Iranin hyökkäys Israeliin

Senioori israelilaislähde sanoo että älkääpä laittako vielä nukkumaan, vastaisku Teheraniin lähtee kohtsilleen just. Huh huh.

https://www.timesofisrael.com/liveb...iran-attack-urging-israelis-not-to-go-to-bed/

Ch. 12 quotes ‘senior Israeli official’ pledging ‘unprecedented response’ to Iran attack, urging Israelis not to go to bed​

14 April 2024, 2:39 am

Channel 12 quotes a “senior Israeli official” pledging an ‘unprecedented response’ to Iran’s attack and urging Israelis not to go to bed due to what is coming Tehran’s way.
 
En oikein ymmärrä miten tämä ei eskaloituisi. Suora sotatoimi Iranilta omalta maaperältään Israeliin. Tosin varmaahan ei ole mikään muu kuin internetin huhupuheet ja muutaman median hyppääminen kelkkaan.

edit: Jos jotakin euroopan valtiota ammuttaisiin droneilla, niin se olisi automaattisesti sotatoimi, eihän tuota nyt kukaan tee vahingossa tai läpällä.
Israeli on valmiiksi sotaa käyvä maa, tilanne on ollut kireä jo pitkään Iranin kanssa ja Iran on uhkaillut moneen otteeseen että ISrael saa tuta kostoiskut jne. EI hyvältä näytä.

Kaikki menee suunnitelmien mukaan Israelin näkökulmasta. Nyt Iran ei voi enää lymyillä proxyjen takana kun on suoraan hyökännyt Israelia vastaan omalta maaperältään. Näin ollen Israelilla on mahdollisuus hyökätä Iranin maaperälle ja siellähän odottaa kaiken muun ohella eräs ydinohjelma mikä pitäisi lanata maan tasalle. Hyökkäämisellä tarkoitan intensiivistä ilmakampanjaa, iippojen saappaita ei tulla siellä Iranin maaperällä näkemään.

On aivan turha kuvitella että Israel sallisi Iranin ydinohjelman hiihdellä samoja latuja kuin Korean niemimaalla, missä pöö-korea saavutti ydinaseen mitä ankarimmista talouspakotteista huolimatta. Tämän pelin loppuhuipennus tulee olemaan Iranin ydinohjelman kineettinen tuhoaminen. Yhdysvalloista kuuluu jo vahvaa poliittista tukea iipoille ja muutahan he eivät tarvitsekaan. U.S. voi sitten veto-oikeudellaan blokata odotettavissa olevat Kiina-Venäjä akselin aloitteet Israelia vastaan YK:n turvallisuusneuvostossa kunhan Israel aloittaa Iranin ilmapommituksen.

Tämä tulee myös laukaisemaan sodan hezbollahia vastaan Libanonissa mihin Israel on myös viime kuukausina valmistautunut intensiivisesti.
Syvää huolta herättää Hormuzin salmet mitkä Iran pyrkii sulkemaan sotatilassa öljykuljetuksilta mikä aiheuttaisi melkoisen öljyn hinnan raketoinnin ja vaikeuttaisi maailmantalouden toipumista. Tässä on ollut jo turhan paljon kaikenlaisia kriisejä ihan lyhyen ajan sisään eikä lisää kaivattaisi ihan Suomenkin talouden näkökulmasta.
 

IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari says Iran launched dozens of ballistic missiles at Israel, causing slight damage to a military base.He says most of the missiles were intercepted by the long-range Arrow air defense system. The missiles were mostly downed outside of Israeli airspace, he says.One impact led to the injury of a young girl in the Negev, and additional impacts caused "slight damage to infrastructure" at a military base, Hagari says.He says fighter jets also downed dozens of cruise missiles and dozens of drones.In total, Iran launched more than 200 projectiles at Israel, according to Hagari.He says the incident is not over.
 
Back
Top