Itsenäisyyspäivä tamperelaisittain

Iso-Mursu

Respected Leader
BAN
http://www.hs.fi/kotimaa/Mielenosoi...palasivat+taas+Tampere-talolle/a1386298890661


Tampere. Kiakkovieraiksi kutsutut mielenosoittajat ovat palanneet takaisin Tampere-talolle kaupungin keskustasta. Heitä on jäljellä noin kaksisataa.

Paikalla olevan HS:n toimittajan Jukka Harjun mukaan joukko on jälleen siirtänyt mellakka-aitaa, mutta poliisi estää etenemisen.

Mielenosoittajat huutavat "luokkasota"-iskulausetta ja heittelevät poliisia lumilohkareilla. Poliisi käyttää pippurikaasua. Paikalla on mellakkapoliiiseja ja ratsupoliiseja.

Joukko rikkoi ikkunoita ja liikennemerkkejä mellastaessaan keskustassa. Esimerkiksi Stockmannin ja Handelsbankenin ikkunat on hajotettu mailoilla, samoin Vanhan kirkon ikkuna Keskustorilla. Keskustassa on myös räjäytelty ilotulitteita.

Muutama mielenosoittaja yritti myös siepata mukansa Suomen lipun aseman luona. Tämä kuitenkin estettiin. Harjun mukaan kaksi keski-ikäistä miestä sekä yksi eläkeikäinen mies puolustivat lippua mielenosoittajia vastaan kunnes poliisi ehti puuttua tilanteeseen.

Mielenosoittajat kaatoivat jo aiemmin illalla heiveröisen mellakka-aidan Tampere-talon läheisyydessä useita kertoja ja poliisi rauhoitti silloinkin tilannetta kaasulla.

Sitten mielenosoittajat kääntyivät keskustan suuntaan ja tilanne näytti Tampere-talolla rauhoittuvan, kun kättelyt olivat vielä käynnissä.

"Poliisi ei tällaisessa tilanteessa halua lähteä provosoimaan, vaan pyrimme vain pitämään tilanteen rauhallisena", sanoi ylikomisario Mika Kyrönviita. Hän totesi myös, että ihmiset saavat osoittaa mieltään.
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201312060201228_uu.shtml

Mielenosoittajat hakanneet poliiseja mailoilla Tampereella

Perjantai 6.12.2013 klo 20.12
Tilanne Tampereella on kiristynyt äärimmilleen.

Pirkanmaan poliisilaitoksen tiedottaja, ylikonstaapeli Nina Juurakko-Vesikko kertoi iltakahdeksalta Iltalehdelle, että Tampere-talon lähettyville palanneet mielenosoittajat ovat yrittäneet jälleen kaataa poliisin asettamaa aitaa.

- Ovat hakanneet paikkoja mailoilla, myös poliiseja, Juurakko-Vesikko kertoo.

- Menee käytännössä pahoinpitelyn asteelle. Ei mitään kauhean lievää touhua.

Iltalehti seuraa tilannetta paikan päällä Tampereella.

===============================
Sini-Valkea ja Puna-Musta ei soinnu yhteen..
Tarttiskohan lähteä "koiraa kusettamaan" tampereelle?
Tosin musta paita ja sininen solmio voisi olla hieman liikaa :D joutuisi ristituleen.
 
Viimeksi muokattu:
Videokuvaa tampereelta.


Videokuvaa Tampereelta vuonna 2018
Embedded media from this media site is no longer available
 
Itsenäisyys on aikoinaan verellä ansaittu ja taistelemalla säilytetty ... Mitenkähän jatkossa?
Nykyisin muotiterminä on "kestävyysvaje", kun aiemin puhuttiin "hallitusta rakennemuutoksesta".

Onkohan historia toistamassa itseään vai onko tampereen tapahtumat viimeisiä jäänteitä?

Laitanpa tämmöisen videon, ihan muistin virkistämiseksi mistä aikoinaan on lähdetty..

Ylläpito poistanee mikäli on kiellettyjen listoilla, kuten tässä maassa on tapana.
"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen"
 
Ei se muoti vissiin niin kauheaa aina ole.
Joo.. Kyllä minustakin tuo edellinen oli ihan hyvä :cool: Tosin ei ole toteutunut ja tämä uusi on sopivan epämääräinen eikä ohjaa mihinkään konkreettiseen tekemiseen.
Kestävyysvaje taitaa aiheuttaa hallitsematonta muutosta, jonka ensihelinöitä kuulevat nyt tampereen kristalliyössä. Eräs pressamme sanoi "tarttis tehdä jotakin", mutta sanoihin on jäänyt.
Nuot hupparihöntit käyttävät hyväkseen kolmatta muoti-ilmiötä "anarkismi", joka ei mielestäni ole muoti-ilmiönä mitenkään hyvä, toisin kuin itsenäisyyden hämärissä ollut vastaava joka kohdentui vieraaseen miehitysvaltaan. Tämä nykyinen kun tulee kaventamaan yksilövapauksia ja heikentää kansalaisten yleistä turvallisuutta.
 
Paskaa sanoi Jantunen ja jatkoi matkaa.

Voi kuulkaa kun nuo anarkomarkot hankkivat tuolla vain pikalippua sisään juhliin. Katsokaa mitä kylddyyriministeri Arhis touhusi taannoin ja minne se hänet vei...

O tempora.. kaik on mänt!
 
Muuten - Olen sitä mieltä että IS kaltaiset lööpitykset mahdollistavat ja ruokkivat kyseisenlaisia ääri-ilmiöitä - PAHEMPIAKIN.
Julkisuushakuiset hörhöt ja muuten ääntään kuuluviin saamattomat ihmiset saavat lisäpontta provokatiivisesta jukisoinnista.

Kyse ei ole ilmaisuvapaudesta, vaan siitä miten tiedotetaan.

Lööpit myyvät mutta asialla on käänteisiä puolia jotka koskettavat meitä kaikkia.
 
Kättä lippaan Tampereella olleille Poliiseille !

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288629493913.html

Mielenosoittajat muun muassa ampuivat ilotulitteita poliiseja kohti, rikkoivat ikkunoita ja heittivät maalia poliisien päälle. Mielenosoittajien aggressiivisuus yllätti poliisin.

Poliisi on ottanut kiinni mielenosoittajia Tampereella. Pirkanmaan poliisilaitoksen tiedottaja Nina Juurakko-Vesakko kertoo, että kiinniottoja tehdään pitkin iltaa.

– (Kiinniottoja) tapahtuu parhaillaan.

Mielenosoittajat käyttäytyivät aggressiivisesti ja esimerkiksi löivät poliiseja mailoilla. Mielenosoittajat rikkovat myös ikkunoita ja parkkimittareita sekä moukaroivat autoja mailoillaan.

Juurakko-Vesakko kertoo, että poliisi oli varautunut massiiviseenkin mielenosoitukseen. Mielenosoittajien aggressiivisuuteen oli myös varauduttu, mutta näin väkivaltaista mielenosoitusta ei poliisi aivan osannut odottaa.

– Väkivaltaisuus oli yllättävää.

Tarkkaa kiinniotettujen määrää ei Juurakko-Vesakko osannut kertoa. Kiinniottoja kuitenkin tehdään, nyt kun tilanne näyttäisi olevan rauhoittumaan päin.

....
Nyssetkin tuli hyötykäyttöön! Nysse tuli ja nysse vei.. :cool:
 
No, vieläkö herrat ovat sitä mieltä, että poliisin kiinnostus punknetin juttuihin oli turhaa liioittelua? Ei tainnut olla. Tällaista paskaa. Pah.
 
Aika pienet ja vaatimattomat oli pippalot, Suomessa on liian hyvin asiat kun tuon enempää ei satu mitään. Valitettavasti tuo tarkoitti sitä, että koko Tampereen lähiseutu oli sillä hetkellä täysin poliisivapaata aluetta ja rikollisille vapaata riistaa.
 
Hevosen alle jääneen "uhrin" haastattelu.

 
Voi kyynel...
Rauhaa on ajettu rähinöimällä ja kun sitten joutuu tönityksi aklaa itku, paskahousuja.
 
Olisi siis pitänyt huomattavasti enemmän riehua, rähistä, pahoinpidellä ja tuhota yhteistä/jonkun muun omaisuutta??
Aika paha on poliisin voimalla jyrätä niitä pariakymmentä anarkistikännipäätä kun ympärillä on väkivaltaan osallistumattomia kännisiä nuoria ja jopa pikkulapsia kilpenä. Ja nuo hyväntahtoiset hölmöt vielä antavat näiden anarkistimunapäiden käyttää itseään kilpenä.

Kyllä poliisilla keinot löytyy tuollaisen joukon pakettiin laittamiseen mutta toisaalta silloin voi sattua myös näihin joukon pienimpiin puhumattakaan sivullisista. Itse katselin eilen iltapäivällä kun paikalle valui perhanasti "katulätkävarustusta" ja mielenosoittajien kilp.. korjaan kylttejä. Siihen nähden nyt sattui äärimmäisen vähän mitään uutisoitavaa vaikka nuo perseilijät kaikin tavoin kokeilivat provosoida yhteenottoa. Kaikki tuo vain sen takia, että voi avautua netissä siitä "kuinka poliisi on sika."

Ei sympatiaa anarkisteille, nekään eivät anna sympatiaa muille.
 
Aika pienet ja vaatimattomat oli pippalot, Suomessa on liian hyvin asiat kun tuon enempää ei satu mitään. Valitettavasti tuo tarkoitti sitä, että koko Tampereen lähiseutu oli sillä hetkellä täysin poliisivapaata aluetta ja rikollisille vapaata riistaa.

Minusta tuossakin oli jo tarpeeksi. Luokkasotaa voisi kai käydä muinkin keinoin kuin hakata mailalla poliisia ja tämän hevosta enkä pidä aivan vähäisenä sitäkään, että reuhkastaan yritysten ikkunalasit sisään, mäisketään sivullisten autoja yms. Ilotulitteita räiskittiin päin poliisia, siinä olisi ollut huonolla tuurilla mahdollisuus vakaviin vahinkoihinkin tai mahdollisiin "oheisvahinkoihin", ei saatana. Poliisille on annettava kyllä 10 p. ja papukaija. Missään kohtaa ei tainnut poliisin pinna palaa, vaikka niskaan tuli paskaa, maalia, tärpättiä ja solvauksia, mailaa ja keppiä, ihmetellä pitää sitä malttia, mitä valikoitu ja koulutettu porukka voi osoittaa.
 
Tarkoitin sitä että ulkomaisiin tapahtumiin verrattuna suomalaisten punavihermustien anarkistien riehuminen on lähinnä noloa. Parin liikkeen ikkunat rikottu ja vähän ruhjevammoja. Poliisien vastatoimia heikentävät lukuisat videoinnit ja tunnistenumerot, joten omaa uraa tarkkaillaan koko ajan. Missä ovat poltetut autot? Entä nähdäänkö tulevaisuuden mellakoissa ratsupoliisia vastaan suoritettu Braveheart-elokuvasta tuttu keihästys, missä olivat mielenosoittajien kaasunaamarit? Nähdäänkö tulevaisuudessa täydennyspoliisit ja maakuntakomppaniat jouharivissä?
 
Back
Top