Irakin ja Levantin islamilainen valtio tai Irakin ja Suur-Syyrian islamilainen valtio (ISIS)

adam7

Respected Leader
Tai sitten tiedetään kuka on seuraaja? Tehdään tilaa uudelle yrittäjälle, joka tunnetaan ja josta tiedetään -tarpeeksi-?
Seuraaja on elokuussa nimetty Abdullah Qardash


------

Ja sittenhän meillä on selkeästi ohje ketä pitää kiittää, eli tässä tapauksessa Delta forcea

Voimme myös kysyä miksi tätä johtajaa ei saatu aiemmin kiinni, kuten tämä periaate osoittaa
 

miheikki

Greatest Leader
Toistoa, mutta tulee mieleen ne länkkärit, jotka harrastaa isislamia. Tyhmyydestä sakotetaan!

 

Vääpeli

Respected Leader
Miksi tästä ei uutisoida enempää? Onko siis kyseessä se tyyppi ketä epäiltiin Bagdadin seuraajaksi?
Jos Proffa on jo pois pelistä, niin se rupee jo tuntumaan. Kohta varmaan porukka maailmalla alkaa itkeä, ettei niitä saa noin plajoa tappaa... Käviköhän ISIS:lle niin, kun USA ilmoitti vetäytyvänsä, homma herpaantu ja pääsivät jäljille tai tietoa rupesi tihkumaan sieltä ja täältä.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Jos Proffa on jo pois pelistä, niin se rupee jo tuntumaan. Kohta varmaan porukka maailmalla alkaa itkeä, ettei niitä saa noin plajoa tappaa... Käviköhän ISIS:lle niin, kun USA ilmoitti vetäytyvänsä, homma herpaantu ja pääsivät jäljille tai tietoa rupesi tihkumaan sieltä ja täältä.
Kenties Trump tarvitsi tähän hätään näitä uutisia. Mene ja tiedä. Varmaan kaukaa haettua. Mutta pisteet Amerikkaan.
Hesarissa nyt todella hyvä juttu sotilaskoirista Usan asevoimissa. Tietopähkinä myös Suomen koirista.
 

Hilan lukko

Kenraali
Pistin sekkarin käymään, vetoja otetaan vastaan. Kyllä siinä tarvitaankin miljoonia irtoviiksiin ja perukkeihin.Maailman etsityimmän miehen kotiin soluttautui kuukausiksi myyrä, joka vei alushousutkin: Nyt hänet palkitaan ehkä miljoonilla
Tiedonantajan soluttautuminen Abu Bakr al-Baghdadin lähipiiriin on poikkeuksellista, sillä terroristijohtaja tunnettiin vainoharhaisista turvatoimista.

Paikalliset asukkaat tutkivat Abu Bakr al-Baghdadin tuhotun asuinpaikan jäännöksiä Barishan kylän liepeillä Syyriassa maanantaina. (KUVA: OMAR HAJ KADOUR / AFP)
Verna Vuoripuro HS
Julkaistu: 30.10. 9:35 , Päivitetty: 30.10. 9:38


ISIS-JOHTAJA Abu Bakr al-Baghdadin lähipiirissä eli kuukausia myyrä, joka syötti tietoja maailman etsityimmän miehen liikkeistä viranomaisille, kertoo amerikkalaislehti The Washington Post.

Tiedonantaja oli niin lähellä terroristijohtajaa, että hän jopa valvoi al-Baghdadin turvatalon rakennustöitä ja saattoi tämän perheenjäseniä lääkäriin.

Al-Baghdadi kuoli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Yhdysvaltain Delta-erikoisjoukkojen hyökkäyksessä. Virallisen kertomuksen mukaan hän räjäytti itsensä juostuaan umpikujaan koirien jahtaamana.

The Washington Postille puhuneiden, Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä toimivien viranomaislähteiden mukaan tiedonantaja oli pystynyt kuvailemaan tarkan pohjapiirroksen al-Baghdadin piilopaikasta. Se auttoi erikoisjoukkoja paikantamaan terroristin.

Lue myös: Näin eteni operaatio maailman etsityimmän miehen tuhoamiseksi

MYYRÄN soluttautuminen al-Baghdadin lähipiiriin on poikkeuksellista, sillä terroristijohtaja tunnettiin tarkoista ja jopa vainoharhaisista turvatoimista.

Al-Baghdadi eli vuosia tunneleissa maan alla, vaihtoi yöpymispaikkaansa jatkuvasti ja vältteli kännyköitä ja internetiä. Hän nukkui pommiliivi yllään kiinnijäämisen varalta.

Vihollisen tiedonantajiksi epäilemiään ihmisiä Isis teloitti aikoinaan armotta.

Yhdysvalloilla oli al-Baghdadia varten oma tiedusteluyksikkönsä, joka jahtasi miestä vuosia. Hänestä oli luvattu 25 miljoonan dollarin löytöpalkkio.


Abu Bakr al-Baghdadi esiintyi huhtikuussa julkaistulla videolla. (KUVA: REUTERS)
THE WASHINGTON POSTIN mukaan tiedonantaja on entinen Isisin jäsen, joka kääntyi äärijärjestöä vastaan.

Hän oli Syyrian kurdijoukkojen (SDF) löytö, joka auttoi kesästä asti jäljittämään al-Baghdadia. Syksyllä SDF siirsi vastuun tiedonantajasta Yhdysvaltain tiedustelulle.

Kurdijoukkojen johtaja, kenraali Mazloum Abdi kertoi jo maanantaina, että he olivat jäljittäneet terroristijohtajaa kuukausien ajan vakoojan avulla.

Hänen mukaansa SDF:n tiedonantaja oli onnistunut varastamaan esimerkiksi al-Baghdadin henkilökohtaisia tavaroita, kuten alusvaatteita. Niitä hyödynnettiin, kun kuolleen terroristijohtajan henkilöllisyys varmistettiin dna-kokeella.

Viranomaislähteiden mukaan tiedonantajan odotetaan saavan ainakin osan al-Baghdadista luvatusta löytöpalkkiosta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö tai tiedustelupalvelu ei kuitenkaan ole vielä kommentoinut tiedonantajan osuutta operaatioon.

KURDIJOUKKOJEN merkittävä rooli al-Baghdadin jäljityksessä on herättänyt Yhdysvalloissa huomiota erityisesti presidentti Donald Trumpin viimeaikaisten päätösten takia.

Runsaat kolme viikkoa sitten hän nimittäin veti amerikkalaisjoukot pois Pohjois-Syyriasta ja jätti kurdit oman onnensa nojaan vastaamaan Turkin hyökkäykseen.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan vaarallista operaatiota Isis-johtajan kukistamiseksi jouduttiin aikaistamaan Trumpin päätöksen takia. The New York Timesin lähteiden mukaan Isis-johtajan tuhoaminen onnistuikin Trumpista huolimatta, ei hänen ansiostaan.

Al-Baghdadin kuolemasta kertovassa puheessaan Trump kuitenkin painotti omaa rooliaan.

Lisäksi hän kiitti operaation onnistumisesta Venäjää, Turkkia, Syyriaa ja Irakia. Vasta erikseen kysyttäessä hän sanoi, että myös kurdit tarjosivat hyödyllisiä tietoja.


MYÖS Yhdysvaltain armeijan kenraali ja maan puolustushaarakomentajien neuvoston johtaja Mark Milley on ollut vaitonainen kurdien osuudesta.

Kun häneltä kysyttiin asiasta maanantaisessa tiedotustilaisuudessa, kenraali vältteli vastaamista.

”En aio kommentoida sitä, mitä ehkä tapahtui tai oli tapahtumatta SDF:n kanssa. Operaation sotatoimet, ilma-alukset ja hyökkäyksen tehneet sotilaat olivat pelkästään Yhdysvalloista.”
 

aj77

Respected Leader
Kaksi erillistä aseistautunutta ryhmää joiden ei uskota olevan Isisläisiä lanattiin matkalla kohteeseen koska alkoivat ampua jenkkejä. Ei tiedossa ketä olivat.

 

Merten sheriffi

Greatest Leader
OT: menee asian ohi, mutta rajan puolelta voin kyllä sanoa että hurtat ovat kyllä helkkarin tehokkaita (etsintä, suojelu yms.).
Ei koiraa tule tekniikka koskaan voittamaan. Sangen erikoista, että jenkit käyvät euroopasta ostamassa palveluskoirien pentuja itselleen. Luulisi, että maailman mahtavimmalla valtiolla olisi omasta takaa.
 
Top