Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Immonen vaatii avaamaan Tiitisen listan

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja miheikki, 17.02.2012.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,369
  Tykkäykset:
  8,439
  Pisteet:
  1,286
  http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=73073:immonen-vaatii-avaamaan-tiitisen-listan&catid=1:politiikka&Itemid=30

   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Auki vaan ja tutkimatta hirttäminen, mestaus!
   
 3. Mainos 4. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Ei vissiin ole rekisteröity suomalaisia tuonne; jos nuo on julkisia, niin mikä estäisi kyselemästä nuilta onko sinne jäänyt puumerkkejä suomalaisista?:dodgy:
   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,577
  Pisteet:
  1,286
  Samalla voisivat avata Supon arkistoja muutenkin. Etenkin valtion palkkaa tai eläkettä nauttivien kohdalta.
   
 6. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Olen miettinyt, järkkyisikö kansalaisten luottamus yhteiskuntaan jos paljastuisi parin huippu poliitikon/virkamiehen olleen tiedonantajia. Oikeasti vaikea kysymys, mutta en usko. Pidänkin virallista selitystä jotenkin ontuvana koska muissa maissa listoja on julkaistu. Näin tulee väistämättä mieleen epäilys ...
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,577
  Pisteet:
  1,286
  Järkkyminen ei olisi pahaksi, saisi hieman vaihdettua sakkia politiikan huipulta. Se olisi sitä sellaista "avoimmuutta".
   
 8. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,438
  Tykkäykset:
  1,399
  Pisteet:
  636
  Samaa mieltä. Totuus tekee kipeää mutta se on kuitenkin aina totuus. Kipeintä se tekisi näille huippupoliitikoille jotka voitaisiin asettaa pahimmillaan syytteeseen maanpetoksesta. Tämä on räikein esimerkki muutoin verrattain hyvässä oikeusvaltiossamme ja se kaivertaa koko perustuslain ydintä.

  Minun uskoni ja luottamukseni poliitikkoihin on mennyt jo ajat sitten, enkä järkyty enää juuri mistään paljastuksesta. Enemmän luottamusta hallintoon syö se että asiaa salataan ja peitellään häpeilemättä! Lista avoimeksi ja puhdistetaan pöytää!
  Jos joku listalla osoittautuu syylliseksi maanpetokseen, tuomittakoon siitä kuten muutkin kansalaiset tässä yhteiskunnassa!

  Tämä koko listajupakka on törkeä farssi demokratialle ja osoitus koko poliittisen elitiin "hyvä veli" suojelujärjestelmästä. Miksi listaa peiteltäisiin jos siinä olevilla ei olisi mitään salattavaa?

  Mutta ketä listalla onkaan, on tuo jatkuva kysymys. Salailun (KHO+SUPO) mittasuhteista päätellen valtakunnan nykyisiä ja väistyneitä huippuja. Halonen, Tuomioja, Väyrynen....??????
   
 9. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,110
  Tykkäykset:
  4,240
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta listasta syntynyt kohu on vähän ylimitoitettua, se ei ole lista DDR:n vakoojista, vaan siinä on vain listattu henkilöitä joihin on otettu "yhteyttä". Se, millaista yhteyttä, on vähän epäselvää kuin myös se, miten listalle on päätynyt. Ilmeisesti listan mukana on jonkunlainen alustus joka vähän selvittää mistä on kysymys.

  Mutta onhan tämä hyvä esimerkki siitä miten julkisuudessa huhumylly rupeaa paisumaan kun asioita aletaan salailemaan. Tehokkain tapa levittää huhua on kiistää asia.
   
 10. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Eihän me edes mitään listoja tarvita. Jokainen "kotiryssän" omannut voitaisiin heittää jo nyt vankilaan. Ruotsissa ja Norjassa asiasta ei edes keskusteltu, vaan vastaavasta yhteistyöstä tuli pitkiä linnatuomioita sikäläisille politiikoille ja virkamiehille.
   
 11. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Älkääs ny pojat hosuko. Vuoden 1918 selvittelykin on vielä kesken. DDR-asioihin päästään 2100-luvun lopulla ihan aikaisintaan. Missään nimessä faktoja ei pidä alkaa kaivella ennen kuin viimeinenkin asianosainen on kuollut ja kuopattu. Näinhän meillä toimitaan.
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Totta tuokin eikä viime sotien finnejä ole edes aloitettu vielä perkaamaan. Ehkä kuitenkin voisimme kehittyä tässä asiassa hieman? Pakkoko se on joka asia aina haudata "yleisen edun nimissä" tai jotain?

  Tuo lista lienee tosiaan Stasin yhteydenottolista, joka sinällään ei sano mitään. Jos lista taas on merkitykseltään muuta niin voiv oi.

  Rikokset, jos niitä on tapahtunut, ovat käsittääkseni jo wanhentuneita.

  Toisaalta: pitäiskö cia-suhteet availla samalla tavoin? Ei ollut niissäkään yhteyksissä aina mitkään, hmmmm, isänmaalliset vaikuttimet taustalla. Isänmaan edun vastainen toiminta on mielestäni ihan yhtä tuomittavaa, olipa se leikkikaveri kuka tai mikä tahansa.
   
 13. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Tarkoitus on meillä osin olosuhteiden pakostakin pyhittänyt keinot sotien jälkeisenä aikana. Näin varmasti on ollutkin, mutta kyllä moni on siinä sivussa pelannut myös omaan pussiin.

  Nämä pitäisi ehdottomasti käydä läpi. Ei ole mitään käypäistä syytä olla antamatta tietoja tutkijoiden käyttöön. Suora julkinen repostelu ei välttämättä olisi erityisen hyvä idea.

  Ja kaikki ulkomaihin suuntautuneet puuhastelut tietysti samalle viivalle ihan ilmansuunnasta riippumatta.
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Siinäpä se on. "siinä sivussa pelataan" omaan pussiin tai sisäpolitiikkaa tai jollekin taholle etua....sitä paree olisi hoitaa asiat rehellisesti ja oikein.
   
 16. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,110
  Tykkäykset:
  4,240
  Pisteet:
  1,286
  DDR-kytkökset ovat saaneet julkisuudessa ylikorostetun roolin siksi että sieltä on oikeasti mahdollista saada mahdollisesti DDR:n eduksi toimineista suomalaisista. Luulenpa kuitenkin että sekä jenkkilän että itänaapurin tiedustelupalveluilla - ja myös Ruotsilla ja ehkä jopa Norjalla - on ollut täällä paljon enemmän "apureita". Ne relevantit arkistot ovat vaan vielä lukkojen takana, ja pysyvät varmaan pitkään. Olen satavarma näitä "Tiitisen listoja" ja törkeämpiäkin tapauksia löytyy kassakaapeista monta. Eivät vaan ole meidän kassakaappeja, joten emme tiedä niistä mitään.
   
 17. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,438
  Tykkäykset:
  1,399
  Pisteet:
  636
  Kriteerit maanpetokselle tai valtionpetokselle eivät ehkä täyty Tiitisen listalla mutta mm. tuosta yhteydenpidosta suomen laki sanoo kyllä aika selvästi. Häkkiä tulee lain mukaan yhteydenpidosta, vakoilusta jne. Yritykset näihin tekoihin ovat myös rankaistavia:

  5 §
  Vakoilu

  Joka vierasta valtiota hyödyttääkseen tai Suomea vahingoittaakseen hankkii tiedon sellaisesta Suomen maanpuolustusta tai muuta poikkeuksellisiin oloihin varautumista, Suomen ulkomaansuhteita, valtiontaloutta, ulkomaankauppaa tai energiahuoltoa koskevasta taikka muusta niihin rinnastettavasta, Suomen turvallisuuteen vaikuttavasta seikasta, jonka tuleminen vieraan valtion tietoon voi aiheuttaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle, turvallisuudelle, ulkomaansuhteille tai kansantaloudelle, on tuomittava vakoilusta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

  Vakoilusta tuomitaan myös se, joka vierasta valtiota hyödyttääkseen tai Suomea vahingoittaakseen toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee taikka julkistaa 1 momentissa tarkoitetun tiedon.

  Yritys on rangaistava.

  Vihollisen sotavoimiin kuuluva saadaan tuomita vakoilusta ainoastaan, jos hän salaten kuuluvansa vihollisen sotavoimiin oleskelee Suomessa tai Suomen puolustusvoimien sotatoimialueella. Häntä ei saa tuomita muusta vakoilusta kuin siitä, mistä hänet on tavattu.

  6 §
  Törkeä vakoilu
  Jos vakoilu
  1) tehdään poikkeuksellisissa oloissa,

  2) koskee Suomen maanpuolustukselle, turvallisuudelle, ulkomaansuhteille tai kansantaloudelle erittäin merkittävää seikkaa tai

  3) on omiaan aiheuttamaan erityisen suurta 5 §:ssä tarkoitettua vahinkoa

  ja vakoilu on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä vakoilusta vankeuteen vähintään neljäksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

  Yritys on rangaistava.

  7 §
  Turvallisuussalaisuuden paljastaminen

  Joka oikeudettomasti julkistaa tai toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee taikka tällaista tarkoitusta varten oikeudettomasti hankkii tiedon seikasta, joka Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi on säädetty tai määrätty salassa pidettäväksi tai joka tekijän tieten on sen laatuinen, että sen paljastuminen on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle, turvallisuudelle, ulkomaansuhteille tai kansantaloudelle, on tuomittava turvallisuussalaisuuden paljastamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.


  Yritys on rangaistava.

  8 §
  Tuottamuksellinen turvallisuussalaisuuden paljastaminen

  Joka törkeästä huolimattomuudesta oikeudettomasti julkistaa taikka toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee tiedon seikasta, joka Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi on säädetty tai määrätty salassa pidettäväksi, on tuomittava tuottamuksellisesta turvallisuussalaisuuden paljastamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


  9 §
  Luvaton tiedustelutoiminta

  Joka vierasta valtiota vahingoittaakseen tai toista vierasta valtiota hyödyttääkseen hankkii tietoja vieraan valtion maanpuolustuksesta, turvallisuudesta tai niihin välittömästi vaikuttavista seikoista ja siten aiheuttaa vahinkoa tai vaaraa Suomen ulkomaansuhteille, on tuomittava luvattomasta tiedustelutoiminnasta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

  Yritys on rangaistava.

  7 §
  Turvallisuussalaisuuden paljastaminen

  Joka oikeudettomasti julkistaa tai toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee taikka tällaista tarkoitusta varten oikeudettomasti hankkii tiedon seikasta, joka Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi on säädetty tai määrätty salassa pidettäväksi tai joka tekijän tieten on sen laatuinen, että sen paljastuminen on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle, turvallisuudelle, ulkomaansuhteille tai kansantaloudelle, on tuomittava turvallisuussalaisuuden paljastamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.


  Yritys on rangaistava.

  8 §
  Tuottamuksellinen turvallisuussalaisuuden paljastaminen

  Joka törkeästä huolimattomuudesta oikeudettomasti julkistaa taikka toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee tiedon seikasta, joka Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi on säädetty tai määrätty salassa pidettäväksi, on tuomittava tuottamuksellisesta turvallisuussalaisuuden paljastamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  9 §
  Luvaton tiedustelutoiminta

  Joka vierasta valtiota vahingoittaakseen tai toista vierasta valtiota hyödyttääkseen hankkii tietoja vieraan valtion maanpuolustuksesta, turvallisuudesta tai niihin välittömästi vaikuttavista seikoista ja siten aiheuttaa vahinkoa tai vaaraa Suomen ulkomaansuhteille, on tuomittava luvattomasta tiedustelutoiminnasta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

  Yritys on rangaistava.

  10 §
  Puolueettomuusmääräysten rikkominen

  Joka rikkoo Suomen suhtautumisesta sotaa käyviin vieraisiin valtioihin annettuja puolueettomuusmääräyksiä, on tuomittava puolueettomuusmääräysten rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

  11 §
  Maanpetoksellinen yhteydenpito

  Joka tehdäkseen edellä tässä luvussa tarkoitetun rikoksen ryhtyy yhteydenpitoon vieraan valtion tai sen asiamiehen kanssa, on tuomittava maanpetoksellisesta yhteydenpidosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1995/19950578
   
 18. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,369
  Tykkäykset:
  8,439
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2012022815261398_pk.shtml

   
 19. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Ei kait moisia listoja voi julkistaa, kun sieltä löytyvät niin Lipponen, Halonen, Ihalainen kuin Väyrynenkin.
   
 20. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Ai sinä ole nähnyt listan? Vai onko sinulla se peräti hallussasi, kun osaat ihan nimeltä syyttää?

  Laita ihmeessä kaikki nimet riviin ja kerro samalla vaikka vain muutamalla kymmenellä sanalla missä roolissa kukin on itäiseen Saksaan yhteyksiä pitänyt ja minä vuosina. Värväystapahtuman yksityiskohdat ja luovutettu materiaali ovat myös kiinnostavia asioita.
   
 21. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Arvauksia:

  - Kalevi Sorsa
  - Jaakko Blomberg
   
 22. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,699
  Tykkäykset:
  2,083
  Pisteet:
  1,286
  Oma teoriani on se että jos listaa ei julkaista niin FSb:n pojat eivät tiedä ketkä suomalaiset ovat paljastuneet Supolle.

  Näin ollen jokainen vanha Stasin yhteistyökumppanin antamia tietoja FSB joutuu pohtimaan mahdollisena Supon sumutuksena.

  Kun lista paljastuu niin FSB tietää keihin voi taas luottaa ja keihin ei
   

Jaa tämä sivu