Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Suomalaiset äänestivät Venäjän paluun puolesta
Suomen kaikki viisi äänestykseen osallistunutta parlamentaarikkoa äänestivät venäläisedustajien lopullisen hyväksymisen puolesta PACE:en.

He olivat Suomen valtuuskuntaa johtava Kimmo Kiljunen (sd.), varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok.), Tarja Filatov (sd.), Inka Hopsu (vihr.) ja Hilkka Kemppi (kesk.).
 

baikal

Supreme Leader
Lahjoittaja
Janne Riiheläinen @veitera
https://twitter.com/veitera/status/1170723645179813888

Itse pidän Kulmunin Venäjä-kantoja asiallisina. On eri asia olla Venäjä-myönteinen kuin Putin-myönteinen.

Jahas. Janne on sitten juuri Se Itämaan Viisas, joka osaa erotella missä tuo linja menee. En tiedä minkä ajatushautomon tööttejä Janne paiskoo tulemaan, mutta tuttuahan tämä on. venäjämyönteisyys tarkoittaa rahaa, oikeasti, putinvastaisuus tarkoittaa....ei mitään, oikeasti. Venäläisdollari hymyilyttää ja putindollari pannaan roskiin. :cool:

Keskustapuolueen miehet on nyt kuohittu lopullisesti. Jäljelle jää enää kulisseissa kähyäminen ja taustoilla välhyily, tikarin terottaminen ja oikean hetken odottaminen. Siinä saa Katri pitää titaanista selkäsuojusta ja varoa askeliaan. Jos kannatus lähtee nousuun, mikä on iso jos, niin kappas, kun puolueen urospuoliset saavatkin yllättäen uuden tahtotilan päälle.....puolueen pukumiehet vääntelevät naamaansa kuin pikkulapset ja pohtivat, miten jatkossa leikkiä light-version Persua ja Kokoomusta.

Ei käy Katri kateeksi ja toivottavasti hänellä on taustallaan useampi mahtava Kummisetä, jos mielii ehjin nahoin tuosta selvitä. Saattaa nimittäin ollakin ja muutama iso kauppiassuku edustaakin jo Valtaa puolueessa, jonka hintalappu on vaalien tullen noin miljoona euroa.
 

ILoveEU

Majuri
Janne Riiheläinen @veitera

Itse pidän Kulmunin Venäjä-kantoja asiallisina. On eri asia olla Venäjä-myönteinen kuin Putin-myönteinen.

Jahas. Janne on sitten juuri Se Itämaan Viisas, joka osaa erotella missä tuo linja menee. En tiedä minkä ajatushautomon tööttejä Janne paiskoo tulemaan, mutta tuttuahan tämä on. venäjämyönteisyys tarkoittaa rahaa, oikeasti, putinvastaisuus tarkoittaa....ei mitään, oikeasti. Venäläisdollari hymyilyttää ja putindollari pannaan roskiin. :cool:
Vähän meinaa naurattaa, mutta ei enää jaksa.

No, jos itselleen yrittää uskotella, että venäjä-myönteisyys ja putinismi on aivan eri asioita, niin miten iso ruplasäkki painaa omatuntoa?

Sitä paitsi mediassa on useamman vuosien ajan käytetty venäjä-myönteisyyttä negatiivisessa mielessä; mutta nyt - hyvin, hyvin epäilyttävän akan noustessa valtaistuimelle - aletaan selittelemään että venäjä-myönteisyys ihan eri asia.
 

inscout

Kenraali
100 miljoonaa aatteen uhria ei tunnu missään kommunismistaan ylpeilevälle.

Mikä siinä on, että pahimmat teurastusideologiat (islam ja kommunismi) eivät aiheuta edes olankohautusta, kun joku ylpeänä kertoo kuuluvansa niihin?
Heikko/olematon/yksisilmäinen historian tuntemus ehkä?

Kannattaa mielestäni kuitenkin välttää kutsumasta näitä kahta aatetta "pahimmiksi teurastusideologioiksi". Kommunismin virheet ja rikokset voi arvostella sekä tuomita vahvoin asiaperustein ilman, että vertaillaan niitä muihin ideologioihin. Siinä vertailussa nimittäin tulee nopeasti seinä vastaan.

Vähän sama juttu tuon @lukkarinapulainen kommentin kanssa. Venäjän rikosten tuomitseminen on oikein ja siihen on hyvät asiaperusteet. Moraalinen ylemmyys ei kuulu niihin hyviin perusteluihin. Todella harvalla Euroopan valtiolla on varaa alkaa moraaliposeeraukseen kun aletaan katsomaan niiden tekemisiä ihan viime vuosisadankin osalta.

En viittaa nyt kehenkään kirjoittajaan täällä, vaan yleisellä tasolla oma näkökantani on, että kaksinaismoralistisen ja tekopyhän "läntisen arvoyhteisön" moraalisen ylemmyyden toitottaminen kääntyy ajan mittaan itseään vastaan. Kyse on vähän samasta asiasta kuin maahanmuuton hyvyyden julistamisessa. Pikku hiljaa ero todellisuuden ja väitetyn todellisuuden välillä alkaa muuttamaan ihmisten mieliä. Ei kannata toistaa samaa virhettä Venäjän suhteen.
 

STURM.AUSF.G

Kersantti
Hienoa että keskustan Kulmuni puhuu itse kotimaisten suomen ja ruotsin lisäksi englantia, ranskaa ja venäjää .Sipilän tangero englannin jälkeen kuulostaa hyvälle.Jos on opiskeluaikanaan 2012 ollut oppilasvaihdossa Pietarissa ja oppinut Venäjän kieltä ja kulttuuria ei se haitaksi ole.Jos alkaa ylistämään Putinia ja vaatii luopumaan Venäjä pakotteista niin sitten vaihtoon.Presitentti Niinistö aloitti vuoropuhelun Putinin kanssa ensimmäisenä ja monet eu maat seuranneet perässä ja tämä on hallituksenkin linja ollut.Naapurin kanssa kannattaa olla puheväleissä etenkin hullun sellaisen.Nöyristellä ei tarvitse mutta pysyy paremmin kärryillä missä mennään.Ukrainan uusi presidentti aloitti neuvottelut ja sai maanmiehensä vapaaksi eli jos neuvottelemalla saa sodan lopetettua hyvä niin.
 

Rannari

Greatest Leader
Eijei, ei missään tapauksessa eivät savusta. Nämä herrat + Zyscowicz päälle ovat tärkeitä sille että puolueen maahanmuuttokriittiset äänestäjät saadaan pysymään mukana eikä karkaamaan äänineen persujen kelkkaan.

Jokainen puolue tarvitsee "vastarannankiiskensä" että voi kalastella mahdollisimman laajoilla vesillä niitä ääniä. Sama se on Kepussa. Aina kun pitää leikkiä isänmaallista ja suoraselkäistä, tai viemään huomiota pois kepulaisten venäjänsuhmuroinneista, päästetään Kärnä mellastamaan lausuntoineen mediaan.
Onhan tuo tosiaan nähty että Kokoomuksessa(kin) vaaleihin ajetaan aina vähintään kolmilla raiteilla. Kalevalla ja Rydmanilla sekä tietysti Zyssellä on silloin tärkeä roolinsa siinä kuin ay-siivelläkin. Vaalien jälkeen voi taas unohtaa herrojen ja rouvien ulostulot olennaiseen eli finanssipiirien etuun keskittyen. Ja jos rahamiesten ja Suomen etu on yhteinen niin jälkimmäistäkin voidaan sivutuotteena edistää. ( tai en minä Rydmania kyllä lähde herroittelemaan )
 

miikkaj

Eversti
En viittaa nyt kehenkään kirjoittajaan täällä, vaan yleisellä tasolla oma näkökantani on, että kaksinaismoralistisen ja tekopyhän "läntisen arvoyhteisön" moraalisen ylemmyyden toitottaminen kääntyy ajan mittaan itseään vastaan.
Mitä enemmän politiikkojen liturgia sisältää jonkin tietyn ominaisuuden ylistämistä niin todnäk juuri sitä itsessään on melkoista pulaa. "Oikeusvaltiota" pitää puolustaa kun tämän alaisuudessa kansalaiset eivät saa oikeutta, "demokratiaa" pitää puolustaa kun tämä itse ei toteudu, "sananvapautta" puolustetaan tukkimalla suita, nykyistä "hyvinvointijärjestelmää" täytyy puolustaa vaikka kansan terveys on retuperällään ja vanhainkodeista on muodostunut saattohoitolaitoksia, jne jne. Ihan samanlaista kommunismia tännekin ollaan paraikaa toteuttamassa valtion johdon toimesta ja sitten loput siunaavat toiminnan hiljaisuudella.

Ei tästä ole kovin montaa metriä ihan kotikutoiseen Holodomoriin, jossa Ukrainan viljat kerättiin pois siiloihin maailman markkinoille myyntiä varten ja tulot käytettiin (ase)teollisuuden polkaisemiseksi käyntiin.
 

baikal

Supreme Leader
Lahjoittaja
Vähän sama juttu tuon @lukkarinapulainen kommentin kanssa. Venäjän rikosten tuomitseminen on oikein ja siihen on hyvät asiaperusteet. Moraalinen ylemmyys ei kuulu niihin hyviin perusteluihin. Todella harvalla Euroopan valtiolla on varaa alkaa moraaliposeeraukseen kun aletaan katsomaan niiden tekemisiä ihan viime vuosisadankin osalta
Tämä on hyvä repliikki. Eiköhän jokaisen kansan ja valtion historiasta löydy hetkiä, joita ei ole kiva muistella. Jokaisen. Olisi aivan ensiarvoisen tärkeää käydä asiallista polemiikkia tehtyjen syntien suhteen, muuten emme juurikaan poikkea niistä pahiksista. Ja poikkeammeko sittenkään, kun vihoviimeisten etujen puolesta aloitetaan mylläkkää.....loppujen lopuksi maailma on edelleen paikka, jossa Voiman Oikeutus jyllää....
 

Lunni

Eversti
Kuinkahan kauan mahdat olla kärkipoliitikkona ennen kuin viereen änkeää mahorkkaa polttava henkilö, ja ehdottaa juttuhetkeä. Muutama vuosikymmen sitten tuo kotiryssähän oli elinehto jos aioit päästä yhtään mihinkään. Enää ei olisi pakko, mutta vanhat luurangot kaapissa, ja raha ei haise..
 

Oho

Eversti
Mitä pahaa siinä on jos perehtyy ja ymmärtää Venäjän kulttuuria? Naapurista kuitenkin on kyse. Kansasta kaikki ei ole putinisteja kuitenkaan....
Venäjän kieleen ja kulttuurin voi varmaan tututusta Putinin persettä pussaamattakin missä suhteessa Kulumni näyttää jo nyt kunnostautuneen.. Miksei se voisi suhtautua venäjään kuten Susiluoto tai Vihavainen, miksi pitää suhtatua kuten Kivinen tai Kangaspuro ellei peräti kuten dosentti...
 
Viimeksi muokattu:
Top