Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Näin hallitus selviytyy Halla-ahon voitosta – Sipilä vain kaivaa varanumerot esiin
Kolumni: Porvarihallituksen ohjelmaankaan tuskin tarvitsee puuttua kuin nimellisesti. Lopusta pitävät huolen loikkarit.
Mitä tapahtuu, kun Jussi Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi?
Halla-aho itse kertoi tiistaina, että hän jatkaa siinä tapauksessa europarlamentaarikkona eikä työnnä itseään ministeriksi.
Toiset hämmästyivät suunnitelmaa. Toiset taas pitävät sitä aivan luonnollisena, koska hallituspuolueena perussuomalaiset ei voisi jatkaa jos sitä johtaa rasismirikoksesta tuomittu poliitikko.
Ensimmäisenä hallituspuolueen näkyvänä vaikuttajana asian lausui julkisesti Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori, joka myös pyrkii kokoomuksen ehdokkaana Helsingin pormestariksi ensi kuun kuntavaaleissa.
Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpokin lausui kautta rantain, ettei kokoomus voi osallistua arvojensa vastaiseen hallitukseen.
Siis hallituskriisikö edessä Suomella?
Ei välttämättä, eikä ainakaan mikään ylipääsemätön kriisi, sillä porvarihallitus voisi jatkaa eduskunnan enemmistön tuen turvin ja vain pienehköillä uusjärjestelyillä.
Hallituksen vain muodostaisivat nykyisten keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sijasta keskusta, kokoomus, ruotsalaiset ja kristilliset.
Neljällä ryhmällä tosin saataisiin aikaiseksi vain äärimmäisen niukka enemmistö eli yhteensä 101 kansanedustajaa.
Mutta asian muuttanee helpommaksi se, että Halla-ahon voiton takia perussuomalaisista liukeaa ja loikkaa muualle pieni mutta riittävä määrä kansanedustajia, jotka eivät halua jäädä maahanmuuttovastaisuuden johtoteemakseen ottavaan puolueeseen.
Keitä lähtee? Siitä puheenjohtajaehdokas itse antoi viitettä tiistai-iltana Ylen tv-uutisten haastattelussa. Hän sanoi, että perussuomalaisiin on tultu monista syistä ja että puolueessa esiintyy edelleen ”smp-nostalgiaa”. Perään Halla-aho lisäsi, että 2000-luvulla puolueen on vastattava 2000-luvun haasteisiin.
Lähtijöiden luontevin suunta ovat juuri kolme suomenkielisintä uuden hallituskvartetin puoluetta, siis keskusta, kristillisdemokraatit ja kokoomus. Joku persuista voi toki kaikota myös demareihin, mutta useimpia kiinnostanee ei-vasemmistolainen vaihtoehto.
Juha Sipilälle ei tuottane vaikeuksia vaihtaa hallituspuolueita. Kd otti jo perusporvarihallituksen aloittaessa asenteen, että se haluaisi olla mieluiten mukana ministeristössä, koska hallitusohjelmaan kirjatut arvot ja tavoitteet sopivat sille erittäin hyvin.
Rkp:stä puolestaan tiedetään perinteisesti, ettei sellaista hallitusohjelmaa kukaan pysty rakentamaankaan, etteikö se ruotsalaisille kelpaisi – kunhan puolue saa joitain takeita tiettyjen erityistoiveidensa kunnioittamisesta ja kaksikielisyyden vaalimisesta.
Tällä kertaa rkp:n ”kynnyskysymys” hallitukseen osallistumisessa voisi olla vaikkapa se, että muut kolme puoluetta lupaisivat taata ruotsia pääkielenään käyttävän tuomioistuimen säilymisen Pohjanmaalla.
Tämä kuvio ei ole yksin omassa kierossa mielikuvituksessani kehittynyt. Siitä puhui yksityisesti eräs suhteellisen keskeisessä asemassa oleva pitkäaikainen vaikuttaja, joka osaa laskea.
Olisi ihme, jos tätä ei olisi pohdittu myös keskustan ja kokoomuksen strategisissa sisäpiireissä.
Suunnitelman ylivoimainen etu kun olisi se, ettei hallitusohjelmaan käytännössä tarvitsisi puuttua. Siellä olevat perussuomalaisimmat linjaukset voitaisiin joko unohtaa tai muokata hiukan uusiksi lähinnä liberaalishenkisten rkp:läisten mieliksi.
Talous-, turvallisuus- ja EU-politiikassa voitaisiin edetä jokseenkin tutuilla linjoilla – ainakin siellä, missä hallituksella ylipäätään linja on ollut.
On tosiaan veikeä tuo "toimittajan vapaus" kirjoittaa aikamoinen. Samoin tasapuolisuus, joka on nyt vaikkapa YLE.n vaalikoneeseen, nimittäin meidän kunnassa ei ole ollut yhtään Perussuomalaisten ehdokasta vaalikoneessa...Kova on ahdistus toimittajalla..
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nai...ipila-vain-kaivaa-varanumerot-esiin-24342236/
On tosiaan veikeä tuo "toimittajan vapaus" kirjoittaa aikamoinen. Samoin tasapuolisuus, joka on nyt vaikkapa YLE.n vaalikoneeseen, nimittäin meidän kunnassa ei ole ollut yhtään Perussuomalaisten ehdokasta vaalikoneessa...
Ei tule "vaikeita" edustajia kyselemään "tyhmiä" valtuustoon, kun ei kukaan osaa edes heitä äänestää.... hauskaa menoa on tämä suomalin meininki.
Tuota en tiedä, ei ollut koko PS puoluetta siellä...Ehdokkaiden pitää itse hoitaa tietonsa vaalikoneeseen. Ovatkohan hoitaneet sen osuuden? Taitavat kuitenkin olla itse jättäytyneet pois.
Tuota en tiedä, ei ollut koko PS puoluetta siellä...
Ok... hyvä kuulla, että tasapuolisuus julkaisemisessa kuitenkin on... liekö PS porukka päättänyt jäädä pois vaalikoneessa...Ei ole Ylen puolelta tuo päätös.
Tälle vahvistus, jokaisen pitää itse hoitaa vaalikoneeseen tiedot sähköpostiin tulleen linkin kautta ja sähköposti on pitänyt ilmoittaa ehdokkaaksi ryhtyessä.Ehdokkaiden pitää itse hoitaa tietonsa vaalikoneeseen. Ovatkohan hoitaneet sen osuuden? Taitavat kuitenkin olla itse jättäytyneet pois.
Ok... hyvä kuulla, että tasapuolisuus julkaisemisessa kuitenkin on... liekö PS porukka päättänyt jäädä pois vaalikoneessa...
Kova on ahdistus toimittajalla..
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nai...ipila-vain-kaivaa-varanumerot-esiin-24342236/
Tälle vahvistus, jokaisen pitää itse hoitaa vaalikoneeseen tiedot sähköpostiin tulleen linkin kautta ja sähköposti on pitänyt ilmoittaa ehdokkaaksi ryhtyessä.
Jussi Halla-aho
2 mins ·
Helsingin Sanomat HS
·
No nyt on laatulehti Helsingin Sanomat liekeissä.
(Selvennys toimittajille: Edellinen ei tarkoita, että uhkaan polttaa Sanomatalon.)
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005129645.html?share=1488bf4936280beb009e9bf0603ba8eaPerussuomalaiset on vaarassa syöksyä kohti pimeyden ja pahuuden aikaa
Perussuomalaiset on vaihtamassa aateperintönsä kansainväliseen oikeistopopulismiin, jonka juuret ovat fasismissa, kirjoittaa Yrjö Rautio HS:n kolumnissa.
Yrjö Rautio
Julkaistu: 17.3. 5:00 , Päivitetty: 17.3. 6:53
Mitä ihmeellistä siinä on kun vasemmistolaiset kirjoittavat negatiivista Perussuomalaisista?
Noh, kirjoittaja edustaa professiota, eli on lääkäri.Tässä vähän kritiikkiä näille SOTE -kohkaajille. Koko homma alkaa haista poliittiselle kusetukselle, jossa luotiin lisää hallinnollisia suojatyöpaikkoja poliitikkoveljille.
http://blogs.helsinki.fi/med-viikon...iraanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/
Samaa mieltä kanssasi.Toivotaan, että asiat kääntyvät soteuudistuksessa parhain päin. Alkuasetelma vain ei ole kovin lupaava. Hallinto olisi voinut olla puolet suunnitellun kokoisesta ja silti toimia riittävän hyvin. Kunhan ei olisi niitä kolmen-neljän tonnin ukkoja laskemassa klemmareita..
edit: ja niillä klemmarinlaskijoilla jokaisella oma pomo