Huru-ukkojoukkue taistelussa 2012

Tvälups

Ylipäällikkö
Aloitetaanpa uusi taktiikan alueen ketju! Alueeksi valikoitui Hiiskosken alue Pohjois-Karjalassa.

Olet hirvenmetsästysseuran päällikkö ja seurassasi on 40 aseistettua jäsentä. Parhaillaan eletään syyskuun 28. päivää vuonna 2012. Olette kokoontuneet jahdinaloitukseen seuran vuokramökille Hiiskoskelle. Yllättäen ja ilman harmaan vaiheen aikalisää A2keltainen on aloittanut etenemisen idästä, tieto tästä tulee ylimääräisestä uutislähetyksestä.
Tehtävänäsi on ryhmittää seurueesi puolustukseen Hiiskosken alueelle, tuottaa hyökkäävälle viholliselle maksimaaliset tappiot ja estää sen eteneminen länteen. Tässä ajatusleikissä mahdollinen vihollinen hyökkää idästä tien 5200 suunnassa ja arviona on, että tiedusteluosien jälkeen vihollisen kärki koostuu vahvennetusta moottoroidusta jalkaväkipataljoonasta (tela-alustalla). Oletettu vihollisen etenemisnopeus tuo sen Hiiskosken sillalle huomiseen puoleenpäivään mennessä.

Seurasi jäsenistö on metsästänyt toiminta-alueellaan vuodesta miekka ja kirves. Jäsenistö on koulutettu sotaväessä perinteiseen alueelliseen taisteluun, mutta nuorinkin jäsen on kotiutunut armeijasta vuosituhannen vaihteessa. Pari aktiivia kuuluu reserviläisyhdistyksiin ja on osallistunut VEH-toimintaan, mutta muuten sotahulluja löytyy pari asekeräilijää, joilta löytyy kotoaan (n. 20km länteen) asearsenaalia. Huoltoaseman omistaja ja kylän ylipanostajakin ovat lössin jatkeena. Muu porukka on sekalaista sellunkeittäjää.
Panssarintorjunta-aseistus muodostuu kahdesta 12,7mm tarkkuuskivääristä? (eivät mökillä), ad hoc -välineistöstä? ja 150 kilosta dynamiittia, joka sijaitsee 10km päässä ylipanostaja Lötjösen ulkovarastossa. Ajoneuvokalusto koostuu liki 20 erilaisesta henkilö- ja pakettiautosta peräkärryineen sekä yhdestä mönkijästä.
Valaisuvälineet ovat mallia taskulamput ja myrskylyhdyt. Asekeräilijöillä on kuulemma toimivat ip-kiikarit (kotonaan) ja Huikkasella kanssa.
Puolijoukkuetelttoja kamiinoineen löytyy kaksi, pakattuna peräkärriin. Kirveitä, lapioita ja kankia on jokunen mukana tottumuksesta ja kun oli samalla reissulla tarkoitus ronkkia mäyrän pesäluolastoa (jonne on kuulemma syksyllä 1944 kätketty ainakin käsikranaatteja kotiutuvien suomalaisjoukkojen toimesta, on niitä sieltä löydettykin ja hyvin ovat kuulemma jysähtäneet iästään huolimatta).

Hassun sattuman seurauksena juuri tämä jahtipoppoo on ostanut kesällä uuden VHF-viestijärjestelmän: jokaisella ukolla on radio ja yhteydet toimivat. Mökillä on kolme läppäriä, toimiva tankattu aggregaatti ja sinulla on käytössäsi erinomainen tilannekuva joukoilta. Saat myös epätarkkaa tilannekuvaa radiosta, sillä nettiyhteydet eivät alueella toimi rauhanaikanakaan ja gsm-yhteydetkin ovat herran hallussa. Ruokapuolta on hankittu muutaman vuorokauden roimaa kulutusta varten. Joukkojesi "vahvuuteen" kuuluu myös kuusi toimivaa metsästyskoiraa. Joukkueenne maastokelpoisen vaatetusmateriaalin tila on loistava, mutta kovin epäsotilaallinen. Yllätyshyökkäyksen vuoksi tai siitä johtuen joukkueesi taistelutahto on lopputuloksesta välittämättömän luja. "Kampoihin laitetaan s-tana, mutta koitetaan olla tapattamatta itseämme" - on porukan henki.

Jokainen ukko on suorittanut minimissään ampumakokeen juuri kuluneena kesänä (seuranne oma vaatimus) ja usea jäsen harrastaa lisäksi mm. hirvenjuoksua.
Joukkueesi aseistus käsittää tällä hetkellä: (ennen mahdollsta hakukeikkaa asekeräilijöiden varastoilta/säilytyskassakaapeista)
1 kpl 7,92x57 Zastava m/76 kiikaritähtäimellä ja äänenvaimentimella
1 kpl 6,5x55 Husqvarna kiikaritähtäimellä ja vaimentimella (piirinmestarin ase)
2 kpl 45/70 Valmet 412 Tuplaluodikko optiikalla sekä .444 Marlin vipulukkokivääri optiikalla
3 kpl 9,3x66 Sako optiikoin ja vaimentimin
1 kpl .375H&Hmag kivääri ilman optiikkaa ja vaimennusta
7 kpl .30-06Spr kivääreitä, kaikissa kiikaritähtäin ja viidessä vaimennin
10 kpl .308win kivääreitä, kaikissa kiikaritähtäin ja neljässä vaimennin
10 kpl 7,62x53R kivääreitä, kahdeksassa kiikaritähtäin ja neljässä vaimennin
2 kpl 8,2x53R kivääreitä, ei optiikkaa tai äänen vaimentimia
3 kpl 9,3x53R kivääreitä, kahdessa optiikka ja kahdessa vaimennin
Patruunatilanne vaihtelee heikoimmillaan kuudesta neljäänkymmeneen patruunaan per ase.Kysymykset:
0. Hajautatko osastosta oman erillisen ase- ja materiaalinouto-osaston? Ketkä? Millä kalustolla? Mitä on tuotava ainakin mukanaan? Muita ohjeita/käskyjä?
1. Millaisella taistelujaotuksella lähdet suorittamaan tehtävää?
2. Ainoa etusi vihulaiseen on rautainen paikallistuntemus ja epäuskoinen vitutus. Miten maksimoit tästä järjestelmästä saatavan hyödyn?
3. Miten varaudut siihen, että järjestelmä ei toimikaan? (takaportit ovat liian scifi-henkisiä, mutta esim. akkuhuollon epäonnistuminen voisi tällaiseen tilanteeseen johtaa)

KARTTA: http://www.maplandia.com/finland/ita-suomi/pohjois-karjala/hiiskoski/
 
1. Seurue jaetaan kolmeen taisteluryhmään a’ 12 miestä ja ryhmä jakautuu kolmeksi 4 miehen taistelupartioksi. Lisäksi ylipanostajan johtoon muodostetaan räjäytyspartio, jonka vahvuus on 4 miestä. Ylipanostaja valmistaa tuhoamispanokset, jotka jaetaan ryhmille sekä valmistautuu tuhoamaan alueen sillan tiellä 5200. Ryhmät toimivat vapaan metsästyksen periaatteella.
2. Luon raivokkaan taisteluhengen jakamalla kaatoryypyt ennakkoon ja sekä lupaamalla pullon kossua ensimmäiselle, joka toimittaa venäläisen psv-päähineen komentolaavulleni.
3. Varasuunnitelmia ei tarvita, koska kerron käskynjaossani, että tarjolla on vain voitto tai kuolema. En tarvitse sellaista ryhmää, joka ei saavuta menestystä.
 
Koska aika on vähissä; vihollisen ETA on noin 8-13h ja perillä viimeistään ennen huomista kello 15:00, asettaa tämä ylimääräistä sutinaa tossuihin. Vaikkakin netti- ja kännykkäyhteydet ovat nurin, niin tiedossanne on muiden alueen mehtuuporukoiden pomojen osoitteet ja osaan saattaa saada yhteyden VHF:n avulla...

Tässä viimeiset vinkit. Lisäaseistus yms. paljastuu tekemienne ratkaisujen perusteella:
 
Miksi helvetissä se vahvistettu pataljoona tuppaa aina kaiken maailman kärrypoluille, kun isompiakin teitä olisi tarjolla?

Vastaukset kysymyksiin:

0. Kyllä, huonoimmat ampujat, Lötjösen, huoltoaseman omistajan ja asekeräilijät sekä ne, joilla on ressukiväärejä ja/tai pistooleja kotonaan. Kuusitoista henkilöä, jotka toimivat pareittain. Ajoneuvokalustona tavallisimpia paketti- ja henkilöautoja. Nelivedot jääkööt Hiiskoskelle. Vielä asuttujen/miehitettyjen paikkojen ryöstelyä tulee välttää. Hylätyistä kodeista ja yrityksistä saa ottaa kaiken irtaimen mukaansa, jos se ei olennaisesti hidasta puolustustoimia. Mukanaan täytyy tuoda:

-Lisää patruunoita ja aseita, ja mahdollisesti optiikkaa. Joensuussa toimii ainakin kaksi aseliikettä, ja niiden asekeräilijöiden varastot tyhjennetään samoin kuin lähistöllä asuvien ampujienkin varastot
-Kouluterveydenhoitajien, terveyskeskusten, apteekkien ja (omien) kotien varastot raidataan. Pääpaino sidetarpeissa, myös seurueen pitkäaikaissairauksien takia tarvitsemat lääkkeet tulee hommata samoin kuin eteen sattuvat kipulääkkeet ja antibiootit
-Lisää ruokaa (säilykkeet, riisi, pasta, voi, näkkileipä, retkimuona yms.)
-Lisää polttoainetta (siltä huoltoaseman pitäjältä)
-Lisää yöpymisvälineitä (pienemmät teltat, makuupussit yms.)
-Lisää paristoja (radioihin ja pimeänäkölaitteisiin)
-Edit: Varmaan lisää viinaakin voisi hakea alkosta ja saunakaljat huoltoasemalta

1. Neljä yhdeksän miehen ryhmää, joissa jokaisessa kolme kolmen miehen partiota. Partiolla on vähintään yksi vaimennettu ase. Lötjönen ja kaksi muuta toivottavasti alalta kokemusta omaavaa laitetaan virittelemään paukkuja, ja kouluttamaan niiden laukaiseminen alueesta vastaaville ryhmille/partioille.

2. Helvetin nopea irtautuminen korven läpi.

3. Ryhmässä on ainakin yksi, mieluummin kaksi hirvenjuoksun harrastajaa, taistelulähetin roolissa radioyhteyksien pettäessä.Sitten strategiasta ja taktiikasta:

Kun huolto-osasto hakee täydennyksiä, niin loput suunnitelevat ja valmistelevat asemia sopiviin paikkoihin vihollisen reitin varrelle. Mitään isoa ei kuitenkaan rakenneta.

Räjähteet käytetään siltojen tuhoamiseen, ja yritetään poimia heikommin panssaroituja ajoneuvoja pois pelistä ampumalla (Kuorma-auton tai ällitällin moottoriin) niillä puolituumaisilla ja muilla tehokkaimmilla aseilla. Mahdollisista ylijääneistä räjähteistä tehdään tienvarsipommi tai pari. Muuten partion-ryhmän kokoiset yksiköt poimivat aukeilla paikoilla pois kaikki, jotka eivät panssarin suojassa ole, mutta välttäen omia tappioita. Eli ulkona olevat vaununjohtajat, kuorma-autojen kuljettajat yms. Mutta pääasiassa taktiikalla yksi laukaus ja pakoon, ellei sitten aukealla ole vain kuorma-auto(ja) tai muita heikkoja vastuksia.

Majoitus järjestetään mahdollisimman hajautetusti, ettei yhteen paikkaan tule liikaa liikennettä. Mieluiten ryhmäkohtaisesti, ja joku aina vartiossa. Majoituspaikkoja myös linnoitetaan, jos aika ja voimavarat antavat irti.
 
Tähän palataan, jahka aikaa vähän järjestyy. Luonnollisesti hieman poikkisotatieteellisellä tavalla.
 
Ensinnäkin otetaan ryyppy ja pistetään sauna lämpiämään, samalla kun nuorimmaiselle annetaan mönkijän avaimet ja pistetään matkaan hakemaan Lötjösen dynamiitti. Seuraavaksi pistän porukat valitsemaan joukostaan neljä johtajaa ja kahdeksan varajohtajaa, samalla kun pirautan emännälle ja kerron "uutiset." Painotan, että ei saa kertoa eteenpäin, jotta uutinen leviäisi koko pitäjään ja sen ulkopuolelle.

Puhelun päätteksi annan ohjeet kavereille soittaa puolisoilleen, samalla kun kaivan alueen kartat esiin ja kutsun ne neljä valittua johtajaa sitä sillä aikaa tutkimaan, kun soitan pojalle ja pyydän sitä tulemaan ulos sieltä nettipelistä ja rupeavan "juttelemaan" muun valtakunnan kanssa notta saadaan parempaa tilannekuvaa kuin mitä uutisista tulee.

Tämän jälkeen menen juttelemaan kavereille, ja pistän ne kahdeksan varajohtajaa valitsemaan itselleen miehistöt siten, että vaimennettuja aseita on vähintään kaksi joka porukassa. Yksi näistä porukoista saa tehtäväkseen ottaa yhteyttä muihin jahtiporukoihin. Kaksi hakemaan aseita ja lisämuonia, kamppeita "kirkolta." Kaksi saa tehtäväkseen maastouttaa (lue piilottaa) jahtimökki, sille johtava tie ja kuusen alla poriseva tislaamo. Seuraavat kaksi lähetän alueen korkeimmille kohdille passiin, kun viimeinen saa tehtäväkseen pistää pystyyn puolijoukkue teltta mökin edustalle. Ja ennenkuin porukat lähtevät, muistutan heitä soittamaan puolisoilleen.

Seuraavaksi menen tutkimaan mitä neljän kopla on saanut aikaseksi kartoista.

Edit: kännykköjen ollessa alhaalla, otan pois pirauttamiset, mutta pistän yhden kaverin yhteydenpito osastosta auton rattiin ja tielle etsimään lankalinjaa. Ohjeeksi pistän että se soittaa joukoille ja ilmoittaa että pistää eteenpäin. Samalle kaverille varaparistot ja radio matkaan.
 
Tjaa-ah tuommoinen poppoo ei tela-alustaiselle kärjelle kovin kummoista hidastustöyssyä aiheuta:

0: Ei, mikäli GSM-verkko on vielä toiminnassa lähettää jokainen pirttihirmulleen tekstiviestin (puhelinjat ovat jo tukossa tekstiviestit menevät läpi niin kauan kuin verkko on pystyssä) joka käskyttää tuomaan kotona olevan käyttökelpoisen materiaalin klo jotain:jotain mennessä.

1: yhdeksän kolmimiehistä partiota ottaa asemat vihollisen todetun/todennäköisen tulouran hajautetun sissitoiminnan tieliikennehäirinnän periaatteiden mukaisesti, itseoikeiutettuna komentajana pysyn kamiinan lämmössä yhden partion kera päivystämässä radiota, kolme reserviin jäävää partiota odottavat mitä materiaalitäydennystä sattuvat saamaan kun se tulee ja päästävättoimialueella päivystävät partiot ajallaan lepoon/syömää/varustetäydennykseen.

Partioiden tehtävänä on:
a) kivääritulella pyrkiä tuhoamaan ajoneuvojen, erityisesti panssareiden lisäpolttoainesäiliöt
b) kivääritulella pyrkiä tuhoamaan ajoneuvojen johtajat ja ajajat
c) kerätä tähystämällä tietoa vihollisen määrästä, laadusta liikesuunnasta ja nopeudesta ja raportoida se radiolla minulle.

Mikäli sopiva kapeikko löytyy yritetään siihen valmistella väijytys dynyn ja 12,7, mutta ei rynnätä soitellen sotaan.

Itse yritän muodostaa linkin muiden jahtiporukoiden kanssa ja saada tietoa eteenpäin.
 
Huru-ukot kun ovat oma-aloitteisia (hyvässä ja pahassa) niin päätöksentekoasi helpottaa seuraava; ylipanostaja Lötjönen haki pakullaan varastonsa tyhjäksi:

Fordyn 50 à 25kg/ltk 150kg
F-Cord 10 12 kelaa (1200m)
Redex 43 vajaa ltk n. 20kg
Aniitti 60 vajaa ltk n. 15kg
Firex VA -sähkönalleja n. 1000 kpl
ns. Panostajan laukku täyd.

Peräkontissa on lisäksi kahdet sytytyskojeet, paineilmakompura kiluineen, Atlas Cobra polttomoottoripora, moottorisaha, akkupora-piikkausvasara, useampi rulla sähköjohtoa ja runkokaapelia 300m ynnä muita alan työlaitteita ja -kaluja.

Lötjönen manailee Forcitin ylivaltaa emulsiopumppauksen osalta "ne kun tuo paukut suoraan työmaalle niin eipä tässä enää kummoisia paukkuvarastoja ole meillä kellään"
 
Huikkanen ja asekeräilijät lähti kanssa. Toivat sitten mukanaan seuraavia:

Laatikollinen sekalaisia taskupistooleita 6,35-7,65mm, jokaiseen vähintään pari lippaallista patruunoita.
Laatikollinen sekalaisia revolvereja ja pistooleita .38spl-.500mag, patruunoita ja puhdistuskilkkeitä.
20 kpl 9,00x19 pistooleita varalippaineen ja pistoolikoteloineen.
1 kpl 12,7x99 TAK Helenius, johon 60 patruunaa (10 pssyt)
1 kpl 20mm Lahti L-39 pst-kivääri, johon 10 ps-patruunaa.
1 kpl 7,62x53R Maxim-konekivääri, vesikannu letkuineen ja 13 vyökannua täytettynä (2600patr.)
1 kpl 7,62x53R L/S m26 -pikakivääri, 20 täytettyä lipasta (vajaa 400patr.)
2 kpl 7,62x53R D27 Emma -pikakivääriä, 14 lipasta täyttämistä vailla.
1 kpl 7,92x57 MG42 -konekivääri, varapiippu ja vyötettynä reilu 600 patruunaa.
7 kpl 9,00x19 M31/M44/Sten/MP5 -konepistooleja, 10 rumpulipasta, 24 tankolipasta ja 10 sinkkilaatikkoa à 400patr.
3 kpl 7,62x39 AKM/RK62/RK56 -rynnäkkökivääriä, 25 tyhjää lipasta ja 1PN58-valonvahvistin (kiinnitettynä AKM).
1 kpl 7,62x39 RPD -kvkk, 10 vyökannua täytettynä (1000 patr.)
6 kpl sekalaisia 25mm -valopistooleita, joihin patruunoita;
-12 valaisurakettia
-13 valkoista
-10 punaista
-3 vihreää
32 kpl sekalaisia teräskypäriä
3 kpl komposiittikypäriä
5 kpl sekalaisia sirpale/luotiliivejä
1 kpl C-Scope CSR metallinetsin
1 kpl Garret ACE metallinetsin
2 kpl 10X50 kiikarit
3 kpl täydellistä Venäjän armeijan uniformua
1 kpl 1PN34 ip-valonvahvistin
5 ltk à 500 patruunan 7,62x53R ylijäämäpatruunaa
6 ltk à 250 patruunan 7,62x39 ylijäämäpatruunaa
5 ltk à 20 patruunan .308 NATO AP-patruunaa
Laatikollinen sekalaisia kiväärien ERVA-keräilypatruunoita, muutama kymmenen räjähtävää yms. ja kruununa peräkärryn pohjalla;
1 kpl 81KRH32 suuntaimineen, tähän 23 kpl tyhjennettyä sirpalekranaattia ja kasa 12cal haulikon patruunoita.
Olipa kyytiin mahtunut vielä laatikollinen tyhjennettyjä miinoja ak Sorvasen vitriinistä. "Heh, valelaitteita!"

"Mie hoitelen pikaopetuksen noille konepyssylöille ja toimin sitten tuon norsupyssyn ampujana", toteaa ak Tepponen.
"ja mie hoijan tuon epäsuoran kun annat par kaverii" hihkaisee ak Sorvanen.


Huikkanen päräyttää mökin pihaan 350cc Yamaha XT-endurollaan, Yukon Exelon valonvahvistin kaulassaan, repussaan neljä punaista hätärakettia ja vaimon laittamat puhtaat kalsarit, tuoden Enosta terveisiä: "Ilomantsin hyö perkeleet on ehtineet miehittää jo. Eihän ne meijän rajakurvarit mahtaneet mitään niille panssariloille nykyvarusteidensa kera. Kontiorannan varuskunnassa on käynyt sellainen pauke pitkin iltaa ettei niistä pojista taida olla apua kellekään, jos siellä on ketään hengissäkään enää, onneksi taisi suurin osa varuspojista olla jo viikonloppulomilla. Helsinkiin ja muihin avainkohteisiin on vissiin lyöty ohjuksilla ja maahanlaskujoukot on vallanneet ainakin isoimmat lentokentät. Joensuussa vallitsee paniikki ja henkilöautoja isompia ajoneuvoja ei vastustajan ilmavoimat sääli. Näin miulle osasivat kotona kertoa. Sähköt siellä oli poikki ja linkkimastot nurin, ainakin tältä väliltä mennessä mitä huomasin. Tässä olisi johtajalle naapuriseuran VHF-kanava paperilla. Siellä on ukot lyöneet Pielisjoen ylittävän sillan tukkoon tukkirekoilla. Ovat menossa vanjaa vastaan Sarvigintien (512) ja Luhtapohjantien (514) välille Harpatin Salpa-asemiin. Ei tainnut tulla paraatimarssia Suomeen tälläkään kertaa!"
 
No jo on aikamoinen läjä aseita. Minä jo kattelin tästä kartalta, että tämä

2v2tsie.jpg


kohta olisi sopiva. Ajatus oli, että porukat nyt jaetaan neljään jahtiporukkaan ja vahvistettu kärki torpataan kohdalla este. Tähän sopii vaikka Einon vanha lada poikittain tiellä. Ladataan siihen kasa ja rysäytetään koko paska taivahan tuuliin jos päälle ajaa. Tuo Lahden norsutykki voidaan asettaa tuonne (Pohjoinen) mäjelle.

iz9stx.jpg


Tuon mettättysalueen ajattelin niin, että noin kymmenen metrin välein kääräistään aniittia kuuden tahi seittämän runkon ympärille muodostamaan lisää esteitä. Joka kahdenkymmenviiden metrin välein IED tien pieleen. Mutta homman nimi on siinä, notta sinne pitää saaha niitä ukkoja, ennenku kyrvähtää.

Joten kärkitiedustelu ajaa esteeseen ja se tössää siihen. Norsu alkaa paukkaa mäjeltä kylkehen, notta eivät pääse karkuhun. Muut voivat avustaa vierestä, mutta kuitenkaan aivan samasta paikasta. Tarkoitus on lahdata ne porukat siihen ladan edustalle. Ja jos tarvii, niin korohoro voi avustaa sieltä mäjen päältä.

Tässähän vaiheessa he ovat varmaan saaneet ilmoille hälyytyksen ja paikelle rientää vahvistuksia, mutta myö ei niitä sinne päästetä, vaan pistetään tuo mettä mettätysalueelta tulehen. Hyö kun työntävät kärsänsä sopivan pitkälle, niin silloin paukkuu koko tien varrelta. Sopivasti kun käy, niin siinä on kaverille kulkupeliä poikittain, samalla kun mettä on tulessa. Mutta mie oon tässä aatellu, notta pitäisikö sinne saada muutama tynnyri petroolia, notta varmasti lähtee, vai mitä tuumaatte?(Mitään hajua maastosta, kun ei noita ilmakuvista saa kunnolla selvää millainen maasto on ja missä on siltoja taikka sopivanlaista maastoa. Enkä ole ihmetellyt vielä googlen kartta-autosta kuvia. Ajatus vain oli, että tuolla kasalla räjähteitä saa aikaa sopivan määrän IED:tä, mitä sitten kylvää tien varteen.

Tiedustelu varmaan etenee BMP kalustolla tuonne kukkulanalaiseen maastoon, mihin niitä on sopiva sitten lahdata. Uskon myös, että huru-ukot osaavat jakaa porukkansa siten, että kaikki ei ole samassa puskassa väijyssä.

Tuo vahvistetun jäsäyttäminen metsään ajatus on siinä, että jotenkin ne kärkipanssarit on saatava pysäytettyä, ennenkuin ne pääsevät tukemaan tiedustelua. Ajattelin, että jos sopivan määrän mäntyä kaatuu tielle, samalla kun metsä syttyy tuleen, niin se voi pysäyttää ainakin jonkun komentajan.

Paniikkia siinä on ainaskin, ja jos IEDllä onnistuu, niin ainakin osa tiellä olevasta lähtee taivaan tuuliin. Tuon metsäpalon jälkeen paikalla voidaan sitten ruveta jahtaamaan niitä joukkoja, jotka on jäljellä.
)
 
WAU! :a-cool:
Huru-ukoista on tullutkin kädenkäänteessä HuruPoikia
:a-rolleyes: ..kepposet heti mielessä, niin oikein.

Hieno avaus Tvälups:lta :a-smiley:

BTW. Tuolta löytyy parempi kartta ja ilmakuva: http://havu.net/tikiwiki/tiki-index.php?page=Siira
Laittakaa hakuun "Hiiskoski" niin pääsette oikealle tontille.
 
Tvälupsin viesti nro 9 muutti tilannetta kyllä aika paljon. Nyt siis joukkiolla on käytössään muutakin kuin Baikal IJ18 haulikoita ja porattuja sotilaskivääreitä. Tuohan alkaa aseistuksensa puolesta käydä pikkuhiljaa ihan oikeasta sissijoukkueesta. :)
 
Hiiskoski.jpg


Etutulppa Korpipuron notkoon ja takatulppa Joutenpuron notkoon.
OsHURU ryhmitetään Sikosärkän ja Päivärinteen alueille kahdeksi osastoksi.
Etutulppa aloittaa taistelun räjäyttämällä ja takatulppa estää perääntymistien/apujoukot. Nopea isku tuhoalueelle ja irtaantuminen Kisusuo-Korpivaaran suuntaan pohjoiseen. Seuraava isku Varaslampi-Tammipuro välille.

Mikäli Tammipurossa riittää virtaa ja nimen mukaisesti on tammi. Pato kannattaa räjäyttää irtautuessa (tulvittaa Pieni Korpilammen vedet tieuralle).
Irtautumisreitti Hiiskosken länsipuolelle (SILTA) pitää varmistaa ja lopuksi räjäyttää silta.
Muutoinkin ko. silta on oltava koko toiminnan ajan suojattuna ja naapurin varmistusosaston toiminta sillan maastossa estettävä. Siinä oiva alue tarkimmille ampujille (1-2 ta-partota).

Epäsuoran tulen maalit tulppiin/sulutteille ja tuho-alueille.

(PS. Voit ladata kartan http://havu.net/kartat/Hiiskoski.jpg )
 
Eihän se huoltamoyrittäjä Taskinenkaan jäänyt sormi suussa päätöksiäsi vartoomaan vaan oli häipynyt muiden mukana.
Takaisin tullessaan tuo maasturissaan muassaan:
-paristoja eri kokoja useampi laatikollinen
-akkuja useaa sorttia
-voitelu- sekä muita palavia nesteitä myymälän täydeltä
-työkaluja
-irtolaatikoissa pulttia, ruuvia, mutteria ja vanhoja laakereita
-elintarvikkeita, suklaata, makeisia, tupakkaa, sen mitä myymälästä irtosi
-umpiperäkärryllisen täynnä 6/10kg komposiitti- ja 2/5/11kg PV -kaasupulloja sekä parikymmentä jerrykannua täytettynä bensiinillä ja dieselillä.

Taskisen Sirkka-vaimo, joka toimii Uimaharjun apteekissa farmaseuttina oli pakannut matkaan lätkäkassillisen lääkkeitä, side- ja desinfiointitarpeita sekä salvoja.

Olipa mokoma soittanut kuljetusyrittäjä Laamaselle, joka on nyt ajanut täyteen lastatun bensiini/polttoöljy -yhdistelmän ilmasuojaan Pitkäkankaalle. n 3km mökiltä Patotietä länteen. "Laamasen kanssa myö peiteltiin se rekka havupuita kaatamalla, ei sen pitäisi ihan helpolla ilmasta näkyä, ellei etsiä osaa". https://maps.google.fi/

"Rutanen muuten oli tyhjentämässä paikallista K-markettia, ja sanoi palaavansa jahka käy kotoaan teräsputkea ja katkaisulaikan. Mitähän se niillä meinaa?"
 
Tvälups kirjoitti:
..
"Rutanen muuten oli tyhjentämässä paikallista K-markettia, ja sanoi palaavansa jahka käy kotoaan teräsputkea ja katkaisulaikan. Mitähän se niillä meinaa?"

Ettei vaan meinaa juuri voimaan tullutta sopimusta rikkoa?
Putkari on ihan kätevä kapistus :a-grin: Vai väsääkö Rutanen liekinheitintä kaasupullosta ja putkista?

Pojat perhana tekee laittomia henkilömiinoja putkitetuista muttereista :D

Jokohan sillankaiteetkin on panostettu?
 
Tuo mäkärämäki tien alussa näyttää mielenkiitoiselta alueelta. Voisi pistää pojan sinne väijyyn radion kanssa, taikka sitten sitä voisi käyttää aikamoisena tulppana.
 
Materiapuoli alkaa siis olla mallillaan. Nyt sitten toimintaa sen mukaan kuten näette sen parhaimmaksi!
Unohtui tuosta (löytyi kärristä), että ak:t toivat myös rasiallisen kokardeja: kymmenkunta mansikkaa ja reilun kolmekymmentä sinivallkokokardia.

Ryhmäkokoja jne. kannattanee miettiä aseistuksen sekä muun varustuksen kannalta. Samoin heittääkkö kaikki kerralla tuleen vai..?
 
ctg kirjoitti:
Tuo mäkärämäki tien alussa näyttää mielenkiitoiselta alueelta. Voisi pistää pojan sinne väijyyn radion kanssa, taikka sitten sitä voisi käyttää aikamoisena tulppana.

Kun saisi naapurikylän hirviporukasta vahvennusta, vosi pätkiä tien viidestä (5) kohtaa.
Takatulpaksi tosiaan sopisi Mäkärämäen notkelmakin, Karjosuolta pistävä oja.
Olisko tulenjohtopartion/tähystyksen paikka Mäkärämäen jälkeisen kumpareen kupeessa?
Korpivaarantie on sulutettava, etteivät penteleet koukkaa selkään. Kuin myös Hämö on varmistettava.

Viimeinen lukko on Hiiskosken 3(?) siltaa. MUTTA ei pidä ahnehtia, kun ei vielä ole HuruKomppania koossa :a-grin:

MIKÄLI on käytettävissä kokonain HURUK, kannattaisi yksi joukkue ryhmittää Hiiskosken ja Jaanisvaaran väliin. Yksi joukkue reserviin Hiiskosken maastoon ja yksi joukkue iskuvalmiiksi Kisusuo-Mäkärämäki väliin syvyyteen. (1)Kärki kun on Hiiskosken silloilla, kaikki sillat paskaksi ja takatulppa Jaanisvaaran notkossa toimii. (2)Seuraava isku Kisusuo-Mäkärämäki välillä ruuhkautuvaan/jalkautuvaan osaan, alueella valmiudessa olevalla joukkueella. Reservissä olevalla joukkueella suojataan Mäkärämäen osaston irtautuminen ja tarvittaessa tuetaan Hiiskosken joukkuetta. --- Mutta meillähän on vain se Huru JOUKKUE.

Missäkähän mahtas kulkea toiminta-alueen rajat ja ketä on naapuritonteilla?
Entäs ilmavaivat, miten niihin suhtaudutaan?

(Tuosta Hiiskoskesta n.50-60km kaakkoon taisi isä-vainaa olla suksisissinä Pajarin joukoissa tammi-helmikuussa 1940 Mohkö-Rajavaara-Haapovaara alueella. Olivat sissitoiminnassa naapurin selustassa, kun vapautuivat joulukuun vastaiskusta Tolvajärvi-Ängläjärvi suunnalta )
 
Ajatelkaapa, jos Suomessa olisi vielä Suojeluskunnat, joiden yksi tehtävä olisi nimenomaisesti reagoida nopeasti alkavaan vihollisen hyökkäykseen paikallisen Suojeluskunnan määrittelemällä ja harjoituttamalla ja valmistautumalla tavalla? Silloin tuollainen touhu ei olisi mitään "improvisoidaan hirvikivääreillä ja räjähteillä", vaan "otetaan rynkyt kotoa, tela- ja viuhkamiinat Suojeluskuntatalon kellarista, räjäytyspanokset läheiseltä työmaalta ja haetaanpa yksi erä kertasinkoja yhteisvarastosta".

Loppuisi vihollisen sukkela eteneminen hetkessä. Muutamassa tunnissa olisivat Suojeluskuntien pääjoukot valmiina. 12h kuluessa olisi tärkeimmät liikenneväylät ja sillat miinoitettu tai tuhottu sekä väijyjä valmisteltu. Läpiajo ei enää onnistuisi, ei ainakaan mistään pikkuteiltä eikä kaupunkien keskustoista. MISTÄÄN kohdin Suomea. Miettikääpäs sitä pojat.
 
hessukessu kirjoitti:
Ajatelkaapa, jos Suomessa olisi vielä Suojeluskunnat, joiden yksi tehtävä olisi nimenomaisesti reagoida nopeasti alkavaan vihollisen hyökkäykseen paikallisen Suojeluskunnan määrittelemällä ja harjoituttamalla ja valmistautumalla tavalla?
..
Läpiajo ei enää onnistuisi, ei ainakaan mistään pikkuteiltä eikä kaupunkien keskustoista. MISTÄÄN kohdin Suomea. Miettikääpäs sitä pojat.
Mielensä tuossa ajattelussa pahoittaa :a-cry: Kun ei oikein ole nyky-Suomessa realismia toteutua, vaikka kuin tahtoisi ja puolesta puhuisi järkeä. Toivon mukaan edes paikallisjoukkojen kehitys ei jää haaveeksi.
 
Back
Top