Kahta poliisia ammuttu Porvoossa

No ei noi nyt ihan nuoria ole. Ja taustaahan näillä tuntu olevan, talousrikoksia ainakin.

Tuskin on merkitystä jos tuomiot eivät ole suomessa vaan ruotsista tehdyistä rikoksista. Ja vaikka suomalaisen lain määritelmää ensikertalaisesta sovellettaisiin ruotsissa tehtyihin rikoksiin niin silloin myös kolmen vuoden karenssi on voimassa. En tunne herrojen taustoja, mutta toki on mahdollista että kolmeen vuoteen ei ole tullut lusittua tai jäätyä rikoksesta kiinni.

Lähtökohtaisesti olettaisin että ulkomailla tehtyjä rikoksia ja saatuja tuomioita ei oteta lukuun laissa. Voin toki olla väärässäkin.

Kaikki alle 50-vuotiaat ovat "miehiä parhaassa iässä" ja monet vielä sen jälkeenkin. Itsekin pitäisi melkein 70-vuotiaaksi heilua työelämässä niin eiköhän rosvoilta voi odottaa vastaavaa luokittelua.
 

Lunni

Kenraali
United Brotherhood;lla on tietääkseni pääsyvaatimus että pitää olla tappanut jonkun päästäkseen jäseneksi.
Ei tarvi, mutta pitää olla "poliisin vanha tuttu" muustakin kuin pirin tai pilven myynnistä käyttäjille.. väkivaltarikokset vain auttavat maineen pitämiseen. Eli sellainen kunnon prosenttipoppoo.. tiedän muutaman jotka kyllä yrittivät tappoa.. Lahden pizzacase jos kiinnostaa.
 

strelailija

Kapteeni
Foliohattuteoria #85

Porvoon välikohtaus oli ansa mutta ei siinä mielessä, että poliisit olisivat olleet kohteina.

Ruotsalaiset kuumakallet tulivat Suomeen ja sotkivat jonkun meikäläisen toimijan bisnekset. Tämä toimija kehitteli tarinan sopivalla teollisuusalueella sijaitsevasta mp-kerhon/Aarnion/marsilaisten kätköstä, jossa juuri tapahtumailtana olisi rahaa/huumeita/padallinen kultaa. Saalis olisi kooltaan sellainen, että se mahtuisi V50:n pienehköön tavaratilaltaan ja niin arvokas, että sitä kannattaisi lähteä yrittämään. Kätköä vartioisi yksi konna, joka tosin saattaisi olla aseistettu. Ruotsalaiset nielaisivat syötin ja lähtivät Porvooseen. Ansan virittäjä piileskeli alueella tai seurasi nettikameralla/rikosilmoitusjärjestelmällä ruotsalaisten saapumista ja soitti hätänumeroon. Loppu luetaan lehdistä.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Ovat Ruotsissa.jostain syystä tuollaisia rymistelijöitä, tavattoman näkyvää touhua.

En muista kaikkia detaljeja tästä, mutta reilu kymmenen vuotta sitten oli Maarianhaminassa ruotsalaisia rosvoja. Hämäykseksi yksi pisti auton palamaan keskustaan. Kaksi otti rahat ja ajoi autoa vaihtaen Godbyhyn ja katosi. Jäljille päästiin, kun käytiin lomailijoita läpi. Olivat ensin olleet mökkilomalla perheineen. Meni siinä joku vuosi mutta ainakin joku tuotiin Espanjasta poseen.

Toisessa tapauksessa ryöstäjät ampuivat pankin (?) vartijaa ja paukuttelivat kuin Jesse James. Ajoivat saaliineen skoottereilla paikalta. Oliko se vielä kävelykatu. Kahvilan terassilla istunut palomies-sairaankuljettaja (ensin väitettiin, että vapaalla ollut poliisi) otti kahvilan haitarikyltin ja iski toisen rosvon pyöränsä selästä ja haavoittunut vartija oli vielä niin täpäkkä että tuli silaamaan kiinnioton. Toinen rosvo kai ajeli pallo hukassa jossain hetken ja jäi kiinni myös.

Vielä joku siviili oli hetken epäiltynä, kun tuli puhumaan jotain maassa olevalle rosvolle, mutta selvisi, että hän kävi vain sanomassa sille mulkulle käsityksensä touhusta. Katukin täynnä lapsia

Kai tuo pommi ja paukuttelu -linja Ruotsissa toimii sitten. Minusta tuollaisessa jo vanhojen ikkunamummojen silmätkin alkavat seurata. Pelollako siinä luullaan hallittavan vai mikä.
 

Raakku

Kapteeni
Ruotsin puolella todennäköisesti paljon enemmän kaikenlaisia yrittäjiä laidasta laitaan. Miltei jokapäiväinen ilmiö, että aseet puhuu ja välillä räjähtelee isostikkin. Voisi olla meidän poliisilla kädet täynnä jos kuvitteellisesti suomen ja ruotsin rikolliset vaihtuisivat päikseen.

Nyt sitten jätin lainauksen pois.
 

Nikhris

Luutnantti
No ei nämä veljekset Granholm nyt ihan mitään uutta väkeä ole Fennoskandiaan (viittasin aiemmassa viestissä tuolla "kovin uudelta näytä" juuri siihen, että Fennoskandiasta ovat kuitenkin, vaikka parin kyseisen alueen maan välillä ovatkin liikkuneet: eivät jostain ties mistä vanhasta itäblokkista yms). Kyllä täältä elämänkoululaista löytyy.

Mikä tämän teon motiivi nyt sitten loppujen lopuksi oli, niin jaa-a. Niinkin miten elämänkoululaiset tekevät välillä erikoisia päähänpistoksia spontaanisti, niin uskoisin että jostain muusta oli kyse.
 

StepanRudanskij

Ylipäällikkö
Hiukan ennen klo 2 iltapäivällä tuli ylilautaan tällanen posti. Nimet mätsää, joten voi tuo muukin tausta pitää.

"Peitenimet Suomessa joku Riku (richard) ja Reiska(raymond) jotta sais töitä paremmin.
Anthony ja Nicholas sitten oikeet nimet :)) Numerotki vaihettu näitte jätkien kanssa :D
Äiti niillä on mustalainen ja iskä venäläinen mutta asuivat Ruotsissa jonka takia ruotsalainen rekkari autossa."
 

Nikhris

Luutnantti
Hiukan ennen klo 2 iltapäivällä tuli ylilautaan tällanen posti. Nimet mätsää, joten voi tuo muukin tausta pitää.

"Peitenimet Suomessa joku Riku (richard) ja Reiska(raymond) jotta sais töitä paremmin.
Anthony ja Nicholas sitten oikeet nimet :)) Numerotki vaihettu näitte jätkien kanssa :D
Äiti niillä on mustalainen ja iskä venäläinen mutta asuivat Ruotsissa jonka takia ruotsalainen rekkari autossa."

Nuo nimet olivat netissä jo liikkuneet eri paikoilla ennen tuota kun noista kuvista ruvenneet netistä selvittelemään. Se, että joku anonyymi heittää valmiin nimen päälle jotain ei mitään todista.

Ja Granholm ei muutenkaan ole automaattisesti romaninimi, kuten tuolla jo huomauttajat olivat muutenkin kirjoittaneet, että kaikkea ei pidä automaattisesti uskoa.
 

Nypykkä

Majuri
United Brotherhood;lla on tietääkseni pääsyvaatimus että pitää olla tappanut jonkun päästäkseen jäseneksi.
Ei tarvitse, sen yhden edeltäjän NBK:n jäseniltä sitä odotettiin mut kunniajäseniksi pääsi ilmankin.
Muutenkin kerho oli mielisairaala potilaita täynnä, mut siitä huolimatta toimi yhtenä astinlautana paljon vakavammin otettavalle UB:lle.
 
Top