Israel

Torre

Kersantti
Tää olikin vielä tyhmempi tempaus kun mitä ensin ajattelin:

"Aktivistiryhmän tarkoitus oli kyseenalaistaa saarto leikkaamalla reikä piikkilanka-aitaan. Poliisi kuitenkin pysäytti Kontulan seurueen auton tiensululla, ja ryhmä vietiin poliisiasemalle.
Siellä heistä otettiin sormenjäljet ja valokuvat ja heitä kuulusteltiin.

Kontulan mukaan poliisit olivat suurimman osan aikaa ystävällisiä, mutta eivät pitäneet kiirettä. Asemalla kului lopulta kymmenen tuntia.
Poliisien toiminta nopeutui Kontulan mukaan huomattavasti, kun hän kertoi heille olevansa kansanedustaja.

Kontula vaatii Suomea lopettamaan asekaupat Israelin kanssa."

 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Kontulalla on ollut muitakin vinkeitä ajatuksia:

 

Fremen

Respected Leader
Kontulalla on ollut muitakin vinkeitä ajatuksia:

Anything for the muslim man... nää jututhan on suoraan Harriet Harmanin pelikirjasta, joka oli Tony Blairin pää-jihadisti -ideologi.
Koko "we will wipe their faces in multi-culturalism" -konsepti oli hänen kynästään. Jälki näkyy nyt.

 

hansai

Supreme Leader
YK:n rahoittamilla UNRWAN leireillä palestiinalaislapsille opetetaan terrori-ideologiaa – oppikirjoissa itsemurhapommittaja esitetään sankarina


Center for Near East Policy Recearch -järjestön perustaja David Bedein on tutkinut YK:n alaisen UNRWA:n (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) toimintaa ja esimerkiksi sen rahoituksella toimivien palestiinalaislasten opetusta. Hän perää kristillisen CBN News -kanavan haastattelussa, että UNRWA:n tulisi asettaa tarkemmat ehdot avustuksille.

– Nämä koulukirjat tulisi poistaa. Koulukirjoissa kunnioitetaan murhaajia ja niissä puhutaan kuolemisesta aatteen vuoksi, hän sanoo.

38 ihmistä tappaneesta Dalal Mughrabista on tehty sankari
Bedein kertoo, että UNRWA:n rahoittamat toimijat saavat avustusta 1,2 biljoonaa dollaria vuosittain. Hän antaa esimerkin terrorismia ihannoivasta oppimateriaalista, jota UNRWA rahoittaa. Oppimateriaalia käytetään 321 000 lapsen opetuksessa.
– Vuonna 1978 Dalal Mughrabi johti terrostisolua, joka tappoi 38 ihmistä, joista 13 oli lapsia.

Viidesluokkalaisten arabian kielen oppikirjassa hänet esitellään roolimallina. Tämä ei ole hyväksyttävää YK:n alaisessa koulussa, hän tarkentaa haastattelussa.

Mughrabi on osa neljän sivun opintokokonaisuutta, jossa hänet esitetään haasteita pelkäämättömänä, taistelevana sankarina ja kuinka nuoren sukupolven tulisi toimia kuten hän.

Bethelemiläislapsille opetetaan esi-Israelin mukaista maailmanjärjestystä
Bedenin tuottama lyhytdokumentti Palestiinan Bethelemissä sijaitsevalta Aidan pakolaisleiriltä todentaa kuinka palestiinalailapsille opetetaan heidän olevan oikeutettuja nykyisen Israelin valtion maa-alueisiin eli ennen vuotta 1948 maailmanjärjestyksen mukaiseen järjestykseen. Dokumentissa koululaiset sekä opettaja kertovat olevansa kotoisin Malchasta, joka on Israelin Jerusalemissa sijaitseva kaupunginosa. Se on tunnettu esimerkiksi urheilustadionista, suuresta kauppakeskuksesta ja teknologiayrityskeskittymästään.Dokumentissä koululaiset kertovat, että he ovat valmiita taistelemaan maasta.
– Ei ole mitään kahden valtion ratkaisua. On vain yksi valtio ja se on Palestiina ikuisesti. Meidän on taisteltava kuten Salah a-Din Koraanissa (viittaus ristiretkeen), sanoo haastateltu koulun oppilas Mohammed Muslah dokumentissa.

 

Tetra

Respected Leader
BAN
Yksi Hamasin catfishaavassa hunaja-ansatoiminnassa käytetyistä kuvista. Kuvan henkilö ei itse liity toimintaan, vaan hänen kuvaansa käytettiin hyödyksi siinä.

 
Viimeksi muokattu:

Hilan lukko

Kenraali
* "Kansa saa sellaiset johtajat, jotka kansa ansaitsee."

*lainattu blogistilta: Johannes Leijona


Analyysi: Netanjahu otti torjuntavoiton – kuningas Bibi kuuntelee korruptiosyytteitään yhtä aikaa hallitustunnustelujen kanssa
Vaaliväsynyt Israel kävi uurnilla yllättävän innokkaasti. Äänestys syvensi kansan kahtijakoa, arvioi ulkomaantoimittaja Sampo Vaarakallio Jerusalemista.
Israel
3.3.2020 klo 07.12
Benjamin ja Sara Netanjahu osallistuvat vaalivalvojaisiin Tel Avivissa

Benjamin Netanjahu osallistui vaimonsa kanssa vaalivalvojaisiin Tel Avivissa tiistaina.Atef Safadi / EPA

Sampo Vaarakallio

@sampovaarak
Jaa artikkeli:

Jaa artikkeli Facebookissa103
Jaa artikkeli Twitterissä
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu, lempinimeltään Bibi, juhli viime yönä kahta asiaa. Hänellä ja vaimollaan Saralla oli 29. hääpäivä. Lisäksi kuningas Bibi otti parlamenttivaaleissa torjuntavoiton.
Oikeistopuolue Likudin johtajalla Netanjahulla on niskassaan syytteet korruptiosta ja valta-aseman väärinkäytöstä. Oikeuskäsittely alkaa kahden viikon päästä.
Kuherruskuukausiin ei jää aikaa sen kummemmin politiikassa kuin yksityiselämässäkään.
Missä tahansa normaalissa demokratiassa puoluejohtajan on mahdotonta käydä vaalikampanjaa samaan aikaan kun hänellä on päällään korruptiosyytteet. Israel on toista maata.
Netanjahu sai nukkuneet äänestäjät liikkeelle
Vaalit olivat mitä suurimmassa määrin kansanäänestys Netanjahusta. Vaikka kansa oli turhautunut siihen, että he joutuivat nyt äänestämään kolmatta kertaa vuoden sisällä, niin kansa lähti uurnille.
Äänestysprosentti oli 71 eli korkein yli 20 vuoteen. Viime syyskuuhun verrattuna annettiin yli 200 000 ääntä enemmän. Juuri Netanjahu näytti saaneen viimeksi nukkuneet potentiaaliset äänestäjänsä liikkeelle.
Vaaleihin liittyvä performanssiesitys  Israelissa.

Katutaiteilija oli liimannut itseensä äänestyslipukkeita Jerusalemissa vaalipäivänä 2. maaliskuuta. Toistuvat vaalit ovat olleet suosittu parodian kohde Israelissa.Jussi Koivunoro / Yle
Nukkuvia herättelevä vaalitaisto oli likainen ja repivä. Vaalien pääpukarit, Netanjahu ja keskustalaisen Sininen ja valkoinen -puolueen johtaja Benny Gantz, käyttivät verrattomasti aikaa ja tarmoa toisen puolen solvaamiseen.
Presidentti Reuven Rivlin tuumasi vaalipäivänä tuntevansa inhoa vaalikampanjan vuoksi.
Ovensuukyselyissä täpärä tilanne
Alustavien ovensuukyselyihin perustuvien tulosten mukaan Netanjahun ympärille kasattava oikeistoblokki on saamassa 59 paikkaa eli siltä puuttuisi kaksi paikkaa enemmistöstä Israelin parlamentissa eli knessetissä.
Koska tilanne on hyvin täpärä, on keskusvaalilautakunnasta arvioitu, että ääntenlaskenta kestää nyt normaalia pitempään.
Kuitenkin konservatiivisiin, uskonnollisiin ja nationalistisiin piireihin tukeutuva oikeistoblokki ilmoitti Netanjahun johdolla heti illalla, että se lähtee muodostamaan hallitusta heti ja täydellä höyryllä.
Enemmistöön se tarvitsee siis jostain lisätukea. Katseet kääntyvät siksi Benny Gantzin joukkueeseen, josko sieltä löytyisi heikkoja lenkkejä ja mahdollisesti houkuteltavissa olevia edustajia.
Ortodoksijuutalainen Israelissa.

Ortodoksijuutalainen Jerusalemissa 2. maaliskuuta.Jussi Koivunoro / Yle
Poliittinen kahtiajako näkyvää
Kuningas Bibi on kokenut ja taitava pelin poliitikko. Hän haistaa mahdollisuudet ja veren, jos niitä vain on ilmassa.
Maallisia ja liberaaleja arvoja kannattava osa kansasta on pettynyt. Se pani toivonsa siihen, että korruptioskandaali painaisi vaakakupissa, kun kanssaisraelilaiset täyttävät äänestyslipuketta.
Korruptiosyytteet eivät olleet riittävä syy vaihtaa Netanjahua. Gantz haparoi kampanjassaan ja hänen karismansa kalpeni Bibin rinnalla. Israelilaiset pitivät Gantzia liian epävarmana vaihtoehtona takuuvarman kovaotteiselle Netanjahulle.
Mutta Israel on syvästi kahtiajakautunut. Se näkyy erityisesti siinä, että Netanjahun Likud vahvistui edellisistä vaaleista, ja toisaalta myös arabipuolueiden yhteislista paranteli asemiaan.
Netanjahu pitää oikeusprosessiaan puolueellisena
Tulevilla tapahtumilla on olennainen merkitys Israelin demokratia- ja oikeusvaltiokehityksen kannalta. Jos Netanjahu onnistuu ja saa aikaiseksi hallituksen, niin häneen kriittisesti suhtautuvien mielestä vaaranpaikkoja on viljalti.
Netanjahu on pitkin oikeusprosessiaan syyttänyt oikeuslaitosta puolueellisuudesta ja noitavainosta. Hänen mielestään häntä vastassa on salaliitto, jossa on oikeuslaitoksen lisäksi mukana vasemmisto ja media.
Nyt oppositio pelkää, että Netanjahu pyrkii tavalla tai toisella vaikuttamaan oikeuslaitokseen ja saamaan sen mitätöimään syytteet. Pelko on myös siitä, että keskeisiä johtavia tuomareita vaihdetaan myötämielisempiin, jahka poliittisesti vahva hallitus on taas kasassa.
Ainakin se on varmaa, että Netanjahun jutun oikeuskäsittely tulee kestämään pitkään. Valituskierteestä odotetaan lähes loputonta.
Kun Benjamin ja Sara Netanjahulla on vuoden päästä avioelämää takana täydet 30 vuotta, niin heillä saattaa hyvinkin olla aikaa juhlaan ja kenties kuherruskuukauteenkin.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

"A senior commander of Hamas’s military wing, Izzadin al-Qassam Brigades, has reportedly fled the Gaza Strip amid suspicions that he had been collaborating with Israel, Palestinian sources said on Saturday. The man, who headed Hamas’s commando frogman unit, fled the Strip aboard an IDF boat, the sources told the Palestinian news website Amad."

"According to the sources, another senior Hamas military commander was recently arrested on suspicion of collaboration with Israel."
 
Top