kääntöveitset

leatheroil

Korpraali
Joo, onko kellään kokemusta noista Bökerin veitsistä? Böker Milan Magnum kiinnostaisi (tavallinen terän avaus), joskin myös nuo jousiavusteiset mallit. Niistä ei kyllä mitään kokemusta eli jos teistä jollain on, niin kestääkö tuo niiden mekanismi kuin hyvin ns. normaalikäyttöä? Tarkoitus ei ole mihin maliin sitten päädynkin ramboilla ihmisiä vastaan, vaan ihan hyötykäyttöä ajattelin. Muuten, tuo spydercon bug-veitsi on vissiin maailman pienin tehdastekoinen terä-ase. Hymyilytti tänään pakettia avatessa... siistiä työtä myös. Että, jos kerkiitte vastaamaan, niin kiitän. t:leatheroilBokerMagnumMilanNet.jpgBokerPlusStrikeautomatic.jpg
 
Joo, onko kellään kokemusta noista Bökerin veitsistä? Böker Milan Magnum kiinnostaisi (tavallinen terän avaus), joskin myös nuo jousiavusteiset mallit. Niistä ei kyllä mitään kokemusta eli jos teistä jollain on, niin kestääkö tuo niiden mekanismi kuin hyvin ns. normaalikäyttöä? Tarkoitus ei ole mihin maliin sitten päädynkin ramboilla ihmisiä vastaan, vaan ihan hyötykäyttöä ajattelin. Muuten, tuo spydercon bug-veitsi on vissiin maailman pienin tehdastekoinen terä-ase. Hymyilytti tänään pakettia avatessa... siistiä työtä myös. Että, jos kerkiitte vastaamaan, niin kiitän. t:leatheroilKatso liite: 13186Katso liite: 13187
Bökeria en osaa kehua enkä haukkua. Itsellä on ollut tälläinen Benchmaden Mini Griptilian 3-4 vuotta kaikenlaiseen näpräilyhommaan, pakettien availuun yms. Olen tykännyt kovasti ja uskallan suositella, AXIS-lukitus on tukeva kuin mikä. Terä on muistaakseni 154CM seosta, ei mitään hifikamaa mutta toimii ja helppo pitää terässä. Löytyy myös vähän isompi versio ilman tuota mini-etuliitettä.
http://bladereviews.com/benchmade-mini-griptilian-review/
bench3.jpg
Muoks Ovat näemmä päivittäneet teräslaadun uuteen.
 
Viimeksi muokattu:
Siistin näköinen veitsi, mutta vähän huonoa tuo saatavuus (kun netistä vilkaisin). Kiitos tästä vastauksesta & lisääkin saa tarjota! t:leatheroil
 
BM:n saatavuus Suomessa on +/-0. Ainakin "oikeat" Bökerit (=Saksassa tehdyt, Magnumit tehdään maailmalla) ovat hyviä. Itse ole Spyderco-mies lähinnä terän avausreiän takia, joka on paras:). Lamnian Italiassa teettämät/myymät Enzot ovat erittäin hyviä, jos avausnasta ei häiritse.
 
Ainakin minun jousella avautuvasta Bökeristä mekanismi löystyi vuoden päivittäiskäytön jälkeen sellaiseksi, että veitsi tuppasi avautumaan taskussa itsekseen. Sinänsä tuosta jousiavauksesta ei ole mitään hyötyä verrattuna nupilla tai avausreiällä varustettuun tavalliseen kääntöveitseen, molemmat saa auki yhdellä kädellä, nuppi tai reikä vaan ei kulu tai mene rikki.
 
Kiitos vastauksistanne. Joo, tätä vähän pelkäsin eli missä on liikaa liikkuvia osia alkaa ei toivottuja juttuja. Ja juuri tuohon kestävyyteen satsaan... No, pitää miettiä edelleenkin; tuosta Bökerin Milan Magnumista on tullut joku pakkomielle; hiton komee, eikä viimeistelykään näytä sudelta. Vieläkin voitte tälle mopolle kirjoitella... t:leatheroil
 
Itselläkin on yksi Böker Plus eikä valittamista.

Saksalainen kauppa mistä on tullut jotain ostettua: www.wolfster.de - on käsittääkseni yhden miehen pulju ja suurin osa kamaa toimitetaan tilauksesta, mutta muistaakseni hyvin vastasi pari vuotta sitten englanniksi posteihin ja asiallisesti tuli perille.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, pitää harkita, ainoa tuossa on tuo kieli-asia (jäi englanti joskus vähiin), mutta kiitos vastauksesta.t:leatheroil
 
Itsellä pari vuotta ollut käytössä Böker Navy Seals.... ou yeah murica.
Hinta oli jotain parikymppiä Varustelekasta, kulkeutuu töissä mukana Snigelin pikkutaskussa.
Uutena tylsä kuin työkaverin vitsit. Ihan peruskivellä teroitettuna paljon parempi.
Hyvin on toiminut jesarin katkomisessa, Saarioisten Kanakeiton muovin tökimisessä ettei räjjähdä ympäri mikroa (ai mistä tiedän), pakettien aukomisessa yms.
Turvavyöleikkuria ja lasinrikkojaa en ole päässyt testaamaan.
 
Voiko tuota naruleikkuria/turvavyöleikkuria mitenkään teroittaa? Olen joskus katellut tuollaista, mutta jäänyt hankkimatta.
 
Voiko tuota naruleikkuria/turvavyöleikkuria mitenkään teroittaa? Olen joskus katellut tuollaista, mutta jäänyt hankkimatta.
Itse miettinyt samaa, varmaan jollain pikkuviilalla, muuten taitaa olla mahdottomuus. Haluaisin et se on kans sit terävä kun pitäs toimia. Tosin onko noi 2-5€ yleisturvavyöleikkurit sen parempia.... Romikselle...
 
Kiitos taas vastauksesta etc. Tuossa olisi tietty edullinen veitsi...Joo, vaikka ei kokemusta, niin uskoisin, että pienellä timanttiviilalla saisi tuon remmileikkurin teroitettua. Nuo viilat ovat suht edullisia mm. motonetissä ja ihan harrastus käyttöön varsin päteviä. Enkä usko., että tuon hintaisessa bökerissä on osat karkaistu liian koviksi, kokeile. Juttu rönsyilee vähän, mutta puukkosivut.net:issä voisi joku tietää kanssa, ainakin mukavaa sakkia siellä. Edelleen voi noita terävehkeitä mailata, jos vain viitsitte. t:leatheroil
 
Bökerillä on eri laadukkuus luokkia, pelkkä Böker, Böker magnum muistaakseni halvemman luokan veitsi sarja, böker plus laadukkaammilla materiaaleilla tms. Sitten oli joku Böker arbolito.
Böker tehdään kai saksassa, plus taiwanissa ja kiinassa, magnum varmaan samoin, arbolito taisi olla argentiinassa. Käytännössä tuo valmistusmaa ei tämmöisellä nimekkäällä merkillä näy laadussa, vaikuttaa vaan hintaan.
Kiinasta tulee ihan niin laadukasta kuin haluaa, eli saksan veroista laatua saadaan sieltä halvemmalla tarvittaessa, ilmeisesti kuitenkin imago syistä tuo päämerkki on edelleen perinteitä kunnioittaen saksasta.
Ja materiaalien laadukkuus maksaa, titaanit ja uudet teräkset ovat huomattavasti kalliimpia kuin perus 440 teräkset.

Mutta siis kokemuksia, joku napista avautuva Böker on, minkä nimeä en nyt muista. Vaikuttaa ihan toimivalta ja kestävältä, mutta näitä automaatteja en käytä itse mitenkään kovassa käytössä, lähinnä leluina millä leikkiä sohvalla tms! Eipä niitä mihinkään puiden pilkkomisiin ole tarkoitettukaan. Epäilen mekanismin kestoa pitkässä juoksussa jos alkaa runttaamaan näillä.

Sitten on böker magnum fire department. Se on EA-laukussa autossa, 440 terästä, niin ei ruostu helposti, siinä on kanssa tuo leikkuu koukku.
Joku bökerin eräveitsi on myös (motonetistä, mutta siinä ei lue böker), kuitenkin täysin sama kuin heidän malli, eli valmistavat myös muille merkeille. Kestänyt metsäkäytössä puiden pikkomista jne.
Vähän paksu terä ja perus puukko teroitus, mistä en välttämättä pidä. Suht raskaan oloinen kokoonsa.

Huutonetissä käyttäjä E-knife myy uusia veitsiä, ja hintakin usein halvempi kun vertaa kauppoihin. http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/2529809
Jonkun verran tullut ostettua tätä kautta (kaikki viimeiset), toimittaa kysymällä tilauksesta malleja joita ei ole tuossa huutonetissä myynnissä, tällöin toimitusaika ollut luokkaa 2-3vk.

Itse kun ostan veitsiä (juu on muutama liikaa:), ainakin vaimon mielestä), niin pyrin ostamaan laadukkaita merkkejä ja laadukkailla materiaaleilla. Näin
voi olla varma että kestävät käyttöä ja eivät hajoa käsiin. Terä pysyy paremmin, ovat kevyempiä mutta kestävämpiä jne. Huomaa selkeän eron kyllä terämateriaaleissa, marketin halpis linkkari
tylsyy kun kerran leikkaa pahvilaatikon auki ja ei sitä oikeen teräänkään saa, niin pehmeätä materiaalia on. Jonkun spydercon tai vastaavan kun ostaa niin ero on valtava.
Komppaan veeteeteetä siinä että spydercot ovat loistavia, myöskin tuon avausreiän osalta. Useimmiten minun edc on spydercon joku malli.
 
Käyttö-Spydercoa halajavalle vielä neuvoa teroituksista
  • SpyderEdge-teroitetulla ei paljoa veistellä, ei sillä tosin paljon muutakaan käyttöä ole
  • kovera Hollow Grind on helppo teroittaa, mutta sopii huonosti veistelyyn
  • suomalaiseen makuun suora Full Flat Grind tai Scandi Grind on omiaan
  • tehtaan jäljiltä terät ovat teräviä, mutta sen tylppä suu (Secondary Bevel) estää tehokkaasti hyötykäytön, jälkiteroitukseen pitää siis varautua
  • parhaaseen tulokseen olen päässyt, kun olen tehnyt karkean jälkiteroituksen timanttiliipalla ja viimeistelyn pehmeän kumilevyn päällä 600/800 mesh vesihiomapaperilla ja ohuella öljyllä, lopputulos on hyvin lievästi kupera Convex Grind
 
Eihän ne vanhemmat ole aina pitänee luovuudesta... En tiedä, miten muualla, mutta täällä Itä-Suomessa jotkut kehittävät kohtauksen kaikkiin terä-aseiisiin liittyviin juttuihin. Härskeimpiä ne, kun näyttää teroituksesta lähtien + neuvoo vuolemiset sun muut, niin on kumma, jos jotain jorinaa siitä ei seuraisi. Kakarana sain järjestään kaikki terävehkeet valmiiksi tylsinä, josta ei sitten pitkiin aikoihin pelkoa, että jotain voisi vaikka vuolla.Terävä on turvallinen-juttu opittiin mutkien kautta, juuri tylsällä ne vahingot sattuvat + leikkuuhaava paranee huonommin. En saanut liitettyä tähän kuvaa, mutta joku sellainen alaspäin kaareva terä; taittuvia & kiinteällä terällä. No, 16-vuotiselle pojalle olisi pitänyt sellainen hommata, koska hieno on + jollain muullakin. Perustelin tuota hankintaa, siis nimen omaan pitäisi tietää, tuleeko esine koristeeksi vai käyttöön. Jollain tuollaisella leikkaa huopaa ja nahkaa, joskin mora tai muu halpa ajaa saman asian olematta sitten muuten nätti. Itsellä on parikin ns. puutarhaveistä, jolla hyvä leikata kaikenlaista. Kun vielä oma suutarointi kannatti olivat nuo veitset siihen omimmillaan. Mutta lisää vaan terä-asejuttuja, luen mielelläni. t:leatheroil PS:pentuna pakkolunastettiin n.114 terä-vehjettä, mutta nyt on määrä koossa, ellei ylikin. Ei ole 51 vuoteen tullut hankittua ainoatakaan rikosmerkintää,näille hysteerikoille noin niin kuin tiedoksi:) PS:pienin terä-ase tehty ns. purjeneulasta (tikari) + suuremmasta tein miekan PSS: Voin pistää noista omalla koneella kuvia, jos kiinnostaa (?!)
 
Benchmadea täälläkin, halvemman pään Mini-Pika 2 ollut muutaman vuoden työpöydän ylimmässä laatikossa käsillä :)

25015a.jpg
 
Benchmadea täälläkin, halvemman pään Mini-Pika 2 ollut muutaman vuoden työpöydän ylimmässä laatikossa käsillä :)

25015a.jpg
Komia... ei vain suomi-versiota netissä näe, pitäisi englanti äkkiä opetella. Tuosta tuli muuten väkisinkin mieleen spydercon veitset avaus reikää myöten t:leatheroil
 
Ehdin sitten eilen tilaamaan netistä tuon mainitun Böker Milan Magnumin, eikä suomen kielestä pelkoa... Juttu kiinnosti, koska tuo esine alkaa useimmissa paikoissa olla loppunut. Vaikka olen kortti-ostoksia vastaan, tämän saamiseen ei muuta keinoa ollut. Onko kenellä tietoa, kuinka nopeasti tuo rahasuoritus lähtee tililtä, kun siis eilen tein, mutta mitään vahvistusta en ole saanut. Nettimyyjän firma on Dowdle Sports & Outdoors.t:leatheroil
 
Back
Top