Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Joko Venäjä hyytyy?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tacitus, 10.03.2015.

 1. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Oletteko muuten huomanneet, että Venäjä on ollut aika hiljaa viimeiset pari viikkoa. Ei ole enää hävittäjät ja pommittajat lennelleet Euroopan maiden ilmatiloissa (nyt uutisoidut tapaukset on vanhoja), ei ole kapinalliset enää hyökkäilleet Itä-Ukrainassa ja jopa Putinkin on pitänyt suunsa pääasiassa kiinni.

  Sen sijaan kotirintamalla riittää kokoon parsittavaa. Huomio näyttää kiinnittyneen Nemtsovin murhatutkimukseen, oppositio suunnittelee uusia marsseja, isot yhtiöt pyytävät enempi ja enempi apua valtiolta, jne.

  Onko Venäjän selkäranka nyt katkeamassa? Tähän asti aloite tässä kriisissä on ollut selkeästi Venäjällä. Onko tilanne muuttumassa? Joutuuko Venäjä nyt reagoimaan muiden tekemiin peliliikkeisiin? Länsimaat ovat viime päivinä lähettäneet kouluttajia Ukrainaan ja panssareita Baltiaan. Ja samaan aikaan on aloitettu keskustelu EU-armeijasta.

  Eli onko aloite nyt temmattu pois Venäjän käsistä, ja Venäjä on tästä lähtien pelkkä muuttuneisiin tilanteisiin reagoija (kuten länsi oli tähän asti).
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,577
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa näin maininnan, että ukrainalta voisi olla loppumassa rahat 15. päivä, jonka jälkeen heidän olisi myönnyttävä ryssän vaatimuksiin. Jos he kykenevät sinnittelemään kuukauden kaksi eteenpäin, jos siis saavat joltakin lainaa, niin sitten ryssä romahtaa. Eli joko ryssällä on romahdus edessä hieman oletettua aikaisemmin, tai sitten ne säästää voimia viimeiseen yritykseen vallata osia Ukrainasta.
   
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,310
  Pisteet:
  1,286
  Venäjä on aika lähellä tavoitteitaan Ukrainassa ja ehkä miettii, miten voisi toteuttaa ne ilman, että vastakkainasettelu lisääntyisi / Ukraina saisi aseapua. Minsk II:ssa Merkelin ja Hollanden poliittinen arvovalta meni peliin mukaan: kolmatta kierrosta ei tule. Tärkeimpänä pitäisin maayhteyttä krimille, ainakin kenraalien silmin katsottuna.

  Krim oli ykkösasia, ja se jää Venäjään. Asiasta tullaan huomauttelemaan tietysti vuosia mutta ei se asia siitä mihinkään muutu.

  Kyllä siellä varmasti jotain sunnitellaan, mutta olet oikeassa: huolet kasvavat.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 5. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,104
  Pisteet:
  1,286
  Ryssä ei romahda niin nopeasti vaikka kiva olisi aloittaa aluiden uudeellenjärjestelyt.
   
 6. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,110
  Tykkäykset:
  4,242
  Pisteet:
  1,286
  Näyttää ehkä pikemminkin siltä että peluri rupeaa pikkuhiljaa kärräämään merkkejä kassalle. Eli kaikki on saatu irti mitä on vielä kohtuullisella vaivalla irti saatavissa.

  Tai sitten koko pläni ei ole vieläkään paljastunut. Ans kattoo.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 7. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Kai sitä pärjää ilman rahaakin. Kootaan vain innokkaiden joukku pitämään yllä järjestystä vaikka kovimpien keinojen avulla jos ei sana muuten uppoa. Putin voi halliita joko pelolla tai rakkaudella, mutta yli 80% kannatus taitaa poistaa ensimmäisen vaihto-ehdon. Tämän romautus logiikan perusteella pitäisi Pohjois Korean ja Iranin ja muutaman muun valtion olla historiaa nyt. Mutta ei taida pakotteet niin hyvin purra. Ehkäpä niistä loppuu teho tietyn pisteen jälkeen.

  Niin ja Venäjällä taitaa olla vielä ässiä hihassa. Tuntuu että vasta alotellaan tätä peliä.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 8. Oho

  Oho Kapteeni

  Liittynyt:
  26.07.2014
  Viestejä:
  723
  Tykkäykset:
  1,339
  Pisteet:
  76

  Niin no toivottavaa olisi että läntiset johtajat saisivat kehitettyä toimivat sukurauhaset ja pitäisivät huolen siitä, että miljardien panostuksella peluri kuittasi miljoonan koska muutenhan seuraava näytös on taattu ja edessä aika pian, sudeettivenäläisiähän maailmalla riittää ja kansallisella lainsäädännöllä heitä voidaan tarpeen mukaan taikoa lisää.... Mutta mutta, taitaa olla turha toivo.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2015
 9. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  EU:lla ei ole rahaa Ukrainalle, USA:llakaan ei oikeasti ole rahaa Ukrainalle, Venäjän talous kestää vielä toistaiseksi, mutta sisäinen paine on varmasti jo kova. Tässä leikissä Venäjä on vahvoilla kellon takia, mutta se voi romahtaa sisältä. Kesä tulee ja kaasuase jäi käyttämättä, koska kyse ei ole vain Venäjästä.
   
 10. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,871
  Tykkäykset:
  23,664
  Pisteet:
  1,286
  Mikä mahtanee olla sitten EU:n asettamien pakotteiden lopullinen kestävyys ? Jos nyt Minskin tulitaukosopimus sattuisi kestämään edes nimellisesti ilman suurempia rähinöitä, ts. tilanne muuttuisi jäätyneen konfliktin tasolle. Olisiko EU jo tämän jälkeen intomielellä purkamassa Venäjälle asetettuja talouspakotteita ? Ainakin Tuomiojahan oli lähdössä tälle linjalle sopimuksen solmimisen jälkeen. Käytännössähän tämä sitten tarkoittaisi, että EU hyväksyisi ainakin Krimin kuulumisen de facto Venäjälle. Mikä mahtanee olla keskinäisriippuvuuden tila, kumpi tarvitsee toista enemmän. Ja kumpi kestää pakotteita toista kauemmin ?
   
 11. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,650
  Tykkäykset:
  3,176
  Pisteet:
  636
  EUsta ja USAsta rahaa löytyy kai kuitenkin enemmän kuin Venäjältä. Putinilla kävi oikeesti vähän paska säkä kun öljyn hinta aleni ja talvi oli historiallisen leuto. Eipä voinu kaasuruuvia kiristää ja seuraava kerta kun kaasuruuvi tekee kipeää on aika kaukana. Hahaha, ihan oikein sille!
   
  Jusarius, scip10 ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 12. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  EU ja USA valtioina ja valtioliittoina elää velasta. Ihan turha puhua säkästä. Mitä se edes on? Öljyn hinnan aleneminen nyt ei todellakaan ole mikään säkäkysymys. Kaasuruuvin kiristyksestä puhuttaessa unohdetaan lapsellisesti koko julkisessa keskustelussa kolikon toinen puoli. Ei se nyt niin vain onnistu. Kaasu-öljyruuvi on Venäjän snorkkeli.
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Vähän samat tunnelmat. Parasta on katsoa, mitä heppu meinaa? Olisko tämä ollut nyt tässä, epäilen suuresti, että ei ollut.
   
 14. Mainos 15. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,409
  Tykkäykset:
  7,712
  Pisteet:
  1,286
  USA ja EU elävät omalla tuotannollaan ja kulutuskysynnällään. Kaiken lisäksi elintaso on kohtalaisen hyvä verrattuna mihin maihin tahansa. Eikä ole näköpiirissä että asiat tulisivat muuttumaan EU:n tai USA:n suhteen miksikään ainakaan tämän vuosisadan aikana ja tuskin sen jälkeenkään..

  Öljyn ja kaasun osalta maailmanmarkkinat ovat muutoksen alaisia. Jo tehtyjen ilmastosopimusten mukaisesti joudutaan tulevaisuudessa siirtymään yhä enemmän vaihtoehtoisten, hiilivetyneutraalien energialähteiden käyttöön. Siksi yhä kiristyvistä markkina-asemista kilpaillaan jo nyt ja se näkyy oljyn maailmanmarkkinahinnan laskuna. Ne tuottajat joilla on korkea kustannustaso (mm. Venäjä) tulevat häviämään tässä pelissä.

  Tämän lisäksi Venäjä on sotapolitiikallaan tuhonnut mahdollisuuksiaan kehittää asiakassuhteitaan Eurooppaan jatkossa. Kaikkialla tehdään investointeja joilla voidaan korvata/vähentää ja jopa lopettaa öljyn ja kaasun tuontia Venäjältä. Suomessakin on menossa suuret investoinnit LNG-terminaaleihin, kuten myös kaikkialla muuallakin.

  Ukrainan sota osuu Venäjän kannalta erittäin huonoon saumaan..ei oikeastaan voisi olla huonompaa ajoitusta. Arabit käyttivät välittömästi auennutta tilaisuutta öljy- ja kaasumarkkinoiden uusajaossa. Peli on kovaa..
   
  Teräsmies ja yrjö tykkäsivät tästä.
 16. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,421
  Tykkäykset:
  6,813
  Pisteet:
  1,286
  Joskus käytetty vertailu Pohjois-Koreaan tai Iraniin ontuu joiltakin osin, tarkoitan nyt pakotteiden purevuutta.

  Näissä maissa varakas keskiluokka, joka on osin jo tottunut länsimaisiin tuotteisiin, matkusteluun ja vapauksiin on, voisiko sanoa, jonkin verran eri kokoinen. Mutta ennen kaikkea rikas eliitti joka tekee kansainvälistäki kauppaa ja jolla on suoraa tai epäsuoraa valtaa maassa, on tekijä joka saattaa ratkaista pelin.

  Kun Venäjällä alkavat eläke- ja palkkarästit kertyä ja terveydenhuolto romahtaa nykyiseltäkin tasolta, alkaa painetta kertyä myös kansan syvistä riveistä. Julkisuuteen pääsevät "kyllä me kestetään" - kommentit, koska kuka muuta ääneen sanoo?

  Länsimaiden pitäisi nyt päättäväisesti pitää ja tiukentaa pakotteita, koska vastaisku tulee varmasti. Mahdollista on yritys spekuloida öljyn hinnalla vaikkapa provoismalla kunnollinen konflikti Lähi-Itään. Vaikkapa Hormuzin salmi tukkoon jollakin konstilla voisi nostaa öljyn hintaa sopivasti ja siitä sitten lisäpontta varustautumiselle.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 17. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,985
  Tykkäykset:
  7,886
  Pisteet:
  1,286
  Meillä on tietysti suuret odotukset siitä että "Venäjä hyytyy", keskustelu näkyy sen suuntaisena toiveikkaana ajatteluna. Mutta jotenkin minusta tuntuu että kurjuuden sietämisen taso on Venäjällä melkoisen kova, se ilmeisesti on kovempi kuin luulemme. Tämän takia hyytymiset eivät ehkä tapahdu niin nopeasti kuin luulemme...toivomme. En tiedä, mutta jotain tämän suuntaista hieman aavistelen.

  Itse odotan sitä kesään mennessä tulevaa uutista noin 20% pankien kaatumisesta, kuten on ennustettu. Sitä seuraava todellinen merkkipaalu on SE kakkos-aalto jolloin pankkeja kaatuu, siinä menee jo tänä päivänä hyväkuntoisiakin. Silloin on todella piru merrassa idässä. Tällainen olisi vasta todellinen merkki Venäjän seikkailujen epäonnistumisesta ja edes jonkinlaisia toiveita rauhan rakentamiseen olisi näkyvissä, kun karhu ensin on kellistetty polvilleen. - Kenellä on kristallipallo, mistähän aikajänteestä oikeasti puhutaan?

  .
   
  YliKoo ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 18. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Minä otan todella varovasti vastaan ajatuksen Venäjän hyytymisestä. Esimerkiksi Pohjois-Koreakin hyytyi pahemman kerran ja ruohoo syödään mutta diktaattorit mennä porskuttaa. Kyllä kansa kuin kansa kestää kurjuutta jos sille on vain hyvä syy ja venäläiset taitaa syyttää meitä siitä kurjuudestaan. Osa vanhemmasta sukupolvesta on jopa sitä mieltä että kommunismi oli parempi aika kun oli ruokaa kaupoissa. Isänmaallisuuden voimilla on kestetty suuriakin kurjuuksia. Poliittiset salamurhat ja Krimin valtauksesta tehty pikapäätös näyttää Putinin parhaita puolia eli häikäilemättömyyttä. Krimi on mennyttä koska ydinaseet on jo siellä että saa nähdä mikä Naton ratkaisu tulee olemaan.

  Nurkkaan ajettu haavoittunut karhu olisi erittäin vaarallinen. Jos Putin tuntee olevansa umpikujassa ja länsi painaa diplomatiallaan päälle niin kenraalien korviin kuiskuttamat sotilaalliset toimenpiteet voi alkaa tuntumaan järkeviltä. Aseellista tai aseteknistä tukea Iranille, Syyriaan ehkä jopa Pohjois Koreaan. Näin Putin voisi tehdä USA:n näpeltämistä maailman asioista puhdasta helvettiä Obamalle. Kaikki viime aikana tehdyt ponnistelut maailmanrauhan vakauttamiseksi rysähtäsi tonttiin voimalla.

  *2: Merkki mutta mille ja kelle? Veikkaan että: "Se on merkki Lännen ylivallasta, vihamielisyydestä, ja halusta kampata Venäjä joka askeleella" yms.
   
 19. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,985
  Tykkäykset:
  7,886
  Pisteet:
  1,286
  Tarkoitin seikkailulla sitä, että olemme lähtökohtaisesti odottaneet ja eläneet rauhallisessa kehityksessä Venäjän kanssa ja siitä tilasta poikkeamisen ainakin itse koen jonkinlaisena "seikkailuna", hyökkäys olisi ehkä oikeampi sana (sanoilla spekulointia). Sellaiselle agression osoittamiselle toivon tietysti epäonnistumista. Ketkä sitten ovat me? Ajattelen itseäni ja kaltaisiani, jotka mileuiten olisivat edenneet rauhallisemman kehityksen tietä ilman Venäjän vihamielisyyden osoituksia. Nehän nyt ovat täysin kiistattomia, eikö olekin?

  Karhun kellistäminen on vain mielikuva, ei kai kukaan meistä lähtökohtaisesti olisi mitään pahaa naapurille toivonut, mutta kun se alkoi rettelöimään ensin. Moni on varmasti tätä mieltä.
   
 20. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Tämä kirjoitus oli liian paljon kukkua sisältävä. Ohitan.
   
 21. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,409
  Tykkäykset:
  7,712
  Pisteet:
  1,286
  Tulkoot jokainen onnelliseksi omalla tavallaan...
   
  scip10, Teräsmies ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 22. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,871
  Tykkäykset:
  23,664
  Pisteet:
  1,286

Jaa tämä sivu