Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

HS: Reserviläisliitto: Rahapula vaarantaa itsenäisen puolustuksen

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Laamanator, 24.08.2013.

 1. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Rovaniemi. Reserviläisliitto pelkää Puolustusvoimien rahapulan romuttavan Suomen itsenäisen puolustuksen. Liiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan (kesk) mukaan merkittävä osa alueellisten joukkojen kalustosta vanhenee lähivuosina, eikä sen uusimiseen ole osoitettu rahoitusta.

  "Mikäli tätä kalustoa ei saada uusittua, joudutaan Puolustusvoimien sodan ajan vahvuutta karsimaan tasolle, joka ei enää mahdollista koko maan alueen puolustamista", Savola totesi pohjoismaisessa reserviläistapaamisessa Rovajärvellä lauantaina.

  Savola odottaa, että Puolustusvoimien rahoitus nousee seuraavien eduskuntavaalien yhdeksi kärkiteemaksi.

  "Seuraavat hallitusneuvottelut määrittävät puolustuksemme rahoitustason ja sitä kautta tulevaisuuden tilan puolustuksen perusratkaisuineen."

  http://www.hs.fi/kotimaa/Reservil%C3%A4isliitto+Rahapula+vaarantaa+itsen%C3%A4isen+puolustuksen/a1377307662086
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,965
  Pisteet:
  1,286
  Alueelliset joukot - keppihevonen elää ja voi hyvin. Jos eduskunta lätkäisee sanotaan 300 miljoonaa kertapompsin pv:lle tämän itkun ja porun myötä, niin mikä takaa, että rahoitus osuu alueellisiin joukkoihin? Mikä takaa sen? Onko alueellisista joukoista tehty keppihepo, jolla nyt itketään lisärahoitusta, mutta sen ei ole tarkoituskaan toteutuessaan osua niihin? Tai sitten kategorisesti ostetaan muutamalle pataljoonalle jotkin himputtimet ja loppu raha, se pääosa kohdistuukin johonkin muuhun?

  Ei sillä, on pakko uskoa, että pv käyttänee mahdollisen rahan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta hieman epäilen, jppa vahvasti sitä, että alueelliset joukot ovat valjastettu vetämään propagandavankkureita. Kannattaa muistaa, että terävimmät operatiivisetkin joukot ovat vielä osin vajaasti varustetut....tai ainakaan niiden tulivoimaan liittyviä asioita ei ole kaikkineen vielä saatu pakettiin.

  Reserviläisjärjestöt kokoustavat ahkerasti, sinkouttavat mielipiteitä ja ahnaasti lallattavat annettua liturgiaa, kun pääpaino m i e l e s t ä n i tulisi olla ihan muissa asioissa.
   
 3. Mainos 4. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Joku voisi tosiaan ihmetellä, miksi alueellisten joukkojen varustamista ei aloitetu Pv:n linjaamalla tavalla vuonna 2006, vaikka rahaa tuli budjetissa jatkuvasti
  vähintään suunniteltu määrä. Miksi asia tuli pintaan käytännössä täsmälleen samalla hetkellä, kun leikkaukset alkoivat. ja miksi Pv haluaa kohdistaa kaikki leikkaukset juuri tähän hankkeeseen, jonka se toisaalla linjaa kaikkein tärkeimmäksi?

  Kyllähän tämä tietyn suuntaisia epäilyksiä herättää...

  Ressujärjestöthän ovat perinteisesti nielaisseet kaikki Pv:n viskaamat syötit koukkuineen, siinä ei ole mitään ihmettelemistä.
   
 5. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Reserviläisliitossa puheenjohtajuus tuntuu menevän puoluetaustan perusteella, ei pj:n ominaisuuksien mukaan. Lisäksi pj:t eivät ole ajaneet jäsentensä etua vaan puolueensa. Aina kun joku Reserviläisliitosta avaa suunsa tarkoittaa se vain yhtä tyhjän kanssa. Nyt räksytetään oppositiosta. Olisi myös ihan kiva tietää pj:n kanta mikä kalusto vanhenee alueellisilla joukoilla. Miten kalusto voi vanheta jos sitä ei ole? :D
   
 6. RDF

  RDF Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  656
  Tykkäykset:
  182
  Pisteet:
  76
  Onko muuten tietoa päästiinki vielä ennen talouskriisiä eroon takavuosien onglemista jolloin hankintamäärärahoja ei (byrokratian johdosta?) saatu edes törsättyä vaikka tarvetta olisi ollut vaikka mille?
   

Jaa tämä sivu