JFK:n murhasta 50 vuotta

Tvälups

Ylipäällikkö
Taikaluoti synnytti salaliittoteoriat Kennedyn murhasta


Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy murhattiin 50 vuotta sitten. Tuskin mikään rikos maailmassa on synnyttänyt vastaavaa määrää salaliittoteorioita. Kaiken keskiössä on yksi luoti.
17.11.2013 7:57 64Tuomas Niskakangas

Helsingin Sanomat


Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy murhattiin 50 vuotta sitten. Salamurha tallentui Abraham Zaprudesin kaitafilmille. Kuva: Zapruder Film
  • 1305748638694

Marraskuun 22. päivänä vuonna 1963 Yhdysvaltojen Dallasissa, Dealey Plazalla, kajahti kolme laukausta.

Ehkä. Varmasti. Ei missään nimessä. Todennäköisesti.

Riippuu, keneltä kysyy. Laukausten määrästä ei ole vieläkään yksimielisyyttä, kuten ei muistakaan tuon päivän tapahtumista. Paitsi siitä, että laukauksien seurauksena presidentti John F. Kennedy kuoli eikä maailma ollut entisensä.

1384579935773

Oletetaan nyt, että laukauksia oli kolme. Niin kertoi selvä enemmistö paikallaolijoista.

Luodeista kolmas eli viimeinen osui Kennedyn päähän ja surmasi hänet. Mutta laukauksista toinen on se, joka yhä kuohuttaa murhasta kiinnostuneita.

Se tunnetaan "taikaluotina".

1384579936603

1384579936665

Teoria oli selkeä, mutta väärä. Virhe selvisi vaatetehtailija Abraham Zapruderin kuvaamasta kaitafilmistä, jonka poliisi sai käyttöönsä pian murhan jälkeen.

Zapruderin filmi osoitti, että laukausten ajoitus ei täsmännyt. Kennedyn reaktio ensimmäiseen osumaan, Connallyn reaktio omaan osumaansa ja Kennedyn reaktio viimeiseen osumaan olivat liian lähekkäin. Oswald ei voinut ehtiä ampua kolmea tähdättyä laukausta niin lyhyessä ajassa.

Siksi tutkijat päättelivät, että Kennedyn kaulan lävistäneen luodin täytyi olla sama, joka aiheutti Connallyn vammat.

Kriitikot eivät nielleet niin sanottua "yhden luodin teoriaa".

Heidän mielestään luodin olisi täytynyt uhmata fysiikan lakeja, jotta se olisi voinut vahingoittaa Kennedyä ja Connallya. Heillä oli toinen selitys: ampujia oli kaksi.

Salaliittoteoriat syntyivät. Niitä tukivat joidenkin silminnäkijöiden kertomukset.

Kuvernööri Connallyn vieressä istunut vaimo Nellie Connally oli varma, että hänen mieheensä osunut luoti oli eri kuin Kennedyyn osuneet luodit. Kuvernööri itse oli samaa mieltä, joskaan ei yhtä varmasti. Jotkut paikallaolijat kertoivat nähneensä savua viereiseltä ruohokumpareelta.

Avainasema väittelyssä on aina ollut luodin reitillä.

1384579936602

1384579936601

1384579935900

Kennedyn puvun takissa ollut reikä sijaitsi jopa 15 senttiä kauluksen reunan alapuolella.

Seuraavaksi luoti näytti tehneen mutkan. Kennedy ja Connally istuivat autossa peräkkäin, ja luoti kulki Kennedyn läpi oikealta vasemmalle. Miten luoti saattoi siis osua Connallyn oikean kainalon viereen?

Connallyn vaimon Nellien todistuksen perusteella luodin olisi lisäksi täytynyt pysähtyä ilmassa hetkeksi.

Lopuksi luoti lävisti vielä kuvernöörin ranteen ja iskeytyi sitten tämän vasempaan reiteen.

Yhteensä kuparipäällysteinen lyijyluoti kulki 15 vaatekerroksen ja seitsemän ihokerroksen läpi sekä noin 40 senttiä ihmisten sisällä. Matkalla se rikkoi Connallyn kylkiluun ja värttinäluun.

Kun luoti löytyi sairaalassa Connallya kuljettaneilta paareilta, se oli lähes vahingoittumaton. Ei täsmää, sanoivat kriitikot. He muistuttivat vielä, että Oswald oli liian huono ampuja osuakseen.

Kennedyn murhan tutkinut Warrenin komissio julisti loppuraportissaan, että Oswald toimi yksin.

Komissio perusti arvionsa yhden luodin teoriaan, mutta ei yksimielisesti. Kolme komission jäsenistä epäröi teoriaa, mikä antoi pontta salaliittoteorioille.

Kansan epäilykset nousivat vuosien saatossa. 1970-luvulla kongressi aloitti uuden tutkimuksen. Se päätyi Warrenin komission tavoin tukemaan yhden luodin teoriaa, mutta totesi sokeeraavasti, että nurmikumpareella oli todennäköisesti toinen ampuja, joka ampui ohi.

Arvio toisesta ampujasta perustui ääninauhoihin, jotka on sittemmin osoitettu virheellisiksi.

Murhaan perehtyneiden tutkijoiden parissa yhden luodin teoria voi paksusti.

Televisiokanavat Discovery Channel ja ABC todistivat 2000-luvun alussa yhden luodin voineen osua sekä Kennedyyn että Connallyyn.

Discovery Channel rakensi koko tapahtuman uudelleen tarkka-ampujan avulla käyttäen samanlaisia välineitä kuin Oswald. Kokeessa Kennedy ja Connally "rakennettiin" mahdollisimman tarkasti ihmisruumista vastaavista materiaaleista. Testin tulos oli lähes identtinen uhrien vammojen ja luodin kunnon osalta.

ABC puolestaan esitteli tietokonemallin, joka todisti luodin kulkeneen luonnollista reittiä.

Mallin rakensi kymmenen vuotta kestäneessä projektissa tietokoneanimaattori Dale Myers. Hänet palkittiin työstä Emmy-patsaalla.

"Tietokoneanalyysini vain vahvistaa sen, minkä ballistiset ja lääketieteelliset todisteet jo osoittivat", Myers kertoo.

"Connallyn täytyi saada osuma luodista, joka osui Kennedyyn. Zapruderin filmi tukee tätä. Ei se ollut taikuutta."

Yhden luodin teorian kannattajilla on paljon vastauksia kriitikoille.

Miksi Connallyn vaimo vannoi, että hänen mieheensä osui eri luoti kuin Kennedyyn?

Hän oli väärässä. Rikostutkinnan perussääntöjä on, että silminnäkijöiden todistukset ovat todisteista epävarmimpia.

Miksi jotkut ihmiset kuulivat laukauksia ruohokumpareelta?He kuulivat väärin. Monet muut paikansivat laukaukset koulukirjavarastoon, ja pari paikallaolijaa näki ampujan ikkunassa.

Miten Oswald osui, kun hän oli huono ampuja?Ei Oswald kovin huono ollut. Hän sai merijalkaväen ampumakokeissa tulokset, jotka asettivat hänet neljästä tasoluokasta toiseen ja kolmanteen. Oswaldin ampumapaikalla käyneet näkevät, ettei tähtäys ollut vaikea.

Mutta luodit eivät mutkittele!Eivät. Connally istui todellisuudessa alempana ja keskemmällä kuin Kennedy. Lisäksi Connally oli osumahetkellä kääntynyt sivuttain kuultuaan ensimmäisen laukauksen takaansa.

Entä luodinreikä Kennedyn takissa? Useat valokuvat näyttävät, että yleisölle vilkuttaneen presidentin takki oli noussut myttyyn hänen niskaansa. Se selittää, miksi reikä takissa oli niin alhaalla.

Miksi Warrenin komissio ei sitten yksimielisesti tukenut yhden luodin teoriaa?Osa komission jäsenistä ei halunnut kyseenalaistaa julkisesti ystävänsä, kuvernööri Connallyn todistusta.

Kriitikoita vastaukset eivät tyydytä. Kennedyn murhan 50-vuotispäivä on ensi perjantaina, mikä on saanut väittelyn Oswaldin syyllisyydestä ja mahdollisesta salaliitosta virkoamaan.

Tällä viikolla Kennedyn murhapaikalla Dallasissa kävi jatkuva turistien kuhina.

Yleinen näkemys oli, että Oswald ei ampunut kaikkia laukauksia.

Uutistoimisto AP:n tuoreen gallupin mukaan vain 24 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että Oswald murhasi Kennedyn yksin. Usean ihmisen osallisuuteen uskoo 59 prosenttia kansasta.

Salaliittoteoreetikot epäilevät osallisuudesta sekä Kennedyn vastustajia (Neuvostoliitto, Kuuba, mafia) että kumppaneita (varapresidentti Lyndon Johnson, tiedustelupalvelu CIA, liittovaltion poliisi FBI).

Salaliittoteoreetikko ja ambulanssisairaanhoitaja Chris Gallop kertoo tutkineensa Kennedyn murhaa 28 vuotta.

"Ainoa asia, jonka Warrenin komissio sai raportissaan oikein, oli Kennedyn nimi", hän sanoo.

Gallop uskoo kaikkein hurjimpaan teoriaan, jonka mukaan Oswald ei ampunut laukaustakaan. Teorian mukaan luodit tulivat toisesta rakennuksesta presidentin takaa ja reitin viereiseltä nurmikumpareelta.

Tietokoneanimaattori Dale Myers toteaa harmitellen, että salaliittoteoriat tulevat elämään ikuisesti.

"Mutta tiede ei tarvitse enemmistön tukea. Sillä ei ole väliä, kuinka moni ihminen uskoo virheelliseen teoriaan", Myers sanoo.

"Satoja vuosia sitten valtava enemmistö ihmisistä uskoi, että maapallo on lättänä. Ei se silti niin ollut."
 
Uskoo ken tahtoo tuota Warrenin komission raporttia. Olen koettanut samaa suoritusta vastaavanlaisella aseella (ei kiikaria ja amet 100m paikallaan olevaan maaliin): en ehtinyt. Tosin eipä suoritukseen kyennyt edes Carlos Hathcock (https://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Hathcock)
 
Amerikoissa ns. tekijämiehet ovat lavastaneet ties miten monta kertaa ko. tapauksen, käyttäneet samoja välineitä jne.jne. maali kiskoilla jne.jne. ja kukaan ei kerro onnistuneensa, ei kukaan. Suurin osa ns. tekijämiehistä pitää tuota suoritusta mahdottomana yhdelle ampujalle. Sitä mieltä olen minäkin.
 
 
Taikuripojat ei sitten huomioineet etäisyyttä, korkeuseroa, liikkuvaa maalia ja sitä pikku seikkaa, että väitetyn ampumaikkunan ja Kennedyn välissä kasvaa puu...-aloita kohdasta 16:00
 
Viimeksi muokattu:
Oswaldin olisi pitänyt (yksin ollessaan) ampua, kun auto tulee Houston Streetiltä päin ikkunaa, suoraan nenän eteen, kääntyy ihan lähellä.
 
Kannattaa kysyä mitä muuttui Kennedyn salamurhan jälkeen vuonna 1963?

Presidentiksi nousi republikaani Lyndon B. Johnson, ja Yhdysvallat liittyi mukaan Vietnamin sotaan oikein toden teolla...

On hyvinkin mahdollista, että Kennedyn salamurhan takana on todellisuudessa osia "sotilasteollisesta kompleksista" (military-industrial-complex). Myös CIA:lla oli selkästi motiivi Kennedyn eliminoimiseen, ja väitetysti yhteyksiä Oswaldiin. Ylipäätään koko tapaukseen liittyy sellainen määrä epämääräisyyksiä ja kyseenalaisia väitteitä, että on hyvin vaikea uskoa "virallisen" version olevan ainakaan koko totuus asiasta. Monethan pitivät Kennedyä liian "pehmona" suhteessa Neuvostoliittoon ja kommunisteihin, vuotta aiemmin tapahtuneessa Kuuban ohjuskriisissähän Kennedy sivuutti kaikki sotilaalliset neuvonantajansa päätyen Kuuban saartoon sotilaallisen hyökkäyksen sijaan. Myös Vietnamin suhteen Kennedy ajoi maltillista politiikkaa, jonka tarkoituksena oli pitää Yhdysvaltojen osallistuminen Vietnamin sotaa minimissään. Sikojenlahden maihinnousun jälkeen CIA:n ja Kennedyn välit tulehtuivat.

Myös Kennedyn murhan ajoitus heti Vietnamissa tapahtuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen herättää epäilyksiä. Kennedyn varapresidentti ja tuleva presidentti Lyndon B. Johnsonhan oli Vietnamin sodan eskaloimisen kannalla, kun taas Kennedy väitetysti suunnitteli vetäytymistä Vietnamista vuoden 1964 vaalien jälkeen...

Kukin tehköön oman tulkinta, mutta vihollisia Kennedyllä oli kyllä ihan tarpeeksi, varmasti löytyi ihmisiä joilla oli Oswaldia selkeämpi motiivi Kennedyn tappamiseen...
 
Joskus jummarsin, että noissa ammattilaisten toisinnoissa oli semmoinen ongelma, että heille annettiin luultavasti liian vähän aikaa. Jos noista kolmesta laukauksesta se huti oli ensimmäinen tai viimeinen, niin sitten niihin laukauksiin olisi ollut aikaa yli kahdeksan sekuntia, mutta nuo kokeet tehtiin olettamalla, että toinen laukaus meni ohi ja laukaukset ammuttiin alle kuudessa sekunnissa. (Silti niissäkin puolet ampujista onnistui: lukaiskaapa tämä: http://en.wikipedia.org/wiki/John_F...on_rifle#Ballistics_Research_Laboratory_tests) Tuossa justiinsa kaveri selvitteli tuota väitettä, että Carlos Hatchcock ei olisi kyennyt samaan; vaikuttaa olevan urbaani legenda, kun mistään ei mitään lähdettä väitetylle jutulle löytynyt.

Itte oon TaKilla veivannut kolme laukausta alle kymmenessä sekunnissa 100 metrin päähän ja ainakin tauluun osuin, enkä ole kovin hyvä veivaaja tahi ampuja. Ja ensimmäinen osuma Kennedyyn kai tuli 70 metrin, toinen 80 metrin päästä.

Tapauksesta on 50 vuotta eikä kukaan ole tullut kaapista ulos tai jättänyt testamenttia - enpä usko, että tähän varsinaista salaliittoa liittyy.
 
Itte oon TaKilla veivannut kolme laukausta alle kymmenessä sekunnissa 100 metrin päähän ja ainakin tauluun osuin, enkä ole kovin hyvä veivaaja tahi ampuja. Ja ensimmäinen osuma Kennedyyn kai tuli 70 metrin, toinen 80 metrin päästä.

Vertaat TAK85:sta tuohon 6,5x52 Mannlicher-Carcanoon? No katsantokanta tuokin ja paremmilla asemalleilla temppu onnistuu minultakin.

Tapauksesta on 50 vuotta eikä kukaan ole tullut kaapista ulos tai jättänyt testamenttia - enpä usko, että tähän varsinaista salaliittoa liittyy.

Valtamediaa seuraamalla päädyt tuohon johtopäätökseen. Avaamalla silmät ja tutqimalla tulet toiseen tulokseen.

Tunnustuksia tehneitä on ainakin kaksi:
-James Files tunnusti käyttäneensä .221 Remington XP-100 Fireballia päälaukaukseen
"What I believe is this : ….. And I got my readings as a marksman, I'm a good shooter, always was, I'm not bragging on my stuff, don't get me wrong, but that's what got me my start with David Phillips. Because of something that I did in the service, and I made a mark there and it's on record and it's recorded, for headshots, for what I did, and the things that I did. But anyway, to make a long story short, as I am preparing to squeeze off my round, Kennedy's head moved forward, just as I squeezed. It was already in process, the head started forward. To me … what I believe is, … and I did not see, let me clear the fact now, I never saw Mr. Nicoletti shoot Kennedy, but I know he was the man in the Daltex building, the man supposed to be doing the shooting. Therefore the head started forward and as far as I am concerned Mr Nicoletti hit him at that point. As I squeezed off my round, the head started forward, I hit it and blew the head backwards."

-Howard E Hunt (tuttu myös myöhemmästä Watergatestä) teki kuolinpedillään tunnustuksen the Big Event -tapahtumasta ja antoi motiivin toiminnalleen.

ja jos tuo ei vakuuta niin vuonna 1976 asetettu The United States House of Representatives Select Committee on Assassinations (HSCA) tuli siihen lopputulokseen, että: The committee believes, on the basis of the evidence available to it, that Kennedy was probably assassinated as a result of a conspiracy. The committee was unable to identify the other gunmen or the extent of the conspiracy. the fourth shot came from a second assassin located on the grassy knoll, but missed. The HSCA concluded the existence and location of this alleged fourth shot based on a Dallas Police Department dictabelt recording that was later discredited, because it was recorded after the assassination, and therefore invalid.

Todellisuudessa JFK joutui sellaiseen ristituleen ettei hänellä ollut mitään mahdollisuutta selvitä sieltä hengissä. Ampujia oli useampi ja tapahtumapaikalla sekä autossa oli useampi luodinreikä todisteena tästä, mm tuulilasin alaosan sekä viereisen liikennemerkin luodinreiät. Kaikki todisteet hävitettiin.
Toimiko Secret Service kuten sen piti? Missä auton sivuilla ja takana sijaitsevat henkivartijat? Heidät käskettiin takana seuraavaan autoon protestoinneista huolimatta. Miksi autonkuljettaja hidasti Lincolnia kun ensimmäiset laukaukset paukahtivat?

 
Tuon .221 -laukauksen on väitetty, ihan oikeissa asiantuntijapiireissä, olevan juuri sellaisen, joka aiheuttaa todellisuudessa tapahtuneen traumavaikutuksen, oikein juurikin ko. laukauksen käsialanäyte.

Miksi autokuski hidasti, vaikka nämä kuskit jos kenet, on koulutettu painamaan kaasua, kun vähän epäilevätkin hässäkkää? Laukaus olisi normaalisti siis aiheuttanut rankan polkaisun oikealla jalalla, ehdoitta...nyt ei. Tuohon aikaan noiden kuskien harjoitteluun kuului mm. lastenvaunujen yliajoa jne.jne., jotta mikään, korostan mikään, ei estä painamasta kaasua.

En tiedä mitä tuolloin tapahtui tai ketä oli homman takana, mutta siitä olen vissi, että tuo kirjastohiirulainen ei ollut ainoa ampuja. Hän oli liian hyvä "syyllinen" ollakseen totta: kommonisti, loikkari neukkulaan, looser, mitä vaan.... ja omien armeijakavereidensa mukaan täysin kykenemätön tekemään tuollaisia temppuja. Paino sanalla kykenemätön. Varmasti Oswald oli mukana hommassa, mutta ainoa hän ei ollut.

En tiedä sitten voisiko suuri koneisto haudata salaliiton? Voisi, jos se katsotaan tarpeelliseksi, ei muusta puhettakaan. Muruja meille jaellaan joka päivä, muusta on turha kuvitellakaan.
 
-Ammuttiin kolme laukausta, 80% todistajista kertoi kuulleensa kolme laukausta, Kennedyyn osui kahdesti

-Mistä luodit tulivat?
-Auton takaa, tässä tietokoneanimaatio selittää ns taikaluodin

-FBI:n asiantuntija todisti että Carcano on "Hyvin tarkka ase"

-Howard E Hunt ainakin on sellainen veijari etten uskoisi mitään mitä hän väittää ellei ole muita todisteita.

Salaliittoteorioita on mutta ilmeisesti salaliitto on ollut niin täydellinen ettei mitään todisteita ole jäänyt jälkeen. Oswaldin syyllisyydestä sen sijaan on näyttöä ihan riittämiin
 
FBI:n "asiantuntija" puhuu täyttä potaskaa! Italialaiset itse nimesivät ko. asemallin humaaniksi aseeksi (koska sillä ei osunut ihmiseen).

Taikaluodin (joka löytyi viereiseltä sairaalapediltä kuin missä Connelly oli) paino sekä profiili oli muuttumaton. Connellystä kaivettiin sirpaleita, mistä ne tulivat?

Metsästystä harrastavat tietävät kuinka luodille käy kun se osuu luuhun. Se muuttaa muotoaan tai sirpaloituu. Tämä "taikaluoti" pysyi täysin eheänä.

Jos tehdään tutkimus, jonka lopputulos on ennakkoon määrätty niin mikä moisen tutkimuksen painoarvo on?

btw. äänenvaimennin on tietysti täysin poissuljettu vaihtoehto? Tiesittekö muuten, että Dallas schoolbook depositorystä löydetty ensimmäinen kivääri oli Mauser, ei Mannlicher-Carcano...

Edit: http://22november1963.org.uk/oswald-rifle-and-paraffin-tests
-lisätietoa tappoaseeksi väitetyn Mannlicher-Carcanon kunnosta eli ei ilman mittavia korjauksia ase ei ollut siinä kunnossa, että sillä olisi voitu suorittaa JFK:n tappotyö.
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä sitten voisiko suuri koneisto haudata salaliiton? Voisi, jos se katsotaan tarpeelliseksi, ei muusta puhettakaan. Muruja meille jaellaan joka päivä, muusta on turha kuvitellakaan.

Tai sitten Oswald ei vain halunnut kavaltaa joitain henkilökohtaisia kavereita jotka olivat mukana ampumassa. Ainahan niitä salaliittoja on ollut, mutta se on asia erikseen onko niiden takana aina jonkun tietyn valtion hallitus.

Hallitukset myös hautaavat juttuja koska ne paljastaisvat möhläyksen kansalle.
 
FBI:n "asiantuntija" puhuu täyttä potaskaa! Italialaiset itse nimesivät ko. asemallin humaaniksi aseeksi (koska sillä ei osunut ihmiseen).

Miten sen nyt ottaa FBI ja US Army Ballistics Research Laboratory koeampuivat kirjavarastosta löytyneen aseen ja havaitsivat sen riittävän tarkaksi tähän tarkoitukseen. CBS televisioyhtiö otti sekalaisen joukon ihmisiä ampumaan samantyyppisillä kivääreillä ja havaitsi saman asian.

Tvälupspost: 96471 kirjoitti:
Taikaluodin (joka löytyi viereiseltä sairaalapediltä kuin missä Connelly oli) paino sekä profiili oli muuttumaton. Connellystä kaivettiin sirpaleita, mistä ne tulivat?

Sivuprofiili on muutumaton päästä katsottuna se näyttää tältä:
ce399.gif


Martin Fackler ampui luodin ranneluun läpi samalla nopeudella kuin taikaluoti olisi kulkenut siinä vaiheessa, luoti näytti tältä:

bullet1.jpgTvälups post: 96471 kirjoitti:
btw. äänenvaimennin on tietysti täysin poissuljettu vaihtoehto? Tiesittekö muuten, että Dallas schoolbook depositorystä löydetty ensimmäinen kivääri oli Mauser, ei Mannlicher-Carcano...

Tiedän että poliisi joka löysi kiväärin tunnisti sen mauseriksi, mutta olemassa olevan tiedon valossa sanoisin että hän erehtyi.
 
Tai sitten Oswald ei vain halunnut kavaltaa joitain henkilökohtaisia kavereita jotka olivat mukana ampumassa. Ainahan niitä salaliittoja on ollut, mutta se on asia erikseen onko niiden takana aina jonkun tietyn valtion hallitus.

Hallitukset myös hautaavat juttuja koska ne paljastaisvat möhläyksen kansalle.

Totta, näkeehän tämän pienemmissäkin caseissa. Kun oikein möhlitään, niin mikä on reaktio: salataan ja varmasti viimeiseen asti salataan, jos pulla käryää pellille, kerrotaan vähin mahdollinen jne. Aina sama kaava, aina.

Howard Huntista tehtiin "veijari" myöhemmin. Koneisto pystyy luomaan julkisuudessa ihmisestä aivan millaisen kuvan tahansa. Kummasti Howardia kuitenkin käytettiin monta kertaa varsin hankalissa tehtävissä, olisiko jotain veijariääliötä käytetty, tuskin.

Oswald ei ehkä kavaltanut ketään, paino sanalla ehkä, koska yli 350 sivua hänen kuulusteluistaan on edelleen lukkojen takana. Toisaalta ei Oswaldille jäänyt sittemmin aikaakaan kavaltaa ketään, kun yksityisyrittäjä Ruby päätti ihan ite omista lähtökohdistaan passittaa hänet taivasmatkalle. Uskoo ken tahtoo senkin, että baarinpitäjä keksii noin vain ilman mitään vaikutteita, että nytpä se Oswald on hoideltava....joo.
 
Mä en vaan lähtisi selittämään salaliitoilla semmoista, minkä voi selittää esim. typeryydellä.

Sen voin hyvinkin uskoa, että jälkikäteen joitain tapahtumia ja asioita on haluttu peitellä ja lakaista maton alle: ei näytä hirmu hyvältä, jos iso liuta kolmikirjaimisia virastoja ei kykene estämään yhtä hullua tappamasta presidenttiä, varsinkin jos kyseinen hullu on ollut aktiivisessa seurannassa. Nähtiinhän tämä virastojen halu suojella omaa persettään tälläkin vuosituhannella.

Se taas, että kyseessä olisi ollut laajempi salajuoni Kennedyn murhaamiseksi... kaikki on mahdollista, mutta jos yksinkertainen selitys riittää, niin miksi tarvitaan monimutkaista selitystä? Mielestäni on näytetty riittävällä varmuudella, että oli täysin mahdollista, että Oswald oli ainoa ampuja, ja monet todisteet suorastaan puhuvat useampia ampujia vastaan. Joskus hulluillakin käy hyvä tuuri, ja Occamin partaveitsi toiminnee tässäkin.

Siihen en osaa sitten ottaa kantaa, että oliko Oswaldin takana muita tahoja ja miten paljon. Epäilen, ettei salaliitto ainakaan kovin laaja ollut - jos historia jotain opettaa niin se on se, että salajuonen paljastumisen todennäköisyys kasvaa osallistujien lukumäärän toisessa tai kolmannessa potenssissa. Churchill tiesi mistä puhui, kun sanoi, että kolme henkilöä voi säilyttää salaisuuden, jos kaksi heistä on kuollut...

Mutta myönnän, Carcanosta ei minulla ole kokemusta, enkä tiedä miten sohlo tai vaikeakäyttöinen se on TaKiin verrattuna.
 
Mutta myönnän, Carcanosta ei minulla ole kokemusta, enkä tiedä miten sohlo tai vaikeakäyttöinen se on TaKiin verrattuna.

Molemmista kokemusta niin harrastusten kuin ammatinkin puolesta: nyt verrataan Ladaa Range Roveriin.
 
Niitä todistajia on muuten kuollut melko railakkaaseen tahtiin: http://whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/JFK/deaths.html
http://www.maebrussell.com/Disappearing%20Witnesses/Disappearing%20Witnesses.html

Okei, sattumaa (kuten kaikki turvallisuuspalvelujen lipsahduksetkin 22.11.1963?) lienee, että suurin osa todistajista on kuollut.
Mutta puhuttaessa sattumasta pitää huomioida myös todennäköisyys (samoin 22.11.1963 päivän tapahtumien osalta) ja sitä laskettaessa nousevat karvat pystyyn.

En usko viralliseen JFK-teoriaan, enkä myöskään 9/11-jorinoihin. Voi olla, että olen "conspiracy-nut" mutta kun paloja sovittelee kohdilleen niin viralliset teoriat eivät pidä vettä.
 
Back
Top