Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Vonka, 03.11.2014.

Tagit:
 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Tässä ketjussa seuraan erityisesti kotimaan presidentin, pääministerin ja ulkoministerin työskentelyä. Katsotaan, pysyykö ketju hengissä useampien ministerikausien yli. Pyritään käsittelemään ministeritason ihmisten (tai eturivin poliitikon, jolla on korkea virka) toimintaa ja lausuntoja. Erityisesti kaupankäynti ja turvallisuuspolitiikka fokuksessa.

  Näin näemme, kuka oikeasti tekee ja mitä tekee isänmaan eteen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2014
 2. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Kehitysministeri Sirpa Paatero.

  3.11.14

  Valtiosta tulee Gasumin enemmistöomistaja


  Suomen valtio edelleen vahvistaa huoltovarmuuttaan ja kilpailukykyisen energiansaantiaan ostamalla Fortumin 31 prosentin ja E.ON:n 20 prosentin omistusosuudet maa- ja biokaasuyhtiö Gasum Oy:ssä. Osakekauppoja koskeva sopimus allekirjoitettiin tänään. Valtion omistusosuus Gasumissa nousee kaupan myötä yhteensä 75 prosenttiin.

  "Maakaasun asema Suomen energiahuollossa ja teollisessa käytössä on tärkeä. Olen erittäin tyytyväinen, että valtio pääsee tekemään tämän kestävän ja pitkän aikavälin ratkaisun, jolla vahvistetaan Suomen huoltovarmuutta ja turvataan kilpailukykyisen energian saatavuutta suomalaiselle teollisuudelle", toteaa valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero.
   
  YliKoo tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Sauli Niinistö, tasavallan presidentti

  Tasavallan presidentti tekee työvierailun Italiaan 4.-5. marraskuuta 2014 Italian presidentin Giorgio Napolitanon kutsusta. Presidenttien keskusteluissa aiheena on mm. Euroopan tulevaisuus politiikan, talouden ja turvallisuuden näkökulmasta. Lisäksi keskustelussa on esillä Ukrainan kriisi ja suhteet Venäjään sekä Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja maahanmuuttokysymykset erityisesti Välimeren alueella.

  Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat torstaina 30. lokakuuta 2014 Ukrainan tilanteesta.

  Presidentin kanslian mukaan presidentti Poroshenko ja Ukrainan uusi parlamentti sekä muodostettava hallitus tulevat tarvitsemaan kansainvälisen yhteisön täyden tuen Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisupyrkimyksissä ja yhteiskunnallisten uudistusten toteuttamisessa. Taistelut Itä-Ukrainan konfliktialueilla jatkuvat, eikä Venäjä ole täyttänyt kaikkia Minskin tulitaukosopimuksen ehtoja. Minskin sopimuksen toimeenpano kaikilta osin ja kaikkien toimesta on välttämätöntä.

  Tapaaminen Intian presidentin kanssa (lokakuu)

  Niinistö pyrkii kaksinkertaistamaan Intian kaupan.

  Suomen ja Intian välinen kauppavaihto oli viime vuonna noin miljardi euroa ja se on viime vuosina ollut kasvussa, mutta potentiaalia niin kaupan kuin suorien investointien kasvattamiseen on edelleen. Intian markkinat tarjoavat suomalaisyrityksille runsaasti liiketoimintamahdollisuuksia mm. infrastruktuurin rakentamiseen, energiantuotantoon, metsäteollisuuteen, ICT-, ympäristö- ja elintarviketeknologiaan sekä terveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyen. Erityisesti suomalaiselle cleantech-osaamiselle on Intiassa kysyntää.

  Vierailun yhteydessä allekirjoitettiin maiden välillä yhteensä 16 sopimusta, mm. yhteistyösopimus suomalaisten yliopistojen ja intialaisten teknologiainstituuttien välillä sekä uusiutuvan energian käyttöä koskeva sopimus.

  Niinistö Kanadassa (lokakuu)

  Presidentin ja pääministerin tapaamisessa keskustelunaiheita olivat etenkin Ukrainan kriisi ja Venäjän toimet kriisissä, kuten sen tekemät Ukrainan suvereenisuuden loukkaukset. Kansainvälisistä ajankohtaisista aiheista keskusteluissa käsiteltiin myös Lähi-idän tilannetta ja erityisesti terroristijärjestö Isisin toimintaa Syyriassa sekä Irakissa.

  Arktisten asioiden kohdalla presidentti Niinistö ja pääministeri Harper olivat yhtä mieltä siitä, että maiden olisi lisättävä yhteistyötään. Yhteistyön lisäämisen tarve koskee tieteellistä ja teknologista tutkimusta sekä kanadalaisten ja suomalaisten yritysten välistä yhteistyötä. Pontimena lisääntyvälle yhteistyölle toimii vastaperustettu Arktinen talousneuvosto.

  Presidentti Niinistö ja pääministeri Harper ilmaisivat myös tyytyväisyytensä Kanadan ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen solmimisesta. Kun CETA-sopimus saadaan ratifioitua ja toimeenpantua, lisää se talousmahdollisuuksia Kanadan ja Suomen välille.

  Lisää turvallisuuspolitiikkaa (presidentin kanslia)

  Suomi osallistuu aiemmin linjatun mukaisesti vuonna 2015 pohjoismaiseen EU:n taisteluosastoon. Valiokunta linjasi, että Suomi asettaa helikopteriosaston, noin 70 sotilasta, korkeaan valmiuteen osana Ruotsin, Suomen, Norjan, Viron, Liettuan, Latvian ja Irlannin muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2015. Taisteluosaston kokonaisvahvuus on noin 2500 sotilasta.

  Suomen asettama helikopteriosasto, neljä NH90-helikopteria, on osa taisteluosaston lento-osastoa. Suomen osasto muodostuu maavoimien helikopteriosastosta ja tarvittavista tukielementeistä sekä taisteluosaston esikuntaan sijoitettavista esikuntaupseereista. Helikopteriosaston tehtävänä on toteuttaa helikoptereilla tapahtuvat operaation lääkintäevakuointitehtävät (Medical Evacuation, MEDEVAC).

  Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskusteli kaksoiskansalaisuudesta ja linjasi, että jatkotyössä selvitetään, mitkä voisivat olla ne valtion turvallisuuden kannalta kriittiset virat ja tehtävät, joissa kaksoiskansalaisuus voi muodostaa lojaliteettiristiriidan.
   
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Erkki Tuomioja, ulkoministeri.

  Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Lontoossa maanantaina 3. marraskuuta. Tuomioja pitää pääpuheenvuoron asekauppasopimusta (Arms Trade Treaty, ATT) käsittelevässä kansainvälisessä seminaarissa.

  Seminaari pidetään Iso Britannian parlamentissa ja sen järjestää Parlamenttienvälisen liiton (Inter-Parliamentary Union, IPU) Iso Britannian delegaatio. Kansainvälisen asekaupan sääntöjä määrittelevästä ATT -sopimuksesta neuvoteltiin lähes vuosikymmen. Suomi osallistui aktiivisesti sopimusneuvotteluihin ja toimii edelleen sopimuksen aloitteentekijämaiden ryhmässä.

  ATT-sopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 2.4.2013. Suomi ratifioi sopimuksen saman vuoden joulukuussa. Asekauppasopimus astuu voimaan jouluaattona 24.12.2014. Sopimuksen ratifiointiprosessi on ollut poikkeuksellisen nopea ja osoittaa YK-jäsenvaltioiden tahtoa säädellä kansainvälistä asekauppaa ja rajoittaa laitonta asekauppaa.

  Linjaus Suomen turvallisuuspolitiikkaan:

  "Ulko- ja turvallisuuspolitiikka perustuu hyviin kahdenvälisiin ja kansainvälisiin suhteisiin, vahvaan vaikuttamiseen EUn yhteisessä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, monenkeskiseen yhteistyöhön ja uskottavaan maanpuolustukseen."
   
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Alexander Stubb, pääministeri

  EU TARVITSEE JÄRKIVIHREÄÄ ILMASTO- JA ENERGIAPOLITIIKKAA.

  H.S. 22.10.


  Illalliseksi Irene Partasen Leipomon legendaarinen Ahvenkukko. Tunti uunissa "väärinpäin". Maukas! (20 minuuttia sitten)
   
 7. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  TBman, adam7, MeriTJ ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. hälvälän_vänä

  hälvälän_vänä Korpraali

  Liittynyt:
  21.10.2014
  Viestejä:
  12
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  1
  Kieltämättä vakuuttavaa esiintymistä ja ulosantia. Sisällöstä tietysti aina voimme taittaa peistä. Poliitikoillamme on tähän mennessä ollut tuo kielillä puhuminen mitä tahansa tyydyttävän ja hävettävän väliltä, mikä on vakava puute.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kuinka niin?

  Omien havaintojeni mukaan oma ja vieras joukkue menee helpommin sekaisin kielitaitoisilla ihmisillä. Tähän on tosin saattanut vaikuttaa ulkopuoliset tahot. Vierasmaalainen tiedustelumies mielellään edistää sellaisen henkilön uraa, jonka kanssa kommunikointi onnistuu ja näkemykset ovat sopivat.

  Toki kielitaito on suotavaa ulkomaisen median seuraamista ajatellen.
   
 10. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,777
  Pisteet:
  1,286
  Tuo toimii aina myös päinvastoin.
   
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Jyrki Katainen, salkuton komissaari, syyttää taannoista liian laajaa hallituspohjaa Suomen talousvaikeuksista.

  Hän itse sen hallituksen kokosi ja johti sitä... :) (tätä uutista ei ole suomenkielisellä Ylellä).

  http://yle.fi/uutiset/ex-pm_katainen_blames_finlands_economic_woes_on_big_six-pack_govt/7600595

  Komissio on todennut EU-maista ainoastaan Kyproksen talouden olevan huonommassa jamassa kuin Suomen.

  http://yle.fi/uutiset/eu_commission_cyprus_the_only_eu_economy_worse_than_finlands/7600316
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2014
  TBman tykkäsi tästä.
 12. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
 13. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  TBman tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,070
  Pisteet:
  1,286
  Aika tyypillistä sille persoonallisuudelle, joka on luokiteltu psykiatriassa. Hlö on mukana jopa johtamassa orkesteria....kun menee perseelleen, hommaa itsensä selville vesille ja aloittaa kommentoinnin kuin ulkopuolelta...kuin ei olisi ikinä itse mukana ollutkaan. Vekkuleita ovat.
   
  TBman, Laamanator ja scip10 tykkäsivät tästä.
 16. Fortis

  Fortis Luutnantti

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  342
  Tykkäykset:
  325
  Pisteet:
  36
  Myös yritysmaailmassa tyypillinen käyttäytymistapa...
   
  TBman tykkäsi tästä.
 17. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Suomen pitää varmaankin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja heittää eduskuntapuolueiden huolella hellimä monopolistikartelleja suosiva lainsäädäntö yli laidan ja alkaa toteuttamaan markkinataloutta, jossa kilpailu toimii oikeasti.

  Suomen ongelmista ei voida yhdessä yössä päästä eroon. Prosessi kestää vuosikymmeniä, että saadaan rakenne muuttumaan mahdollisimman vähillä kärsimyksillä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2014
  TBman tykkäsi tästä.
 18. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,580
  Tykkäykset:
  5,546
  Pisteet:
  1,286
  Tämähän meni uusimpien kaalimaan oppien mukaan
   
  TBman tykkäsi tästä.
 19. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Antti Rinne, valtiovarainministeri.

  Myöhästyi tärkeästä välikysymyskeskustelusta. Keskustelun oli määrä alkaa Rinteen vastauksella opposition välikysymykseen. Stubb lopulta luki Rinteen vastauksen. Rinne kertoi tultuaan olleensa suuren valiokunnan kokouksessa.

  Tilanne on tiukka. Välikysymys koskee Suomen talouspolitiikkaa ja talouden kehitystä. Luottamuksesta eduskunta äänestää perjantaina, ja äänestyksestä odotetaan hyvin täpärää. Yksikin ääni voi ratkaista.

  Perussuomalaiset vaatii uusia vaaleja. Sen mukaan hallitus on epäonnistunut kaikessa keskeisessä. Myös Sipilä piti taloustilannetta vakavana ja syytti hallitusta tiukan sääntelyn ja normistuksen yhteiskunnasta.

  Sipilän mukaan Suomesta on tullut porvarillinen DDR.
   
 20. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,114
  Pisteet:
  636
  Hyvä, että edes joskus saadaan tasaisempi tilanne. Yleensähän se on ollut ennalta selvää, kun hallituspuolueiden puheenjohtajat (käytännössä 2-3 suurimman puolueen) ovat päättäneet kuinka "meidän edustajat" äänestävät isossa salissa.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,070
  Pisteet:
  1,286
  Aina on kehuttu konsensusta, sitä on ylistetty kuin Kultaista vasikkaa. Entäs jos konsensushakuisuus on lopultakin yksi painavimpia POLIITTISIA tekijöitä siihen, missä nyt ollaan ja mihin ollaan matkalla? Totta Moses tekijöitä on paljon ja osa tekijöistä ei ole edes meidän vallassamme, mutta pitkällä tähtäimellä VOI olla niin, että konsensus ei olekaan niin siunauksellinen asia kuin äkkiä luulisi.
   
 22. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,554
  Tykkäykset:
  33,279
  Pisteet:
  1,286
  Ei, jos kaikki vain lypsävät ja tuhlaavat velkarahaa ja kasvattavat byrokratiaa.

  Mutta yritän vain vahtia, en lähde politikoimaan. Pitkässä juoksussa kaikki herrat näkyvät tasapuolisesti omien ulostulojensa mukaan.
   
  YliKoo tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu