Kerran sitten luin artikelin kuinka puolustusvoimien kenttäkeittimessä herneet porisevat jopa 4 tuntia. Joten seuraavan kerran kun tein hernekeittoa niin levy vain 1;llä hitaasti, hitaasti kypsytellen muutama tunti. En tiedä kuvittelinko mutta tuntui että paremman makuista siitä tuli kuin normaalisti.
Jos keittää ison kattilallisen (min 4l) niin kannattaa kokeilla lämpölaatikossa hauduttamista.
Otetaan vanha kunnon styroxinen kylmälaukku, laitetaan sen pohjalle muutama kerros sanomalehteä
Liota herneet yön yli, valuta ja laita kattilaan.
Lisää vettä ja muut ainekset itse laitan pilkotun sipulin raastetun porkkanan, savukinkkua ja suolaa.
Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kylmälaukkuun.
Lisää meirami ts älä keitä meiramia vaan lisää se.
Kansi päälle, pyyhkeitä kattilan ympärille ja kylmälaukun kansi kiinni
Haudutellaan 12-14 tuntia eli pikaruoan vastakohta.
Sama toimii lihakeiton kanssa