Ilmatilaloukkaus


Liittyvätkö Venäjän härnäyslennot USA:n ilmavoimien komentajan vierailuun? Amerikkalainen Defense News: ”Venäjä lähetti viestin”
 

Merten sheriffi

Greatest Leader

Liittyvätkö Venäjän härnäyslennot USA:n ilmavoimien komentajan vierailuun? Amerikkalainen Defense News: ”Venäjä lähetti viestin”
Tietenkin liittyivät.
 

strelailija

Kapteeni
"Venäjä lähetti viestin"
No joo, mutta kyllä hienon viestin sai USA - Suomi valvoo rajojaan.
Kenraali voi nyt viedä toisenkin viestin Atlantin taakse: Suomi tarvitsee hyviä hävittäjiä ja paljon paukkuvaa sellaisella hinnalla, jonka kykenee maksamaan. HX-hanke on Natolle ja USAlle hyvä diili, joka tasapainottaa tilannetta Skandinaviassa sekä pohjoisella Itämerellä. Näin ajatellen, itänaapurin provoilu kääntyy itseään vastaan.
 

Ressuna

Kersantti
Ei Suomi puutu siihen, että kone on jo ilmatilassa. Vaan kone lähtee jo ilmaan, kun näyttää, että vieras kone tulee Suomen ilmatilaan, elei se muuta suuntaansa. Se tunnistava kone vain se lopputuote asiassa.
No periaatteessa noin mutta käytännössä varsinkin Suomenlahdella ei. Esim kaikki Kaliningradista tuleva liikenne näyttää tulevan meidän tontille mutta kääntyvät sitten pikkuhiljaa itään. Sääntönä on että sinne mennään mielenkiintoisten maalien takia ennakoiden, usein ihan naapurin lentosuunnitelmien perusteella valmistautuen.
 
Suomeen kohdistuneet ilmatilaloukkaukset ovat olleet lähes yksistään ”pehmeitä” kuljetuskoneilla tehtyjä. Ruotsiin kohdistuneita simuloituja pommituslentoja ei ole tapahtunut meillä. Suomi nähdään ystävällismielisenä toisin kuin esimerkiksi juuri Ruotsi.
Tai Suomea ei haluta työntää Natoon? Jos Venäjä aloittaisi vastaavat simuloidut harjoitukset, tai niistä uutisoitaisiin? Siis luultavasti lentävät vastaavia Itärajan takana?

Nato-kannatus voisi lähteä nousuun..
 
Top