Itä-Ukraina. Ukrainan armeijan sabotaasiryhmä epäonnistuu tehtävässään

JR49

Respected Leader
Jos ja kun heitintukea yritettiin pyytää kesken tehtävän, niin vieläkin ällistyttävämpi juttu.
Epäsuoraa olisi siis ollut käytössä, viestiyhteys olemassa, mutta sen käyttöä ei oltu suunniteltu.
Karmea asia. Meikäläisessä jv-systeemissä ei tulisi mieleenkään olla kytkemättä epäsuoraa mukaan. Jos jv-johtaja töhöilee tässä, niin tj muistuttaa kyllä olemassa olostaan.
Eipä ole ennen tullut tällainen edes mieleen, mitä etuja siitä on, että tulenjohtajat ovat olleet kiinteästi jalkaväen mukana vuodesta miekka ja kypärä. Siis tieto siitä, että epäsuoraa on, ja sen kautta älyäminen, että käytä nyt perhana sitä epäsuoraa.
Toimintakulttuurimme on niin rautaa, ettemme sitä edes huomaa, ennen kuin tulee tällainen vertailukohta.
 
Muistan myös armeija-ajoiltani sellaisen opin, että jos on ihan pakko taistella avoimessa maastossa, niin suojausta lisätään savukranaateilla.
Savujakaan tuolla ei näkynyt.
Selkeä suunnitelma, käskyttäminen missä kukin menee ja mitä tekee, tulitukiaseet hyviin maastonkohtiin.
KRH:lla pehmittäminen, reippaasti liikkeelle, ja reipas vauhti ylläpidetään kohteeseen asti, hyödynnetään maaston painanteita, ei sumppuunnuta, jos tulea tulee vastaan niin savukranaattien käyttö.
Ja etukäteistiedusteluna pitäisi tietää onko juoksuhauta yleisesti vastapuolen käytössä vaiko ei.
Jos ei ole, on siinä todennäköisesti myös miinoitus (esim. jalkaväkimiinoja) jotta sitä pitkin ei pääse etenemään kohteeseen asti. Turha räjäytellä omien jalkateriä paskaksi.
 

JR49

Respected Leader
Meikäläisten tyylinen tiedusteluryhmä, jossa tiedustelutulenjohtaja, ja käytössä vaikka 130-152-millisten tuli edes jaoksella, mitä tahansa epäsuoraa, olisi hoitanut helpoiten homman, jos tehtävänä pelkästään häirintä ja tappioita.
 
Viimeksi muokattu:
Top