JR 7/JR 49

EK

Ylipäällikkö
Sotapäiväkirjoista kannattaa muistaa, että ne eivät ole 100% luotettavia, vaan usein jopa kuukausia jälkikäteen kirjoitettuja. Lisäksi hyvä kirjoittaja pystyi tekemään pelkästä täydennysmiesten saapumisesta värikkäämmän tapahtuman kuin vuosikerrallinen Nakke Nakuttajia. Vastaavasti taas huono kirjoittaja saattoi kuitata rykmentinvahvuisen vihollisen tuhoamisen merkinnällä "Kova tappelu". JR 49:n spk:n (huomaa, että myös pataljoonat pitivät spk:ta) tasosta minulla ei mitään käsitystä. JR 7:n valistusupseeri Matti Kuusi piti heidän sotapäiväkirjaansa melkein reaaliajassa, mutta puhtaaksikirjoitti sen myöhemmin. Ja oli kova kynämies.
 

baikal

Supreme Leader
Sotapäiväkirjoista kannattaa muistaa, että ne eivät ole 100% luotettavia, vaan usein jopa kuukausia jälkikäteen kirjoitettuja.

Wuosia sitten eräs sotakomppanianpäällikkö evp. kertoi kuinka spk piti aina kasailla tupakka-askin kansista ja rintataskuista kaivelluista lippulappusista, kartankulmista ja loppu muistin varoilta. Päiväkirjoja on varmasti yhtä paljon erilaisia kuin oli kirjoittajiakin.
 
Top