Huipputapaaminen Helsingissä

Mortti

Kenraali
Tän päivän Nyt-liitteestä on. Uskomaton rimanalitus. Toivottavasti toimittajan duuni loppui siihen.
Kymmenen vuotta sitten ex-syyttäjä Ritva Santavuori potkittiin pois YLE:n Jälkiviisaat-ohjelmasta, kun hän oli mennyt kuvailemaan Obaman isoäidin ulkonäköä "negroidiseksi", ja tarkemmin ottaen esim. nenää gorillamaiseksi.
”…Kyl mä hyvin ymmärrän sen, että isoäidissä on jäljellä ne tyypilliset negroidiset piirteet… eikä siinä mitään…mutta se on kun vaatetus… ja kampaus… ja hampaaton… ja nenä on niin kuin just niinku näillä gorilloilla on…”
Niinhän se menee, ettei poliittisesti korrektissa maailmassa ole asiallista tuoda ilmi mauttomuuden puolelle meneviä mielipiteitä, vaikka ne kuvaisivatkin jotain todellisesti havaittavissa olevia seikkoja. Esim. Googlen kuvankäsittelyalgoritmithan tunnetusti ovat toisinaan luulleet mustaihoisia ihmisiä gorilloiksi, joten Santavuoren silmissäkään ei välttämättä piilenyt vikaa. Sitä kuitenkin vahvasti epäilen, josko kuvankäsittelyalgoritmit sekoittaisivat Trumpia sikaan. Siitä huolimatta HS tuskin seuraa tässä tapauksessa YLE:n esimerkkiä potkujen antamisesta.

Google Photos Tags Two African-Americans As Gorillas Through Facial Recognition Software
When Brooklyn-native Jacky Alcine logged onto Google Photos on Sunday evening, he was shocked to find an album titled “Gorillas,” in which the facial recognition software categorized him and his friend as primates.
Google ei ole ilmeisesti keksinyt perustavanlaatuista ratkaisua siihen, miten kuvien samankaltaisuutta laskennallisesti arvioivat algoritmit saisi olemaan sekoittamatta joitakin tummaihoisia gorilloihin, joten ratkaisuna on ollut yksinkertaisesti poistaa gorillat pois kuvioista (tämä uutinen tältä vuodelta, joten mahdollisesti pätee yhä; ylläoleva tapahtui 2015).

Google ‘fixed’ its racist algorithm by removing gorillas from its image-labeling tech
Back in 2015, software engineer Jacky Alciné pointed out that the image recognition algorithms in Google Photos were classifying his black friends as “gorillas.” Google said it was “appalled” at the mistake, apologized to Alciné, and promised to fix the problem. But, as a new report from Wired shows, nearly three years on and Google hasn’t really fixed anything. The company has simply blocked its image recognition algorithms from identifying gorillas altogether — preferring, presumably, to limit the service rather than risk another miscategorization.
Poliittinen korrektius johtaa toisinaan kimurantteihin tilanteisiin.
 

adam7

Respected Leader
Koska me ollaan suomalaisia... me tykätään hermostua typerästi/ huonosti toteutetuista asioista, ja sillä saa niitä klikkejä... ja Fremenin käsityksen mukaan jollain ihmeen tavalla klikeistä myös rahaa nämä mediatalot.
Meillä on tällä erittäin Isänmaallisella foorumilla "suomalaisten älykkyys" -ketju, jossa on kokonaiset 29 vastausta, "Mikä tekee Suomesta maailman parhaan maan", jossa 32 vastausta, "Suuri maatalouskeskustelu", jossa itse asiassa kunnioitettavat 2796 vastausta, ja "Pakolaisuus" -ketju, jossa vaatimattomat
28 011 vastausta...
Entä jos syy onkin meissä :)?
Oot ollu liian kauan Norjassa.

Eipä ylpistellä
 

adam7

Respected Leader
Ehdotan LKP ja tapaamisen päättyessä Niinistö ilmoitusluontoisena asiana kertoo rajaa siirretyn itään, ja että "kansanäänestystä" pukkaa kovasti Suomeen liittymisestä.

Tai ehkäpä KRP suorittaa "talteen oton" ja poimii erään koroilla kävelevän mafiapomon talteen.

P. S. Piisiköhän jättää Putinista tutkintapyyntö poliisille?
Aivan. Tuo muuten olisi kova juttu. Tutkintapyyntö kansanmurhasta ja muusta ja KV lehdistö katsomassa hieman ennen kuin roisto dsaapuu maahan ja sen jälkeen painetta päälle että päätös saadaan. Se on tietenkin tutkinnan lopettaminen tai toimenpiteiden siirtäminen, mutta voisi olla iso paukku noin julkisuuden kannalta ja kun kaveri on sekä kansanmurjaaja että murhien tilaaja, niin ei väärin osuisi
 

Fremen

Respected Leader
Oot ollu liian kauan Norjassa.

Eipä ylpistellä
Jep, helmikuusta saakka :)... en ole kauheasti ehtinyt ylpistyä, ihmetellyt vaan yhteiskunnallisen keskustelun eri tasoa mediassa varsinkin... kun täällä kannetaan suurta huolta valtameren muovijätteestä, joka tuottaa kuolleita valaita Norjan rannikollekin, ja sponsoroidaan kansallista muoviroinan keräysprojektia, Suomessa hehkutetaan jotain 6kk:ssa koodariksi - lähi-itäläisen oikotie keskiluokkaan - tjms. naurettavaa bullshittiä.
Olen istunut Linus Torvaldsin Unix-arkkitehtuuri -kurssilla tokana vuonna silloisessa Vallilassa, enkä silloinkaan ollut kovin kärryillä. Ja osasin suomea ja englantia natiivina.
Enkä ole siitäkään edes ylpeä.
Nykyään olen trukkikuski.
 

hansai

Supreme Leader
Perhana veli @hansai , ne veli @Ottoville n postaamat kokonaiset HS-viikonloppujutut oli lähinnä erittäin mielenkiintoisia ja luettavia!

Mitä olettekaan ruoja taas saanut houkkamaisesti aikaiseksi :)!

Noh, ehkä @TomTom leppyy nopeasti... ja ehkäpä huomenna jo sataa lunta?
Ei linkki ollut mihinkään HS:n laariin vaan Ukkolan twitteriin..;)

Mielestäni ihan aiheellinen nostaa esiin..
 

Aquilifer

Eversti
Rohkeaa!

Seuraavaksi saamme varmaan Merkel-lehmä- vertailun? Macron-etana- vertailun? Mohammed-irtopää- vertailun?

Ai ei vai? No mitäs kapinaa se sellainen on että valitaan vain turvallisia kohteita? Trumpiahan ei tarvitse pelätä. Tokihan Hesarissa ymmärretään että Merkelistä tehtäessä olisi feminatsit, Eu-uskovaiset ja eläintensuojelijat heti Twitter-raivossa, ja Mohammed-vertailussa voisi oikeastikin ruveta toimituksessa päät irtoilemaan.

Mutta hei! Trump on natsi-sika, joten lyödään sitä kuin vierasta sikaa!
 

Raveni

Respected Leader
Ei varmaan lopu. Se saa jonkun lumilapion tai ämpärin tai muun älykkyyspalkinnon ja sitten se vasta alkaa.

#härköne
¨Sitten nämä samat toimittajat ihmettelevät miksi saavat vihaista ja ala-arvoista postia huolestuneilta kansalaisilta. Joku poliisi on joskus sanonut kun riidan haastaja oli aamulla neljän aikaan, grilli jonossa ottanut köniinsä kun oli aukonut nuppiansa sekä etuillut, että "sitä saa mitä tilaa". Olen samaa mieltä. Jos yllytät ihmisiä raivoon ja asetat ihmisiä vastakkain niin lopputulos on vähän sama kuin siellä grilli jonossa etuilemalla aamulla neljän aikaan, pikku humalassa saa aikaiseksi.
 

tulikomento

Greatest Leader
Helsinki valittiin tod. näk. tapaamispaikaksi, koska Putin fanittaa Neuvostoliittoa ja haluaa palauttaa sen aikaiset valtarakenteet. Suomi ei siinä kuulu Venäjään, mutta on YYA-statuksella. Trump-Putin -tapaaminen on toisinto 1975 Helsingin ETYJ-huippukokouksesta, jossa Breznev ja Gerald Ford sinetöivät ja legitimisoivat Itä-Euroopan kohtalon kommunismin ikeeseen. Siellä de-facto tunnustettiin Baltian maat osaksi Neuvostoliittoa, kun todettiin Euroopan maiden rajat koskemattomiksi. Epäilemättä Putin hakee samanlaista tunnustamista Krimille. Siis että de-facto se on osa Venäjää
Hyvin tiivistetty. Epäilemättä juuri tuo on se mitä Putte on hakemassa. Saa sitten nähdä mitä mieltä Donald on asioista. Venäjän näkövinkkelistä Suomelle on varmasti jyvitetty jonkinlainen YYA-vasallin asema.
 

adam7

Respected Leader
YO-narkomaani kyselee, mitä mieltä ollaan trumputtajista. Onko täällä näkyny?
Älä nyt viitsi. Jos nainen on ollut kuivilla yli vuosikymmenen, niin on aivan turhaa kirjoitella narkomaanista.

Poliittisista mielipiteistä voi kirjoittaa vaikka mitä.
 

YliKoo

Respected Leader
8029AE7C-3D46-4E6F-9E65-751DA98C3E38.jpeg
Älä nyt viitsi. Jos nainen on ollut kuivilla yli vuosikymmenen, niin on aivan turhaa kirjoitella narkomaanista.

Poliittisista mielipiteistä voi kirjoittaa vaikka mitä.
Poistin viestin jo aiemmin, lähinnä siksi että en saanut pädilä kuvakaappausta onnistumaan hänen twiitistään trumputtajista. Viestini perustui siihen, että ilmaisu ”trumputtaja” halventaa sekä valtion presidenttiä, että hänen kannattajiaan. Siinä ei ole mitään järkevää kannanottoa ja sen esittää ihminen, joka esiintyy ja jota pidetään huippututkijana.

Ei pidä alentua samalle tasolle, siitä samaa mieltä.

Edit: lisäsin kuvan
 
Viimeksi muokattu:

adam7

Respected Leader
Helsinki valittiin tod. näk. tapaamispaikaksi, koska Putin fanittaa Neuvostoliittoa ja haluaa palauttaa sen aikaiset valtarakenteet. Suomi ei siinä kuulu Venäjään, mutta on YYA-statuksella. Trump-Putin -tapaaminen on toisinto 1975 Helsingin ETYJ-huippukokouksesta, jossa Breznev ja Gerald Ford sinetöivät ja legitimisoivat Itä-Euroopan kohtalon kommunismin ikeeseen. Siellä de-facto tunnustettiin Baltian maat osaksi Neuvostoliittoa, kun todettiin Euroopan maiden rajat koskemattomiksi. Epäilemättä Putin hakee samanlaista tunnustamista Krimille. Siis että de-facto se on osa Venäjää
No Puten tavoitteista en ole eri ieltä, mutta huhun mukaan Kreml halusi paikaksi Wienin. Huhu ei kerro syytä.

Baltia oli jo kauan aiemmin de facto tunnustettu osaksi Neuvostoliittoa, mutta länsimaista kai ainoana Ruotsi tunnusti Baltian de jure Neuvostoliitoksi. Sitä ei tehnyt edes syvästi suomettunut Suomi.

Ja kun sinä kirjoitat että Itä-Euroopan kohtalo sinetöitiin, niin historiankirjoitus ilmaisee asian niin, että 1975 ETYJ-kokouksessa sovittiin ettei rajoja siirretä voimatoimin. Kreml on rikkonut sopimusta 2008 ja 2014. (Ja jottei joku sano että eri valtiot, niin totean että Venäjä on julistautunut identtiseksi Neuvostoliiton kanssa. Ei seuraajavaltioksi vaan identtiseksi. Sen se teki jotta sai varat (ja velat) ja kaikki kv sopparit jatkuivat sellaisenaan.

Tiedämme jälkiviisaina, että vaikka Kreml piti ihmisoikeuskoria höpinänä, ja piti kokousta suurena voittona, ihmisoikeuskori aiheutti kasvavaa häikkää Kremlille ja lopulta paljastui, että silloisen Kremlin ajama järjestelmä ei vain toimi, ja imperiumi menetti puolet väestöstään uusille valtioille. Eli pitkä tikku olikin lyhyt tikku.
 

adam7

Respected Leader
Poistin viestin jo aiemmin, lähinnä siksi että en saanut pädilä kuvakaappausta onnistumaan hänen twiitistään trumputtajista. Viestini perustui siihen, että ilmaisu ”trumputtaja” halventaa sekä valtion presidenttiä, että hänen kannattajiaan. Siinä ei ole mitään järkevää kannanottoa ja sen esittää ihminen, joka esiintyy ja jota pidetään huippututkijana.

Ei pidä alentua samalle tasolle, siitä samaa mieltä.
No minä halvennan sekä puttea että donnyä ihan mielin määrin polittisten tekojensa perusteella. En siis nouse seisomaan kun näen kuvan tai kuulen äänen.

Näin kyllä sen kuvakaappauksen trumputtajista. Käsittääkseni eri poliittisita suuntauksista käytetään myös alatyylisiä ilmaisuja, enkä itsekään jätä niitä käyttämättä aika ajoin.
 

YliKoo

Respected Leader
Älä nyt viitsi. Jos nainen on ollut kuivilla yli vuosikymmenen, niin on aivan turhaa kirjoitella narkomaanista.

Poliittisista mielipiteistä voi kirjoittaa vaikka mitä.
Vielä tuohon Aroon.

Koulutus ei takaa osaamista tai pätevyyttä mihinkään, mutta opintojen kesken jättäminen kertoo melko paljon.

Tuohon narkomaaniosuuteen. Ei ole olemassa entisiä alkoholisteja eikä mielestäni myöskään entisiä narkomaaneja. Irti pysyminen on erittäin kunnioitettavaa mutta riippuvuus on ja pysyy. Siinä on julkisuuden mielipidemuokkaajalle selvä heikko kohta, eikä ole lainkaan poissuljettu asia etteikö sitä pyrittäisi käyttämään hyväksi. En tarkoita MV-paskaa tai yleensäkään siitä kirjoittelua, vaan koukuttamista, kiristämistä tms. Luurankoja saattaa löytyä.

Tuon tyyppisellä taustalla ovat myös vaihtoehdot vähemmässä kuin pätevällä. Tarkoittaa sitä, että kuuliaisuus toimeksiantajan näkemyksille kohtaan saattaa ylittää objektiivisuuden.

Eli alatyylinen heitto mutta yllä kerrotuin perustein.
 

adam7

Respected Leader
Vielä tuohon Aroon.

Koulutus ei takaa osaamista tai pätevyyttä mihinkään, mutta opintojen kesken jättäminen kertoo melko paljon.

Tuohon narkomaaniosuuteen. Ei ole olemassa entisiä alkoholisteja eikä mielestäni myöskään entisiä narkomaaneja. Irti pysyminen on erittäin kunnioitettavaa mutta riippuvuus on ja pysyy. Siinä on julkisuuden mielipidemuokkaajalle selvä heikko kohta, eikä ole lainkaan poissuljettu asia etteikö sitä pyrittäisi käyttämään hyväksi. En tarkoita MV-paskaa tai yleensäkään siitä kirjoittelua, vaan koukuttamista, kiristymistä tms. Luurankoja saattaa löytyä.

Tuon tyyppisellä taustalla ovat myös vaihtoehdot vähemmässä kuin pätevällä. Tarkoittaa sitä, että kuuliaisuus toimeksiantajan näkemyksille kohtaan saattaa ylittää objektiivisuuden.

Eli alatyylinen heitto mutta yllä kerrotuin perustein.
No toimittajia on erilaisia ja hyvin yleinen koulutus on kesken jääneet opinnot. Joskus duuni veti niin hyvin että jengi ei ehtinyt valmistua ja sitten eivät koskaan valmistuneet.

Riippuvuus saattaa olla riippuvuutta, mutta on paskamaista jauhaa siitä julkisuudessa, varsinkin jollei ole mitään uutta, ihan riippumatta poliittisista mielipiteistä. Tämä nyt vain on niin eikä selittelemällä parane.

Ei minun tarvitse pohtia jonkun toimittajan potentiaalista hyväksikäyttöä tai kuuliaisuutta. Arvioin tekstin ja otan kantaa, mutta kaikki taaplaa tyylillään.
 
Viimeksi muokattu:

YliKoo

Respected Leader
Ei minun tarvitse pohtia jonkun toimittajan potentiaalista hyväksikäyttöä tai kuuliaisuutta. Arvioin tekstin ja otan kantaa, mutta kaikki taaplaa tyylillään.
Näin on aivan varmasti sinun ja monen muunkin kohdalla, mutta ei useimpien. YLEn sana on vaalikarjalle, tai miten nuo arvoisat mediatalot nyt tavan kansaa kuvaavatkin, the TOTUUS.

Ylen luotettavuus on mielestäni yhä kyseenalaisempi, eikä trumputukset sitä mitenkään lisää.
 

baikal

Supreme Leader
Koulutus ei takaa osaamista tai pätevyyttä mihinkään, mutta opintojen kesken jättäminen kertoo melko paljon.
Höpsis. Meidät muinaismuistot kasvatettiin siihen, että hommat vedetään tavoitetilaan annetussa ajassa. Ketä enää kiinnostaa varsinkaan yo-maailmassa....kuka vetää, kuka ei.

Kyllähän tässä tapaus Jessikassa, pataljoonankokoisen trollitehtaan paljastajassa jumalan armosta, tuoksuu parfyymus maksimus. Kommentoijat asettavat raakasti hänet puntariin omien hlökoht. poliittisten mielipiteidensä mukaan. Adam suitsuttaa, koska Jessikka paahtaa dogmia, joka hivelee Adamin maailmankatsomusta. Ja joku toinen taas kritisoi, koska dogmi maistuu pihlajalle. Näin se vaan menee.

Joidenkin Messias on vaikkapa Ilja Janitskin ja häntä puolllustetaan henkeen ja vereen, marttyyriviittaa on ommeltu jo vuosia. Joku fanittaa Paavo Väyrystä ja kolmas Anneli Saaristoa. Ja eihän se fanikohde ole koskaan -epäilyttävä-.

Jos ihminen asettuu mielipiteenmuokkaajaksi ja agitaattoriksi, edustipa hän sitten mitä tahansa agendaa, hän saa varautua myös siihen, että kohta tulee jäitä tupaan ja lunta porstuaan, evoluution somevaiheessa tämä korostuu.
 

hansai

Supreme Leader
Jos ihminen asettuu mielipiteenmuokkaajaksi ja agitaattoriksi, edustipa hän sitten mitä tahansa agendaa, hän saa varautua myös siihen, että kohta tulee jäitä tupaan ja lunta porstuaan, evoluution somevaiheessa tämä korostuu.
Tämä.
Ei Jessikka ole ollut "toimittaja" enää pitkään aikaan vaan on luonut itsestään kaupallistetun erityisasiantuntijan.. molempia rooleja käytetään tarpeentullen..
 
Top