Jykevä avatar

Tuolla toisessa vitjassa esitellään vkts. Jonka pääponnin oli vapaan kansalaistoiminnan vastustaminen ja peruskoulun suitsiminen. Elinkeinoelämää kiinnosti opettaa pennuille lähinnä matikkaa ja käsitöitä, ruotsalaismallin mukaan Suomessa päädyttiin hieman eri teille.....samoin vkts:lle oli kauhistus se, kuinka jokaisesta mölöiisakistakin voitiin kouluttaa pitkälle jotain...vanha säätyjako oli tietysti parempi. Takana paljon kokoomus-rkp-väkeä, joiden piti saada tietysti omat pentunsa pidettyä paremmissa asemissa. Onnetonta lienee se, että suomalaista koululaitosta on kehuttu viljalti maailmalla...sekin on varmasti vkts-ansiota.

Ansionsa kullakin mutta on oikeasti ihan hieno juttu että nämä Pirkkalan monisteet jäivät kokeiluksi.
 
Minkä takia tätä mainiota opetusta on valmisteltu Yliopiston psykologian laitoksella? Eikö Tampereella ole ollut historia-ykt-laitosta?:rolleyes:

Onneksi tämä pentuihin vaikuttaminen loppui -70-luvun kauheuksiin....ei sitä enää tapahtu. Täh. Ja hitot. Nyt vaan teemoina ovat ilmastonmuutos, globaalit hirmuisuudet jne. Aina pitää olla joku houhotus, ei se katso vuosikymmentä.

UKK tuskin oli panemassa alulle tätä seitkytälukulaistamista.
 
Onneksi tämä pentuihin vaikuttaminen loppui -70-luvun kauheuksiin....ei sitä enää tapahtu. Täh. Ja hitot. Nyt vaan teemoina ovat ilmastonmuutos, globaalit hirmuisuudet jne. Aina pitää olla joku houhotus, ei se katso vuosikymmentä.

Missäköhän sitä mahdetaan järjestää täysin arvovapaata opetusta lapsille?

Aika heikko on sellaisen piltin ennuste joka uskoo kaiken koulussa tuputetun ja kun siihen lisätään välinpitämättömät vanhemmat jotka eivät viitsi opastaa tai edes keskustella niin Herra hyvästi hallitkoon.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyky formaaliseen ajatteluun (kyky ajatatella loogisesti ja abstraktisesti) kehittyy yleensä 12-16 vuoden iässä. Jos kykyä ei ole kuudenteentoista ikävuoteen mennessä kehittynyt se jää todennäköisesti kehittymättä. Aikaisemmin kuviteltiin, että kaikki ihmiset saavuttaisivat ajattelussa tuon tason, mutta uudempi tutkimus osoittaa, että valta-osa väestöstä ei sitä saavuta.
 
taktinen osuu oikeaan. Vanhempien on hoidettava oma sarkansa. Niin se piti tehdä -70-luvulla ja niin se pitää tehdä 2014. Kyseenalaistavan ja kysyvän oppilaan Vilma-laatikossa vaan on tunkua....eikä auta, että "isä kertoi, että"....kyllä virallinen Opetushallituksen luinen ote pitää vankoin kynsin dogmaattisesta ja vahvistetusta opista. Kovin keskusteleva tämä meidän paremminvointiyhteiskunnan Palkittu ja suitsutettu koululaitos ei ole.
 
Kyseenalaistavan ja kysyvän oppilaan Vilma-laatikossa vaan on tunkua....eikä auta, että "isä kertoi, että"....kyllä virallinen Opetushallituksen luinen ote pitää vankoin kynsin dogmaattisesta ja vahvistetusta opista. Kovin keskusteleva tämä meidän paremminvointiyhteiskunnan Palkittu ja suitsutettu koululaitos ei ole.

No jos tuo loppuisi edes peruskouluun, mutta eiiii.... Ikänäköä pukkaa ja hauta on lähempänä kuin kohtu - siitä huolimatta aika helvetan useasti törmää näihin kouluttajiin yms. jotka puhisee "Ja Majava täällä asiat tehdään niin kuin on koulutettu - onko selvä!"

Enemmän olen alkanut kallistua siihen, että tuo kouluttajien herkkänahkaisuus ja keskustelemattomuus on enemmänkin sitä kansanluonnetta ja sen kansa vaan pitää elää tai sitten muuttaa ulkomaille.

Tuossa juuri keväällä opastelin erästä teinityttyöä työelämän saloihin. Juteltiin asiasta kahvin ja keksilöiden kera. Kysyin tytöltä mikä työssä on tärkeää? Vastauksena tuli, että "saa toteuttaa itseään ja blaa blaa..." - aivan kuten opetusjallituksen ihmiset on kertoneet. Sanoin, että tuollaiset seikat on tärkeitä mutta ongelma on siinä että niitä toteuttaakseen pitää olla toimihenkilötasolla tms. ja se palvelualan homma mihin tyttö oli menossa ei todellakaan ollut sellainen. Kuorruttelin vähän totuutta ja kerroin, että tuossa asemassa työntekijä on joko "tuloksen tuoja tai tuloksen viejä". Seuraavaksi kysyin kumman viet pomon pöydälle "pussillisen ongelmia vai vinkin siitä miten toimintaa voi tehostaa?" jne...
 
Vahva OT, tästä entisen ylipäällikön kuva avattareksi a) jolle tai b) kulle


Halonen_muotokuva.jpg
 
Itse "fanitan" sen verran harvoja nykyisiä tai menneitä henkilöitä, että ei tulisi mieleenkään pousailla jonkun heistä kuva avattarena. Siksipä laitoin tuohon suomalaista terästä, johon suomalaisella ammuksella tehtiin reikä. Ihan itte.
 
Tottakai maailmankuvamme rakentuu omista elämänkokemuksistamme, mutta se että pikkupioneereille opetetut mantrat jatkaa elämäänsä tänä päivänäkin on hyytävää kuultavaa. :eek:

Näin täydellinen asioiden vääristely ei voi enää vahinko. Ei edes baikalilta. Jostain on jäänyt sellainen käsitys että olisit sitä ikäluokkaa joka on pulpettia kuluttanut 70-luvulla. Olen mitä ilmeisemmin käsittänyt väärin. Ja tämän sanon nyt ihan kohteliaisuutena, sillä muussa tapauksessa näin autenttinen tuulahdus luokkataistelun parhailta vuosilta ei ole tänä päivänä enää mahdollista. Kaikki mitä tuossa yrität vääntää on ihan autenttista taistolais propagandaa ja pelkäänpä pahoin ettet sitä edes itse käsitä. Ainut asia jolla on löyhä kosketuspinta totuuteen on tämä "peruskoulun suitsiminen". Osana luokkasota maailmankuvaasi et tietenkään käsitä mistä siinä silloin oli kyse. Tästä;

Vasemmiston vaikutusvalta kasvoi opetushallinnossa. Sosiaalidemokraattien vuoden 1972 tiedepoliittisella ohjelmalla oli keskeinen sija seuraavina vuosina. Sen mukaan tiedettä oli ryhdyttävä ohjaamaan määrätietoisesti ja opetuksessa oli annettava huomattava sija marxilaisuudelle.

Oletko aivan varma että Ruotsin malli perustui juuri tälle periaatteelle???

En tietysti tiedä miten ympäri Suomea toteutui tämä vapaa kansalaistoiminta :confused:, mutta meillä merkitsi 70-luvulla synkkiä asioita. Koululaisilla piti olla neuvostot ja matematiikan ja kädentaitojen sijaan piti opettaa poliittista aktivismia ja mielenositustekniikoita. Tämä vapaus siis oli keskusjohdettua ja koordinoitua. Itse kävin ns. korvaavaa koulua joten vältyin näiltä peruskoulun sosialistisilta päätavoitteilta, mutta kouluneuvostovaalit ja ipanat leikkimässä politiikkaa muistan kyllä hyvin. Kouluneuvostot lopetettiin 1980-luvulla niiden haitallisuuden takia. Ja juurikin tämän vastarinta toiminnan ansiosta.

Uskon että olet vankkumaton maailmankuvassasi joten tästä tuskin on hyötyä, mutta linkkaan sen nyt kuitenkin. Hyvin todennäköisesti vapaan maailman vastaista, elinkeinoelämän propagandaa. http://www.kasvatus-ja-aika.fi/site/?page_id=114


Kouluneuvostot olivat taistolaisten vallassa olleen Teiniliiton idea jonka Erkki Aho ja "Uffe" Sundqvist sitten ties kenen käskystä junailivat. Kekkonen hannasi ensin mutta antoi sitten vihreää valoa. Asiassa näyteltiin ensin mielenkiintoinen episodi. Opettajat panivat kampoihin ns. ristiinäänestyksen kohdalla. Erkki Ahon ajamassa mallissa sekä oppilas- että opettajaedustajien vaalissa saisivat äänestää molemmat. Tällöin oppilaat pääsisivät (enemmistöllään) käytännössä valitsemaan neuvostoihin myös opettajien edustajat.

Erkki Aho joutui tapaamaan opettajajärjestön edustajat hotelli Tornissa (tapaamisen päätti selvästi humoristi) 12.12. 1974. Salaisessa julkisuudelta piilossa olevassa tapaamisessa Aho joutui peräytymään. Kouluneuvostojen määrätty oppilaspäätösvaltaisuus (lue: poliittinen taustalla tapahtuva ohjailu) "demokratiassa" vesittyi aika lailla.

Peruskoulun jälkeen niitä oli enää lukioissa. Minä ja kaverini menimme kouluneuvostoon siksi aikaa, että nousin sen puheenjohtajaksi ja teimme historiaa: lopetimme kouluneuvoston. Kaksi vuotta meni lakiin niiden lopettamisesta.
 
Peruskoulun jälkeen niitä oli enää lukioissa. Minä ja kaverini menimme kouluneuvostoon siksi aikaa, että nousin sen puheenjohtajaksi ja teimme historiaa: lopetimme kouluneuvoston. Kaksi vuotta meni lakiin niiden lopettamisesta.

Hahh haa !

Oulussa eräs proffa saatiin valittua työntekijöidensä rajulla nimien keruulla opiskelijoiden keskuudessa vastoin muodollisesti pätevämmän valintaa...eli kyllä tuollaisella suoralla demokratiallakin vielä voidaan vaikuttaa.
 
Itse "fanitan" sen verran harvoja nykyisiä tai menneitä henkilöitä, että ei tulisi mieleenkään pousailla jonkun heistä kuva avattarena.
Itseasiassa odottelenkin tälläkonstilla saavani FSB:n ja SUPO -nimisten firmojen mielenkiinnon puoleeni. Koneeni takkuilee nykyjään jo siihenmalliin, että tiedä vaikka epätoivoinen huomiohuoraamiseni olisi tehnyt tehtävänsä. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Julkaistu: 06.10.2014 09:50 http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...-presidentti-kekkonen-murhayrityksen-kohteena
Yle: Presidentti Kekkonen murhayrityksen kohteena
Karjalainen

Suomen kahdeksas presidentti Urho Kaleva Kekkonen joutui virkakaudellaan murhayrityksen kohteeksi. Tiedot välikohtauksesta ovat jääneet erittäin pienen piirin tiedoksi, uutisoi Ylen MOT-ohjelma.

Kekkonen oli presidenttitiensä alussa 1950-luvun puolivälissä hyvin kiistelty hahmo. Kekkosen hyvin tunteneen professori Keijo Korhosen mukaan ilmapiiri oli Suomessa hyvin vaikea UKK:n aloittaessa presidenttinä.

- Sota oli vielä aika lähellä. Menetykset olivat muistissa, ja oli avoimia, kirveleviä haavoja. Hyvin monet suomalaiset tunsivat, että meidät oli pakotettu ystävyyspolitiikkaan ja että Kekkonen - jonkinlainen maan kavaltaja - antaa periksi venäläisille, Korhonen sanoo MOT:n haastattelussa.

Yle kertoo asiasta maanantai-iltana kello 20 TV1-kanavalla lähetettävässä MOT-ohjelmassa.
 
@baikal ... Ärsyttelen vielä vähän, sillä kaikesta huolimatta kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Yleissivistyksestä ei ole haittaa, jos haluaa antaa miehitetylle veljeskansalle toivon ja identiteetin, toimia sen kansallisena herättäjänä. Kekkonen loi 1964 ns. Suomen sillan, joka pelasti virolaisen kulttuurin.

Lennart Meren puhe:

http://vp1992-2001.president.ee/eng/k6ned/K6ne.asp?ID=3755

Muuta muistoa:

http://www.finland.ee/public/default.aspx?contentid=300249&nodeid=40600&contentlan=1&culture=fi-FI
 
En koskaan pääse perille tästä Pielaveden salovelasta. Oliko lintu vai kala, vai muuttuiko vain, tuli vanhaksi ja luovutti. Vai kaapattiinko ja vaihdettiin :)
 
Tuo Viron-silta on mielenkiintoinen pointti. Tosin oletan, että kohta "joku" rientää kertomaan, että ansio siitä(kin) kuuluu jollekin salaiselle oikeistolaiselle hyyhyyhym-ryhmälle.....eikä suinkaan Urkille. Näinhän Suomessa UKK:ta on tavattu kohdella...mutta lähinnä sen jälkeen, kun hän oli jo turvallisesti 6 jalkaa syvällä Hietaniemessä.
 
Tuo Viron-silta on mielenkiintoinen pointti. Tosin oletan, että kohta "joku" rientää kertomaan, että ansio siitä(kin) kuuluu jollekin salaiselle oikeistolaiselle hyyhyyhym-ryhmälle.....eikä suinkaan Urkille. Näinhän Suomessa UKK:ta on tavattu kohdella...mutta lähinnä sen jälkeen, kun hän oli jo turvallisesti 6 jalkaa syvällä Hietaniemessä.

Oli kova peluri vielä 1960-luvulla ydinaseiden varjossa maassa, jolla ei ollut edes mitään "uskottavan" tapaistakaan puolustusta.

Virolaiset akateemikot pitävät Kekkosta sankarinaan.

Kun lukee koko tuon jutun (ja puheen), on pakko miettiä, kellä nykypoliitikoistamme olisi tuohon aikaan ja tilanteeseen samanlaiset cojones ja ennen kaikkea sivistys + vielä pelisilmä.

http://www.utu.fi/fi/yksikot/yliopistosaatio/toiminta/itameren-historia-seminaari/arkisto/Documents/seminaariesite (2).pdf
 
Back
Top