HöpöHöpö.
Kaukovaikutteiset aseet ovat molemmilla puolilla korkeimman prioriteetin kohteita ja niitä jahdataan 24/7 kaikin käytettävissä olevin keinoin. Perinteistä rintamasotaa ei enää ole olemassakaan, sen on korvannut alueeltaan epävakaa taistelualue jossa vihollisosastoja voi liikkua syvälläkin "omalla" alueella. Jos emme suojaa tärkeimpiä asejärjestelmiämme vihollisen erikoisjoukoilta niin mitä sitten?
Vihollisen perkeleellä on käytössään kaikki mahdolliset tiedusteluvälineet satelliiteista lennokkeihin ja kaikkea siltä väliltä. Joka on ollut esimerkiksi suhteellisen matalalla lentävän kopterin kyydissä tietää, että MLRS:n kaltaisen järjestelmän naamiointi/ piilottaminen on haastavaa. Vihollinen kyllä tietää millä alueella tärkeimmät järjestelmämme ovat, olennaista on ettei tarkkaa sijaintia tiedetä jottei epistä voida käyttää niitä vastaan. Sinä aikana kun MLRS on iskemässä/juuri iskenyt ilmatilan täytyy pysyä tyhjänä vihollisen koneista oman ilmatorjunnan ja hävittäjien toimesta. MLRS on Suomelle niin tärkeä järjestelmä, ettei sitä jätetä suojaamattomaksi.
Höpön pöhö
Minä en tiedä asiasta mitään, mutta tekstin perusteella en ole vakuuttunut, että tiedät sen enempää
Korkean prioriteetin kohteita on pitkä lista. Mutta jos nyt sitten vertaillaan Hornettia ja MLRS:ää, niin Hornetti on listalla about ensimmäinen, ja ennen kuin päästään MLRS:ään, on listalla aika paljon muuta välissä.
Meinaatko ihan oikeasti lennellä itänaapurin helikopterissa 100km meikäläisten selustassa etsimässä lavetteja? Kopteri on kyllä tiputettu alas viimeistään 1/10 osassa tuosta matkasta.
Siellä missä MLRS:ää käytetään, on aivan riittävästi kalustoa Leopardeista alkaen, jotta suojaa on tarjolla niin maa- kuin ilmauhkaa vastaan.
Tykistöohjuksen lavettina käytettäessä ne voivat piileksiä ladoissa, teollisuushalleissa, siltojen alla, metsän siimeksessä. Sieltä sitten sen verran aukealle, että ammutaan, ja sitten taas piiloon.
Jos nämä perustelut eivät vakuuta sinua, niin katsotaanpa, mitä oikeasti on tapahtunut viimeisessä kolmessa sodassa.
1. Irakin sota - 0
The Great Scud Hunt
http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,400021,00.html
The last time around, the U.S. military's inability to defeat the Scuds turned out to be its biggest failure in the war. In 1991 the U.S. dedicated 2,493 missions to what came to be called the "Great Scud Hunt."
But it did not score one confirmable kill against a mobile missile or its launcher in Iraq — though it did destroy what turned out to be a few fuel trucks as well as
some East German decoys that looked like the real thing.
2. Jugoslavian sota ~ 0
https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombing_of_Yugoslavia#Military_casualties
After a total of 38,000 sorties, or 200 sorties per day at the beginning of the conflict and over 1,000 at the end of the conflict...
When it came to alleged hits, 93 tanks, 153 APCs, 339 other vehicles, and 389 artillery systems were believed to have been disabled or destroyed with certainty.
[113] The Department of Defense and Joint Chief of Staff had earlier provided a figure of 120 tanks, 220 APCs, and 450 artillery systems, and a Newsweek piece published around a year later stated that only 14 tanks, 18 APCs, and 20 artillery systems had actually been obliterated,
[113] not that far from the Serbs’ own estimates of 13 tanks, 6 APCs, and 6 artillery pieces.
[114]
Operation Allied Force inflicted less damage on the Yugoslav military than originally thought due to the use of
camouflage. Other misdirection techniques were used to disguise military targets.
3. Ukrainan sota - 0
Molemmat osapuolet ovat käyttäneet hyvin menestyksekkäästi OTR-21 Tochka tykistöohjusta. Yhtään ei ole käsittääkseni menetetty, vaikka noita onkin hyvin rajallinen määrä, ja ovat korkeimman prioriteetin kohteita.