Itsenäisyyspäivän mellakka 2014

Vonka

Supreme Leader
No ei varmaan mitään ihmeempää, mutta jos tarvitaan "satoja" poiliiseja kadulle turvaamaan itsenäisyyspäivää, niin ei siitä nyt varmaan kannata hiljaakaan olla.

Heitä voisi tutkia enemmänkin.


Anarkistit on väärä termi. Se pitäisi poistaa mediasta kokonaan tämän ryhmän yhteydessä. Anarkisti nimittäin ei liity mihinkään valtajärjestelmään, vaan vastustaa kaikkia.

Kun katsoo takkutukkien johdon tekstejä (mm. Susanna K.), on yksi valtaryhmittymä, jonka puolella he ovat (Venäjä) ja jonka sanomaa he jakavat henkilökohtaisissa kommenteissaan (sosiaalinen media) ja joka varmasti on kiinnostunut heidän potentiaalistaan a priori - mediailmiöreservinä.

He käyttävät nimitystä "toverit" ja kokevat olevansa luokkasodassa. Se voi olla hauskakin leikki, mutta tehty naamioksi rivipunkkareille. Takana on Internet-medioista ainakin Janus Putkosen Verkkomedia, joka toimii kiinteässä kontaktissa takkujen kanssa. Verkkomedia on tämän porukan suomenkielinen Pravda.

Seurattuani S. K:n ajatuksia ja mielipiteitä keskustelujen johdannaisina, voin vakuuttaa, että niissä ei ole päätä eikä häntää, ei myöskään loogiseen muotoon naamioitua valhetta samalla tavoin kuin RT:llä ja Verkkomedialla. Hän vain hokee sitä mantraa ja organisoi kuuliaisesti kuin koira.

Itsenäisyspäivämellakan lisäksi sama porukka järjesti NATO-vastaisen "siistin" mielenosoituksen. Mainos- ja kutsuvideo oli laadukasta työtä, sen oli tehnyt joku hyvin lahjakas tyyppi jossain.

He kykenevät siis variaatioon, erilaisiin juttuihin eri tilanteissa. Pienuudestaan huolimatta asialla on merkitystä, sillä saahan heistä kuvia ja toiminnan luonnetta paisuteltua tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Tetra

Respected Leader
BAN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120718903310_uu.shtml

Poliisi: Mellakoitsijat aiheuttivat satojen tuhansien vahingot

Sunnuntai 7.12.2014 klo 10.42

Poliisit ja mielenosoittajat ottivat yhteen Helsingin keskustassa. (ANTTI NIKKANEN)
Kiinniotettuja epäillään vahingonteoista, mellakasta ja pahoinpitelyistä.

Poliisin mukaan mellakoitsijat aiheuttivat satojen tuhansien taloudelliset vahingot. Toistakymmentä kiinteistöä, samoin kuin pariakymmentä autoa vahingoitettiin.

- Siellä on kiinteistöjen seiniä spreijattu ja ikkunoita rikottu. Auton peilejä on rikottu ja autojen päällä kävelty, sellaisia vahinkoja, tutkinnanjohtaja Petri Jehkonen kertoo.

Lisäksi yksi metrovaunu sotkettiin kauttaaltaan. Kyseinen vaunu jouduttiin poistamaan käytöstä illan aikana.

Tuhot tapahtuivat pääosin Hakaniemessä ja Helsingin keskustan alueella.

- Oikeastaan Fabianinkatu Tähtitorninmäelle asti, pätkä Unionkatua ja Siltasaarenkatua olivat tapahtumapaikkoja, Jehkonen tarkentaa.

Poliisin tietojen mukaan mielenosoituksissa oli mukana yhteensä noin kaksisataa henkeä. Jehkonen arvioi, että todennäköisesti vain pieni joukko näistä käyttäytyi aggressiivisesti.

Poliisi esti eilen illalla mielenosoittajien pääsyn Kauppatorille ja motitti mellakoitsijat Unionkadulle, mikä rauhoitti tilanteen ja porukka alkoi hajaantua.

Kiinniotetut henkilöt vietiin säilöön Pasilan poliisitalolle ja Töölön säilytyssuojaan. Kuulustelut on jo aloitettu.

- Katsotaan kuulustelujen jälkeen mihin tekoihin heidät saadaan yhdistettyä sitten. Työsarka on vielä pitkä, Jehkonen kommentoi.

JOHANNA MATTINEN
[email protected]
 

baikal

Supreme Leader
Minkä ihmeen takia pitäisi vaijeta sisäisistä ongelmista? Eihän se homma niin toimi, että päätä työnnetään pensaaseen ja sitten on kaikki hyvin.

Epäilen sitä, että jos näille tapahtumille suotaisiin hyvin pikkusen huomiota, ne loppuisivat. Iltalehdet pitävät huolta siitä, että huomiossa löytyy ja jatkumolle on tällöin sijansa.

Eräs tapa nimittäin "kesyttää" näitä ihmisiä on se, että heille suodaan maksimaalinen huomio. Jos tätä huomiota ei tule, niin tilanne voi muuttua monta askelta pahempaan. Koska huomiota on saatava. Ei nämä niin yksinkertaisia asioita ole.
 

Vonka

Supreme Leader
Epäilen sitä, että jos näille tapahtumille suotaisiin hyvin pikkusen huomiota, ne loppuisivat. Iltalehdet pitävät huolta siitä, että huomiossa löytyy ja jatkumolle on tällöin sijansa.

Eräs tapa nimittäin "kesyttää" näitä ihmisiä on se, että heille suodaan maksimaalinen huomio. Jos tätä huomiota ei tule, niin tilanne voi muuttua monta askelta pahempaan. Koska huomiota on saatava. Ei nämä niin yksinkertaisia asioita ole.

Muuten kyllä, mutta se ydinporukka (alle kymmenen henkeä) ei ole median huomiovedolla.
 

FinnNSF

Ylipäällikkö
Suomalaistoimittelijoiden onni että saatiin messeviä uutiskuvia pipopäistä öyhöttämässä mellakkavarusteista poliisiriviä vastaan. Muuten olisi ollut vaikeampaa hyssytellä sivuun Ruotsissa männäyönä tapahtunutta sattumusta missä monikymmenpäinen "nuorisojoukko" nakkeli poliiseja polttopulloilla. Kai kaikki jo ymmärtävät ketä "nuorisojoukoilla" nykyään tarkoitetaan. Siinä on ilmiö jota ei pitäisi vaieta mutta jonka perimmäisistä syistä ei media hiisku.
 

Teräsmies

Respected Leader
BAN
J1hUzy2.jpg
 

elso

Kenraali
BAN
Takkujen juttuja lukiessa on hankala sanoa kuinka homogeeninen anarkistiporukka on kyseessä, mutta anarkistien perussävel - valtahierarkioista vapaa yhteiskunta - soi melko monessa viestissä. Kuinka puhdas tämä sointu on sitten kokonaisuudessaan, kun kaikkien annetaan "soittaa", on hankala sanoa.

Anarkistit - kuten monet muutkin ideologiat ja sen harrastajat - on kovin hajaantunut kenttä. Anarkistin keskiössä voivat olla esimerkiksi yksityisen ihmisen oikeudet, kapitalismi, vasemmistolaisuus, tai "ekoasiat".

En tiedä miten paljon Suomalaista anarkismia on tutkittu, ja mikä on suurimman osan toissijaisena ajavana voimana, mutta jos veikkaa vasemmistolaisuutta, ei voi mennä paljoa pieleen. Tämä näkyy osaltaan yksityisten liikkeidenharjoittajien toiminnan sabotoimisena.

Anarkismi tulee aina olemaan marginaalissa. Jos yhteiskunta on menossa väärään suuntaan, kyllä massat menevät kaduille ihan muiden ajavien syiden johdosta kuin sen. Esimerkiksi nälän.
 

Vonka

Supreme Leader
Keskeisimmät takut palvelevat valtajärjestelmää, eikä heitä pidä kutsua anarkisteiksi. Yhden kuakkaviaras-organisaattorin blogista:

Ensimmäisenä on käsitettävä, että on täysin Gorbatsovin U$A:n kanssa tekemien sopimusten hengen vastaista, että U$A lähti laajentamaan NATO:a entisiin itä-blokin maihin. Silti U$A petti tämän hiljaisen yhteisymmärryksen viimeistä myöden ja on nyt tunkenut imperialistisen luokkasotakoneensa aivan kiinni Venäjään joka puolella ja on piirittänyt naapurissamme pötköttelevän suurvallan ohjuskilvellään suurin piirtein joka puolelta.

Venäjän näkökulmasta tuo ohjuskilpi ei ole puolustusase, vaan väline, jolla voidaan ampua Venäjän ohjukset alas, jos U$A tekee ydinaseilla ensi-iskun. Näin ollen ei liene amerikan ihme, että jossain vaiheessa Venäjän johto päätti piirtää viivan santaan NATO:n lähentymiselle ja se piirrettiin sittemmin Ukrainaan.


- - - - - - - - -

Venäjällä on vielä joku voima, joka voi laittaa markkinakravatit kuriin, kun on sen aika. Länsimaissa tämä peli on hävitty ja ylin valta on korporaatioilla ja rahaeliitillä. En kutsuisi tätä kovinkaan suureksi länsimaiseksi menestystarinaksi.

Toinen on se, että on hyvä, että U$A:n imperialistisella maailmanpoliisiöykkäröinnillä on edes joku vastavoima. Lienee ajan kysymys, että BRICS-maat löytävät keinot sivuuttaa petrodollari ja U$A:n luokkasotakoneen rahoitus katoaa sen myötä. Toivoakseni tämä kehitys onnistuu ilman kolmatta maailmansotaa, romahtavat imperiumit kun ovat tunnetusti vaarallisia.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_veteraani_loylytti_anarkistit/7674444

Blogi 8.12.2014 klo 6:26 | päivitetty 8.12.2014 klo 6:26
Jari Tervo: Veteraani löylytti anarkistit
Luokkaretkeläiset saavat tulla kadulle osoittamaan mieltään, mutta heillä ei kuitenkaan ole oikeutta särkeä liikkeenharjoittajien omaisuutta, kirjoittaa Jari Tervo blogissaan.

Jari Tervo Kuva: Lassi Seppälä / Yle
Itsenäisyyspäivän iltana suomalaiset seurasivat satayksivuotiaan sotaveteraanin Hannes Hynösen ja parinsadan aktiivi-ikäisen anarkistin taistelua. Veteraani voitti tyrmäyksellä.

Kuokkavieraat ja kiakkoviaraat ovat jo edellisinä itsenäisyyspäivinä rähisseet. Tänä vuonna modernia perinnettä jatkoivat "luokkaretkeläiset". Omissa kuvitelmissaan he saapuivat lähiöstä linnaan kertomaan, mitä mieltä kansa on. Kansa ei voisi olla enempää eri mieltä luokkaretkeläisten kanssa.

Luokkaretkeläisten mukaan itsenäisyyspäivänä "rikkaat, julkkikset ja kadetit kerääntyy veronmaksajien rahoilla presidentin linnaan pyörimään ja dokaamaan". Rikkaat käyvät kuulemma "päivä päivältä röyhkeämpää luokkasotaa meitä muita vastaan". Nyt on aika "antaa eliitille kenkää".

Luokkaretkikutsun kielioppivirheillä pyritään kai kansanomaisuuteen. Retoriikka on noin sadan vuoden takaa ja vaikuttaa vain koomiselta. Kommunismia ei mainita, koska se ei enää myy. Mieluummin esiinnytään anarkisteina. Se kuulostaa luultavasti katu-uskottavammalta.

Tehdäänpä jälleen yksi asia selväksi. Luokkaretkeläiset saavat olla täsmälleen sitä mieltä kuin he ovat. He saavat tulla myös kadulle osoittamaan mieltään. Heille kuuluu tämä perusoikeus demokraattisen, länsimaisen yhteiskunnan kansalaisina. Tämän oikeuden heille taisteli muitten joukossa Hannes Hynönen.

Luokkaretkeläisillä ei kuitenkaan ole oikeutta särkeä liikkeenharjoittajien omaisuutta. Se on rikos. Tässä saavumme anarkistien pysyvään ongelmaan.

Anarkistien yhteiskunnallisesta analyysistä saa kattavan kuvan, kun näkee huppupäisten nuorten miesten särkevän pyörätelineellä liikkeen ikkunaa.Anarkistien pitää rikkoa paikkoja. Muuten he lakkaavat olemasta anarkisteja. Heillä ei ole mitään kiinnostavaa sanottavaa nyky-yhteiskunnasta. Latten saapuminen pöytään kylmänä ei ole luokkasotaa.

Anarkistien yhteiskunnallisesta analyysistä saa kattavan kuvan, kun näkee huppupäisten nuorten miesten särkevän pyörätelineellä liikkeen ikkunaa. Ketä kiinnostaisi parinsadan rauhallisen mielenosoittajan tyyni iltakävely itsenäisyyspäivän illassa? Ei ketään.

Nopeat mutuäänestykset pidetään nykyisin sosiaalisessa mediassa. Sotaveteraani Hannes Hynönen oli somekansan mielestä itsenäisyyspäivän kiistaton sankari. Anarkistit olivat heittiöitä.

"Se oli tyyni, syksyinen päivä, ja pilvinen päivä", tykkimies Hynönen muisteli Yleisradion lähetyksessä talvisodan ensimmäistä päivää Käsnäselässä. Venäläisten kranaatit räjähtelivät niin lähellä, että kuuset ravistelivat latvoistaan lumet hevosten päälle.

Sotasankari Hynönen pääsi linnassa poskitusten rouva Jenni Haukion kanssa. Aikansa sotaa muisteltuaan ja kahviteltuaan Hynönen valtasi parketin itseään kuutisenkymmentä vuotta nuorempien naisten kanssa. Hieno mies.

Luokkaretkeläisten mielestä kansalaisten odotetaan itsenäisyyspäivän iltana jäävän kotiin katsomaan "talvisodan tekohengitystä". Anarkistit eivät näytä tajuavan suomalaisesta yhteiskunnasta mitään. Vielä vähemmän historiasta. Talvisotaa ei Suomessa sopinut näyttävästi muistella ennen Mihail Gorbatshovin aikaa 1980-luvun loppupuolella. Kahteenkymmeneenviiteen vuoteen talvisota ei ole tarvinnut Suomessa minkäänlaista tekohengitystä.

Luokkaretkeläiset levittivät itsenäisyyspäivänä naamarijulistetta, johon oli painettu teksti: "Revolution is coming" ("Vallankumous tulee").

Juliste oli väärässä. Vallankumous ei ole tulossa. Se meni jo ajat sitten. Vallankumoukselle on Suomessa nykyisin yhtä vähän tilausta kuin sille oli Käsnäselässä 30. marraskuuta 1939.

Jari Tervo
Kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija
 

Vonka

Supreme Leader

kimmo.j

Respected Leader
Vesitykit! En pysty ymmärtämään miksi tuota ilkivaltaa katsotaan vain mellakkakilpien takaa?!
Vettä vaan päälle niin eiköhän nämä "anarkistit" luikkisi kotiin vähin äänin.

Tämä uutinen nostatti myös hieman verenpainetta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120618898919_uu.shtml
Pakko sanoa että jos jotain tämän kaltaista olisi käynyt tänään seppeleenlaskussa jota itse sankariristillä vartioin niin sokka olisi ollut irti välittömästi..

Täytyy ensi vuonna ottaa mukaan myös suojue joka varmistaa ulkokuoren suojauksen..

Vesitykki ratkaisisi nämä ongelmat hyvin nopeasti, harva jaksaa riehua kastuttuaan läpimäräksi. Suomen sää taas on sellainen, että 9-10 kk vuodessa märkänä on inhottava olla ulkona.
Paskasakki lähtisi todennäköisesti nopeasti kotiin kaljoittelemaan.
 

FinnNSF

Ylipäällikkö
Vesitykit! En pysty ymmärtämään miksi tuota ilkivaltaa katsotaan vain mellakkakilpien takaa?!

Sellainenkin ajatus tuossa hiipi jossain vaiheessa mieleen että ehkä juuri siksi että päästään käyttämään ja kokeilemaan sitä mellakkakilpeä yms varusteita ja katsella millaista on kontrolloida vässykköiden lällymellakkaa. Jos heti pidättäisi ne muutama pääpukaria reippain ottein ja käskyttäisi muut kotijo niin kokemus olisi ihan liian nopeasti ohi.

Noo, veikkaan että kymmenen vuoden sisään saadaan tässäkin maassa ensimmäiset maistiaiset kunnon mellakoista polttopullojen ja palavien autojen kera. Ja silloin asialla ei ole pössyttelevät luokkasoturiwannabet.
 

Laamanator

Eversti
Keskeisimmät takut palvelevat valtajärjestelmää, eikä heitä pidä kutsua anarkisteiksi. Yhden kuakkaviaras-organisaattorin blogista:

Ensimmäisenä on käsitettävä, että on täysin Gorbatsovin U$A:n kanssa tekemien sopimusten hengen vastaista, että U$A lähti laajentamaan NATO:a entisiin itä-blokin maihin. Silti U$A petti tämän hiljaisen yhteisymmärryksen viimeistä myöden ja on nyt tunkenut imperialistisen luokkasotakoneensa aivan kiinni Venäjään joka puolella ja on piirittänyt naapurissamme pötköttelevän suurvallan ohjuskilvellään suurin piirtein joka puolelta.

Venäjän näkökulmasta tuo ohjuskilpi ei ole puolustusase, vaan väline, jolla voidaan ampua Venäjän ohjukset alas, jos U$A tekee ydinaseilla ensi-iskun. Näin ollen ei liene amerikan ihme, että jossain vaiheessa Venäjän johto päätti piirtää viivan santaan NATO:n lähentymiselle ja se piirrettiin sittemmin Ukrainaan.


- - - - - - - - -

Venäjällä on vielä joku voima, joka voi laittaa markkinakravatit kuriin, kun on sen aika. Länsimaissa tämä peli on hävitty ja ylin valta on korporaatioilla ja rahaeliitillä. En kutsuisi tätä kovinkaan suureksi länsimaiseksi menestystarinaksi.

Toinen on se, että on hyvä, että U$A:n imperialistisella maailmanpoliisiöykkäröinnillä on edes joku vastavoima. Lienee ajan kysymys, että BRICS-maat löytävät keinot sivuuttaa petrodollari ja U$A:n luokkasotakoneen rahoitus katoaa sen myötä. Toivoakseni tämä kehitys onnistuu ilman kolmatta maailmansotaa, romahtavat imperiumit kun ovat tunnetusti vaarallisia.

Tältä maailma näyttää kun pelilauta käännetään ympäri. Se on asia, jonka merkitys kannattaa jokaisen ymmärtää ja kunnolla sisäistää, koska sillä on todellista merkitystä. Jossain tilanteissa merkitys saattaa olla ratkaiseva hyvinkin suurten tapahtumien ja seurausten suhteen.

Erityisen kiinnostavana pidän Venäjän valtion näkökulman esiin tuomisen taustalla vaikuttavia motiiveja. Miksi kapitalismia vastustava punkkari haluaa tuoda blogissaan julki todellista riistokapitalismia ja oligarkkien harvainvaltaa edustavan Venäjän geopoliittisia intressejä? Vasemmistolaiset ovat tietysti perinteisesti ja hieman hullunkurisesti pitäneet Venäjää jonkinlaisena Neuvostoliiton perijänä, jota on ollut kiva fanittaa yhä edelleen, vaikka vanhat vasemmistolaiset ideologiset siteet ovatkin jo kauan sitten kadonneet. Se ei silti yksistään riitä tyhjentäväksi vastaukseksi kertomaan nykyisten takkutukkien mahdollisista motiiveista, jotka saattavat olla jotain ihan muuta.
 

pstsika

Haukka
Vesitykki ratkaisisi nämä ongelmat hyvin nopeasti, harva jaksaa riehua kastuttuaan läpimäräksi. Suomen sää taas on sellainen, että 9-10 kk vuodessa märkänä on inhottava olla ulkona.
Paskasakki lähtisi todennäköisesti nopeasti kotiin kaljoittelemaan.

Myös ampuma-aseiden käyttö lopettaisi tuollaiset nopeasti. Pahimpia osallistujia tulisi ampua pienoiskiväärillä polveen ja sitten ensiavun jälkeen Pasilaan.
 

elso

Kenraali
BAN
Myös ampuma-aseiden käyttö lopettaisi tuollaiset nopeasti. Pahimpia osallistujia tulisi ampua pienoiskiväärillä polveen ja sitten ensiavun jälkeen Pasilaan.

Samoilla linjoilla. Kunnon ennakoivat Karhu-ryhmän iskut koteihin paria päivää ennen mellakointia, ja sit kuukauden verran häkkiä noin alkuun. Lopuille sit nappi otsaan jos erehtyvät mieltänsä osoittamaan.

Saattaa sis. sarkasmia.
 

FinnNSF

Ylipäällikkö
Myös ampuma-aseiden käyttö lopettaisi tuollaiset nopeasti. Pahimpia osallistujia tulisi ampua pienoiskiväärillä polveen ja sitten ensiavun jälkeen Pasilaan.

Saas nähdä kehititkö juuri mehevän lööpin :rolleyes:

ILTALEHTI: MAANPUOLUSTUSSIVUSTO EHDOTTAA MIELENOSOITTAJIEN TULITTAMISTA JÄREILLÄ ASEILLA!!!
 
Top