Kansallinen veteraanipäivä

vehamala

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
Puheloinen: Kaveria ei nykyäänkään jätetä

http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=49133654

Talvisodan henki näkyy nykyajan varusmiestenkin asennoitumisessa, totesi puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa Tampereella. Asevelvolliset arvostavat yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

- Sodan ajan ja sen jälkeisen jälleenrakennuksen ajan yhteisöllisyys on veteraanisukupolven tärkeä perintö meille nuoremmille. Puolustusvoimissa sitä arvostetaan, ja se näkyy myös tämän päivän nuorten asevelvollisten arvomaailmassa, sanoi Puheloinen.

Puheloinen viittasi asepalveluksen päättyessä tehtyihin kyselyihin, joissa kysyttiin muun muassa, mistä hyvä yhteishenki muodostuu.

- Selvästi useimmissa vastauksissa oli esillä seuraavat kaksi ajatusta: tehdään yhdessä ja autetaan heikompia. Sanalla sanoen: kaveria ei jätetä, sanoi Puheloinen.

Veteraanipäivän pääjuhlaan osallistui noin 2 500 veteraania ja heidän omaistaan sekä tuhatkunta Tampereella opiskelevaa nuorta. Juhlan teemana oli Kuule tuhannet tarinat. Kansallista veteraanipäivää vietettiin 24. kerran.

Helsingissä Mannerheiminaukiolla veteraanien muistoksi laskivat seppeleensä puolustusvoimat, Helsingin kaupunki sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt.
 

Umkhonto

Kenraali
Veteraanipäivä tänään :salut: Käykää vaikka haudoilla tms.

upload_2017-4-27_10-32-36.png
 
Kansallisen veteraanipäivän (27.4.) kunniaksi lainauksen lainaus Väinö Kuukalta:

"Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että lataan ja ammun, kunnes kentälle sammun."

Raumalainen "Adi" Aaltonen kirjoitti tämän nippa nappa -vihkooni Parolannummella kesällä 1984. Näillä mennään. Kunnioitan vakaumustasi. Minä pidän omani. Voi hyvin.

http://tatuhuuskonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236242-sotilasvala-on-odiaattinen-lupaus
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Poikani oli lippuvartiossa eilen. Hänellä oli Suomen lippu, ja kun vielä tuuli reippaasti, lippu liehui täysin auki hänen yläpuolellaan. Muut liput myös auki.
Nuoret pojat olivat liikkumatta ja härväämättä, tehtäväänsä vakavasti suhtautuvina. Päät olivat paikallaan, huulet liikkumatta. Jopa se luokan levottomimpiin kuuluva (ei omani).
Ei hullummin ala-asteikäisiltä. Muut luokat seisoivat niin ikään härväämättä sivummalla yleisönä. Ja pappi puhui kuitenkin pitkän tovin ja tuuli oli kylmä.
Teit isäin astuvat vielä, kuten täältä maaseudulta vielä 90 prosenttia.

Sain loistavia valokuvia. Joutuu tulostamaan A3-kokoisena ja laminoimaan :).
 

Old Boy

Kenraali
Näkisiköhän joskus vielä ajan jolloin Veteraanipäivää vietetään vähän peremmin aiheeseen sopivana päivänä?
Kun tätä juhlaperinnettä ei kyetty aloittamaan vielä 1950 tai 60 -luvuilla, jouduttiin se 1987 tekemään YYA -yhteensopivaksi. Eli päiväksi, jolloin todettiin viimeisten saksalaisjoukkojen poistuneen Suomen maaperältä. Todellisuudessa olivat häippäisseet jo aikaisemmin.
Eikä talvella enää taisteluja käyty. Parempia ajankohtia olisivat vaikka Talvisodan päättymispäivä, YH:n alkaminen, Tali-Ihantala ym.
 
Top