ja varsinainen valmiusyksikkökoulutus ja valmiusaika alkaa 15.6.2017. Valmiusyksiköt osallistuvat valmiusaikana Maavoimien harjoitustoimintaan, viranomaisyhteistoimintaharjoituksiin sekä mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin harjoituksiin kotimaassa tai ulkomailla.

Valmiusjakson aikana varusmiesten koulutusta ja osaamista laajennetaan ja syvennetään. Kaikille varusmiehille koulutetaan muun muassa lisää asejärjestelmiä, johtamisvälineitä, kenttälääkintää, taistelua rakennetulla alueella, pimeätaistelua ja kohteiden suojaamista sekä toimintaa helikopterijoukkojen kanssa.
 
Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17 järjestetään Etelä-Suomen alueella 27.11.–4.12.2017.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa yhteensä noin 9 000 henkilöä. Harjoitusjoukot ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Myös Poliisi, Tulli, Säteilyturvakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto, Vuosaaren satama ja Helsingin pelastuslaitos osallistuvat harjoitteluun.

Puolustusvoimat harjoittelee Helsingissä (muun muassa Laajasalossa ja Vuosaaressa), Espoossa, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa ja Vantaalla. Harjoitusjoukot liikkuvat myös Dragsvikin, Harparskogin, Kemiönsaaren, Koverharin, Lohjan, Mustion, Syndalenin ja Upinniemen alueella sekä Suomenlahden merialueilla ja saaristossa 27.11.–4.12.2017.

Maavoimista harjoitukseen osallistuu Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunuja, XA203-miehistökuljetusajoneuvoja, CV9030-rynnäkköpanssarivaunuja sekä joukkoja Kaartin jääkärirykmentistä, Karjalan prikaatista, Maavoimien esikunnasta, Panssariprikaatista, Porin prikaatista ja Utin jääkärirykmentistä. Harjoituksen yleisjärjestelyistä ja taisteluharjoitusvaiheen johtamisesta vastaa Panssariprikaati.

Merivoimista harjoitukseen osallistuu Hämeenmaa-luokan miinalaivat, Katanpää-luokan miinanetsijät, Rauma- ja Hamina-luokan ohjusveneet, Pansio-luokan miinalautat, tukialuksia, rannikkojoukkoja, erikoisjoukkoja ja meritorjuntapattereita. Merivoimien harjoitusosuuden johtaa Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus.

Ilmavoimat osallistuu Uusimaa 17:ään yhteensä kymmenellä ilma-aluksella. Harjoituksessa on mukana Hornet-monitoimihävittäjiä, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä yhteys- ja kuljetuskoneita. Harjoitukseen liittyvä lentotoiminta tapahtuu Tikkakosken, Hallin, Pirkkalan ja Rissalan tukikohdista suuntautuen kaikkialle eteläisen Suomen alueelle. Lentotoimintaa suuntautuu asutuskeskusten yläpuolelle muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä 27.11.–2.12.2017 aikavälille kello 8–21. Sunnuntaina 3. joulukuuta lentotoiminta päättyy kello 15 mennessä. Ilmavoimien lentokaluston lisäksi Uusimaa 17:ään osallistuu myös maavoimien helikoptereita ja miehittämättömiä ilma-aluksia sekä rajavartiolaitoksen helikoptereita ja lentokoneita.

http://maavoimat.fi/artikkeli/-/ass...tus-keskittyy-paakaupunkiseudun-puolustukseen

 
Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17 järjestetään Etelä-Suomen alueella 27.11.–4.12.2017.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa yhteensä noin 9 000 henkilöä. Harjoitusjoukot ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Myös Poliisi, Tulli, Säteilyturvakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto, Vuosaaren satama ja Helsingin pelastuslaitos osallistuvat harjoitteluun.

Puolustusvoimat harjoittelee Helsingissä (muun muassa Laajasalossa ja Vuosaaressa), Espoossa, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa ja Vantaalla. Harjoitusjoukot liikkuvat myös Dragsvikin, Harparskogin, Kemiönsaaren, Koverharin, Lohjan, Mustion, Syndalenin ja Upinniemen alueella sekä Suomenlahden merialueilla ja saaristossa 27.11.–4.12.2017.

Maavoimista harjoitukseen osallistuu Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunuja, XA203-miehistökuljetusajoneuvoja, CV9030-rynnäkköpanssarivaunuja sekä joukkoja Kaartin jääkärirykmentistä, Karjalan prikaatista, Maavoimien esikunnasta, Panssariprikaatista, Porin prikaatista ja Utin jääkärirykmentistä. Harjoituksen yleisjärjestelyistä ja taisteluharjoitusvaiheen johtamisesta vastaa Panssariprikaati.

Merivoimista harjoitukseen osallistuu Hämeenmaa-luokan miinalaivat, Katanpää-luokan miinanetsijät, Rauma- ja Hamina-luokan ohjusveneet, Pansio-luokan miinalautat, tukialuksia, rannikkojoukkoja, erikoisjoukkoja ja meritorjuntapattereita. Merivoimien harjoitusosuuden johtaa Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus.

Ilmavoimat osallistuu Uusimaa 17:ään yhteensä kymmenellä ilma-aluksella. Harjoituksessa on mukana Hornet-monitoimihävittäjiä, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä yhteys- ja kuljetuskoneita. Harjoitukseen liittyvä lentotoiminta tapahtuu Tikkakosken, Hallin, Pirkkalan ja Rissalan tukikohdista suuntautuen kaikkialle eteläisen Suomen alueelle. Lentotoimintaa suuntautuu asutuskeskusten yläpuolelle muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä 27.11.–2.12.2017 aikavälille kello 8–21. Sunnuntaina 3. joulukuuta lentotoiminta päättyy kello 15 mennessä. Ilmavoimien lentokaluston lisäksi Uusimaa 17:ään osallistuu myös maavoimien helikoptereita ja miehittämättömiä ilma-aluksia sekä rajavartiolaitoksen helikoptereita ja lentokoneita.

http://maavoimat.fi/artikkeli/-/ass...tus-keskittyy-paakaupunkiseudun-puolustukseen


Hienoa. Ollos huoleton.
 
Aikas isohko harjoitus tuntuu olevan.
 
Täytyy varmaan taas olla tarkkana, kun ajelee töihin... ettei törmää Pasiin tai johonkin vielä isompaan. Duuni kun on siinä Vuosaaren stama-alueen vieressä...
 
Back
Top