Ilmastopsykoosi -ketju

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Nyt pitäisi äkkiä kehittää menetelmä, jonka avulla tutkat kyetään integroimaan tuulivoimaloiden ropelimötiköiden persiiseen. Nousisi voimaloita pystyttäessä myös tutkien verkosto parhaisiin paikkoihin rannikoille.
Joku vastaava synkro -mekanismi kuin hävittäjän potkurin läpi ampuvissa konekivääreissä. Pitäs vain keksiä varavirtalähde myllylle kun puolet ajasta on kuitenkin tyyntä.
 
Viimeksi muokattu:

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Joku vastaava synkro -mekanismi kuin hävittäjän potkurin läpi ampuvissa konekivääreissä. Pitäs vain keksiä varavirtalähde myllylle kun puolet ajasta on kuitenkin tyyntä.
Mietin sitä, että se aesa antenni siihen propeliin, mutta miten sitä sitten suuntaat sopivaan suuntaan?

Sen myllyn torniin voisi asentaa antenneja pinta-asennuksena ja sitten suodatetaan sen myllyn siipien ohituksen aiheuttama pimennys.

Tai sitten ihan yksinkertaisin ratkaisu, missä sovellettavissa, olisi että vanhan myllyn torniin laitettaisiin tutka. Olisi hankala huoltaa, mutta olisipahan pienet katveet.
 

Lapinukko

Kapteeni
PRKL.!!! Nyt se ilmastonmuutos vie Suomesta jääkarhutkin :)

Vitun psykoosit
Arvostetun luontolehden National Geographicin verkkosivuilla väitetään, että ilmaston lämpeneminen uhkaa muun muassa jääkarhuja Suomessa.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/200801040002455
Valeuutisia puskee, samahan on ollut suomalaisen maidon kohdalla:
Johanna Vehkoo
@vehkoo Nov 4
Valeuutiset tulevat yhä uskottavammiksi ja uskottavammiksi, sanovat asiantuntijat (meitsi).
Lue #Valheenpaljastaja'n käsikirja – nyt kirjakaupoissa / Adlibriksessä / e-kirja
Tuossa oli varmaan "parempia valeuutisia", hiukan kuin on parempia ja huonompia uskontojakin.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0

Lapinukko

Kapteeni
Varmaan on kohta joku Kontula kertomassa että suomalaisille pitää laittaa kiintiöt lisääntymiselle.

Se on tietysti totta että jossain päin maailmaa lisäännytään liikaa. Sitä missä lisäännytään ei saane enää nykyään enää sanoa ääneen, ei ainakaan jos on merkittävä poliitikko, etteivät sekopääsyyttelijät iske.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ja presidentin teinirinsessa toivoo kotimaisen lihatuotannon kysynnän laskua, ja siitä johtuvaa tuotannon loppua.
Toivottavasti jäävät ilman jouluhaukea, syököön vaikka norjanlohta tai ruohoa.
Ei se ruohokaan halua tulla syödyksi.
 

hansai

Ylipäällikkö
Ympäristöahdistuksesta järjestetään jo yliopistokurssi Helsingissä: ”Ympäristötunteita” käydään läpi vertaisryhmässä kuukauden ajan
Helsingin seudun kesäyliopisto järjestää marraskuussa ympäristöahdistuksen kurssin, jossa vertaistuen avulla käännetään vaikeat tunteet voimavaraksi.

 

Kyrätulli

Kersantti
Ei h...vetti, nyt mua rupesi ahistamaan, tuo kurssihan kopioidaan myös perusopetukseen. Ehkä jopa esiopetukseen. Taidanpa vaatia myös vertaistukiryhmäahdistuskurssin jossa käännetään vaikeat tunteet voimavaraksi. Tavoitteena lieventää ympäristöahdistuksen lieventämiseen tähtäävien kurssien ja vaihtoehtohoitojen olemassaolon aiheuttamaa ahdistusta. Tosin yhden yön mittainen uudelleenkasvatusretriitti tajukankaalla jaloviinan tukemana ajanee saman asian...
 

miikkaj

Eversti

Poliisilla, pelastustoimella ja rajavartiostolla on liian iso hiilivana kalsareissa joten siellä on paljon mistä voi nipistää. Otetaan poliisilta pois maijat ja laitetaan sukset tilalle... ainiin, ilmastohan lämpeni joten pyörät sitten. Rajavartiosto ei toimi muutenkaan nykyään niin sen voisi ulosmittaa kokonaisuudessaan tai ainakin laittaa jonkin vapaaehtoistoiminnan piikkiin.
 

Lapinukko

Kapteeni
Vaalien 2024 varsin todennäköinen presidenttiehdokas taisi jo uittaa suomalaisille tarinaa että ilmavoimien hankinnat pitäisi jollain tapaa sitoa ilmastoon, kyse oli siis hävittäjistä :D

Hyväntahtoista hölmöilyä vai mitä?
Entä sitten toinen höläytys, pahastuttiinko Virossa syystäkin?
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
11 000 tutkijaa varoittaa: Maapalloa uhkaa ilmastohätätila – ”Paljon ennakoitua vakavampi”

Hanasaaren hiilivoimalaan tuotiin polttoainetta lokakuussa 2018. Fossiilisten polttoaineiden käytön lopettaminen listataan yhdeksi toimenpiteeksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. (KUVA: SAMI KERO)
Julkaistu: 6.11. 15:10

Tutkijat vaativat tiukkoja ja merkittäviä toimia ihmiskunnan ja luonnon pelastamiseksi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)MAINOS PÄÄTTYY

YLI 11 000 tutkijaa eri puolilta maailmaa varoitti tiistaina julkistetussa kannanotossa, että ihmiskuntaa uhkaavat ”ennennäkemättömät kärsimykset ilmastomuutoksen vuoksi”, jos yhteiskunnissa ei ryhdytä merkittäviin muutoksiin.

– Julistamme selkeästi ja yhteen ääneen, että planeetta Maata uhkaa ilmastohätätila. Turvataksemme kestävän tulevaisuuden, meidän täytyy muuttaa tapaamme elää. Tämä edellyttää merkittäviä maailmanlaajuisia muutoksia yhteiskunnan toimintoihin sekä kanssakäymiseen luonnon ekosysteemien kanssa, kirjoittavat tutkijat BioScience -julkaisussa.

– Ilmastokriisi on jo täällä ja etenee nopeammin kuin tiedemiehet ovat odottaneet. Tilanne on paljon ennakoitua vakavampi uhaten luonnon ekosysteemejä ja ihmiskunnan tulevaisuutta.

Tutkijoiden mukaan heillä on ”moraalinen velvollisuus ilmoittaa asiasta tällä tavoin”.

TUTKIJOIDEN mukaan ilmastokriisi on ”yhteydessä kohtuuttomaan kuluttamiseen ja vauraaseen elämäntapaan”.

Tutkijat listasivat kuusi kiireellisintä toimenpidettä:
  1. Energian käytön tehostaminen ja hiilidioksidipäästöille merkittävä verotus, jolla lopetetaan fossiilisten energialähteiden käyttö.
  2. Väestön määrän vakauttaminen panostamalla perhesuunnitteluun ja tyttöjen koulutukseen. Nykyisin maailman väestö lisääntyy 200 000 ihmisellä päivässä.
  3. Kasvinsyönnin suosiminen ja lihansyönnin vähentäminen sekä ruokahävikin pienentäminen.
  4. Metsäkadon estäminen sekä metsien uudelleen istuttaminen hiilidioksidien sitomiseksi.
  5. Metaanin, mustahiilen ja fluorattujen hiilivetypäästöjen vähentäminen.
  6. Talouskasvun päämäärien suuntaaminen muuhun kuin nettokansantuotteen lisäämiseen.
KANNANOTTO julkistettiin Geneven 1979 ilmastokokouksen 40-vuotispäivänä. Julkilausuman laatijoina on 11 000 tutkijaa ja allekirjoittajaa 153 valtiosta.

– Huolimatta 40 vuotta jatkuneista ilmastoneuvotteluista on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki jatkunut kuin ennen ja pääosin epäonnistuttu aiheen eteenpäin viemisessä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tiedemiehet ovat yhdistäneet voimansa huomion saamiseksi ilmastomuutokselle. Vuonna 2017 yli 16 000 tutkijaa 184 maasta julkisti kirjeen, jossa varoitettiin ”ihmiskunnan ja luonnon olevan törmäyskurssilla”.

 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Osaako kukaan sanoa tuosta Hanasaaren hiilikasasta että minkälainen karkeus tuossa on hiilessä on, kuin hiekkaa vaiko karkeampi?
 

vehamala

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
Ei ole kyse pelkästään ilmastosta, vaikka se viime aikoina onkin ollut lähes ainoa yleisen kiinnostuksen kohde. Kyse on luonnonsuojelusta kokonaisuutena.
Kaikki nuo 5 muuta em. listalla olevista haasteista tulee lähes automaattisesti hoidettua, kunhan kohta 2 saadaan kuntoon eikä siinä riitä nykyisen väestömäärän "vakauttaminen",
vaan ainoa tehokas lääke olisi ihmisten määrän radikaali väheneminen. Se kuinka tuo voisi tapahtua, onkin sitten jo toinen juttu.
Erikoista on, että muistan kuinka keskustelimme "väestöräjähdyksestä" jo muinoin opiskeluaikoina, ei tunnu nykyään olevan kovin "hot topic"
 
Top