Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

hansai

Ylipäällikkö
Kova on ahdistus toimittajalla..

Näin hallitus selviytyy Halla-ahon voitosta – Sipilä vain kaivaa varanumerot esiin
Kolumni: Porvarihallituksen ohjelmaankaan tuskin tarvitsee puuttua kuin nimellisesti. Lopusta pitävät huolen loikkarit.

Mitä tapahtuu, kun Jussi Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi?

Halla-aho itse kertoi tiistaina, että hän jatkaa siinä tapauksessa europarlamentaarikkona eikä työnnä itseään ministeriksi.

Toiset hämmästyivät suunnitelmaa. Toiset taas pitävät sitä aivan luonnollisena, koska hallituspuolueena perussuomalaiset ei voisi jatkaa jos sitä johtaa rasismirikoksesta tuomittu poliitikko.

Ensimmäisenä hallituspuolueen näkyvänä vaikuttajana asian lausui julkisesti Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori, joka myös pyrkii kokoomuksen ehdokkaana Helsingin pormestariksi ensi kuun kuntavaaleissa.

Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpokin lausui kautta rantain, ettei kokoomus voi osallistua arvojensa vastaiseen hallitukseen.

Siis hallituskriisikö edessä Suomella?

Ei välttämättä, eikä ainakaan mikään ylipääsemätön kriisi, sillä porvarihallitus voisi jatkaa eduskunnan enemmistön tuen turvin ja vain pienehköillä uusjärjestelyillä.

Hallituksen vain muodostaisivat nykyisten keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sijasta keskusta, kokoomus, ruotsalaiset ja kristilliset.

Neljällä ryhmällä tosin saataisiin aikaiseksi vain äärimmäisen niukka enemmistö eli yhteensä 101 kansanedustajaa.

Mutta asian muuttanee helpommaksi se, että Halla-ahon voiton takia perussuomalaisista liukeaa ja loikkaa muualle pieni mutta riittävä määrä kansanedustajia, jotka eivät halua jäädä maahanmuuttovastaisuuden johtoteemakseen ottavaan puolueeseen.

Keitä lähtee? Siitä puheenjohtajaehdokas itse antoi viitettä tiistai-iltana Ylen tv-uutisten haastattelussa. Hän sanoi, että perussuomalaisiin on tultu monista syistä ja että puolueessa esiintyy edelleen ”smp-nostalgiaa”. Perään Halla-aho lisäsi, että 2000-luvulla puolueen on vastattava 2000-luvun haasteisiin.

Lähtijöiden luontevin suunta ovat juuri kolme suomenkielisintä uuden hallituskvartetin puoluetta, siis keskusta, kristillisdemokraatit ja kokoomus. Joku persuista voi toki kaikota myös demareihin, mutta useimpia kiinnostanee ei-vasemmistolainen vaihtoehto.

Juha Sipilälle ei tuottane vaikeuksia vaihtaa hallituspuolueita. Kd otti jo perusporvarihallituksen aloittaessa asenteen, että se haluaisi olla mieluiten mukana ministeristössä, koska hallitusohjelmaan kirjatut arvot ja tavoitteet sopivat sille erittäin hyvin.

Rkp:stä puolestaan tiedetään perinteisesti, ettei sellaista hallitusohjelmaa kukaan pysty rakentamaankaan, etteikö se ruotsalaisille kelpaisi – kunhan puolue saa joitain takeita tiettyjen erityistoiveidensa kunnioittamisesta ja kaksikielisyyden vaalimisesta.

Tällä kertaa rkp:n ”kynnyskysymys” hallitukseen osallistumisessa voisi olla vaikkapa se, että muut kolme puoluetta lupaisivat taata ruotsia pääkielenään käyttävän tuomioistuimen säilymisen Pohjanmaalla.

Tämä kuvio ei ole yksin omassa kierossa mielikuvituksessani kehittynyt. Siitä puhui yksityisesti eräs suhteellisen keskeisessä asemassa oleva pitkäaikainen vaikuttaja, joka osaa laskea.

Olisi ihme, jos tätä ei olisi pohdittu myös keskustan ja kokoomuksen strategisissa sisäpiireissä.

Suunnitelman ylivoimainen etu kun olisi se, ettei hallitusohjelmaan käytännössä tarvitsisi puuttua. Siellä olevat perussuomalaisimmat linjaukset voitaisiin joko unohtaa tai muokata hiukan uusiksi lähinnä liberaalishenkisten rkp:läisten mieliksi.

Talous-, turvallisuus- ja EU-politiikassa voitaisiin edetä jokseenkin tutuilla linjoilla – ainakin siellä, missä hallituksella ylipäätään linja on ollut.
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nai...ipila-vain-kaivaa-varanumerot-esiin-24342236/
 

TBman

Ylipäällikkö
On tosiaan veikeä tuo "toimittajan vapaus" kirjoittaa aikamoinen. Samoin tasapuolisuus, joka on nyt vaikkapa YLE.n vaalikoneeseen, nimittäin meidän kunnassa ei ole ollut yhtään Perussuomalaisten ehdokasta vaalikoneessa... ;)
Ei tule "vaikeita" edustajia kyselemään "tyhmiä" valtuustoon, kun ei kukaan osaa edes heitä äänestää.... hauskaa menoa on tämä suomalin meininki.
 

Rannari

Ylipäällikkö
On tosiaan veikeä tuo "toimittajan vapaus" kirjoittaa aikamoinen. Samoin tasapuolisuus, joka on nyt vaikkapa YLE.n vaalikoneeseen, nimittäin meidän kunnassa ei ole ollut yhtään Perussuomalaisten ehdokasta vaalikoneessa... ;)
Ei tule "vaikeita" edustajia kyselemään "tyhmiä" valtuustoon, kun ei kukaan osaa edes heitä äänestää.... hauskaa menoa on tämä suomalin meininki.
Ehdokkaiden pitää itse hoitaa tietonsa vaalikoneeseen. Ovatkohan hoitaneet sen osuuden? Taitavat kuitenkin olla itse jättäytyneet pois.
 
Ehdokkaiden pitää itse hoitaa tietonsa vaalikoneeseen. Ovatkohan hoitaneet sen osuuden? Taitavat kuitenkin olla itse jättäytyneet pois.
Tälle vahvistus, jokaisen pitää itse hoitaa vaalikoneeseen tiedot sähköpostiin tulleen linkin kautta ja sähköposti on pitänyt ilmoittaa ehdokkaaksi ryhtyessä.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Ok... hyvä kuulla, että tasapuolisuus julkaisemisessa kuitenkin on... liekö PS porukka päättänyt jäädä pois vaalikoneessa...
Tuo vaalikonesysteemi menee jotenkin niin että sinne ilmoittaudutaan puolueen tai paikallisyhdistyksen tms. kautta. Jos tuota ei ole tehty niin se on tosiaan oma päätös.
 
Itse olen seurannut PS:n puheenjohtaja kilvan alkumetrejä ja mielenkiintoinen huomio on että alkumetreillä Timo Soini on hoitanut pitkälti puhumista Halla-Ahon speakkeja vastaan, ei siis liene kaukaa haettu ajatus että Timo haluaa mieleisensä johtajan puolueelle.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Tälle vahvistus, jokaisen pitää itse hoitaa vaalikoneeseen tiedot sähköpostiin tulleen linkin kautta ja sähköposti on pitänyt ilmoittaa ehdokkaaksi ryhtyessä.
KD:n ohjeistus asiaan:YLEN VAALIKONE

Ylen kuntavaalien 2017 ehdokaskoneeseen pääsee kahdella eri tavalla:

1. Mene tietokoneesi nettiselaimella (Chrome tai Firefox) osoitteeseen: ehdokaskone.yle.fi

2. tai lataa Yle Ehdokaskone -sovellus älypuhelimeesi tai tablettiisi. Android-laitteilla sovellus löytyy Google Play -kaupasta ja Applen laitteilla App Storesta pian.

Uudistuneessa vaalikoneesssa on mukana myös kolme kysymystä, joihin ehdokkaat vastaavat videomuodossa. Tämä tapahtuu Ehdokaskoneessa, ja sitä varten ehdokas tarvitsee kameralla varustetun tietokoneen tai mobiililaitteen. Näin syntyvät vaaligalleriavideot julkaistaan vaalikoneen yhteydessä. Vaaligallerian julkaisun jälkeen ehdokas voi hyödyntää videota lataamalla sen itselleen ja jakamalla videota/linkkiä siihen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vastata voi 8.4. asti, mutta kannattaa vastata pikaisesti. Muista julkaista vastauksesi. Vaalikone ja videot on avoinna äänestäjille: vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017

Rekisteröityminen ehdokaskoneeseen:

Ehdokkaat rekisteröityvät Ehdokaskoneeseen ensimmäisellä käyntikerralla. Ehdokkaat tarvitsevat rekisteröintiin puoluekoodin, joka on toimitettu ehdokkaille sähköpostilla. (Jos et löydä sähköpostia, laita sähköpostia: mikko.rekimies@kd.fi.)

Rekisteröitymisen jälkeen ehdokas saa henkilökohtaisen salasanan, jonka avulla hän pääsee tarvittaessa täydentämään vastauksiaan myöhemmin. Tunnusten voimassaoloaika päättyy, kun vastausaika umpeutuu. Huom! Tämän jälkeen vastauksia ei siis voi enää muuttaa!

Apua ongelmatilanteissa:

Ehdokaskoneessa on hyvät käyttöohjeet, ja vastauksia yleisimpiin ongelmiin löytyy Usein kysytyt kysymykset -sivulta: https://ehdokaskone.yle.fi/#/public/faq. Jos sieltä ei löydy vastausta, ehdokas voi lähettää sähköpostia osoitteeseen: vaalikone.tuki@yle.fi

Unohtuneen henkilökohtaisen salasanan ehdokas voi uusia itse: Unohtuiko salasana -linkin kautta, joka löytyy Ehdokaskoneen etusivulta. Kaikissa mahdollisissa kysymyksissä yhteys suoraan Yleen: vaalikone.tuki@yle.fi
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jussi Halla-aho
2 mins ·
Helsingin Sanomat HS
·
No nyt on laatulehti Helsingin Sanomat liekeissä.

(Selvennys toimittajille: Edellinen ei tarkoita, että uhkaan polttaa Sanomatalon.)
Perussuomalaiset on vaarassa syöksyä kohti pimeyden ja pahuuden aikaa
Perussuomalaiset on vaihtamassa aateperintönsä kansainväliseen oikeistopopulismiin, jonka juuret ovat fasismissa, kirjoittaa Yrjö Rautio HS:n kolumnissa.

Yrjö Rautio
Julkaistu: 17.3. 5:00 , Päivitetty: 17.3. 6:53
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005129645.html?share=1488bf4936280beb009e9bf0603ba8ea
 

kimmo.j

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tässä vähän kritiikkiä näille SOTE -kohkaajille. Koko homma alkaa haista poliittiselle kusetukselle, jossa luotiin lisää hallinnollisia suojatyöpaikkoja poliitikkoveljille.

http://blogs.helsinki.fi/med-viikon...iraanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/
Noh, kirjoittaja edustaa professiota, eli on lääkäri.

Julkisen terveydenhuolloin suurin pelko on kilpailu joka saattaisi osoittaa, että kehuttu systeemi ei olekaan niin hyvä kun annetaan uskoa. Nythän potilaan on tyydyttävä siihen mitä on, tai harvoin hakeuduttava omakustanteisesti yksityiselle. Se että muualla on asiat huonommin kuin meillä ei saa olla este sille että parannetaan.

Toki tuleva SoTe ei ole täydellinen, mutta juuri professio on suurimman byrokratian takana. Ne ylilääkärin virat kun ovat haluttuja.

Edit: lääkärit muuten vastustavat ja pelkäävät poliitikkojen rajoittavan heidän päätösvaltaansa sielä hallinnossa. Siksi tämäkin ylilääkäri vastustaa poliittista ohjausta. Se kun rajoita tuhlausta.
 
Toivotaan, että asiat kääntyvät soteuudistuksessa parhain päin. Alkuasetelma vain ei ole kovin lupaava. Hallinto olisi voinut olla puolet suunnitellun kokoisesta ja silti toimia riittävän hyvin. Kunhan ei olisi niitä kolmen-neljän tonnin ukkoja laskemassa klemmareita..

edit: ja niillä klemmarinlaskijoilla jokaisella oma pomo
 
Viimeksi muokattu:

kimmo.j

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Toivotaan, että asiat kääntyvät soteuudistuksessa parhain päin. Alkuasetelma vain ei ole kovin lupaava. Hallinto olisi voinut olla puolet suunnitellun kokoisesta ja silti toimia riittävän hyvin. Kunhan ei olisi niitä kolmen-neljän tonnin ukkoja laskemassa klemmareita..

edit: ja niillä klemmarinlaskijoilla jokaisella oma pomo
Samaa mieltä kanssasi.

Pidän ainoana mahdollisuutena kilpailuttaa julkista terveydenhuoltoa yksityisen kanssa ainoana toimivana keinona saada ala terveemmäksi.