Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Lähinnä se, miten merkittävänä TP piti asiaa, mitä en itse ehkä mieltänyt niin merkittäväksi. Hämmästyin siis eroa julki tuotujen kantojen ja todellisten kantojen välillä.

"Presidentti ”täpinöissään”

Puolustusministeri kertoi erityisesti tasavallan presidentti Sauli Niinistön olleen ”täpinöissään”, Ranskan avunpyynnöstä, jonka se teki Lissabonin sopimuksen perusteella Pariisin terrori-iskujen jälkeen.
Jussi Niinistö kuvaa päiväkirjassaan tunnelmia (17.11.2015): ”Hollanden puhe pani vauhtia meihin eilen illalla ja yöllä. ’Turvatakuut’. TP Niinistö soitti (…), oli täpinöissään. Totesi, että on historiallinen hetki, jota ei pidä tärvätä. Pyysi siirtämään samaan aikaan osunutta (14.30) tiedotustilaisuutta ’että hän ei osuisi tontilleni’. Sanoin, että ylipäällikkö saa astua tontilleni. Saa nähdä, oliko tässä historiallinen saranakohta vai ei”, puolustusministeri Niinistö pohti päiväkirjansa mukaan."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5ea3a3e0-5923-4306-a693-a64916e8e5c1
Tuossa taitaa tärkeä kohta olla:
"Ranskan avunpyynnöstä, jonka se teki Lissabonin sopimuksen perusteella" -eli ennakkotapaus Suomen eduksi mahdollisessa tulevassa kriisissä.
 
Lähti näköjään, löytyy Uudenmaan vaalipiiristä.
https://www.sininentulevaisuus.fi/ehdokkaat/

Toivooko pääsevänsä läpi sinisten listoilta, jolloin on mahdollisuudet jopa halitukseen täyteministerinä? Jos ei pääse hallitukseen, mutta pääsee eduskuntaan, niin voinee sitten vaihtaa eduskuntaryhmää vaikkapa takaisin PS:ään. Mutta jos lähtisi suoraan PS:n listoilta ehdokkaaksi, niin sitten ei olisi mahkuja hallitukseen
 
Ei, Suomen kapeaharteisin mies suurimpana saavutuksena alansa ykkösyrityksen tuhoaminen...
Ja sitäpaitsi vielä kovempi huutamaan kuin Niinistö.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015092320405244
miten aggressiiviseksi Ollilaa kuvataan.

– Erittäin temperamenttinen. Huutaa keuhkojensa täydeltä. Huutaa niin kovaa, että huudon kohteeksi joutuneen pallit kutistuvat, kuvailevat tutkijoiden haastattelemat ex-alaiset.

Tutkijat haastattelivat 76 entistä Nokian johtajaa ja palkollista. Heidän tieteellinen artikkelinsa Distributed Attention and Shared Emotions in the Innovation Process: How Nokia Lost the Smartphone Battle on julkistettu Cornellin yliopiston julkaisusarjassa.

– Ollilalle oli erittäin vaikeata kertoa asioita, joita hän ei halunnut kuulla, artikkeli lainaa entistä Nokian konsulttia.

– Jos joku sanoi, että asiat eivät mene hyvin, sanojalla itsellään alkoi mennä hyvin huonosti. (Ollilalla) oli sellainen tyyli, että kaikkien piti kertoa hänelle, että asiat menevät erittäin hyvin, kuvailee eräs haastateltu.

Nokian korkeimmassa johdossa oli muitakin vaikeita ihmisiä. Nimettömäksi jäävän johtokunnan jäsenen kerrotaan lyöneen nyrkkiä niin lujasti pöytään, että hedelmät lensivät ilmaan.

Pelko
Tutkimusten mukaan aggressio herättää pelkoa. Vuori ja Huy kirjoittavat, että Ollilan ja joidenkin johtokunnan jäsenten aggressiivinen käytös aiheuttivat pelkoa Nokian ylintä johtoa kohtaan. Heidän seurassaan vaiettiin tai puhuttiin ääri väristen. Erään haastattelun aikana pelko purkautui ulos ulvontana.

– Ajattelu ja kommunikaatio alkoi olla kuin Pohjois-Koreassa, kuvailee yksi haasteltu.
 
Mielenkiintoinen uutinen sote-asioista.

Löysin YLE Uutisten sivuilta tärkeän uutisen päivättynä torstaille 7.3. Klo 18. Otsikko on seuraava:

Orpo myöntää soten vaikeudet - Alanko-Kahiluoto: Kuin olisi koonnut Ikean tuolin väärin

Valtiovarainministeri myöntää, että sote- ja maakuntauudistus on vaikeuksissa. Orpo uskoo soten kohtalon ratkeavan lähipäivinä. . . . Alanko-Kahiluoto on valmis toteamaan, että valmista ei tule tällä vaalikaudella. (Hän on sosiaali- ja terveys-valiokunnan jäsen. Vihreät.)
 
Mielenkiintoinen uutinen sote-asioista.

Löysin YLE Uutisten sivuilta tärkeän uutisen päivättynä torstaille 7.3. Klo 18. Otsikko on seuraava:

Orpo myöntää soten vaikeudet - Alanko-Kahiluoto: Kuin olisi koonnut Ikean tuolin väärin

Valtiovarainministeri myöntää, että sote- ja maakuntauudistus on vaikeuksissa. Orpo uskoo soten kohtalon ratkeavan lähipäivinä. . . . Alanko-Kahiluoto on valmis toteamaan, että valmista ei tule tällä vaalikaudella. (Hän on sosiaali- ja terveys-valiokunnan jäsen. Vihreät.)

Eihän Kokoomus kaiketi haluaisikaan Sotea tässä mallissa jossa maakuntahallintojen uudistus on ympätty mukaan. Riski tosin on se, että tulavasta hallituksesta ei tiedä eikä sitä mitä se toisi tullessaan.
 
Kovaa tekstiä mutta niin totta:

Bisnesministeri Anne Bernerin ura on täynnä epäonnistuneita päätöksiä, joiden määrälle ei löydy kilpailijaa aikaisempien ministerien tekemisistä. Veronmaksajille tämä tullut kalliiksi, koska rautarouva on noudattanut toimissaan ohjetta, jonka mukaan voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan koko kansan maksettavaksi.
jatkuu ….. https://www.paivanlehti.fi/minister...omen-hallituksen-jasen-veroparatiisiyhtiossa/

.
 
Kovaa tekstiä mutta niin totta:

Bisnesministeri Anne Bernerin ura on täynnä epäonnistuneita päätöksiä, joiden määrälle ei löydy kilpailijaa aikaisempien ministerien tekemisistä. Veronmaksajille tämä tullut kalliiksi, koska rautarouva on noudattanut toimissaan ohjetta, jonka mukaan voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan koko kansan maksettavaksi.
jatkuu ….. https://www.paivanlehti.fi/minister...omen-hallituksen-jasen-veroparatiisiyhtiossa/

.
Jep jep, pitää muistaa että Suomessa ei ole korruptiota, ainoastaan maan tapa...
 
Ulkoministeri Soinin salainen hanke törmäsi hallituksen eroon – ajanut palkkakohusta tuttua kabinettipäällikköään suurlähettilääksi


Julkaistu: 10.3. 11:03

Ulkoministeri Timo Soini (sin) ajaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan kabinettipäällikköään Raili Lahnalampea Suomen suurlähettilääksi Irlantiin. Salassa jo hyvin pitkälle hoidettu kuvio pysähtyi hallituksen eroilmoitukseen. Suurlähettilään nimittää presidentti Sauli Niinistö.
Irlanti ja Dublin ovat ulkoministeri Timo Soinille (sin) rakkaita paikkoja.

Monet odottivat, että Soini junailee jopa itsensä sinne suurlähettilääksi ulkoministeriytensä päätteeksi.

Soini ei ole sinne menossa. Sen sijaan Soini ajaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan Dublinin suurlähettilääksi kabinettipäällikköään Raili Lahnalampea.

Lahnalammen nimitys on käynyt jo ns. salaisena valtioneuvoston käsittelyssä. Parhaillaan Lahnalammen nimi on normaalimenettelyn mukaisesti tutkittavana kohdemaassa eli Irlannissa.

LOPULLINEN nimitys oli tarkoitus tuoda nopeasti valtioneuvoston käsittelyyn vielä ennen vaaleja. Hallituksesta tuli kuitenkin toimitusministeristö nopeammin kuin Soinin arvasikaan eli perjantaina.

Samalla se pysäytti kaikki nimityskuviot.

Ensi viikolla onkin tarkoitus selvittää, miten muun muassa suurlähettiläsnimityksissä edetään. Suurlähettiläät nimittää presidentti Sauli Niinistö ulkoministeri Soinin esityksestä.

Dublinin lähetystöä on johtanut suurlähettiläs Jaana Teckenbergvuodesta 2015 saakka.

SOININ kabinettipäällikkönä koko hallituksen ajan toiminut Lahnalampi on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan valiokuntaneuvos. Edellisellä vaalikaudella uav:ta johtanut Soini nappasi Lahnalammen valiokunnasta mukaansa siirtyessään ministeriksi.

Asiasta syntyi syntyi kohu, sillä eduskunta joutui antamaan oman panoksensa Lahnalammen palkkaan myös ulkoministeriössä. Koska ministerien erityisavustajien palkat ovat valiokuntaneuvosten palkkoja pienemmät, eduskunta päätti maksaa Lahnalammelle lisäpalkkaa.

Ulkoministeriössä Lahnalammen palkka oli 6 190,34 euroa kuukaudessa. Tämän päälle hän saa eduskunnan maksaman 1 649,24 euron kuukausittaisen lisäyksen. Yhteissumma vastaa hänen valiokuntaneuvoksena saamaansa kuukausiansiota.

Tapausta pidettiin kummallisena, koska eduskunta harvoin maksaa lisäpalkkaa virkamiehelle, joka siirtyy poliittiseen tehtävään. Kansliatoimikunta hyväksyi asian, kun siihen löytyi sopiva ennakkopäätös aikaisemmilta vuosilta. Puolueen jäsen Lahnalampi ei ole.

LAHNALAMMENsuurlähettiläsnimitys ei ole ainoa, joka joutui vaikeuksiin, koska hallitus muuttui toimitusministeristöksi jo viisi viikkoa ennen vaaleja.

Nimitystä odottavat ainakin puolustusvoiman seuraava komentaja, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö, budjettipäällikkö ja joukko muita suurlähettiläitä.

Toimitusministeristön tarkoituksena onkin ensi viikon aikana selvittää mm. oikeuskanslerilta, miten nimityksissä voidaan edetä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006030287.html
 
Alatalon Mikkoa olen pitänyt yleishyvänä ja tolkullisena henkilönä, ymmärrän Kärnää kun ehdotti Alataloa Bernerin tilalle
jokunen viikko sitten.

Oheinen klippi on vasta vuodelta 2003 mutta kyllä tuossa porukassa Alatalo erottui asiapitoisilla perusteluilla.
 
Kirkkohistorian professori arvioi, että Juha Sipilän edustamaa rauhansanalaisuutta yritettiin vaalien jälkeen pestä julkisuudessa vapaamielisemmäksi kuin mitä suuntaus todellisuudessa on. Yhdeksi valkopesijöistä Talonen nimeää tietokirjailija Risto Uimosen, joka kirjoitti elämäkerran Sipilästä ennen tämän pääministeriyttä.

 
Rinne kuitenkin päästi suustaan turvallisuuspoliittisen sammakon, sillä hän sanoi ääneen, ettei ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Suomi kelpaisi Naton jäseneksi.
-Nyt tässä tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen presidentin epävarmuustekijät kansainvälisessä politiikassa vaikuttavat, en ole yhtään vakuuttunut siitä, että meitä edes hyväksyttäisiin Natoon, jos me hakisimme, Rinne sanoi.
 
Ymmärtäisi edes joskus olla hiljaa. Mutta ei.

Kyllä SDP on mennyt sellaiseen suuntaan että en edes tajua. Terveisiä sinne Tannerilaiselta siiveltä. Pitäkää perkele tunkkinne.
 
Vaalien alla julki tämäkin puoli. Vallilan pääomistaja on Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner. Berner on perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja.:
Finnwatch tutki, millaiset työolot suomalaisen luksusbrändin Balmuirin sekä designyritys Vallilan alihankkijoilla on Intiassa.
Raportti kertoo, että Balmuirin sisustusnahkatuotteita on valmistettu epämääräisissä työpajoissa, joissa työntekijöille ei ole makseta lakisääteisiä palkkoja eikä eläkemaksuja.
”Balmuirin sisustusnahkatuotteita Intiassa tekevät työntekijät raportoivat haastatteluissa erittäin alhaisista jopa alle kolmen euron päiväpalkoista. Tällaisella palkalla työntekijä ei tule toimeen edes Intiassa”, sanoo Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...intiassa/00023f2a-ce71-4834-b586-d5a24c24e2ea
 
Uuden ajan orjatyötä...

Harrastetaan tätä samaa myös ihan avoimesti (vrt. nepalilaisiin kellarityöntekijöihin) tekohuuhaa-startuppien toimesta:

https://www.technologyreview.com/th...ource-of-cheap-labor-for-training-algorithms/

An AI startup has found a new source of cheap labor for training algorithms: prisoners
While the prevailing narrative around AI is that it automates work away, in practice it has really just changed its nature—in many cases creating more menial and more tedious types of jobs. The insatiable need of deep-learning algorithms to train on massive quantities of labeled data, for example, has spawned an entire cottage industry of human labelers. Both the New York Times and GQ China have covered the emergence of data factories in China, where workers spend hours on end to manually determine the content of images or passages of text for very low wages.
Now a startup named Vainu has found a new source of cheap labor: prison inmates. It has been partnering with two prisons in Finland over the last few months, specifically to improve its Finnish natural-language processing (NLP) capabilities. The cofounder told The Verge that while it uses Amazon Mechanical Turk to crowdsource labor for English NLP training, it initially struggled to find a scalable Finish alternative at the same low cost. The company now pays as much as it would for Mechanical Turk directly to the government agency that oversees the prisons. It’s not known how much actually reaches the prisoners.
Vainu has publicized its effort as “a prime example of a company creating work because of AI [... to] employ and empower the new working class.” Really, it serves to highlight a growing concern among AI experts and labor activists about how the technology will create even more banal and soul-crushing tasks than those that it is designed to eliminate.
Data labeling is just one among many examples, including the work of safety drivers who monotonously sit behind the wheel of self-driving cars and content moderators who mindlessly sift through Facebook posts and YouTube videos to clean up after imprecise algorithms.
All these jobs fall into the category of what anthropologist Mary L. Gray and computer scientist Siddharth Suri call “ghost work,” a type of labor that fuels the mirage of automation but is devalued because it’s meant to be invisible. In other words, there is indeed a “new working class,” but it certainly isn’t being empowered.
 
Vaalien alla julki tämäkin puoli. Vallilan pääomistaja on Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner. Berner on perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja.:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...intiassa/00023f2a-ce71-4834-b586-d5a24c24e2ea

Vilkuilin huvikseni miten akuissa käytettyjä metalleja saadaan. Dokumentissa suomitekstit.

Julkaistu 17.3.2019

Dokumentti avaa sähköautoilun todellista hintaa akkujen valmistukseen tarvittavia raaka-aineita tuottavissa kehitysmaissa.

 
Onko rinne väärässä? Onko muka nyt niin varmaa,että natolla olisi nyt laajentumis halukkuutta. Vaatii Natossa vain yhden erimieltä olevan ja asia on sillä selvä?


Miksei tätä saisi ääneen sanoa? Tämä taitaa olla nyt sitä kuuluisaa suomettumista, kun vaaditaan että asioista ei saisi ääneen puhua,ettei joku ei vain mieltänsä pahoita.
 
Back
Top